Jump to content

Verificati Roata De Rezerva

Recommended Posts

Am avut ghinionul de a intra cu Matizul intr-o groapa foarte urata, eveniment in urma caruia roata din dreapta fata s-a deformat, iar cauciucul s-a taiat, si cauciucul de pe dreapta spate a fost intepat si putin dezlipit de pe janta. Am pus rezerva pe fata, si am rezolvat cauciucul din spate. De la 100 km/h in sus, masina a inceput sa trepideze infernal, iar volanul balansa in mainile mele. Oarecum speriat, am facut o vizita la Autonet, unde au verificat geometria, si au echilibrat toate rotile. La verificarea geometriei, totul a fost in regula. Marea surpriza a venit la echilibrarea rotilor, mai exact la roata de rezerva, nefolosita pana acum. A fost nevoie sa puna pe ea cei mai mari plumbi posibili, iar banda de rulare a pneului, are un traseu "serpuitor", vizibil cu ochiul liber. De aici venea si trepidatia, care acum s-a rezolvat, nu mai apare.

Am intrebat la garantii despre posibilitatea schimbarii rotii de rezerva cu care nu s-a rulat decat 200 de km, iar viciul de fabricatie era evident. Raspunsul celor de la garantii, a fost ca, Craiova nu schimba roata de rezerva, decat daca nu s-a rulat deloc cu ea, si se constata ca nu e in regula.

Se pare ca la fabrica, pentru rotile de rezerva sunt folosite rebuturile. In concluzie, verificati rotile de rezerva, cat inca sunt virgine, si poate aveti o sansa cu garantia.

Asa ca, sunt nevoit sa cumpar doua cauciucuri noi. Cei de la Autonet, au recomandat Pirelli. Orice sugestie este binevenita.

Daca mai exista un topic pe aceasta tema, rog un moderator sa mute postul.

Nu stiu, oricum masina mea are 11 luni, iar din discutia cu cei de la garantii, a reiesit ca roata ar fi trebuit sa fie nefolosita, ca sa se poata face ceva... Oricum, se pare ca Craiova a strans foarte tare surubul la capitolul garantii, dar asta e alta discutie...

Cred ca o sa dau un telefon la Craiova, la Relatii cu publicul, poate am noroc. Oricum ,se vede ca s-a rulat extrem de putin, cu roata de rezerva. De asemenea, se vede foarte clar si viciul de fabricatie.

Edited by guru

Foarte bine, esti un caz fericit, si asa este normal. Dar, din nefericire, au mai existat asemenea cazuri, conform celor de la Autonet, iar eu am avut "norocul" sa ma numar printre ele. De aceea, o verificare a rotii de rezerva, cred ca ar fi benefica pentru fiecare, pentru a evita neplacerile.

O problema similara am avut si eu la Tico, numai ca nu era rezerva, ci roata dreapta spate. Mi-a intepat-o un dobitoc, si cand am schimat cauciucul s-a chinuit ala o gramada, si tot n-a reusit sa o echilibreze ca lumea, a zis ca e un fel de 8 roata. De atunci a stat practic numai ca rezerva.

Acum cateva minute am sunat la Craiova, la Relatii cu clientii, le-am povestit episodul cu roata de rezerva si mi-au dat dreptate, au spus ca se schimba pe garantie, daca e vorba de un viciu de fabricatie, chiar daca s-a rulat cu roata respectiva. A ramas sa sune si ei la service sa se lamureasca ce si cum, si au promis ca ma vor suna astazi. Sper sa am noroc.

Nu exista, trebuie sa-ti schimbe roata de rezerva. Ai garantie pe cauciucuri, inclusiv pe rezerva! Daca mergi la un magazin sa-ti cumperi gume nu iti da garantie 12 sau 24 luni?

Trebuie sa te duci la ei convins si nervos, nu au motive sa nu ti-o schimbe!

Poate ai o problema similara, dar n-are legatura cu subiectul de fata :P Aici se vorbeste de garantie la roata de rezerva. Nu intra intepaturile pe garantie.

Eu ma refeream la janta ca era 8, masina avea numai o luna. Intepatura a fost motivul pentru care am schimbat cauciucul, si nu are nici o treaba cu garantia, intr-adevar. In schimb, inteleg ca ar fi trebuit sa fac si eu scandal cu garantia...numa ca nu mi-a dat prin cap la vremea aia!

Am fost sunat destul de prompt de cei de la Craiova. Mi-au dat un numar de telefon al unei persoane de la garantii, din cadrul service-ului. In urma discutiilor dintre uzina si service, se pare ca se va schimba anvelopa. Va tin la curent cu evolutia cazului...

Pai nu a venit special pentru asta. Periodic, vine cate un delegat de la uzina, si rezolva probleme in mai multe locatii.Cei de la service, au considerat ca nu pot lua ei o decizie in acest caz, ci ca este de competenta acestui delegat.

Edited by guru