danielson Posted April 22, 2004 Share Posted April 22, 2004 In Italia era plin de Matiz II (am mai zis asta pe forum), si tzin sa precizez ca aia nu pun mare suflet cand isi gasesc denivelari pe masina, acrosajele si indoiturile sunt la ordinea zilei. Pe autostrada, spre Napole, era ambuteiaj, si am fost amuzat sa constat ca 8 din 10 masini aveau "ceva", aripi, portiere indoite, zgarieturi ... dar atat timp cat merge, aia nu-si bat capul, altfel cred ca ar sta tot timpul in service. Am vazut masini bengoase indoite superficial de ti-era mila ... Cred ca noi romanii de rand, spre deosebire de italienii de rand, ne putem lua mult mai greu si cu eforturi financiare mari o masina, si-atunci de-aia tot le bibilim, si punem suflet la fiecare indoitura, la fiecare zgarietura ... si vaselina peste tot pe unde prindem... In alta ordine de idei, tot ce-am vrut sa zic mai sus a fost faptul ca aceste masini, Matiz E, nu se comercializeaza in tzari ca Italia, Olanda, Anglia, si ca aceasta politica a "masinii ieftine pentru totzi" se aplica in general in tzari sarace, cum e Romania din pacate. Nu cred ca un englez ar cumpara o masina fara A/C sau servodirectzie. Acolo la second hand, recent, un amic si-a cumparat Cielo din '97, cu 120,000 km la bord, inspectzie tehnica la zi (acolo se fac pe bune), A/C, Servo, Alarma, centralizata, geamuri electrice, ABS, cu suma de 580 de lire (Casco anual este 500 lire). Subscriu la faptul ca acolo gasesti altfel de masini la second hand, sunt altfel de drumuri, altfel de conditzii. Insa ce sanse ar avea un Matiz E NOU in balantza cu o oferta second FOARTE avantajoasa. Link to comment
expero 16V Posted April 22, 2004 Share Posted April 22, 2004 Subscriu parerii dinainte...asta incercam si eu sa spun Link to comment
brusli Posted April 23, 2004 Share Posted April 23, 2004 am condus slz scala. apesi mai mult in gol pedala de acceleratie...pina raspunde. zgomot ralanti mai mare. finisaje...inca de dacie. in schimb...frine super airbag portbagaj per total...matizul e mai bun Link to comment
Lucian M Posted April 23, 2004 Share Posted April 23, 2004 am condus slz scala. apesi mai mult in gol pedala de acceleratie...pina raspunde. zgomot ralanti mai mare. finisaje...inca de dacie. in schimb...frine super airbag portbagaj per total...matizul e mai bun si eu m-am chinuit odata sa depasesc cu o slz confort(parca) un matiz van. surpriza: n-am reusit nici in ruptul capului :?: ala avea un demaraj de nu i-am putut face fata, a tasnit ca din pusca. ambele masini aveau cate doua persone la bord. slz era noua iar Matizul era de la o firma de comenzi (calarit bine, ~100k km). degeaba, slz nu face banii decat in ceea ce priveste spatiul (aici e deja dif de clase - s-a mai spus), de stabilitate si de franare. poate ar mai fi cateva amanunte, dar stiti ca slz nu ma atrage deloc. Link to comment
zalmoxis Posted April 26, 2004 Share Posted April 26, 2004 Nu te grabi sa tragi concluzii pripite ..SLZ noua motorul strans nu potzi sa faci liniutze cu o masina rodata ...Pe ansablu parerea mea e ca cel putzin la motorizare SLZ sta MULT MAI BINE!!...Motorul de 1.4 Renaulkt e vestit peste tot ptr. calitatile sale...Am condus si Clio si SLZ ...SLZ era noua nu ma pot pronuntza Clio 25K super demaraj (parca insa moare in a 3-a ) da'la dfrum intins e mai bine decat cu MAtiz...Parerea mea !...Adica la 120 nu auzi ce auzi in Mati..Mai hai sa nu ne dam mari SLZ e totusi o masina nu ce avem noi motociclete carosate !...frumusele si dragutza da'totusi la drum lung te ia durerea de spate!!!!!!!! Link to comment
iuzar Posted April 26, 2004 Share Posted April 26, 2004 Colegul meu de birou are SLZ Scala. A facut Pastele in Maramu' adica a abagat 1300 km in trei zile (dus-intors) si a fost rupt de spate inca trei zile... scaune ergonomice din parti. In rest a fost multumit de cum a mers masina, nu a avut probleme (au fost 4 in masina) dar si masina nu are decat 11k km... Link to comment
zalmoxis Posted April 26, 2004 Share Posted April 26, 2004 bey deci te rupe de spate orice masina pana-n MM...Ce puii mei crezi ca e super scula de car...Deci si cu Clio t erupe pe experientza mea ..Da' e altceva cu Mertzan... Link to comment
iuzar Posted April 26, 2004 Share Posted April 26, 2004 bey deci te rupe de spate orice masina pana-n MM...Ce puii mei crezi ca e super scula de car...Deci si cu Clio t erupe pe experientza mea ..Da' e altceva cu Mertzan... Bre zeule, eu am facut Satu-Mare intr-o zi cu salupa mea (Espero) si nu m-a durut decat poponeata ca am spatiu destul in ea (in masina, nu te gindi la prostii) si merg cu scaunul la max in spate. Si, pe deasupra am viteza de croaziera 120, nu ma infig mai mult...si in nici un caz nu mise pare SLZ scula de car, eu am traversat bucalele din cringasi in vita n si mi-a rupt spatele... Link to comment
zalmoxis Posted April 26, 2004 Share Posted April 26, 2004 Hai bre ca exagerezi da-o balarii de masina pai inseamna ca Mati iti rupe si gatzii?!...Nu stiu mai cu Espero n-am mers da'ce treaba are espero in topicu'asta !!?...Te dai mare ca ai tu espero las mah ca imi iau eu roti de 165/65 Link to comment
iuzar Posted April 26, 2004 Share Posted April 26, 2004 Bre zeule, avand in vedere ca mi-am facut comanda de senile la salupa, sa le pun pina repar astia strazile in Bucuresti si DN Bucuresti-ctza nu cred ca ma iei nici cu 165/65... Link to comment
zalmoxis Posted April 26, 2004 Share Posted April 26, 2004 auzi mai pai dk iti pui si senile si la salupa atunci pune-i si perna de aer fa-o hovercraft c edraq nu te mai obioseste si ajungem cu ea si la Portitza !.... Link to comment
iuzar Posted April 26, 2004 Share Posted April 26, 2004 Bre, eu nu merg la Portita ca ma rup lipovenii cu palinca lor, mi-a fost deajuns o data... Link to comment
zalmoxis Posted April 26, 2004 Share Posted April 26, 2004 bey iuzere da'tu pe ce lume esti mai !?!?..Ce palinka la aia de uunde draq au ei palinka mai o fac din peste !?!? Ah da o iau de la MMisti PE pe4ste !!!...Auzi mai cica e super la Portitza asa ca dk iti pui senile ma iei si pe mine cu Mati la tine in portbagaj!..NU plaetesc nimic da'iti arat niste locuri de mori!!..NU la Portitza ca acolo nu conoste baiatu'..... Link to comment
iuzar Posted April 26, 2004 Share Posted April 26, 2004 Zeu. la cat am bintuit tzarishoara asta 5 ani de zile cat am facut audit cred ca ar trebui sa ne asociem sa scoatem un ghid turistic rromanesc, cred ca am avea succes P.S. si lipovenii aduc palinka din Ucraina... hic sau n-ai vazut pina acum palinka facuta din coceni de proumb? Link to comment
zalmoxis Posted April 26, 2004 Share Posted April 26, 2004 n-AM VAZUT MAI CE PUII MEI AUDITEZI MAI ..CA AIA CU ASOCIEREA M-AR INTERESA !!..... )))))))....COCENI DE PORUMB...!?!!?..Mai am baut multe la viatza mea da'asa ceva ntz...Auzi da'e buna mai kestia aia de kukurooz!?!?! Link to comment
iuzar Posted April 26, 2004 Share Posted April 26, 2004 Bre, nu se mai pune problema daca e buna dar te ruuuppppeeeee, iti macereaza ficatul una-doua...daca nu esti de-al lor si tragi zdravan din ea...coma alcoolica scrie pe tine daca te tii dupa ei. tu cum crezi ca rezista saracii noptile pe balta, in lotca? PS. Cu asocierea ne vedem la intilnire sa mai facem schimb de impresii de prin locuri de unde am fost... PS2. Si lasa puii in pace ca saracii or sa sughite de cat i-ai pomenit PS.3 Propun mutarea bucatii asteia de discutie zeu-iuzar intr-un topic separat, asta numai discutie Daewoo vs Dacia nu mai e... sa-i spune-ti "birfa zeu-iuzar" Link to comment
zalmoxis Posted April 26, 2004 Share Posted April 26, 2004 lasa-i mai sa sughita le dau apa ce !Dk=i am !!!! ))))) Link to comment
Leutzu Posted May 2, 2004 Share Posted May 2, 2004 Am primit astazi acasa un plic de la Chevrolet...cu noile masini. Am vazut ca au adus si Chevrolet Matiz la noi si este exact ca Matizurile pe care le vedeam in Grecia. Doamne frumoase sunt...cat o costa un d-ala? Link to comment
ovidiuc Posted May 3, 2004 Share Posted May 3, 2004 Leutzu-le din pacate noi nu am gasit pe nimeni in Rom sa comercializeze Matiz 2.Eu am primit pliantul inca din ianuarie si tot caut(macar de curiozitate) si nu gasesc. Link to comment
mongoose Posted May 3, 2004 Share Posted May 3, 2004 Expero tot Daewoo este. Deci are si el loc in topicul asta Hai bre ca exagerezi da-o balarii de masina pai inseamna ca Mati iti rupe si gatzii?!...Nu stiu mai cu Espero n-am mers da'ce treaba are espero in topicu'asta !!?...Te dai mare ca ai tu espero las mah ca imi iau eu roti de 165/65 Link to comment
iuzar Posted May 3, 2004 Share Posted May 3, 2004 Expero tot Daewoo este. Deci are si el loc in topicul asta Hai bre ca exagerezi da-o balarii de masina pai inseamna ca Mati iti rupe si gatzii?!...Nu stiu mai cu Espero n-am mers da'ce treaba are espero in topicu'asta !!?...Te dai mare ca ai tu espero las mah ca imi iau eu roti de 165/65 Zeu, te-am halit daca te iei de yacht-urile noastre ... te dau pe mina lu asarban ca si-asa a cam dat bir cu fugitii... Link to comment
zalmoxis Posted May 3, 2004 Share Posted May 3, 2004 si acum ce facem comparam Espero cu Dacia sau ce ca nu intzeleg!?!.......Doar Cielo si Mati au suportata comparatzia asta pana la urma crd ca exageram ..E ALTA CLASA ESPERO NU_L COMPARAM CU DACIAZ DA??!!....Desi pana la urma dk stau sa ma gandesc bine am putea compara orice masini intre ele de ce nu!?...Da mai lasa ai reson!!!! Link to comment
iuzar Posted May 3, 2004 Share Posted May 3, 2004 si acum ce facem comparam Espero cu Dacia sau ce ca nu intzeleg!?!.......Doar Cielo si Mati au suportata comparatzia asta pana la urma crd ca exageram ..E ALTA CLASA ESPERO NU_L COMPARAM CU DACIAZ DA??!!....Desi pana la urma dk stau sa ma gandesc bine am putea compara orice masini intre ele de ce nu!?...Da mai lasa ai reson!!!! Asa mai merge zeu. peace Link to comment
brusli Posted May 4, 2004 Share Posted May 4, 2004 dupa ce mi-am exprimat parerea (destul de rea) despre solenza benzina si superrea despre solenza motorina...acum sa va zic de megane 2 1,5 dci 80 CP: la citi bani costa e o mare dezamagire. cel mai nasol stau la calitatea materialelor din interior, scirtiitul trapei, scirtiitul hayon-ului. oare tot materialele astea le pun pe ele si pt. loturile din occident? Link to comment
iuzar Posted May 4, 2004 Share Posted May 4, 2004 dupa ce mi-am exprimat parerea (destul de rea) despre solenza benzina si superrea despre solenza motorina...acum sa va zic de megane 2 1,5 dci 80 CP:la citi bani costa e o mare dezamagire. cel mai nasol stau la calitatea materialelor din interior, scirtiitul trapei, scirtiitul hayon-ului. oare tot materialele astea le pun pe ele si pt. loturile din occident? nu prea cred, au loturi "dedicate" aurolacilor din estul europei si altele mai de calitate pentru vestici, din pacate...dar sa ne integram in UE, in absolut, in... si poate ne-or trata si pe noi altfel Link to comment
Recommended Posts