Jump to content

Jante Aliaj Kalos

Recommended Posts

Deci intrebarea mea e foarte simpla: stie cineva care este latimea jentii, in cazul echiparii cu 185/55/15?

Am sunat la reprezentanta, si mi-au zis ca au ei jenti care se potrivesc sigur, dar ca nu stiu sa-mi spuna (!) care este latimea jentii. Adica sa ma oblige sa cumpar de la ei...

Multumesc anticipat.

Latimea daca nu ma insel este 6J - dar poti pune lejer si de 7J sau extrem de 7,5J - depinde de pneu.

Pe 185 latime pneu poti incalta o janta lata de maxim 6,5J. Daca vrei sa pastrezi pneurile originale cauta jante 6,5J x15.

Ceea ce nu stiu, este ET-ul - ce ET sa aiba janta a.i. sa nu-ti frece roata in contra-aripa - dar poti impune firmei de la care cumperi de la bun inceput,

ca daca-ti freaca in contraripa - sa-ti schimbe jantele.

Desi cel mai probabil au cataloage cu jante pt modele de masina si-ti vor da janta corecta.

Edited by dinoc

Arunca un ochi la RIAL www.rial.com (sau www.rial.de , nu mai retin exact).

Au acolo o sectiune unde poti sa-ti alegi jentile in functie de masina (au si Kalos). Le vezi si cum arata pe masina si afli si dimensiunile de janta care se potrivesc.

@balanel - ti s-au dat cam toate raspunsurile aici - nu inteleg ce nu intelegi ?

Daca vrei jante de 15 si sa-ti pastrezi pneurile orginale cauta 6Jx15 4x100 sau 6,5Jx15 4x100 cu ET >= 42 ca sa fii sigur (desi cred ca ar merge si un ET40).

Asta-i tot ce trebuie sa stii.

Edited by dinoc

Nu gasesti aftermarket ceea ce cauti tu decat la dealer jante originale, pe care vei da o gramada de bani si care nu merita.

Dimensiunile jantelor originale sunt 5,5Jx15 sau 6Jx15 cu ET49 - ca sunt 5,5J sau 6J nu te ajuta cu nimic deoarece jante aftermarket de aliaj cu latime de 5,5J nu vei gasi si nici jante cu ET49.

Deci cauta dimensiunile care ti le-am dat in postul trecut si n-o sa ai probleme.

Edited by dinoc

Si eu tot de tabla vorbeam. Am avut impresia ca el a intrebat care sunt dimensiunile celor de tabla, ca sa-si ia de aliaj, dar pe aceeasi latime a jentii. Oricum, cei care vand jenti de aliaj, au jenti specifice pentru fiecare model de masina, dar pe mai multe dimensiuni.

Ca sa fie sigur ca nu sunt probleme si nu freaca in fata de contraaripi, trebuie musai facut un test inainte de cumparare.

• 1 year later...
  • 1 month later...

Ca veni vorba... Nu cred ca mai am chef sa mai indrept jantele de tabla inca o data (ca iar imi tremura volanul dupa cateva gropi miselesti).

Nu ca asta ar fi solutia (la gropi), dar ma bate gandul sa pun la bataie niste "aliaje". Am gasit in bugetul de care dispun asa ceva: http://www.autonbv.ro/images/detalii/mirage.html . Vreo parere, ceva? :)