remix Posted August 28, 2006 Share Posted August 28, 2006 Avand in vedere eventualitatea petrecerii unor weekenduri prelungite in mediul rural ma preocupa posibilitatea conectarii la civilizatie. Fiind nascut si crescut intre betoane ma simt relativ dezradacinat cand ma aflu pe pamant si iarba asa ca nu pot sa nu resimt si lipsa mijloacelor de comunicatie. As dori sa aflu de la cei care au petrecut timp online din zone rurale cum au facut-o. Locatia care ma intereseaza pe mine este in zona orasului Titu dar discutia nu trebuie limitata. Ideea e ce solutii de conectare ati gasit la distante mai mari de 40 de Km orase importante. Ideile sunt multe, as dori impresii despre fiecare si despre altele la care eu nu m-am gandit: GSM Orange, Vodafone, Cosmo CDMA - EV-DO Zapp Wireless 2.7 GHz, 3.5 GHz, 5.4 GHz Romtelecom - Dialup, ADSL Fibre CATV Importante pentru mine ar fi costurile si performantele acestor sisteme in conditii rurale. In oras stiu prea bine cum functioneaza fiecare. Cei care s-au lovit de aceasta situatie in trecut sunt rugati sa-si lase impresiile aici. Link to comment
cpop Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 Romtelecom la frate-miu, 18 km de Pitesti, centrala digitala este la vreo 2 km de casa. Dial Up se conecteaza foarte greu (la a 10-a incercare, cateodata nu vrea deloc) si pierde repede legatura. Desi in Pitesti modemul a mers la 56k, acolo nu a vrut sa se conecteze decat la max. 33k. Link to comment
Moshu Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 Remixule, tu in loc sa mergi la tara sa te deconectezi, vrei sa te conectezi? ) Link to comment
Zmeul cel rau Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 Eu cred ca nu merge la tara ci este dus la tara. )"> Link to comment
laurentziu83 Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 Fiind nascut si crescut intre betoane ma simt relativ dezradacinat cand ma aflu pe pamant si iarba asa ca nu pot sa nu resimt si lipsa mijloacelor de comunicatie. Pai ar fi cazul sa te obisnuiesti, nici nu stii ce ma bucur cand vad ca n-am semnal la mobil si am motiv sa nu raspund. Da-l in masa de internet, la ce trebuie atata daca esti in timpul liber? Eu as arunca intotdeauna kkt-ul de calculator pentru taierea unei gaini, un gratar, pescuit, etc, etc. Nu se compara placerile astea cu nimic. Ca sa revin ontopic, la mine la tara, la 75 de km de Galati si la 5 km de granita cu moldovenii singurul net disponibil ar fi dial-up-ul Romtelecom, in rest semnal la mobil doar la Cosmote. N-am avut niciodata posibilitatile si curiozitatea sa testez dial-up-ul ala. Link to comment
remix Posted August 29, 2006 Author Share Posted August 29, 2006 Nu se pune problema daca am nevoie sau nu ci cum se poate realiza o conexiune cat mai "reliable" in conditii rurale. Pe de alta parte nu se pune problema decat a unei utilizari ocazionale. Sunt totusi unii dintre noi care nu se simt bine daca nu au disponibilitatea de comunicare. As putea da un exemplu de forumist care a tinut mortis ca in camera de hotel unde-si petrecea concediul sa aiba internet functional... asa suntem unii dintre noi, vrem sa fie acolo in caz de necesitate. Pana acum vad ca romtelecom dialup este singura solutie testata, asteptam si altele. Merci de reply-uri. Link to comment
Esperatul Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 Iti zic eu din ce stiu. 1. Orange GPRS sucks, e scump si lent si unde zici tu sigur nu ai EDGE. 2. Wi-FI depinde, unde am testat eu in zona rurala mergea prost, se intrerupea la orice tunet, fulger, traznea prin antenele astora, etc. 3. ADSL-ul merge f bine , e drept ca l-am testat pe ala de 1MBps si a mers si merge f bine. Link to comment
remix Posted August 29, 2006 Author Share Posted August 29, 2006 (edited) ADSL este disponibil si in zone rurale ? Ai idee de "acoperirea" acestui serviciu ? Edited August 29, 2006 by remix Link to comment
Esperatul Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 (edited) Este disponibil doar in anumite zone si trebuie sa te interesezi telefonic la ei. Pe mine m-a surprins ca a fost disponibil in zona de care vorbesc: Darmanesti - Bacau. Eu oricum cred ca imi iau un Zapp numai pt internet mobil, ADSL-ul e inca un pic cam scump. Mai mutle gasesti pe clicknet.ro Edited August 29, 2006 by Esperatul Link to comment
BogdanG Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 Foarte bine in tara merge Zappul dar nu este EVDO peste tot, dar totusi 153kbps sunt suficienti . Link to comment
alexino Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 Nu te sfatuiesc sa optezi pentru dial-up. Vei avea parte de o viteza groaznica, de multe deconectari si de tarife exagerate (cca. 1 eurocent / minut) Link to comment
Moshu Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 Daca nu poti si nu poti fara, poti folosi Live! de la Vodafone direct pe mobil pentru mess si alte alea, daca vrei pe laptop, zapp e sfant. Link to comment
alx Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 Live nu este o modalitate de conectare ci un serviciu, corespondentul vechiului Play al CNX. La VDF ai ca variante de conectare: GPRS (folosesc eu, enough doar pt mail), HSCSD si 3G. Link to comment
Gica Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 Eu mai bag "mobile internet" tot de la Connex, dar foarte rar, e direct pe mobil si nu e acelasi lucru ca atunci cand te uiti in monior, insa mi-a folosit de multe ori sa aflu informatii importante care stiam ca le puteam obtine de pe net. Telefonul meu are un browser numit Opera parca... Link to comment
Moshu Posted August 29, 2006 Share Posted August 29, 2006 Live nu este o modalitate de conectare ci un serviciu, corespondentul vechiului Play al CNX.La VDF ai ca variante de conectare: GPRS (folosesc eu, enough doar pt mail), HSCSD si 3G. Pai am zis direct pe telefon pentru mess, nici nu m-am gandit ca se conecteaza cu laptopu'. Si merge si in mediul rural. In rest am spus zapp. Oricum bate GPRS si HSCSD. Modem (cu sau fara telefon) zapp + laptop. Link to comment
remix Posted August 30, 2006 Author Share Posted August 30, 2006 Particularizand putin pe zona mea de interes, acolo langa Titu actioneaza Minisat din Targoviste sau Gaesti. Ei au solutii radio in 5.7 si 2.4 in Targoviste si 2.4 in Gaesti. Stie cineva cum merge wireless de la minisat ? Link to comment
tarabostes Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Costul pt o conexiune wireless dedicata cred ca este destul de mare, nu cred ca merita. Modemul EVDO de la Zapp cred ca e cea mai fiabila solutie ( nu cred ca in zona sa fie acoperire 3G sau EDGE ). Teoretic Zapp are acoperire acolo, practic nu stiu. Dar nu incerca varianta de conectare prin telefon e mult prea lenta ci pe cea cu modem dedicat. Are viteza buna, costul il poti afla de pe site-ul zapp. Poti vorbi lejer pe Mss sau pe skype, faci un download decent etc. Cu 15+ TVA USD ai 200 MB trafic, ceea ce pt comunicare si navigare de weekend e suficient, plus ca il poti folosi oriunde. Are si modemul un cost, dar cred ca sunt variante sa il primesti for free. Link to comment
Recommended Posts