Satori Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 Incredibil. Sau cel putin asa mi se pare mie. Astazi, pe la 01.00, aud claxoane puternice afara. Ok, 2-3 claxoane mai merge, dar pareau mai multe. Ies afara si ce vad: vreo 20 de masini, mergand la pas, o duba in fata, toti infipti in claxoane (nu le slabeau o secunda). Cine stie Lacul Tei stie ca blocurile sunt foarte aproape de drum si sa claxonezi acolo este crima, ecoul trezeste si mortii. Nu m-am prins care era faza, desi cortegiul (funerar?) a oprit pentru 5 minute si toti din masini (numai barbati au coborat si s-au dus la duba respectiva). Nu vedeam ce este in duba dar... ma gandesc ca e vreun ritual de plimbare a mortului noaptea, de care nu stiam eu. Stiti ceva despre asta? Link to comment
sebian Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 Probabil ca s-au gandit sa-l mai aeriseasca un pic, sa nu mai puta Iar cum ziua e aglomerat si cald... Acum serios, stiu ca pe la arabi mai sunt obiceiuri din-astea. Link to comment
NFS Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 ... Cine stie Lacul Tei stie ca blocurile sunt foarte aproape de drum si sa claxonezi acolo este crima, ecoul trezeste si mortii. Pai poate asta era si ideea. Link to comment
dreaQ Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 Asta im iaduce aminte de o inmormantare in berceni a unei babe-dealer. Mamaia capilor "mexicani". Ceva cu "spaniolii". Au facut un cort in fata blocului si au cantat toata noaptea cu fanfare si lautari cantece de jale. Tare de tot Link to comment
laurentziu83 Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 Si eu care ziceam ca Bucurestiul e singurul oras mai civilizat din tara unde nu trebuie sa plimbi mortu' de-aiurea pe strazi sa-l vada toata lumea, sa-l imbalsamezi cu gaze de esapament, sa plimbi toate babele dupa duba lui si sa bati toti aurolacii care cer cate un banut. Link to comment
dreaQ Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 Te inseli. Chestia asta exista cu precadere in zonele cu populatie ortodoxa. Catolicii sunt mai civilizati sa spunem. Iar ca zona cred ca in ardeal sunt mai multi. In liceu mergeam cu tramvaiul si se mai oprea cate un camion cu mortu in paralel de visam urat toata noaptea... Link to comment
Satori Posted August 23, 2006 Author Share Posted August 23, 2006 Eu nu inteleg. Adica il inmormantau noaptea? Sau il plimbau si il duceau la loc? Link to comment
sebian Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 Il aeriseau, bre, sa para mai proaspat Link to comment
ileana Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 Si daca il inmormantau, se duceau noaptea in cimit, la gropa?! Link to comment
dreaQ Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 Adica il inmormantau noaptea? Poate ca il aduceau de la aeroport in urma unei repatrieri si daca atunci a venit avionul...poate fi o explicatie. Link to comment
adrian_r5 Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 "Catolicii sunt mai civilizati sa spunem." da, asa este, la ei totul se face discret, in liniste, fara bocitoare, fara pomeni transformate in ospete ... (cel putin asa am vazut la nemtii din Banat) Link to comment
Satori Posted August 23, 2006 Author Share Posted August 23, 2006 Poate ca il aduceau de la aeroport in urma unei repatrieri si daca atunci a venit avionul...poate fi o explicatie. Se duceau spre aeroport. Link to comment
sebian Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 Puteau sa se duca si in Herastrau ca de pe Lacul Tei o poti lua in multe directii... Link to comment
Frankie_Carbone Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 explicatie 1: Probabil ca nu au gasit loc de veci (groapa) unde sa il ingroape si l-au tinut prea multe zile in casa la priveghi. Din cauza aceasta cand au obtinut OK-ul ... s-au hotarat sa il ingroape. explicatie 2: O fi existat vreo ultima dorinta a persoanei decedate de a fi ingropat noaptea. Link to comment
laurentziu83 Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 Astazi dupa-amiaza ma grabeam pe Cosbuc sa ajung la depozite. De pe o straduta se pregatea sa iasa o coloana cu mort, o parte din populatie deja traversase iar un nenica "dirija" circulatia. Eu nici gand sa opresc ca sa stau dup-aia dupa toate babele cand aveam urgenta la punctele de lucru. Si a inceput ala nene sa vocifereze la mine ca de ce nu fac loc, de ce nu respect traditia, etc, etc. Nu mai vorbesc de cortegiile astea care blocheaza circulatia si pentru ce? Nu e mai simplu si mai logic sa bagi sicriul intr-o duba si sa-l duci la cimitir, iar acolo sa faci toate cele lumesti? De ce sa ma stanjeneasca pe mine cu coloana lor? Ba chiar imi mai si reprosau altii ca nu aprind farurile. De asta ziceam de Bucuresti, de bine de rau vrei-nu vrei nu vezi asa ceva, deoarece si-ar lua prea multa carne-n frigider de la soferi. Oare cand ajungem si noi la un anumit nivel de evolutie in domeniul asta? Link to comment
aztec Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 Ai si nu ai dreptate.. din punctul de vedere al mortului(daca mai are punc de vedere)...este ultimul lui drum, asa ca nu se grabeste nicaieri, si se mai gasesc si rude si prieteni care vor sa-l conduca.. uni din regrete, altii sa fie siguri...(sa mai si glumesc).. Link to comment
Jonin Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 Poate se turna vreun film?! Aveau ceva distinctiv sau mai deosebit? Cati popi erau? Link to comment
alexino Posted August 25, 2006 Share Posted August 25, 2006 @laurentziu83 Unde mai pui ca pe la noi, pe la olteni, pentru ca jalea sa fie completa se obisnuieste ca un "taraf" sa cante melodii de duca, gen: "Mi-as face casa de piatra" & so on, de parca n-ar fi destula suferinta pentru sarmanii oameni. Si ca sa fiu si on topic, am auzit de un caz in care decedatul, victima a unui accident de circulatie, a fost ridicat de la morga in jur de 12 noaptea. Link to comment
Recommended Posts