laurentziu83 Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 Ia sa vedem cum va place sa va asezati scaunul inainte de a pleca la drum ? Jos, ca la formula 1 ? Sus, ca in camion ? Sau nu conteaza ? Mie cel putin imi place sa stau sus, ca-n TIR. Daca tot am cacareaza asta de masina macar sa ma simt la inaltime. Bine ca oricum MTZ are o pozitie inalta de condus. Link to comment
cchrism Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 Inalta, cat mai sus. De asta mi-a placut Matiz-ul, imi place Peugeot 307, Citroen C3. In special imi place sa vad cat mult din drum, dar in apropierea masinii, nu in departare iar pozitia inalta favorizeaza asta. Link to comment
Truta Cristian Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 Din pacate in masina mea se sta foarte jos...deh...reglajul inaltimii nu mai exista deoarece am schimbat scaunele Link to comment
VIPER Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 Cat mai sus... Cand o sa-mi iau un Viper, o sa stau si mai jos... Link to comment
keluboss Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 Eu unul ma dau cit mai in fata si cit mai sus! cine sta inspatele meu e fericit scaunul meu e super in fata si spatarul e la 90 de grade Unul din lucrurile care nu-mi plac la Matiz este ca nu-i vad botul Link to comment
NFS Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 Ia uite mah... de parca as avea vreun A-klasse! Pai n-am cum sa stau altfel decat foarte sus! In primul rind ca postul de conducere e foarte sus, baga-mi-ash, stai ca pe WC! In al doilea rind, daca stai un pic mai pe spate si ai pe unu in fatza, nu vezi drumul si dai in toate gropile! Ca draku! "> Am votat ca nu ma intereseaza, nah! Link to comment
VAXXi Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 Păi, nu prea am multe opţiuni, deoarece şi maşina, şi scaunele sunt joase. Reglajul ăla pe înălţime nu ajută prea mult, noroc că stau bine la capitolul "lung-metraj" şi n-am probleme cu vizibilitatea Scaunul dat cam la 3/4 din cursă în spate, spătarul cam prea înclinat (deşi cică e bine să fie spătarul cât mai aproape de 90 de grade, perpendicular pe podea, pentru a lucra centura de siguranţă cum trebuie în caz de accident)... în general se miră lumea cum conduc eu aşa :afro: Link to comment
iso Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 Jos si tolanit ca asa-i frumos Link to comment
VAXXi Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 a, am uitat: şi mă-nclin la curbe ! Link to comment
expero 16V Posted September 20, 2004 Share Posted September 20, 2004 Eu ma sprijin in cot la curbe pe Rasnov Cat mai jos de mi se intampla la parcare langa borduri mai inalte sa nu ma pot da jos din masina :-D Link to comment
mongoose Posted September 20, 2004 Share Posted September 20, 2004 Pozitia sus. Nu la maxim dar oricum mai sus. Si scaunul dat in fatza ca sa ajung la pedale si schimbator lejer. Din pacate nu sunt prea inalt iar in salupa mea locul de la sofer e imens si trebuie sa ma adaptez. Fericire pe cine sta in spatele meu ca sta k la terasa, pune si o masuta in spate acolo, si joaca table si bea bere. Pe bune, dara misto. Chiar mi-au zis-o multi ca e ingrozitor de mult spatiu in spate. Link to comment
danielson Posted September 20, 2004 Share Posted September 20, 2004 "Pozitzie" e mult zis, in cazul meu ... in general stau cracanat (aici am probleme cu schimbatorul, ca nu prea e loc de asa ceva), cocoshat, cu scaunul destul de pe spate. M-am obisnuit sa nu vad botul masinii, iar pozitzia scaunelor nu e reglabila pe inaltzime (nu stiu de ce posesorii de Matiz E zic de inaltzime, ca nu exista reglaj pentru asta ... sau nu l-am descoperit eu ... ar fi chiar jenant ) Io am 43 la pantof, si nu calc pedalele "drept" ci stramb, la sictir ... e nashpa ca-ti zdreelesti pantoful drept de nushce plastice de pe-acolo ... Pasagerul din dreapta trebuie sa aiba scaunul cat mai in spate, altfel nu pot baga a V-a, din cauza piciorului stang al pasagerului ... In ceea ce priveste marsharierul, se izbeste in scaunul din dreapta, cand scaunul e prea in fatza ... Link to comment
florinbad Posted September 20, 2004 Share Posted September 20, 2004 Am votat inalta deoarece, ca incepator in ale condusului (5 luni), vreau sa vad cat mai mult din drum dar si datorita faptului ca se recomanda spatarul drept pentru cresterea eficientei centurii de siguranta (vezi manualul de utilizare). De regula, ies intzepenit din masina (am 1,83!) insa dupa 3-4 asane si mudre (vezi Yoga) ma refac binisor! Link to comment
iuzar Posted September 20, 2004 Share Posted September 20, 2004 Eu stau cu scaunul cat mai in spate si cat mai jos, mai tolanit... asta poate si din cauza ca nu tropai prea mult din picioare pe la pedale...deh, cutie automata... Link to comment
brusli Posted September 20, 2004 Share Posted September 20, 2004 am votat inalta. parca se vede mai bine de sus Link to comment
DragosB Posted September 20, 2004 Share Posted September 20, 2004 Tot pozitia inalta am votat-o si eu ... desi la Nissan-ul meu nu exista reglaj in inaltime , da' are scaunele destul de sus , astfel incat sa vezi botul si dosul masinii , mai ales cand parchezi mie mi se pare vitala treaba asta ... acestea fiind motivele pt care prefer pozitia inalta ... Link to comment
FLEX Posted September 20, 2004 Share Posted September 20, 2004 Mie mi-ar place joasa, dar la Matiz nu se poa' ... de asta imi place Fiatul 600, ca stai cu fundul pe asfalt, nu ca in autobuz ... Link to comment
Instinkt Posted September 20, 2004 Share Posted September 20, 2004 Am votat "pozitie joasa". Nu am scaunul lasat foarte mult pe spate, dar il tin in asa fel incat sa am o pozitie relaxanta. Ideea e ca il tin si dat mai in spate, ca sa am mai mult loc la picioare... Link to comment
sprite Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 M-am obisnuit sa nu vad botul masinii, iar pozitzia scaunelor nu e reglabila pe inaltzime (nu stiu de ce posesorii de Matiz E zic de inaltzime, ca nu exista reglaj pentru asta ... sau nu l-am descoperit eu ... ar fi chiar jenant ) ...alo, alo! Cum nu exista domnu'? La Matiz E egzista reglaji pe inaltime! E format din una, doua sau chiar trei... ! Acu' sincer: hai bagati aici care v-ati reglat scaunu' asa! Ca altfel nu prea ai cum sa stai "sus"... Link to comment
Shenck Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 Ca altfel nu prea ai cum sa stai "sus"... ba da stai pe vine sau turceste Link to comment
body Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 Salve ! Io conduc intins pe burta . Imi place sa ma odihnesc la volan Link to comment
Zmeul cel rau Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 Cand conduc alta masina prefer pozitia inalta dar cand e masina mea...cat mai comod, pe spate si jos. Link to comment
Satori Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 Am votat cat mai inalta. Mi se pare ca se vede mai bine de sus In urma unui poll interior s-a constat ca atunci cand stau mai aproape de volan apas acceleratia mai cu forta si mai cu rautate si devin putin mai nesabuit ca mi se pare ca simt mai bine masina. Asa ca acum stau cat mai departe de volan, pentru ca incerc sa ma las de amenzi Link to comment
NFS Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 ... de asta imi place Fiatul 600, ca stai cu fundul pe asfalt... Pai zi... sa intreb si de podea? Link to comment
FLEX Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 Nuuuuuuuuuu, aia chiar e buna! ... Link to comment
Recommended Posts