Moshu Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 Sincer sa fiu nu prea mi-am format o preferinta dar judecand dupa felul in care este configurat ticozaurul meu nu pot spune ca stau decat foarte foarte jos. Eu adesea il asemuiesc unui kart cu ceva caroserie. Dar ai si avantaje, la stop, daca trage un terrano 2 de la guardone langa tine, poti citi frumos stickerele de pe portiera, iti vin la fix. fftopic: Remixule, e cea mai misto descriere a unui Tico din toate timpurile, si cel mai tare post pe care l-am citit azi. Ai fost mortal, cel putin cu ultima fraza Cu scaunul tras in asa fel ca picioarele sa stea flexate, aproape drepte, si spatarul la 70-80 grade, deci nu pozitia "culcat". Si eu am problema cu "genunchii sa nu stea in bord". Mainile trebuie sa ajunga la toate comenzile fara sa misc corpul, usor flexate pe volan. La drum lung las scaunul putin mai mult. Concluzie: vorba lui NFS: ce importanta are baga-mi-as, ca oricum stai ca pe WC. N-are reglare pe inaltime. Link to comment
Juliaen Posted May 19, 2006 Share Posted May 19, 2006 Cat mai joasa si cat mai in spate! De nevoie, nu din placere. Nu am decat 2.05 si e singura solutie pentru a nu trece picioarele prin volan si sa nu-mi fac freza in plafon: scaunul dat la maxim in spate si spatarul un pic lasat. Mici neplaceri uneori cand trebuie sa ma aplec in fata sa observ mai bine traficul, mare ghinion pentru cel ce sta in spatele meu (ori e copil, ori a pus-o....) Link to comment
Cumnatu Posted May 19, 2006 Share Posted May 19, 2006 sus din reglajul pernei scaunului si pe spate mult din spatar, atat de mult incat daca ma las pe tetiera abia mai ating volanul. Deh, cum te obisnuiesti. Daca vreau sa ajung rpd undeva tot ce tre' sa fac este sa dau 2 trepte spatarul mai spre fata => tensiune Link to comment
Bel_Ze-but Posted October 30, 2006 Share Posted October 30, 2006 Fixat scaunul in pozitia maxim superioara. (Inaltimea imi permite , hihi). Ce sa fac , daca n-am putut sa-mi iau tractor (vis neimplinit ) macar sa fiu cat de cat la inaltime... Serios vorbind , asa m-am obisnuit de la Dacie (era mai inalta, arcuri modificate...). Unghiul spatarului si distanta fata de bord le mai modific, ca de aia sunt facute reglajele. Functie de loc, dispozitie, felul cum sunt imbracat. Link to comment
EM!L Posted December 10, 2006 Share Posted December 10, 2006 Prefer pozitia mai inalta,si spatarul putin inclinat si reglajul undeva la 3\4din cursa astfel incat in spate nu prea mai ramane loc pt cineva cu picioare un pic mai lungi .Deh n-am Skoda Superb Link to comment
giony Posted February 22, 2007 Share Posted February 22, 2007 In oras stau undeva intre drept si pe spate . In afara cat mai pe spate , dar nu departe tare de volan . Cand ploua abundent , ninge , ceata ... foarte drept cat mai aproape de volan si cat mai sus . In asteptare nevasta - drept la o pipa ... in afara . In relax dublu ... intre scaune , spate . Link to comment
zeus85 Posted August 14, 2007 Share Posted August 14, 2007 Scaunul ridicat la maxim dar am tot pozitie joasa (deh, la un metru juma cat am) iar spatarul la unghi de 100-110 grade ca sa vad si eu macar la cativa metri in fata masinii. Link to comment
Elfu Posted August 16, 2007 Share Posted August 16, 2007 Prin Bucuresti, tin scaunul maxim sus si spatarul putin mai drept iar suportul lombar pe prima treapta, volanul maxim spre mine dar cam la jumatate ca inaltime. La drum lung, abordez o pozitie cat mai comoda, adica cobor scaunul de tot, las si spatarul la scaun mai pe spate, volanul il tin tot la maxim tras spre mine dar il si cobor la maxim, suportul lombar la maxim, o mana pe volan si alta pe cotiera@schimbator si go Link to comment
uskt2005 Posted August 16, 2007 Share Posted August 16, 2007 Pozitie joasa, dar nu de smecher pravalit in partea dreapta , ci cat mai drept cu putinta, si cu spatarul dat pe spate atat cat sa tin mana aproape dreapta pe volan Link to comment
Tommy Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Pozitie joasa, dar nu de smecher pravalit in partea dreapta , ci cat mai drept cu putinta, si cu spatarul dat pe spate atat cat sa tin mana aproape dreapta pe volan Nu e buna. Pozitia trebuie sa fie atat de pe spate in asa fel incat daca intinzi mana dreapta pe partea stanga a volanului (ora 10-11 cum ar veni) sa formeze un unghi de app 135 de grade. Altfel (adica tinand mana intinsa) nu ai sa poti trage de volan in caz ca trebuie sa faci vreo manevra de evitare, etc. Ca si regula merg cu scaunul pe pozitia medie, dat cat mai in spate deh cracii relativ lungi), exact cat sa tin bratul perfect intins in partea superioara a volanului. In felul acesta fac doua lucruri deodata: o pozitie relaxata, in care capul se sprijina pe tetiera si o distanta apreciabila fata de volan, din care n-am chef sa iau o imbucatura daca ma decid - Doamne fereste!- sa intru in ceva. Botul masinii il apreciez, nu trebuie sa-l vad neaparat . Exceptie face Loganul, la care reglez scaunul mai sus, ca sa vad mai bine in oglinzi. )) Pai loganul nu are oglinzi reglabile? Exact aceeasi treaba, mana perfect intinsa nu asigura mobilitate. Link to comment
banzay Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 (edited) Prin oras cu o mana sus pe volan si una pe schimbator (stau lejer si pe cotiera). La drum lung o mana pe cotiera si una in josul volanului sau pe geam. La maty scaunu dat cam pe spate si impins la maxim, iar la cielo maxim jos si la fel impins destul de in spate (sunt o persoana destul de mare). offtopic: stau mai confortabil in matiz decat in cielo L.E. : Cotul pe geam tinand cu mana volanul Edited August 20, 2007 by banzay Link to comment
uskt2005 Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 La drum lung o mana pe cotiera si una pe geam. offtopic: stau mai confortabil in matiz decat in cielo Pai normal ca stai mai confortabil daca nu tii nicio mana pe volan Link to comment
laurentziu83 Posted August 20, 2007 Author Share Posted August 20, 2007 La mine, la orice masina, important este ca genunchiul drept sa fie sprijinit de ceva, altfel imi amorteste piciorul pe acceleratie. La Passat si la Matiz aveam consola centrala, la Clio e prea indepartata si sunt nevoit sa trag scaunul cat mai in fata. A, si caut o pozitie cat mai inalta, imi place sa vad toata soseaua, nu doar 10 cm deasupra volanului, cum mai vad la vreun tartan. Link to comment
EM!L Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Si eu am "chestia" cu sprijinitul piciorului de consola! Daca la inceput stateam cam la 3/4 din cursa scaunului in spate si destul de inclinat spatarul, acum am inceput sa trag scaunul ceva mai in fata (pe la jumate din cursa) si cu spatarul cat de cat drept! A inceput sa imi placa pozitia "mai in fata" si ceva mai sus sa vad cat mai mult din drum! Link to comment
Mircea Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Pai loganul nu are oglinzi reglabile?Exact aceeasi treaba, mana perfect intinsa nu asigura mobilitate. Loganul are oglinzi reglabile, dar sunt inguste. Daca le reglezi sa vezi bine in ele intr-o pozitie mai joasa, nu acopera bine spatiul din spate/jos, adica fix unde se mai ascunde cate un scuterist. Stand mai sus, mai rezolvi un pic din acest impediment, avand mai mult spatiu de manevra cu capul ), adica poti misca tu dovleacul astfel incat sa acoperi aproape toate unghiurile moarte ale chestiilor alea de le zic ei oglinzi. Mana intinsa in partea superioara a volanului nu inseamna sa ating cu varful degetelor volanul, ci sa tin volanul cu toata palma. In felul asta, datorita si inclinarii volanului, se respecta si chestia aia cu aproximativ 135 de grade de care spui. Cert este ca aceasta pozitie imi da voie atat sa invart volanul cu mana care este pe el si spre stanga si spre dreapta, cat si sa aduc cealalta mana repede pe el, pentru manevre mult mai rapide. A, si caut o pozitie cat mai inalta, imi place sa vad toata soseaua, nu doar 10 cm deasupra volanului, cum mai vad la vreun tartan. acum am inceput sa trag scaunul ceva mai in fata (pe la jumate din cursa) si cu spatarul cat de cat drept! A inceput sa imi placa pozitia "mai in fata" si ceva mai sus sa vad cat mai mult din drum! Ce sa vedeti mai fratilor? Drumul de la 50 cm in fata masinii este identic cu cel pe care l-ati vazut la 2 m in fata cu cateva secunde/milisecunde mai devreme. Si in caz de Doamne fereste, vreti musai sa aflati mai de aproape ce gust are volanul sau airbag-ul? Stati cat mai departe de volan puteti atunci cand conduceti, intrucat volanul este cel care cauzeaza cele mai multe rani vitale soferului in cazul unui impact frontal. Imi aduc aminte ca, atunci cand sofam 1500-le, tineam scaunul spre spate pentru a obtine pozitia de mai sus, astfel incat, de cele mai multe ori ma asiguram la stanga prin geamul din stanga spate al masinii ) Link to comment
EM!L Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Nu stiu exact ce m-a facut sa adopt aceasta pozitie, cert este ca stau mai confortabil acum, decat stateam acum 1 an jumatate - cu scaunul dat in spate si spatarul inclinat mult! Sunt de acord cu tine ca volanul provoaca cele mai multe rani in cazul unui accident, dar mai este de luat in calcul si teoria conform careia centura de siguranta actioneaza la 100% din capacitate atunci cand spatarul scaunului este tinut la 90 grade si in dreptul stalpului lateral! Link to comment
Mircea Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 In cazul centurilor fara retractor, da, dar cele cu retractor te tin oriunde. Link to comment
andrei_xxl Posted December 16, 2007 Share Posted December 16, 2007 (edited) Cat mai jos cu putinta La Tico nu am cum altcumva ca mi s-a turtit buretele si parca stau pe podea. La Ducato am noroc de enspe mii de reglaje la scaun si stau cam asa _/ Edited December 16, 2007 by andrei_ics_ics_el Link to comment
Marius* Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 Eu am o singura pozitie pe care sunt nevoit sa o folosesc. Scaunul la maxim in spate si cat mai jos. Am 1.90m si 98 kg. Link to comment
iustinian19 Posted December 18, 2007 Share Posted December 18, 2007 Mie mi-a placut mereu sa stau cat mai confortabil cand conduc,evident cand aveam Matizul pozitia era mai inalta,acuma de cand am Lacetti mi-am reglat scaunul si volanul cat mai jos,si spatarul dat pe spate,adica sa nu fie vertical,nu tind sa vad botul masinii ,niciodata nu m-a interesat unde e botul masinii,daca fac o parcare mai stransa,sau ies de pe o strada ma apropii eu de parbriz sa vad ce e in fata,si in rest stau cat mai relaxat.Desi recunosc , ca pentru mersul prin oras e mai buna o pozitie mai inalta,se vad mai bine gropile,uneori animalutele care stau pe drum,poate si copiii mai micuti care fug dupa o eventuala minge de fotbal scapata in strada,etc...Dar la drum lung e mult mai relaxanta o pozitie joasa,parerea mea.Insa eu din comoditate mi-am lasat scaunul jos si nu il mai mut cand sunt in oras Link to comment
emt Posted January 5, 2008 Share Posted January 5, 2008 Am votat joasa, poate pentru ca sunt destul de inalt, zic eu, (1,87); scaunul e coborat de tot si cu spatarul drept. In oras merg cu stanga pe volan la "9" si dreapta pe schimbator (cotul pe... cotiera ) ) iar in afara unde nu prea e de "mestecat in viteze" ambele maini pe volan. ... Si obligatoriu centura, atat eu cat si ceilalti din masina Link to comment
elenyta Posted January 6, 2008 Share Posted January 6, 2008 Eu conduc un Aveo, si prefer o pozitie de condus un pic mai sus, avand in vedere ca nu prea se vede botul masinii si e mai periculos la parcari ca nu stii cat mai ai pana la masina din fata ta!!! Poate daca as avea o masina mai smechera si senzor de parcare,,,,, as opta pentru o pozitie mai confortabila... Link to comment
Zmeul cel rau Posted January 6, 2008 Share Posted January 6, 2008 Nici eu nu vad botul masinii dar, cel putin la mine, e avantajos ca nu se modifica lungimea masinii in timp si botul e tot acolo mereu, asa ca stau cat mai confortabil cu putinta, adica jos. Link to comment
Tommy Posted January 6, 2008 Share Posted January 6, 2008 Nici la matiz nu-i vad botu Dar daca stau bine si ma gandesc.. noaptea multe nu vad.. si ce daca? Deci.. maxim jos. Link to comment
Recommended Posts