Jump to content

Amenajari interioare (si altele)


ovidiuc

Recommended Posts

  • Replies 487
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pai o las asa ca vreau sa ma mut si nu prea ma mai trage sa muncerc aici !

Arata si mai bine in realitate pt ca se vede carnea, se vede fibra lemnului si grosimea baghetei. Se si pot modifica in lungime ( cu intructiuni in pachet ) , sunt multumit de ele.

Si cel mai important fac umbra foarte buna, eu stau pe sud si e soare toata ziua, nu ma pot uita la tele ziua fara ele.

 

MAI E O SOLUTIE :

Exista niste rulouri ceva de genul alora pe care se proiecteaza proiectorul ( ce altceva putea sa se proiecteze ?! )

Sunt acoperirea perfecta a soarelui + ca sunt foarte usor de rulat si deci de .. anulat. Pe net sunt frumoase dar in realitate sunt RECI si URATE + ca nu am gasit dimeniunea mea iar culorile disponibile sunt anapoda : gri plumb / negru murdar / alb murdar / albastru cerneala. Nu se pupa cu aspectul camerei mele deloc, poate la o camera fff tehno / futurista

Edited by Cumnatu
Link to comment
  • 2 weeks later...

Daca aveti idee despre calitatea unor finisaje cu tencuiala decorativa (eventual de la ce firma a fost tencuiala...) sunt interesat de orice sfat.

Cum ati ales exact tencuiala aceea si nu in ultimul rand daca au folosit si combinatii de culori.

Merci.

:thumbl:

Link to comment

Eu am luat din Practiker, parca Astek era... Am aplicat-o cu un prieten care se pricepea putin. Este super greu, data viitoare as angaja pe cineva.

Link to comment
Glueurile alea de care zici tu sunt casante.

Si cum asupra jaluzelei o sa se aplice urmatoarele forte :

 

1. invartire de baston pt deschidere / inchidere ( o parte din forta se exercita in jos )

2. Tragere de funie pentru ridicare / coborare

3. Rabatarea geamului pt deshcidere partiala, iar forta in jos

4. Deshiderea totala a geamului si automat inertie la capatul cursei.

5. Dezechiparea geamului de jalozea in vederea spalarii ( mai ales in cazuk Bellei ) adica socuri mecanice.

 

Jaluzeaua de lemn de dimensiunea 90cm/140cm are aproximativ 3-4 kg greutate. Zona de contact a sistemului de prindere este relativ mica. Indubitabil daca nu folosesti surub va cadea la un mom dat de acolo, mai ales cand le rulezi in sus.

post-3313-1207057271_thumb.jpg

 

De acord cu folosirea autofilentantelor; la tamplaria de lemn am avut jaluzele din Al si acum, pe sistem termopan le folosesc pe aceleasi, montate de cei ucare au montat si noile ferestre.

 

Eu am luat din Practiker, parca Astek era... Am aplicat-o cu un prieten care se pricepea putin. Este super greu, data viitoare as angaja pe cineva.

 

 

Si eu am luat pentru soclu tot de la Astek - cu praf de marmura, mai dura, care tine mai bine.

Ideea era in partea de deasupra soclului cu ce sa dau.

De la Astek mai sunt 2 tipuri cu care se dau si efectele acelea de scoarta de copac sau de miscari circulare (in functie de cum este aplicata tencuiala). Si mai ales daca se merita sa folosesti 2 culori (combinatie o nuanta mai inchisa si una mai deschisa care sa contrasteze)...

Link to comment

Combinatia de culori tine de gusturile fiecaruia. Mie de exemplu nu mi-ar place sa am mai mult de 2 culori distincte dintre care una e soclul.

Link to comment
  • 1 year later...

Ok. Sa mai reinviem topicul.

Foarte curand urmeaza sa schimb gresia si faianta in bucatarie.

Placile de gresie au 33x33 cm, iar cele de faianta 20x30 cm. Exista vre-un normativ care sa specifice distanta minima intre placile de gresie/faianta in functie de dimensiunile lor?

Eu m-am gandit sa utilizez distantiere de 3 mm, dar parca nu m-ar deranja ca distanta sa fie mai mica.

Sfaturi, pareri, idei? :D

Multumesc.

Link to comment

Ideal, se monteaza cu rosturi cat mai mici (1 mm); daca ai placi bune si peretele drept, poti sa mergi si fara rosturi. Din pacate, la blocurile comuniste, nu prea gasesti niciodata pereti drepti :)

Link to comment

Din cate am inteles (de pe la cei 2 vecini :D ) , acea distanta intre placi se lasa din cauza dilatarii placilor. Nu ar fi putin 1 mm?

Intre timp mi-am adus aminte ca am acest model de faianta. Va trebui sa respect distanta "rostului" desenat pe placa pentru "confortul vizual". Problema ramane valabila insa pentru gresie.

 

P.S. Peretii/podeaua se pot indrepta daca e cazul :D

Edited by zeneseu
Link to comment

Daca vrei neaparat o cifra, e o regula: rost de minim 15 mm la placi mari (de peste 1600 cm patrati), deci esti in regula si cu gresia, si cu faianta. Nu dilatarea termica te omoara, pentru ca totusi in casa vei avea temperaturi intr-un interval de 20 +/- cateva grade; dar e vorba de absorbtie umezeala, metoda de fabricatie a placii, samd.

 

Oricum trebuie sa ai rosturi la modelul ala, deci nu inteleg de ce te mai chinuie intrebarile :mrgreen: iar de indreptat pereti si podele ... e usor pe hartie :)

Link to comment
...Oricum trebuie sa ai rosturi la modelul ala, deci nu inteleg de ce te mai chinuie intrebarile :mrgreen: iar de indreptat pereti si podele ... e usor pe hartie :)

 

 

Am zis ca problema ramane valabila pentru gresie :P Gresia nu are acelasi model si nici acelasi producator. Este gresie portelanata cica...

@ Ado Merci, am sa tin cont si de asta :)

Link to comment

Am si eu un sfat: nu folositi rosturi mai mari de 3 mm. De ce? Simplu- la placile de marime mica-medie se vede nasol. Pe langa asta, se foloseste mult kit mai apoi.

Daca iti montezi singur grsia si faianta, o sa ai nevoie de un necesar de scule. daca esti interesat, am sa fac o lista si o postez. Vorbesc din perspectiva unuia care a pus cativa mp de gresie si faianta la viata lui (in bucataria si baia proprie am dat jos pana la rosu si tencuit/gletuit etc. Nu a cazut nicio placa, de cca 4 ani.

Ai grija si la montajul bateriilor, daca le pui pe perete (cu tevi ingropate). Ma rog, da de stire si raspund prezent.

 

Era sa uit: pentru gresie- musai kit aqua-static, sau cum i-o zice.

Edited by Lucian M
Link to comment
Daca pui rosturi la faianta musai sa pui si la gresie, altfel arata ca dracii.

Rosturi vor fi atat la gresie cat si la faianta doar ca...se poate sa fie de latimi diferite. Adica daca la faianta oricum trebuie sa pun -si se pare ca minim de 3 mm, dar la gresie poate am sa pun de 2.5 sau 2mm.

 

Am si eu un sfat: nu folositi rosturi mai mari de 3 mm. De ce? Simplu- la placile de marime mica-medie se vede nasol.

Asta stiu si eu. Parintii mei au facut greseala sa foloseasca in baie distantiere de 5mm. Crede-ma nu vreau sa repet greseala asta. :D Distantier mai mare de 3mm nu se va folosi.

 

 

Daca iti montezi singur grsia si faianta, o sa ai nevoie de un necesar de scule. daca esti interesat, am sa fac o lista si o postez. ...

 

Nu ma risc sa o montez singur. :D Am programat meserias deja. Multumesc de info. :)

Link to comment
Din cate am inteles (de pe la cei 2 vecini :D ) , acea distanta intre placi se lasa din cauza dilatarii placilor. Nu ar fi putin 1 mm?

Mie intotdeauna mi s-au parut urate rosturile mari. De-asta am incercat sa le elimin cat mai mult.

La vechiul domiciliu am pus gresia fara rosturi, si arata tare bine. A stat fara probleme 6 ani. Oricum, era etajul 9, nu prea se lasa. Am inteles ca atunci cand ai apartamentul mai jos se recomanda rosturile totusi. Acum stau la 5 si mai am 12 etaje peste, n-am scapat de rosturi dar le-am pus de 1mm. Problema a fost ca nu am gasit deloc distantiere asa mici prin magazinele de profil (Bricostore, Mr. Bricolage, Praktiker, Hornbach). Abia am gasit la Delta Design.

Link to comment

@ Mircea. Da, deci am intrebat pentru ca am vazut intr-un magazin "adeziv pentru gresie portelanata". Parca am vazut si undeva pe internet ca se recomanda adeziv special. Intrebam sa stiu daca e doar marketing sau nu. :P

Link to comment

Deci marimea rosturilor nu este data de dilatare, coeficientul de dilatare al unui material ceramic e fff mic si neglijabil in cazul asta.

In schimb este importanta tara de fabricatie a placilor ca daca este romanica, in special cesarom, trebuie sa ai rosturi de minim 3 mm din cauza diferentelor de matrite si, implicit, a diferentelor de dimensiuni a placilor, diferente ce trebuie suportate de rosturi.

 

Inteleg ca o ai deja faianta/gresia deci observatia mea cum ca cesarom face cea mai proasta gresie ce o poti gasi pe piata este tardiva.

 

Eu pe gresie format Mare (parca 600x600) si faianta tot asa, format mare, nu am lasat rost.

Este important sa poti a nu lasa rost la gresie deoarece rosturile capata culori intunecate murdarindu-se in timp.

Link to comment
@ Mircea. Da, deci am intrebat pentru ca am vazut intr-un magazin "adeziv pentru gresie portelanata". Parca am vazut si undeva pe internet ca se recomanda adeziv special. Intrebam sa stiu daca e doar marketing sau nu. :P

 

Cum gresia portelanata se monteaza la exterior(de obicei) se foloseste adeziv special. Altfel, nu vad de ce ti-ar trebui alt adeziv decat ala normalu pentru placari :)

 

PS: desi astia au adeziv pentru gresie portelanata :D

Link to comment

Adezivul e acelasi indiferent de suprafata superioara (portelanata sau nu). Vezi ca exista sisteme standard si sisteme flexibile (pentru medii umede in principal)

Eu am luat CM-uri de la Ceresit si am avut niste mesteri cu exces de zel - au cerut CM 17 pentru gresia de la baie. Nu zic ca nu e bun, numai ca e scump si e prea bun de fapt. Se foloseste la piscine, deci in medii mai mult decat umede, si in mod prelungit, nu ce aveam eu nevoie. Dupa cateva intrebari mai la obiect (si cativa saci folositi bineinteles) si-au revenit si s-au multumit si cu CM 12. Pentru bucatarie a mers foarte bine si CM 9, nu am treaba cu inghetul si nici nu ma astept la inundatii (prea des) :D

Cam asta e experienta mea cu Ceresitul, cu altii n-am incercat :)

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 

×
×
  • Create New...