Satori Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Am primit urmatorul mesaj: MARE rugaminte: intreaba pe forum ce se intampla de ce nu platesti o amenda de parcare in grecia (65€) si daca astia au acord ca si cu statele schengen sa-ti dea interdictie de ce nu platesti. merci mult. Stie cineva raspunsul? Link to comment
Lucian79 Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Stai lejer ca nu pateste nimica-n tara. Am pe cineva-n Ungaria care de fiecare data cand vine aici ia amenzi de parcare la greu. Le ia si le arunca la gunoi. Si asta de 3 ani Link to comment
Juliaen Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Tocmai a dat la stiri saptamana trecuta ca o casa de avocatura se va ocupa de recuperarea contravalorii amenzilor neplatite de cetatenii romani in spatiul UE (nu mai retin numele exact). Link to comment
Wolfman Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Parca era vorba de Urban & Asociatii care se vor ocupa de recuperarea amenzilor neplatite de cetatenii romani in spatiul Schengen... Link to comment
Juliaen Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Citat din Ziarul Financiar: Urban & Asociatii, companie specializata in recuperarea de creante, a incheiat un protocol cu societatea europeana Parktrade Europe AG, in baza caruia va recupera contravaloarea amenzilor de parcare si de trafic neachitate in tarile membre ale Uniunii Europene de catre soferii romani. Sanctiunile aplicate cetatenilor romani - incepand de la amenzi de parcare pana la amenzi de incalcare a regulilor de circulatie - vor fi raportate de catre autoritatile locale si departamentele de politie din tarile membre ale UE catre reteaua Parktrade Europe, care la randul ei le va trimite spre recuperare catre Urban si Asociatii. "Odata achitata contravaloarea amenzii de circulatie de catre soferii romani, banii se vireaza automat catre Parktrade care, in baza contractelor incheiate cu autoritatile locale si ministerele de interne din tarile Uniunii Europene, le transfera aceste sume", potrivit reprezentantilor Urban & Asociatiei Link to comment
Abram Burel Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Asta ar fi culmea societăţii informaţionale poliţiste: să nu-ţi dea voie în Germania că nu ai plătit amenda de parcare în Grecia. Din câte înţeleg, pe om asta îl frământă. Faptul că s-ar putea să-l urmărească "urbanii", asta-i altă chestie. Link to comment
ileana Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Am pe frate-miu in Germania. Prietenii care merg frecvent la el (1-2 curse / luna), mai iau cate o amenda acolo, si o primesc pentru plata la domiciliu, in Romania. Frate-miu ( cetatean roman si care figureaza inca prin evidente cu domiciliul in oras la noi, desi e stabilit acolo de 15 ani), daca ia o amenda in Romania, o plateste sau nu. Nu s-a intamplat nicmic daca nu a platit-o, in Germania nu l-a mai instiintat nimeni! Link to comment
mr_ Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Astia nu trimit amenzile pentru parcare nici din Franta in Germania. Am dubii ca ti-o trimite cineva din Grecia in Romania... Link to comment
Lucian79 Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 (edited) Pai, la cat ar costa toate procedurile si prelucrarile de informatii + expedierile ... cred ca s-ar ridica mai mult de valoarea amenzii Edited September 1, 2006 by Lucian79 Link to comment
Vijelia Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Daca are de gand sa mai iasa din tara sau sa dea/imprumute cuiva masina respectiva pentru o iesire din tara, ar fi mai bine sa plateasca amenda. E o suma pentru care nu merita sa te trezesti cu probleme cand ti-e lumea mai draga. Link to comment
tuf5075 Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Daca reuseste sa paraseasca Grecia nu cred ca o sa mai aiba probleme. sigur!!!! Doar n-o sta vamesu sa vada ce amenzi are omu-n Grecia...Si daca e ceva...o plateste acolo pe loc si gata... Link to comment
Recommended Posts