Jump to content

Voi ce ati alege?


NFS

Recommended Posts

  • Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Noi de exemplu n-am avut nici picioruş de AMD în firmă (servere serioase pe AMD nu prea am găsit), şi nici n-am avut probleme vreodată.

Da, asta a fost in lumea 32 bit, unde Intel a dominat clar, chiar avand un cost superior altor solutii (ex: VIA C3, un procesor super-silentios, am auzit ca-l baga in DVD playere, nu are nevoie de ventilator). Din pacate/fericire pentru lumea 64 bit, Intel a pierdut trenul, mai ales unde e nevoie de compatibilitate cu 32 bit. Sun deja au preluat Opteronul pentru platforma lor de servere. Opteronul a aparut cam de un an de zile, iar la ora actuala pentru 64 bit are doar Itanium, care executa cod de 32 biti doar prin emulare cu o performanta foarte slaba. Asadar se incinge concurenta. Au aparut deja laptopuri cu Athlon 64... care "kick some asses"

Link to comment
Sa-ti traiasca!!! Si trebuia sa zici de la inceput configuratiile complete... De ex pe mine m-ar fi interesat clar FireWire din start!!! Nu mai zic de card reader-e!!!

Pai tocmai d-aia n-am bagat configuratiile complete, ca sa nu fiti influentzatzi!

Vroiam sa iau o decizie cit mai obiectiva, vis a vis de CPU si VGA.

Firewire si 5in1 reader mi se par KKTuri. Firewire mai mult ca sigur nu-l voi folosi niciodata iar 5in1 ala nu citeste tocmai CompactFlash-uri, exact ce-am eu la camera digitala, asa ca ma pipi pe el!

Link to comment
Au aparut deja laptopuri cu Athlon 64... care "kick some asses"

 

Asha e, dar un mic amanunt ai uitat sa precizezi: nu exista inca software care sa il foloseasca la capacitate, asa ca e ca si cum, la un trabant adaugi un motor de mertzan in plus, dar folosesti tot vechiul motor al trabantului din motive de economie. :mrgreen:

Link to comment
Au aparut deja laptopuri cu Athlon 64... care "kick some asses"

 

Asha e, dar un mic amanunt ai uitat sa precizezi: nu exista inca software care sa il foloseasca la capacitate, asa ca e ca si cum, la un trabant adaugi un motor de mertzan in plus, dar folosesti tot vechiul motor al trabantului din motive de economie. :mrgreen:

Asa e, dar uiti ca este windows 20003 server pe 64 de biti plus SQL Server 2005 care vine in curand. Imi aduc aminte de vremea cand a intrat Windows 95 pe piata si ma gandeam ce programe vor fi pe 32 de biti :lol: :lol:

Link to comment

Exista Windows XP for 64 bit... Deci soft pt. 64 bit exista, cel putin la nivel de OS. In rest, it's a matter of time. Iar pentru servere 64 bit e mana curata.

Iar cine crede ca vanzarea buna o face utilizatorul de rand, se inseala, si inca rau. Spre exemplu Intel... un procesor Xeon la 3,2 GHz face 801 EUR, pe cand un P4 normal este 205, deci aproape 4:1. Pentru cine nu stie, sunt fix acelasi procesor, doar packaging-ul difera. Aaa, si nu poti pune mai multe procesoare folosind P4 normal, ci doar Xeoane. Asa ca daca iti faci un server dual-proc, cotizezi la greu.

Link to comment
Firewire mai mult ca sigur nu-l voi folosi niciodata...

 

Pai hai pe la mine cu scula sa facem o mica retea intre noi pe FireWire, sa vezi cum poate sa fuga!!! Sau stai sa filmez ceva si sa te rog sa descarc la tine pe laptop, chiar la locul intalnirii... Ca sa arzi si niste CD-uri pentru ceilalti... Hmmm...

Link to comment

Mare sharpe, ce naiba...

Io nu zic ca nu pot avea utilitate vreodata chestiile astea!

 

Da' pin'acu nu le-am simtit lipsa! Si ca sa dau niste bani in plus ca poate, vreodata, cine stie cind le voi folosi... ma scuzi, am preferat sa ma concentrez (adica pe voi) numai la chestiile cu adevarat importante (CPU si VGA).

 

Io nu zic ca nu fuge! Fuge de rupe... da' de cite ori o sa vin la tine sa descarc jdemiile de giga ca sa zic "da' domne imi trebe, ca altfel ma mut la Viper acasa". ?!?

Poze la intalniri... sa fim seriosi... a trecut vara si s-au facut 5 poze (adica eu, cind am venit atunci de-am fost multi de tot). Si pt asta imi trebuia 5in1 ?!?

Baska... daca chiar o fi cazu', ala care are camera, sa-si aduca si cablul, ca sigur are... si le descarcam si le ardem. Ma rog, acu nu mai e cazu ca ala cu 5in1 l-am luat! Da' vorbeam in principiu.

Link to comment

E luni, l-am luat joi parca. Una peste alta sunt super multumit!

 

Pros: Se misca superbine si nu face zgomot mai deloc. Doar din cind in cind mai porneste ventilatoarele alea pentru cam un minut apoi tace din nou!

 

Cons: I-am facut vreo 5 cicluri complete incarcat/descarcat la baterie. O incarcare imi ia cam 2h:40m. Descarcarea (e drept, fara pic de power saving), dureaza 2 ore si un pic! :mda:

N-oi fi formatat-o io ca lumea??? Inteleg ca P4 consuma mai mult, da' parca tot e cam putin 2 ore!

Ala vechiu ma tinea vreo 3!

Link to comment

Cind FORMEZI un acumulator e bine sa-l descarci de tot adica dupa ce moare scula mai pui un bec pe accu pina se stinge si ala de tot si abia dupa'aia il bagi la incarcat . Treaba asta trebuie repetata cam la o luna dar pentru inceput face bine . Asta pentru ca accu are "memorie remanenta" care se "sterge" numai prin descarcare completa .

Link to comment

Teoria o stiu si eu cu efectul de memorie al acumulatorilor...

Da' sa stii ca e prima oara cind aud ca mai tre sa pun si-un bec!

Eu l-am lasat pina a murit de tot... adica i-am scos chestiile alea cu intrat in hibernare la 3%, etc... m-am uitat la el pina a ajuns la 0%, dupa care s-a stins. L-am lasat nitel si am apasat pe boton sa-l pornesc iar si n-a mai vrut. Adica era mort de tot, ca sa zic asa.

Abia apoi l-am bagat iar la incarcat.

 

Ma rog, faptul e consumat acum. Cit tzine, tzine! Mai cronometrez maine inca o data! :)

Link to comment

Zice bine VIPER, la li-ion sau li-polimer nu se mai aplică treaba aia cu formatarea, de-aţi învăţat-o voi în tinereţe pentru ni-mh, moşnegilor :tongue:

 

În schimb, performanţa maximă se atinge după câteva cicluri de reîncărcare-descărcare, deci NFS nu te îngrijora încă, se "rodează" şi acumulatorii ăia ;)

Link to comment

NFS la un P4 la 3 GHz, un timp de descarcare de 2 ore si un pic, pana in 2 ore jumatate este normal. Cam atata tin acumulatorii si nu prea ai ce sa-i mai faci, in afara de a mai lua un acumulator.

Acumulatorii Li-Ion au in ei un circuit electronic pentru incarcare / descarcare care este creat pentru a impiedica distrugerea lor. LiIon este foarte sensibil la supraincarcare si supradescarcare, din acest motiv daca dati peste un LiIon fara circuit de protectie (extrem de rar asa ceva) si incercati faza cu becul, sa-l "formatati" e posibil ca aia sa fie si ultima data cand va va folosi la ceva util, dupa aia devenind decor. Din acest motiv nu este bine sa lasati LiIon sa isi dea si ultima picatura de energie si sa se activeze protectia, incarcarea la 25% de exemplu este mult mai sanatoasa pentru el.

In momentul asta nu cred ca exista laptop care sa aiba alti acumulatorii decat Li Ion/Polimer. Cam de la inceputuri portabilele au avut asa ceva, datorita densitatii mari de energie si lipsa efectului de memorie.

Link to comment

Dar hai s'o zicem si pe aia cu Li-ion/polimer care dupa doi ani de stat nefolosit moare sau mai bine zis pierde 50% din capacitate datorita Li/polimer foarte reactive . Problema e ca accu trebuie sa fie "proaspat" daca vrei sa fie ok . Si apoi nu uitati : Li/polimer nu are memorie remanenta dar cicluri de incarcare/descarcare limitate . Iar ca incheiere Li/polimer mai au o problema cu functionarea la temperaturi scazute :!: ...aaaaaaa :shock:

Link to comment
Zice bine VIPER, la li-ion sau li-polimer nu se mai aplică treaba aia cu formatarea, de-aţi învăţat-o voi în tinereţe pentru ni-mh, moşnegilor :tongue:

 

Pai si in momentul cand iti cumperi un telefon nou cu baterie li-ion de ce ti se spune sa formatezi bateria cu 3 cicluri a cate 10-12 ore? Vorbesc din propria-mi experienta (asa scria in manualul de utilizare de la tel meu samsung - oare ei nu stiau ca nu mai trebuie formatata??? )

Link to comment

Citesm mai demult ca pina si bateriile Li-Ion (inca nu aparusera LI-polimer) au o farima de efect de memorie, nu atit de pronuntat ca la alea mai vechi, da' totusi exista. Drept urmare, cred ca ar fi buna o FORMARE initiala.

In plus cica au numar limitat de cicluri de incarcare/descarcare si de exemplu, daca l-ai pus la incarcat si l-ai scos dupa 10 minute , el (acumulatorul) considera ca aia a fost una bucata incarcare si ti-o contabilizeaza ca atare!!!!

 

Daca n-o fi asa, nu dati cu pietre, n-am inventat eu!

Link to comment

Evident ca au si alea memorie dar deoarece este mica este considerata 0 (asa e in electronica :P Tot ce este foarte mic este considerat 0, la fel cum tot ce este foarte mare este considerat infinit). Din ce am citit eu prin reviste pt bateriile cu litiu se recomanda sa faci prima incarcare cu aparatul inchis fara sa ii fi dat drumul deloc inainte. In jur de 100-150 de cicluri de incarcare suporta o baterie Li-polimer.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 

×
×
  • Create New...