alx Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 Am gasit multe pareri aici nefondate si gresite. Am sa demontez cateva in continuare: Parchet. Masivul este nobil dar in primul rand nu-si mai face rolul de nobil deoarece nu se mai gaseste calitatea de pe vremuri, cum poti vedea in case boieresti, de exemplu, costa MULT si se monteaza greu. In acelasi timp, trebuie intretinut o data la 3-4 ani prin paluxare daca vrei sa arate la fel ca in prima zi. Cel mai mult mie imi place dusumeaua. In schimb stratificatul, montat corect (chiar de catre proprietar, nu e mare scofala) si la care se mai adauga doua maini de lac devine feerie. Am vazut cu ochii mei si nu mi-a venit a crede. Stratificatul are avantajul culorii uniforme. Si al faptului ca la cat de ieftin e, si la 2-3 ani daca il schimbi, nu costa mare lucru. Eu personal as alege stratificat. la 180k cat costa acum si la usurinta de montaj, dai maruntisul din buzunar. Gresie. Nici o gresie mica nu se compara cu una mare. In schimb intervine dezavantajul montajului care trebuie NEAPARAT facut corect (acoperite si colturile cu maglavais). Este important sa fie de import nu pentru frumusete sau snobism ci din cauza faptului ca fabricile romanesti nu schimba matrita de productie indeajuns de des astfel incat ai dimensiuni diferite la placi asta rezultand in rosturi de grosime inegala. Horibilos. Faianta. Da, NFS, intr-adevar si cele care vin pe folie sunt interesante. Dar eu personal tot pe cele mari le-as alege. As pune d-astea mici la baia secundara/WC de serviciu. Pexal. Pexalul este un material foarte folosit in Europa vestica dar NUMAI ingropat. Problema este ca pe piata romaneasca se gaseste numai pexal de rahat astfel incat la 1-2 ani trebuie sa strangi prinderile ca incep sa curga. Cea mai buna solutie sunt tevile de cupru, tot ingropate, dar testate indelung dupa lipire. Usa metalica foloseste doar ca design. Altfel, mie mi s-a spart apartament cu usa metalica de 7-800 de euroi pur si simplu fortand broastele. Deci la ce te incanta ca are cinspe mii de drugi care intra in toate directiile daca yala poate fi fortata? Una dintre ele era cu cheie lunga si alta cu cheie care intra orizontal. Usi interioare. Nu cred ca ar fi mare lucru de spus decat ca este important sa aiba chedere. Astea noi sunt super marfa, te poti sufoca intr-o camera cu usa din-asta si geam termopan. Termopane. Veka. Link to comment
adostar Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 (edited) La noi pe piata se gaseste Pexal chinezesc si romanesc, izolat si neizolat, trebuiesc puse cleme de fixare din 30 in 30cm datorita coeficientului mare de dilatare... majoritatea firmelor serioase au abandonat acest material in favoarea cuprului si polipropilenei (polimer ramificat). Eu zic ca nu este important sa aiba chedere usile de interior , eu am usi interioare de stejar fara chedere. Vrei sa mori asfixiat ? E casa de locuit totusi! Nu este sala de conferinte sau birou . Termopanul nu are ce cauta in interiorul apartamentului, mie unul imi da senzatia de spital. Edited August 29, 2006 by adostar Link to comment
nrares Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 Singurul material pentru instalatii care poate fi comparat ca durabilitate in timp cu cuprul este Henco, original, produs in Germania. Per ansmblu costurile sunt aproximativ egale, teava CU scumpa - fitinguri ieftine, Henco ieftina - fitinguri scumpe. Eu personal prefer Henco din cauza oxidarii in timp la suprafata a tevii de CU. Link to comment
adostar Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 (edited) Henco se foloseste afara la incalzire prin pardoseala si este produs in Belgia, la noi se foloseste foarte rar. Edited August 29, 2006 by adostar Link to comment
nrares Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 Henco se foloseste afara la incalzire prin pardoseala si este produs in Belgia, la noi se foloseste foarte rar. Esti in eroare, am facut in Cluj peste 100 de instalatii cu Henco, stiu ce vorbesc. In zona Ardealului se lucreaza putin in CU comparativ cu Henco. Link to comment
Moshu Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 Termopanul nu are ce cauta in interiorul apartamentului, mie unul imi da senzatia de spital. Pe acele tevi scrie rezistenta la presiune in bar, si rezistenta la temp. in grade celsius. La asta m-am referit eu, 10 bar si 95 grade (de ex). PS Aia e usa de la bucatarie. Nu e termopan, e usa simpla din tamplarie de aluminiu. Se sterge cu cif, nu se vopseste niciodata si rezista la fumul de tigara. Cred ca mai de prost gust ar arata la bucataria mea de bloc, o usa de stejar de exemplu. Nu mai zic de intretinere, + dilatare/contractie. Totusi noi gatim ciorbe, mancarici diverse si mai si prajim cate un peste. Usile din lemn le-am rezervat pentru camere Sa vad la baie ce usa sa pun. Cred ca tot de aluminiu. Link to comment
adostar Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 (edited) Esti in eroare, am facut in Cluj peste 100 de instalatii cu Henco, stiu ce vorbesc. In zona Ardealului se lucreaza putin in CU comparativ cu Henco. Posibil, la noi in zona se lucreaza 70% PPR, 25% Cu, 5% Henco Pe-Xc/AL - si doar in pardoseala, nu zic de Pexal Henco care este cu 20% mai bun decat cel romanesc. Edited August 29, 2006 by adostar Link to comment
Moshu Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 Apropos de Pex-Al, adica pexal, vad ca netu e plin de oferte Henko. Poate la noi la Galati lucreaza numai cu chinezesc, Bucurestiul ii plin de oferte. Un exemplu. @Ado> Stiu oameni de meserie la Galati, care au traseele de incalzire de la centrala proprie pe pexal ingropat, daca m-am exprimat bine. Si au centrala de multi ani Fara surprize gen dilatare, deformare si altele. Ca sa revin la subiect, cred ca Hades nu ar fi zis ca vrea sa puna centrala acum. Cu toate ca acum ar trebui, ca sa nu mai sparga peretii peste cativa ani. Asa ca, sa ramanem la gresie si tamplarie >- Link to comment
adostar Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 Apropos de Pex-Al, adica pexal, vad ca netu e plin de oferte Henko. Poate la noi la Galati lucreaza numai cu chinezesc, Bucurestiul ii plin de oferte. Un exemplu. @Ado> Stiu oameni de meserie la Galati, care au traseele de incalzire de la centrala proprie pe pexal ingropat, daca m-am exprimat bine. Si au centrala de multi ani Fara surprize gen dilatare, deformare si altele. Ca sa revin la subiect, cred ca Hades nu ar fi zis ca vrea sa puna centrala acum. Cu toate ca acum ar trebui, ca sa nu mai sparga peretii peste cativa ani. Asa ca, sa ramanem la gresie si tamplarie >- Corect, si noi inainte lucram cu Pexal, iti trimit poze maine de la unele instalatii cu pexal sa-mi zici daca iti place . Recomand gresie made in spain (dupa gustul omului), usi stejar, ferestre termopan dubla rupere termica tamplarie Al. Link to comment
Moshu Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 fftopic: N-ai zis ca la anul imi pui centrala? Am toata increderea, fii convins. La subiect Gresie made in spain, ca si antevorbitorul meu. Merita toti banii. Link to comment
marr Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 Ce topic interesant ! Am trecut si eu printr-o reamenajare acum cateva luni (prin mai). Apartament cu doua camere, semidecomandat, in bloc de caramida vechi de cel putin 30 de ani ... I-mi pare rau ca nu am poze cu el inainte de "operatie". La mine a lucrat un prieten, designer de interior. Lucrarile au constat in: - Bucatarie + hol intrare: decupat perete, demolat o camara si o debara din hol (s-a marit nesperat holul + senzatia de spatiu); placat cu gresie Spania (desser maron - mata, putin zgrunturoasa), rosturi Aprico. Mobilier nou, din PAL in doua culori, in contrast: Calvados (foarte apropiat ca si nuanta cu gresia) si Par salbatic. Toate accesoriile din bucatarie (chiuveta, cuptor, plita, hota) incastrate in mobila. - Sufragerie: decupat peretele dintre sufragerie si holul de intrare, facut doua scafe asimetrice (una mare si un mica) amplasate diametral opus, parchet laminat (fag) vopsea lavabila Caparol (in doua nuante - una deschisa, galbuie si una mai inchisa, spre portocaliu, pe scafe). Vopseaua am luat-o gata preparata si m-a costat o caruta de bani ! + Dulapuri pe un perete, tot din PAL, la culoarea parchetului. - Dormitor - parchet laminat + lavabila + mobilier (doua canapele super faine de la Iugesti - portocaliu cu galben pai; o comoda TV si biblioteca de la acelasi furnizor) - Balcon inchis cu termopan + termosistem + lavabila si parchet laminat (am mai obtinut astfel o camera de lucru) - Holul de la baie - lavabila + parchet laminat + un corp de mobilier suspendat. La baie nu am facut nimic ca era reamenajata cu ~ 2 ani in urma (cand am montat si centrala). Este din placi de gresie si faianta mari, bleumarin cu rosturi albe. Toate obiectele sanitare sunt de asemenea albe. Cu exceptia baii, totul este pe nuante de maro - bej -galben - portocaliu. In plus, am schimbat usa de la intrare cu una metalica furniruita cu stejar, usile de interior schimbate de asemenea cu unele noi, cu garnitura. Toata instalatia electrica schimbata, toate firele (telefon, cablu, etc) trase prin pereti. Am pus si o multime de spoturi si in scafe ( 4 + 3) si in boltele de la usi (2 + 2) si spoturi de mobila (la blatul de lucru si la masa din bucatarie + la corpul suspendat din holul de intrare) Si am schimbat si toate geamurile cu unele din termopan cu tamplarie PVC. Toata distractia (inclusiv mobila si chestiile din bucatarie - chiveta, cuptor, plita, hota, etc) m-a dus la ~ 10.000 Euro. A costat ceva, dar eu sunt multumit de ce-a iesit. Link to comment
Satori Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 Usi interioare. Nu cred ca ar fi mare lucru de spus decat ca este important sa aiba chedere. Astea noi sunt super marfa, te poti sufoca intr-o camera cu usa din-asta si geam termopan. Pot depunde marturie pentru asta. ) Link to comment
alx Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 Eu zic ca nu este important sa aiba chedere usile de interior , eu am usi interioare de stejar fara chedere. Vrei sa mori asfixiat ? E casa de locuit totusi! Nu este sala de conferinte sau birou . Termopanul nu are ce cauta in interiorul apartamentului, mie unul imi da senzatia de spital. Ba este foarte important sa aiba chedere, curentul de aer ar trebui sa depinda de dorinta ta, nu de a lui. Eu nu ma refeream la usi de termopan (bleah, horibilos) ci usi de pal sau lemn masiv CU CHEDERE. Recomand gresie made in spain (dupa gustul omului), usi stejar, ferestre termopan dubla rupere termica tamplarie Al. Eroare MARE. Termopanul cel mai bun este cel de PVC. Cel de Al se foloseste doar atunci cand ai nevoie si de rezistenta mecanica (pereti cortina, luminatoare, ferestre de mansarda) asta desi poti cere ca profilele de PVC sa aiba insertie serioasa (si CONTINUA). Un termopan de PVC trebuie sa aiba neaparat autocolant (recomand imitatie de lemn, cat mai inchisa) pentru ca albul se va ingalbeni in timp (chiar si cel mai bun). Trebuie sa fii atent la armaturi sa fie de calitate, si montate corect (cat mai multe puncte de blocare, in special la oscilobatante). Evident ca cel mai bun termopan este cel din lemn stratificat dar este extrem de scump, inaccesibil oamenilor cu venituri medii. Termopanul de Al este slab izolant termic, chiar si cu ruperi de punti termice, puteti observa la orice apartament (eu am in ap un geam din Al) iarna ca este rece la interior. Fata de unul de PVC care este cald. Mai dau amanunte daca este cineva interesat. Link to comment
Satori Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 Ba este foarte important sa aiba chedere, curentul de aer ar trebui sa depinda de dorinta ta, nu de a lui. Eu nu ma refeream la usi de termopan (bleah, horibilos) ci usi de pal sau lemn masiv CU CHEDERE. In afara de curent, se ocupa si de izolatia fonica aceste usi. Ceea ce este foarte bine, foarte placut. Mai putin atunci cand ramai fara hartie igienica. Link to comment
Moshu Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 Termopanul cel mai bun este cel de PVC. Cel de Al se foloseste doar atunci cand ai nevoie si de rezistenta mecanica (pereti cortina, luminatoare, ferestre de mansarda) asta desi poti cere ca profilele de PVC sa aiba insertie serioasa (si CONTINUA).... Termopanul de Al este slab izolant termic, chiar si cu ruperi de punti termice, puteti observa la orice apartament (eu am in ap un geam din Al) iarna ca este rece la interior. Fata de unul de PVC care este cald. In afara de curent, se ocupa si de izolatia fonica aceste usi. Ceea ce este foarte bine, foarte placut. Mai putin atunci cand ramai fara hartie igienica. Pot sa depun si eu marturie pentru ambele cazuri... @Satiori> Deschide putin usa si striga tare, eu asa fac Link to comment
tarabostes Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 Toata distractia (inclusiv mobila si chestiile din bucatarie - chiveta, cuptor, plita, hota, etc) m-a dus la ~ 10.000 Euro. Ai iesit ieftin cu tot ce zici ca ai facut. Ziceai de niste canapele interesante. Poti da niste detalii. Caut ceva de calitate ( nu piele ca am copil de 3 ani ) si cu look modern ( linii drepte ). Ce am vazut pana acum fie sunt facute prost ( gen Euromobila sau Eurocanapele ) fie prea scumpe ( Adorama si restul ). Link to comment
marr Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 Mda ... a fost relativ rezonabil ca si pret. Dar, mobila mi-am facut-o la un prieten - cu discount-ul de rigoare m-a costat ~ 40 mil ROL. La plita, cuptor si hota - achizitionate de la acelasi furnizor (Gorenje) am "scos" un discount de 5 %. La tamplaria PVC iar am scos un discount - m-a costat ceva mai putin de 1000 Euro pentru tit apartamentul (bucatarie, sufragerie, bai + balcon inchis). E bine sa mai ai si prieteni !!!! Referitor la canapele - asa cum am precizat le-am luat de la Iugesti si este import Germania si le poti vedea aici http://www.iugesti.ro/mobila/catalog/produ...products_id=226 Cele care le-am luat eu, sunt portocalii iar pernitele sunt jumatate portocalii jumatate galben pai (ara super misto cand sunt puse alternativ - una galben, una portocaliu, una galben ). Ce este (sau ma rog, i-mi place mie) super fain este sistemul de extensie al canapelei, foarte simplu si usor de manevrat (practic sezutul culiseaza pe niste "sine" din lemn iar spatarul rabateaza pe balamale. Simplu, eficient si "fara moarte" - am oroare la mecanismele mecanice complicate de la canapelele romanesti care se strica/blocheaza cand ti-e lumea mai draga ... In plus, alta chestie care-mi place este faptul ca au sezutul drept si tare - se poate dormi excelent pe ele. Aha !! Acum am vazut ca au magazin si in Bucuresti ! Iaca datele de contact: S.C. IUGESTI S.R.L. Expozitie si depozit mobila Bvd. Ghencea nr. 134 In incinta centrului de mobila "ELITTE" 061692 Bucuresti Telefon: +40 (21) 7451020 Fax: +40 (21) 7451020 Persoana de contact Paul Stroe +40 (747) 049642 E-mail: paul.stroe@iugesti.ro Link to comment
Gica Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 Putin offtopic: Tamplarie din PVC am si eu insa se pare ca PVC-ul (policlorula de vinil), alaturi de alte materiale ce au in compozitie clorul (Cl) s-au descoperit a fi cancerigene. Cazul asta este si al linouleumului si alte materiale cum zicem. Am citit un articol in presa... Si eu mi-am mai pus si la baie usa de PVC... Link to comment
Satori Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 Si ce? Rontai din ele? Te freci toata ziua de ele? Stai calm... la cate prostii mancam si la cate respiram in Bucuresti, poti sa consideri respectivele repere inofensive! Link to comment
Gica Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 (edited) De-acord, asta am zis si eu, cati oameni au stat zeci de ani cu linoleum in casa si nu au avut nimic... insa cica se "evapora" in timp... adica emana intruna. Edited August 30, 2006 by Gica Link to comment
hades Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 (edited) Designerul ce trebuia sa vina aseara nu si-a facut aparitia . Deja ma lovesc de neseriozitate... Atasez si planul apartamentului. Edited August 30, 2006 by hades Link to comment
hades Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 E un perete de rezistenta acolo. Primul, cel de langa usa de la intrare. M-am gandit la asta. Link to comment
Satori Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 Perete sau grinda? Care? Nu prea imi vine sa cred. Link to comment
Zmeul cel rau Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 Cred ca e scurgerea de apa de ploaie de pe terasa. Link to comment
Recommended Posts