Jump to content

Viteza Maxima Trepte Inferioare

brusli

Recommended Posts

La mine in primele 3 trepte intervine limitarea turatiei la 5600rpm, deci cu aproximatie e cam asa:

I - 48km/h

II - 78km/h

III - 118km/h

IV - 160km/h (la 5000rpm, turatia de putere maxima)

V - 163km/h

Acestea sunt vitezele indicate de vitezometru (are o abatere in plus de aproximativ 2%).

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

La mine ceva de genul(pe kilometraj):

1-cca 40

2-cca 70

3-cca 110

4- am ajuns la 150(din greseala-muzica la max-sony xplode si subwoofer) si nu am avut parte de limitare

5- 165 cu putin ajutor din partea reliefului si am mers asa pe drum drept cca 5 kkm si cred ca daca insistam mai mergea un pic dar mie frica sa nu-mi iau zborul

• 5 weeks later...

OK...am inteles ca matizul daca vrea poate sa depasesca viteza legala si in treapta a 2-a...dar pentru un mers in mod economic? cam cand trebuie schimbate vitezele...

pana acuma am intrat in consum...facut la ochi...ideea e ca merg ca intr-o limuzina...deh e noua...dar am impresia cateodata ca o subturez si e cam puturoasa :lavolan:

OK...am inteles ca matizul daca vrea poate sa depasesca viteza legala si in treapta a 2-a...dar pentru un mers in mod economic? cam cand trebuie schimbate vitezele [...]

S-a discutat despre asta! Foloseste functia de !

• 3 weeks later...

Ca un mare inconstient ce sunt acu o ora la plecare de la semafor am schimbat a 1 a si a 2 a la 6500rpm cand a intervenit limitarea, nu ma intrebati cat am avut ca eram atent la BMW din dreapta :mda: .

Q: La ce viteza maxima se poate considera acceptabila retrogradarea 3>2? Ca eu de cand am schimbat uleiul la CV, asta-toamna, pana nu se incalzeste, dar bine, adica 10-15km cel putin, daca incerc sa retrogradez la peste 20 km/h (depinde de cat de mult a trecut de la plecare) nu prea merge sau caraie daca fortez. Cu cat se incalzeste mai bine, parca se mai rezolva problema... unul de la Radacini mi-a zis ca cica ar fi normal chestia asta, dar la dracu cu uleiul vechi de ce nu facea la fel, adica puteam sa retrogradez pe la 30, 30 si un pic fara probleme? Ca la mers in oras sa accelerez de la 25 in a 3a e cam nasol.

• 3 months later...

I - nu stiu

II- 90 (5500 rpm)

III- 135

IV- nu stiu ca eram prea ocupat sa slalomez printre masinile din fata

V- m-am oprit la 175 ca venea locul unde trebuia sa ies de pe DN...

CIELO 1500 cc DOHC 16 V - 2004

I - 50 km/h (limitare)

II - 90 km/h (limitare)

III - 140 km/h

IV - 170 km/h (asa mi s-a parut, dar nu sunt sigur, m-am speriat si am aruncat-o pe a V-a)

V - 185 km/h

De obicei vin dintr-a III-a sau a IV-a de la vreo 70 la ora si o bag pe a II-a, dar in aceiasi secunda duc pedala de acceleratie la fund pentru demaraj.

O singura data mi s-a intamplat sa merg puternic pe Dn-u si pe banda II pe care ma aflam s-a bagat un nene si de la 140 in viteza a IV-a am dat intr-a III-a cu piciorul pe frana, si mi-a scartait in frana de motor urat de tot. Dar am scazut automat la 100 la ora, poate si mai jos.

Acum va intreb si eu o chestie. Apropo de alergat masina...

Cand mergeti la blana in limitare in toate treptele ca sa zic asa, sau aproape de limitare, atunci cand schimbati treapta lasati cutia putin pe liber si apoi schimbati rapid, sau faceti ca mine si cand credeti ca trebuie sa schimbati, apasati foarte repede ambreajul in sincronizare cu cutia si cand intra, automat da-ti drumul la ambreiaj??? Este o chestie de o secunda la mine. Voi cum faceti???

Acum va intreb si eu o chestie. Apropo de alergat masina...

Cand mergeti la blana in limitare in toate treptele ca sa zic asa, sau aproape de limitare, atunci cand schimbati treapta lasati cutia putin pe liber si apoi schimbati rapid, sau faceti ca mine si cand credeti ca trebuie sa schimbati, apasati foarte repede ambreajul in sincronizare cu cutia si cand intra, automat da-ti drumul la ambreiaj??? Este o chestie de o secunda la mine. Voi cum faceti???

Schimb scurt, ca sa ramana motorul pe cuplu... :D