Jump to content

Amenajari interioare (si altele)

ovidiuc

Recommended Posts

• Replies 487
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pot da detalii dar mai bine pe messenger sau altfel sa nu plictisim lumea.

Am apartament cu 4 camere vreo 100 si ceva mp,am izolat 2 laturi, si materialele au ajuns 700 lei asta toamna, iar manopera n-am avut cui s-o platesc deoarece toata treaba a fost facuta de mine si tatal meu :spumelagura: .Schelele au fost imprumutate .De mentionat ca stau la etajul 1 si am izolat doar ap. meu.

Ca fapt divers factura la gaz s-a injumatatit fata de anul trecut in perioada gerului.

Nu suprafata apartamentului conteaza, ci suprafata peretelui/peretilor izolati. SI materialele folosite (grosimea polistirenului si tipul lui - expandat/extrudat

Si peretii aia exteriori nu sunt ai aparatamentului.Mai inmulteste si cu inaltimea camerei care e standard la marea majorotate a blocurilor si ai sa vezi ce conteaza suparafata apartamentului.Polistirenul e de 5 cm de la swisspor.

Se da:

Se cere:

- care-i suprafata izolata ?

Tot n-ai inteles ca suprafata apartamentului nu are legatura cu suprafata izolata? Uite ti-am subliniat sa citesti exact ca sa vezi ce ai spus aiurea. Asta ca am vazut si pe alte topicuri ca nu sitesti, doar raspunzi!

Un site interesant de unde eu personal am invatat multe: www.misiuneacasa.ro exista si forum bineinteles si mai exista www.mctv.ro un site unde sunt filmulete postate de utilizatori cu realizari practice a diverselor operatiuni de constructii amenajari etc.

Un kkt. Misiunea casa e o emisiune creata special pentru a vinde anumite produse... anume Ceresit.

Asemenea emisiuni imi fac scarba, la fel ca si Arhitectonic-ul...

• 1 month later...

Am urmatoarea problema...

Dormitorul meu are ferestrele pozitionate spre vest. Asadar, vara, dupa pranz, toata caldura imi bate in casa.

Am incercat sa nu deschid geamul pe timpul zilei dar rezultatul nu este multumitor.

Daca trag draperiile, este mai bine insa nu pot sta toata ziua cu ele trase. Asa ca ma gandesc sa pun folie auto pe geamuri.

A mai facut cineva chestia asta?Se merita?Devine camera prea intunecata?

Initial m-am gandit la rulouri dar costa destul de mult unele de calitate.

Astept pareri/sugestii...

Am urmatoarea problema...

Dormitorul meu are ferestrele pozitionate spre vest. Asadar, vara, dupa pranz, toata caldura imi bate in casa.

Am incercat sa nu deschid geamul pe timpul zilei dar rezultatul nu este multumitor.

Daca trag draperiile, este mai bine insa nu pot sta toata ziua cu ele trase. Asa ca ma gandesc sa pun folie auto pe geamuri.

A mai facut cineva chestia asta?Se merita?Devine camera prea intunecata?

Initial m-am gandit la rulouri dar costa destul de mult unele de calitate.

Astept pareri/sugestii...

Folia iti va fce o aura foarte scarboasa pe vremea cum este cea de astazi.

+ ca NU poti sa o dai jos cand ai chef de soare.

Solutia, jalozele de lemn de la Ikeea, cam 80 RON bucata dar eu mi-am luat pe o nuanta de lemn inchis, sunt superbe si eficiente.

Evident si draperia e binevenita. Iti fac o poza diseara si o pun sa vezi cum vin !

Cald va fi oricum din cauza peretelui si a geamului in sine, acolo te ajuta aerul conditionat dar conteaza mult si jalozeaua.

NU lua de plastic NU au nici un efect, NU lua de aluminiu, se incing si NU opresc lumina la fel de bine ca lemnul .

Poti sa dia gauri LINISTITA. Nu se intampla nimic. Si eu m-am panicat dar am intrebat 3 instalatori diferiti de termopane si au zis ca e ok . Si chiar e ok. Doar sa nu folosesti suruburi prea lungi sa nu iesi pe partea ailalta. Eventual inainte de a baga surubul dai cu o bormasina o gaurica mai mica acolo unde o sa vina surubul.

Daca o sa folosesti adeziv ia banda dublu adeziva Tesla ! Dar functie de dimensiunea geamului si a jalozelei si a ideii ca o sa tragi de ele din cand in cand NU iti recomand solutia dublu adeziv.

Edited by Cumnatu

Pt ce vrea ea si sunt convins ca multi dintre noi avem problema asta, cele mai estetice, cu aspect natur sunt alea de lemn de la ikea. Eu am schimbat 4 tipuri de jalozele pana sa ajung la ele ( va amintiti donatia unora ) si din nou, termopanul ( rama ) nu are nici o problema daca dai 3-4 gaurici mici.

N-are nici o treaba, patura tampon de aer se face in interiorul geamului ) adica sunt 2 geamuri cu garnitura turnata la mijloc.

O gaura de( sau vre-o 6 ) 0.2 - 0.3 cm nu dauneaza cu nimic.

Do it si fa-ti poze facand-o! CU totii vrem sa vedem o fata cu bormasina in mana :P

Edited by Cumnatu

Ai uitat cand mi-ai donat DVD-RW ala ASUS. Sau si atunci m-ai vazut tot fata =)) :*

Vezi ca faci cu insomniile alea ca nu e de bine.

Scuze de OFF.

Edited by bella

Revenind, din cate am citit, si in interiorul tamplariei, este asigurata o zona de izolare prin acele camere. E posibil sa ma insel.

Oricum, Cumnate, mi-ai ramas dator cu pozele alea chiar daca nu sunt cine credeai tu. ;)

Edited by bella

Bai. Ce naiba, toti ati facut stiinte umaniste, d-astea de nu-ti trebe la nimic?

Le lipesti cu adeziv calumea. Si, defapt, lipesti doar suportii jaluzelei, care sunt cate doi. Cu orice Moment, picatura sau alt fuckin' glue...

Glueurile alea de care zici tu sunt casante.

Si cum asupra jaluzelei o sa se aplice urmatoarele forte :

1. invartire de baston pt deschidere / inchidere ( o parte din forta se exercita in jos )

2. Tragere de funie pentru ridicare / coborare

3. Rabatarea geamului pt deshcidere partiala, iar forta in jos

4. Deshiderea totala a geamului si automat inertie la capatul cursei.

5. Dezechiparea geamului de jalozea in vederea spalarii ( mai ales in cazuk Bellei ) adica socuri mecanice.

Jaluzeaua de lemn de dimensiunea 90cm/140cm are aproximativ 3-4 kg greutate. Zona de contact a sistemului de prindere este relativ mica. Indubitabil daca nu folosesti surub va cadea la un mom dat de acolo, mai ales cand le rulezi in sus.

post-3313-1207057271_thumb.jpg

Edited by Cumnatu

Uite niste "instantanee" :

( nu tineti cont de "finisajele" de pe la geamuri ; intreaga casa a fost montata de mine , dar absolut tot mai putin gaura din perete pt teava de la aer conditionat si totul a fost gandit catre practic nu catre estetic pt ca nu prea am mana de estetic )

Ce-a din stanga este in diverse statii de invartire in timp ce cea din dreapta este inchisa in sensul din exterior spre interior, sensul estetic. Daca o inchizi invers nu mai patrunde deloc lumina dar este mai inestetic din interior.

post-3313-1207064971_thumb.jpg

post-3313-1207064977_thumb.jpg

post-3313-1207064984_thumb.jpg

post-3313-1207064995_thumb.jpg

post-3313-1207065003_thumb.jpg

post-3313-1207065013_thumb.jpg

post-3313-1207065019_thumb.jpg

Edited by Cumnatu