lordcalibras Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 Deschid aceasta discutie pentru ca sincer am nevoie si de parerile altor persoane ... Doresc sa achizitionez o masina in leasing si m-am cam oprit la Skoda Fabia (doar Hatchback si NU Combi sau Sedan) si la Kia Rio (Hatchback sau Sedan - imi plac la fel de mult amandoua), mai exact variantele Charm pentru Skoda si Classic pentru Kia! Trebuie sa ma decid insa la una din ele S"> ... HELP! ... Voi ce ma sfatuiti? . Precizez ca la Fabia la un avans de 4584 euro, pe 5 ani cu o valoarea reziduala de 20 % (in jur de 1700-1800 euro) voi avea o rata in jur de 128 de euro cu Casco, TVA si alte alea incluse. La Rio, la un avans de 4492 euro, pe 5 ani cu o valoare reziduala de 20 % (in jur de 2200 euro) voi avea o rata in jur de 130 de euro cu Casco, Tva, bla bla, incluse ... deci cam acelasi lucru la amandoua. Detalii: Skoda Fabia Charm ---> motor de 1.2 cc, in 3 cilindri, 64 de cai putere, benzina ABS Aer conditionat Airbag sofer si airbag pasager Computer de bord Geamuri electrice fata Inchidere centralizata Proiectoare de ceata A treia lampa de stop Agatatoare haine spate Aparatoare noroi din plastic sub aripi Bancheta spate rabatabila Bari de protectie vopsite in culoare caroseriei, cu banda protectoare neagra Buzunare in capitonajul usilor fata Capace de roti TUCANUS Caroserie complet galvanizata Centuri de siguranta fata reglabile pe inaltime Coloana directiei cu reglare pe inaltime si adancime Compartiment depozitare sofer (doza) cu climatizare (climatizat numai impreuna cu aer conditionat) Compartiment portbagaj acoperit Doua sisteme de ancorare "ISOFIX" pentru scaun copil Faruri optice cu geam clar cu rama interioara neagra Filtru de polen Geamuri cu protectie termica Iluminare habitaclu cu contacte pe usile din fata Iluminare verde a instrumentelor de bord Imobilizator Inele de amarare in compartiment portbagaj Intrerupere carburant in caz de accidente Jante 5Jx14 din otel Lampi semnalizare laterale albe Luneta incalzita Manere plafon fata Numar sasiu la vedere Oglinzi laterale reglabile din interior Oglinzi si manere exterioare vopsite in culoarea caroseriei Parasolar pasager cu oglinda machiaj / parasolar sofer cu buzunare Portbagaj capitonat integral cu material textil Pregatire radio cu 4 difuzoare si antena rabatabila Priza de 12 V in consola centrala Reglare faruri de la sofer Roata de rezerva normala Scaun sofer reglabil manual pe inaltime Schimbator viteze design Charm Scrumiera fata Semnal sonor pentru faruri aprinse Servodirectie Sistem de recirculare a aerului Spatiu de depozitare in consola centrala Stergator luneta cu duze stropitoare si cu temporizare Stop de ceata Stopuri de siguranta in capitonajul usilor fata Sun Set Tapiterie Charm Temporizatoare de stingere a luminii din habitaclu Tetiere fata/spate reglabile pe inaltime Torpedou iluminat, cu suport pahare Trapa portbagaj capitonata integral Trei centuri de siguranta spate, cu sistem de prindere in trei puncte Turometru cu ceas Volan cu 4 spite Kia Rio ( Sedan sau Hatchback aceleasi dotari ) -----> motor de 1.4 cc, in 4 cilindri, cu 97 de cai putere, benzina Geamuri fata/spate electrice, cel al soferului cu inchidere automata Inchidere centralizata Filtru polen Suport pentru 2 pahare pe consola centrala fata Buzunare depozitare situate pe panourile usilor si pe spatele scaunelor din fata Bord "Deluxe" cu ceasuri analogice, turometru, ceas digital. Finisaje panouri usi cu insertie de stofa Servodirectie si coloana de directie reglabila pe verticala Scaun sofer cu reglaje pe inaltime Cotiera sofer Carlig pentru bagaje situat pe tetiera pasagerului fata Torpedo iluminat Scrumiera si bricheta iluminata Lampa iluminare habitaclu si compartiment bagaje, stingere lumina interioara cu temporizare Portbagaj cu deschidere electrica din interior Spatiu depozitare suplimentar sub podeaua portbagajului Faruri cu geam clar si sistem de pozitionare in functie de incarcatura Parasolare cu oglinda Bancheta si spatar bancheta fractionabile 60/40 si rabatabile separat carlig ancorare plasa elastica bagaj Kit instalatie audio cu 4 incinte acustice situate in panourile usilor fata si spate Aer conditionat Proiectoare ceata plasa elastica fixare bagaje Indicator nivel lichid parbriz Oglinzi exterioare actionate electric si sistem de incalzire Parasolar sofer cu oglinda iluminata Kit instalatie auto cu 2 tweetere Airbag-uri frontale, sofer+pasager, cel de la pasager cu posibilitatea inchiderii Centuri fata ajustabile pe inaltime si spate (pentru 3 pasageri) cu pretensionare si prindere in 3 puncte Tetiere reglabile pe inaltime Sistem de prindere ISOFIX si blocare usi spate Sistem franare cu discuri ventilate fata si tamburi spate PS: Am pus poze cu Kia Rio Hatchback, Sedan si interior ... Cu Fabia nu cred ca mai avea rost sa pun pentru ca toata lumea stie cum arata! PS: As vrea niste decizii si sfaturi clare, maybe chiar si argumentate! Thx! Link to comment
NFS Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 Din auzite, ca de mers n-am mers cu niciuna din ele... n-as sta pe ganduri, as lua Kia! Link to comment
Wolfman Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 Kia all the way - motor net superior, dotari superioare Fabiei ( 4 geamuri electrice, oglinzi electrice si incalzite, bancheta spate fractionabila 60/40, etc). Link to comment
xenna Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 Categoric Kia!Eventual hatchback Link to comment
zalmoxis Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 In primul rand Kia are motor adica cu 4 cilindri !Nici nu mai sta pe ganduri!!....Hatchback, normal !!! Singurul dezavantaj e reteaua de service da' la cat de fiabile sunt astea nu ai nevoie decat in caz de Doamne feri !... Link to comment
body Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 Ete ca si eu is in opinia majoritatii !Kia fara nici un dubiu ! Link to comment
nic_otava Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 Clar KIA. De ce? - are 97 CP (Fabia are 64 si crede-ma este submotorizata rau de tot) - dotari mai bogate; - conceptie mai noua; - banii sunt aceiasi; - sa nu ajungi cu probleme la Fabia in service ca iti creste tensiunea Personal as incerca si noul Hyundai Accent. Calitate excelenta, motorizare buna, dotari bune; acum nu stiu cu cat costa mai mult decat Kia/Skoda. Spor si sa faci alegerea cea mai buna pentru tine. Link to comment
Juliaen Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 (edited) Kia! Am condus una si m-a impresionat! Ani de zile mama mea a avut o Kia Sephia ca masina de servici (era din '96, carburatie). Fiabilitate, nu gluma, in 150.000km cat a avut-o nu a avut nici o problema (exceptie geam portiera fata si RC distrus de hoti), si un sofer turbat (ma refer la stil de condus). In ultimul timp nici reteaua de service nu mai e o problema, au aparut destul de multe. @nic octava: despre Hyundai Accent se discuta undeva pe aici de costurile mari de intretinere. Edited August 31, 2006 by Juliaen Link to comment
pmhoria Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 Salut, Dupa cum vezi...eu am Fabia de care ai vrea tu. Acuma e clar ca daca le compari, Kia merita mult mai mult. Si eu am trecut prin dileme asemanatoare si primul lucru pe care l-am facut a fost sa intreb prietenii si cunostintele de calitatea service-ului de la noi. Si asa am ajuns la Fabia. Modul in care am fost tratat mi se pare superior oricarui service din ro (vb numai de service Skoda din Tm, de restul nu stiu). Acuma pot sa-ti mai spun si alt criteriu pe care m-am bazat cand am luat masina: - 95% din timp stau in oras, deci diferenta de putere nu se simte. Ma bucur ca un copil cand pot sa merg cu a-3 a la 50km/h... Iar pt restul de 5% sunt de obicei in concediu eu cu prietena si pt noi e arhisuficienta masinuta. Deci cam astea au fost criteriile mele cand am lua masina. Oricum mentionez ca inainte de Fabia am avut Matiz E cu care am fost pana in Grecia si inapoi si nu m-am plans de loc de lipsa de putere decat pe anumite locuri unde nu eram f atent si uracam cu masina intr-o viteza necorespunzatoare (de ex cu a 4-a la 60km/h). In rest numai de bine si sa ai bafta de masina. Horia Link to comment
Satori Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 Nu a zis nimeni Fabia. Mi se pare mai puternica, mai bine facuta, mai solida, mai bine dotata. Ok, dreaming time is over. NORMAL KIA. In primul rand cumperi totusi un motor pe patru roti. Skoda, asa cum ai ales tu, nu are motor. QED. Link to comment
lordcalibras Posted August 31, 2006 Author Share Posted August 31, 2006 Eu iau in calcul absolut orice pareri. Thx pentru opinii. Hai sa va dau o discutie intre mine si un dealer skoda ( e drept ca e subiectiv - insa daca are si el dreptate): vulpe andrei: daca o sa va placa sa miroasa a orez in masina ca e facuta in china sau unde e ea facuta ... asta este vulpe andrei: ce pret are la revanzare masina aia vulpe andrei: ce platic are pe ea vulpe andrei: din intamplare sunt colegii mei vulpe andrei: si am vazut-o vulpe andrei: e ceva de ras lordcalibras: nu ma intereseaza pretul de revanzare ... lordcalibras: de ce ? lordcalibras: argumentati mai solid ca imi faceti un bine .. vulpe andrei: pt ca skoda este volkswagen 100 % chiar ceva peste vulpe andrei: oricum este net superioara luii polo vulpe andrei: serivce vulpe andrei: unde faceti service la kia ? vulpe andrei: aici poate o sa faca da in tara nu gasiti sigur vulpe andrei: calitatea materialelor vulpe andrei: fiabilitate vulpe andrei: revanzare vulpe andrei: 4 milioane o revizie la noi cu tot cu tva , manopera , filtre , ulei vulpe andrei: la aia cat costa ? vulpe andrei: revizie din 15000 in 15000 lordcalibras: oricum mai putin ca la skoda .. toata lumea se plange ca la open service te rupe service`ul vulpe andrei: la aia sigur va cheama pe la 1000 km lordcalibras: si am prieteni cu fabia .. cu octavia vulpe andrei: daca 4 milioane e mult eu nu mai zic nimic lordcalibras: 6 miliaone de vopsit si indreptat un prag la open service vulpe andrei: la dacia e 35o roni o revizie vulpe andrei: sa si-l faca in alta parte lordcalibras: pai l`a facut vulpe andrei: sunt si alte serviceuri nu e problema lordcalibras: dar ... e submotorizata charm`ul de 64 cai lordcalibras: fatad e rio de 97 vulpe andrei: ati mers cu amandoua >? vulpe andrei: vulpe andrei: eu pun 100 de euro ca o fac pe 400 de metri vulpe andrei: cu motoru de 64 de cai lordcalibras: ohoho ... pai eu pun pe 100 euro ca va fac cu tico lordcalibras: pe fabia lordcalibras: nu asa se ia in calcul lordcalibras: eu cand urc buciumul vulpe andrei: in rest ma scuzati lordcalibras: prefer sa am 97 cai lordcalibras: decat 64 lordcalibras: nu lordcalibras: ? ----> deci ... ? o fi asa prost plasticul la Rio? ca oricum la prima vedere nu iti dai seama foarte tare Link to comment
Satori Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 Daaaaa... e foarte prost. Acum 2 intalniri a venit MikeTekRacing cu ea la intalnire si plangeam langa ea. Arata bine pe exterior si e atat de prost plasticul in ea... PS: Link to comment
pmhoria Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 Nu e prost de loc plasticul de pe Kia... sa fim seriosi. La Fabia prima revizie e tot 4 mil (asta stiu sigur.) Un colegul de al meu si-a facut revizia de 4 ani la Skoda Fabia Combi a lui si a schimbat lantul (apropos de asta, motorul asta micut de 1.2 e pe lant transmisia) plus niste bucsi pe fata si totul a fost 8mil ceea ce mi se pare rezonabil pe o revizie de 4ani/60kkm. Oricum ma repet: asta la noi in Tm. Nu stiu cum e in restul tarii. Numai bine. Link to comment
alexino Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 Un prieten conduce o Fabia (masina de firma). Are 160.000 km si pana acum singura problema a fost un sincron de cutie de viteze (caz foarte rar intalnit la aceasta masina). Deci fiabilitatea pare punctul ei forte. Totusi motorizarea si dotarile recomand Kia. Link to comment
NFS Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 Personal as incerca si noul Hyundai Accent. Calitate excelenta, motorizare buna, dotari bune; acum nu stiu cu cat costa mai mult decat Kia/Skoda. Noul Accent nu costa mai mult decat KIA, din pacate termenul de livrare e cam mare. Iar conversatia aia cu dealerul skoda, s-ar potrivi excelent la Caterinca!!! Link to comment
andreib Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 Foarte grea decizia, stau si ma zbat aici si nu ajung la nici o concluzie...NEAH! KIa, fabia are raport putere/greutate mai prost decat matizul (0.6 fata de 0.64) deci nu prea ajungi departe...Iar faptul ca el cu fabia la 400m ia kia, ma indoiesc... PS: Intereseaza-te de costul reviziilor la Kia! Link to comment
Brainiac Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 Avantaje KIA: 1. model nou, care va mai rezista inca 4-5 ani pe piata cu un face-lift => valoare de revanzare mai mare decat la Fabia, care e la capat de drum in forma actuala 2. putere motor (fara nici un alt comentariu aici ) 3. cotiera+tweetere Dezavantaje KIA: 1. reteaua de service (cred) 2. lipsa clima si computer de bord (asta nu stiu daca sunt neaparat lispuri, depinde de ceea ce vrei tu mai mult) Discutabil: 1. pretul de revizie - foarte tare ma indoiesc ca la VW pretul pentru o revizie sa fie doar 400 RON, dar...ma rog, asa o fi 2. fiabilitate - nu prea ai cum sa faci comparatie intre o masina testata deja de multi oameni (ma refer la Fabia) si una nou aparuta pe piata (dar produsa totusi de coreeni, care sunt recunoscuti pentru fiabilitatea ridicata ) 3. consumabile - in mod clar cele de la Fabia sunt scumpe. Cele de la Kia sunt ceva mai ieftine. Acum depinde si care dintre ele pica (vezi punctul 2). Parerea mea: atunci cand am citit titlul topicului ma gandeam ca in mod normal Fabia ar trebui sa fie alegerea, fara discutii (sunt fan Fabia, recunosc ). Insa cand am vazut diferentele de dotari si motoare (putere) dintre masini...nu cred ca ai de ce sa stai pe ganduri. Motorul de pe Fabia, chiar daca este "suficient" pentru oras va fi un motor chinuit, subdimensionat, care peste maxim 40-50.000 de km va avea probleme majore. Este adevarat ca depinde foarte mult cat mergi cu masina, unde mergi si cat vrei sa pastrezi aceasta masina (minim 5 ani, asta e clar, iar in 5 ani faci lejer 50.000 de km, chiar daca mergi numai in oras), samd. P.S. plasticele din Kia nu arata rau deloc, am vazut si eu masina lui MikeTekRacing si arata foarte bine inauntru. Succes in alegere Link to comment
Lucian79 Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 (edited) N-am stat sa citesc toate avantajele si dezavantajele la aceste 2 modele, insa pot sa-ti spun ca, intr-o Fabia de 1.2, 3 persoane au asteptat mult si bine, pina cand biata masinuta a urcat un deal dincolo de Simleu Silvaniei inspre Zalau. N-are vana defel, si biata masina abia urca cu vit. 2, pe unde eu urc cu a 4 .. iar daca mai bagi AC-ul, ala esti. Decat amaratu ala de motor mai bine-ti iei Matizache cu de toate si mai ramane si bani . Asa ca nu mai sta pe ganduri si ia Kia. Edited August 31, 2006 by Lucian79 Link to comment
bella Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 (edited) Nu stiu daca tu ai citit aici. Eu asa am procedat inainte sa imi iau Cielo. Aveam ca optiune Cielo Vs Solenza. Mai intra oarecum in calcul si o Nubira. P.S. Eu as alege Kia, asa la prima vedere. Edited August 31, 2006 by bella Link to comment
hepea Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 Vreun site cu Rio asta aveti? (kia.ro nu mere) Link to comment
brusli Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 da kia...nu skoda(nici o versiune) Link to comment
Zetics Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 (edited) Vreun site cu Rio asta aveti? (kia.ro nu mere) www.kiaromania.ro Edited August 31, 2006 by Zetics Link to comment
hawkeye Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 Ce mi-a placut discutia cu dealerul... "Skoda e VW 100%". In plus e trendy, lumea o sa creada automat ca e diesel deci o sa consume putin. In plus, masina nemteasca domnule, ce sa mai. In concluzie, KIA, bineinteles. Link to comment
Satori Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 vulpe andrei: pt ca skoda este volkswagen 100 % chiar ceva peste Oh, pleeeease! Dacia este 100% Renault. Chiar ceva peste Astia chiar nu se dau in laturi de la nimic sa iti vanda o masina. Intreaba-l te rog daca ai manere de viraj si capitonaj a 5-a usa. Daca este ca acum doi ani o sa ai o surpriza. ) Link to comment
Esperatul Posted August 31, 2006 Share Posted August 31, 2006 Cu motorul ala pe skoda nu se poate trai. Si nu e 100% vw, motorul ala e dezvoltatde skoda, si preluat de vw. Oricum, daca nu te deranjeaza ideea ca te face o berlina oricand e ok. Link to comment
Recommended Posts