Jump to content

Cer O Parere!

LYM

Recommended Posts

Salut

Am in vedere achizitionarea unei masini (SH).

Imi place foarte mult Nubira2 si as putea sa gasesc una bunicica(ma intereseaza km cati mai putini) de prin ~ 2002-2003.

Acum parca am inceput sa ma gandesc si la varianta: Logan 1.6 90CP cu mai toate dotarile si km f. putini (gen 15 - 20.000), din 2005, garantie extinsa pana in 2008.

Nubira2 imi place f. mult din toate punctele de vedere dar parca imi e frica sa nu-mi iau o teapa cu ea la SH. La Logan ma incanta in mod special km putini si GARANTIA.

Am mers cu ambele masini - Nubira este total superioara Loganului din punctul meu de vedere. Totusi, Loganul de 90CP nu e chiar asa putoare cum e ala de 75CP.

In ambele cazuri as vrea sa montez o instalatie GPL (deci la Logan as cam pierde garantia la motor - DILEMMA)

Loganul are f. multe minusuri fata de Nubira2; plusuri ar fi ca e mai noua/garantie si computerul de bord.

Voi ce parere aveti? Merita Nubira2 riscul de a o lua mai veche si cu km mai multi?

PS: chiar daca masina o voi folosi 90% in Bucuresti nu m-ar deranja dimensiunile mari ale Nubirei, iar la consum am vazut ca Mircea zice ca scoate 11 - 11.5 (GPL) ceea ce mi se pare super pt. clasa ei.

PS2: ma mai intereseaza ca investitia atat imediata cat si pe termen lung in masina sa fie minima! Nu vreau sa iau o masina si sa ma duc cu ea direct in service.

Edited by LYM

Sunt o groaza de Loganuri la vanzare am vazut. Ce pot sa zic ... probabil ca nu e lumea asa multumita de ele.

Hawkeye - ma refeream in afara de reviziile periodice(care oricum tind sa cred ca sunt mai scumpe la Logan .. deh, made by Renault).

PS: in vederea testarii masinii sh voi merge la AutoTest2000, in targul Vitan.

Edited by LYM

Vezi si aici pentru mai multe informatii, chiar daca se vorbeste despre masini noi.

Per ansamblu la ce vrei tu:

-nubira euro 2-GPL 400eur/logan euro 3 GPL-700eur

-comparatia intre masini o vei gasi in linkul de mai sus, cu o comparatie frumoasa facuta de @mircea

-nu este nevoie sa mai intrebi ce credem noi, avand in vedere ca 90% suntem posesori de daewoo dar oricum nubira este peste logan la orice capitol (mai putin consum ceva mai mare)

Foarte interesant link-ul! Multumesc andreib.

Pana la urma Nubira asta are vreo problema? ca sincer nu am gasit pe nimeni sa se planga de ceva la ea ... pe cand la Logan am citit vreo doua thread-uri cu probleme si m-am luat cu mainile de cap.

OFFTOPIC: citisem ceva referitor la probleme la Nubira2 cu pivotii si bucsaraia? Este adevarat? Cam cati km sa aiba maxim Nubira2 SH astfel incat sa nu am probleme in viitorul apropiat cu ea? (o intrebare putin aiurea .. ca nu se stie fiecare cum a exploatat masina)

Edited by LYM

Nu exista masina SH cu probleme 0(zero). Alea sunt mituri... Ideea e sa aiba probleme cat mai mici. Oricum va trebui sa scimbi ulei, curea distriburie +role, nu te poti baza pe ele si la astea in timp se vor adauga altele, care nu cred ca vor fi multe, depinde de masina... Pentru probleme cu nubira vezi aici, dar pregateste-te ca e un topic lung care contine nu numai probleme ci si informatii diverse despre masina.

Ha ha ha...daaaa..ce dilema ai ... :-W ...nu ai luat in considerare un singul lucru...costul intretinerii dupa perioada de garantie .. ..cauta si tu preturi la consumabile...fa o comparatie...placute ,filtre pivoti capete bara...YYo personal NU am schimbat pivot sau cap de bara la nubira2 ,in viata mea ( asta scurta ) de mecanic..nu mnai zic de instalatia de gaz ca vad ca deja te-au lamurit colegii forumisti...Intereseaza-te cat costa rulmentiii pe fata la logan...de nubira stiu eu..8-9 sute

Din cate am citit la sectiunea "Probleme tehnice - Logan" de pe daciaclub.ro mi-a cam pierit pofta de Dacia - ramane Nubira2.

Esti mecanic la Daewoo? Care sunt probleme frecvente la Nubira2 atunci ? :mrgreen:

Edited by LYM

in jur de 4 mil..asta include curea distrib. rola presoare ,rola intinzatoare...+ manopera...nu bag mana in foc dar parca atata e..

Probleme majore nu au ...dar o sa tot schimbi din 30 in 30mii de km bucshi de bascule pe fatza...bielete antiluriu...si din cand in cand ..adika cam la 2 ani , un set de fise..cam astea ar fii in mare problemele...

Nu, asta probabil era o dinioara, cand marile orase, dar in special Bucurestiul era bombardat. Nu ca acum ar fi ca-n palma, insa nu se compara cu iesirile din iarna de acum cativa ani (de ex. 2002) cand craterele erau la oridinea zilei. Cea pe care am avut-o eu pana acum 1 saptamana, a facut 2 ani si 72k km, singura piesa schimbata acum 2 saptamani, deci la 70k km, a fost rulment pe dreapta fata, in rest NIMIC, nici la articulatii, nici in altaparte si crede-ma ca am mers si pe macadam si pe asfalt, si pe drumuri nenorocite. Am scris intr-un alt post cum mi-a explodat cauciucul lovind o groapa, insa la suspensii si articulatii nu a patit nimic !

Cu problemele tehnice,la ambele masini,nu e chiar asa cum scriu unii pe acolo.Depinde si de norocul fiecaruia.Nubira 2 este o masina care la consum,la spatiu interior si pret de achizitie e sub logan,dar in rest e peste,nu cu mult rau,dar este.Acum depinde de ce masina gasesti,cat de bine e intretinuta,km la bord si ce pret are.Loganul se vinde sh,nu ca ar avea probleme ci ca inca se mai ia un pret bun pe el,datorita scumpirilor de pana acum.Eu unul am dat pana acum ~ 400ron la cele 2 revizii si nu am schimbat decat ulei,filtru ulei,filtru aer si bujii.

Alegerea e a ta,dar gandeste-te ca la Craiova nu se va mai fabrica mult Daewoo-ri...poate cel mult un an(asta in cazul in care nu va fi cumparata de GM).

Osirus,

1. cu spatiul tau vertical in Logan superior tuturor celorlalte masini pe mine nu ma impresionezi; nu fac sport in masina in picoare, asa ca argumentul asta e apa de ploaie.

2. si daca de la anul nu se mai fabrica nubira .. ce?

Lym, tinuta de drum, confortul si aspectul nubirei sunt incomparabile cu cele ale limuzinei nationale. Cauta una buna cu putini km, ia cu tine pe cineva care se pricepe, mergi la un test corect de motor si mai ales.. nu te grabi ;)

Nubira 2 este o masina care la consum,la spatiu interior si pret de achizitie e sub logan,

Spatiu interior unde ? In interiorul portbagajului poate... unde singurul inconvenient la Nubira este dimenziunea pe axa z a portbagajului, adica inaltimea lui. Are 1m adancime, iar latimea cat e masina de lata. Habitabilitatea in Nubira este clar mai buna decat in Logan, am condus Logan pret de 6000 de km. Daca pe cineva incanta cai cativa cm in plus la cap, bine, altminteri scaunele Nubirei nu se compara cu cele din Logan, sa nu mai zic de reglaje...

Si ca s nu ne mai agitam noi pe-aici... uite http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...ost&p=95995

Eu sincer sunt cam dezamagit pana acum de Nubira la capitolul fiabilitate.

Am luat-o la 88k, acum are 112k. Bucsele de la barele de egalizare sunt duse, unul din pivotii de directie si bucsele de la bratele inferioare de suspensie schimbate (respinse la CT, desi acum 10 luni trecusera), greieri care au aparut aproape peste tot (bord si toate 4 portierele), tobele au o problema cu prima parte a tevii langa galerie si toba finala varza, si acum colac peste pupaza am un por in calorifer, ma abureste si pierde antigel (in we-ul asta, 2L in 900km), garniturile de sus sunt vesnic murdare de ulei (desi pierde foarte putin, sub 1L/10.000km)

La fostul Seat nu am avut atatea probleme in 3 ani, de la 106 la 175k. De fapt, in afara de rulmenti care au inceput sa uruie pe la 170k nu am avut nici o problema care sa necesite service.

Nici macar la Moskwich nu am avut atatea dureri de cap.

O sa fac un efort sa o pun la punct, (eventual fac un drum in Ro pentru asta), si daca mai apar o problema o marit si iau altceva. Sincer pana acum nu mi se pare o masina asa fiabila cum se spune. In 2000 (cand a fost fabricat jegul meu) Daewoo erau top 10 in lume la fiabilitate...

In 2000 (cand a fost fabricat jegul meu) Daewoo erau top 10 in lume la fiabilitate...

Iti dai seama cum sunt restul? :) )

mr_, ceri prea mult de la ea. Nu se mai fac masini for a life time :)

Am mers astazi cu o Nubira II, masina de serviciu (mai multi conducatori), cu 125.000km, din 2001.

Impresiile au fost destul de bune. Am vrut sa vad cum merge o Nubira cu > 100.000km.

- cel mai mult mi-a placut ca nu prea avea "greieri" prin bord,usi .. etc. Mai scartzaia cate o chestie prin gropi, dar nimic prea deranjant.

- directia nu mai era buna: volanul statea spre stanga si masina tragea dreapta rau daca luam mana de pe volan (cred ca se rezolva cu o geometrie la roti si verificare presiune pneuri)

- frana nu mai era ca inainte. Stiu masina si am mers cu ea in "tinerete" si frana era mult mai tare - acum tinea destul de jos si era f. elastica.

- intra fff. greu intr-a 2a (motiv pt. care il banuiesc pe un sofer care umbla cu schimbatorul ca si cu tarnacopul). Nu cred ca era problema de cutie, ci problema a chestiei aceleia ce delimiteaza vitezele la schimbator.

- bordul si interiorul erau ca-n prima zi - nu erau butoane care nu mergeau, sau mergeau greu, ori alte semne de uzura.

Din cate am inteles la motor nu s-a umblat deloc, singurele chestii schimbate fiind niste bucsi/pivoti parca.

Per total mi s-a parut ok pt. o masina cu 125.000km si care nu a prea fost menajata.

Cumpar Nubira II :D

Edited by LYM