Jump to content

Motociclism

keluboss

Recommended Posts

Mda. Bine ai venit!

In principiu, sunt convins ca asa e. Orice padure are si uscaturi. Dar voi faceti ceva sa va curatati padurea?

Am circulat in Grecia, cine a fost acolo poate sa confirme, e plin de bikeri (de la scutere pina la Goldwings). Curios, n-am vazut pe nimeni sa mearga pe o roata pe strada mare, sau sa-si tureze motoarele mai mult decat e necesar. De ce oare? Si n-am vazut nici un accident de motocicleta, desi merg ca nebunii, multi nu poarta casca, se strecoara prin cele mai imposibile situatii.

Ca dovada ca suntem mai constienti decat am senzatia ca intuiesti, uite aici un topic: http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...++motociclistii

Daca-l citesti vei observa o chestie interesanta, acel topic s-a transformat dintr-un fel de "6, motociclistu'! " in "cum sa facem sa-i protejam".

In plus, citiva dintre noi sunt si motociclisti asa ca avem ceva contacte si cu aceasta comunitate.

Uite, e aproape miezul noptii, dar trec motociclistii intr-o veselie pe sub geamul meu ambalandu-si motoarele din greu. E drept ca s-a calificat Steaua in Liga, dar oricum e la fel in fiecare seara. :-W

Ca sa nu mai zic de cei care imi trezesc copilul in urlete de groaza cind il plimb in carucior, asta dupa ce m-am chinuit juma de ora sa-l adorm! :spumelagura:

Mie pt un zgomot ca ala, mi-ar ridica politia talonul fara drept de apel. Pai e corect?

Ca si printre automobilisti au aparut si multi fraierasi ce vor sa impresioneze minorele cu .. galagia. Astia is cei mai periculosi, mai ales ca pe motor e mult mai greu decat pe 4 roti, experienta putina, hormoni descarcati doar dupa usa.. si mai multi. Vitejia nene!

Mie pt un zgomot ca ala, mi-ar ridica politia talonul fara drept de apel. Pai e corect?

Pentru zgomot ca ala? Glumesti. Pentru o toba sparta te opreste...

Am circulat in Grecia, cine a fost acolo poate sa confirme, e plin de bikeri (de la scutere pina la Goldwings). Curios, n-am vazut pe nimeni sa mearga pe o roata pe strada mare, sau sa-si tureze motoarele mai mult decat e necesar. De ce oare? Si n-am vazut nici un accident de motocicleta, desi merg ca nebunii, multi nu poarta casca, se strecoara prin cele mai imposibile situatii.

te inseli, NFS. Grecia are cea mai mare rata a mortalitatii pe doua roti, exact din motivele insirate de tine mai sus. merg ca nebunii si nu poarta casti de protectie.

intrati pe MOTOCICLISM.RO sa vedeti ca nu-i sustinem pe vitezisti.exista un colt al rusinii unde sunt enumerati toti cei ce nu poarta casca,echipament,se dau pe o roata,ambaleaza motorul.

motociclistii(adevarati) nu se dau in figuri.

deci cand va supara unul,nu spuneti "motociclistii" asa cum nici automobolistii nu sunt toti manelisti sau prosti.

@madcos> daca faci parte dintre "good fellows" felicitarile mele. Si mie imi plac tare motocicletele, mai putin unii motociclisti...

Tocmai era sa iau unul. Am plecat primul de la stop, destul de tare. Peste 300m am intalnit o masina de scoala ce mergea foarte incet si face stanga dreapta stanga dreapta (cretinoid instructor). Normal, am vrut sa depasesc prin stanga dar tocmai a tras 'scoala' stanga. Asa ca... hopa! Claxon. Motociclist in dreapta. Pastrat directia, dat in frana, ridicat doua maini si cerut scuze. Numarul motorului era B-SBD. Scuze, frate :)

vezi?cu masina ma doare undeva,dar dupa ce am avut 3 incidente intr-o sapt si jum,incepi sa devii agresiv.

pe motor este vorba de viata ta.cu masina este altfel.nu putine ori era sa ma infig in masini ce intorc brusc in fata ta.incremenesti tot.inainte eram foarte calm la volan.chiar si cand am avut accident(nu din vina mea).

oricum sa iti ceri scuze si sa regreti greseala este un lucru maret.

aseara am iesit cu motorul,cu fata mea in spate tocmai(coincidenta) cand s-a terminat meciul.in loc sa ma relaxez,am stat sa evit prostani,jmecheri,distrati si sa ajung acasa tremurand de nervi.

Te rog foloseste majuscula la inceput de fraza/propozitie.

Edited by Mircea

Acum...fara suparare, dar stii ce se intampla la absolut toate meciurile in care echipele romanesti implicate in vreo competitie europeana (si nu numai...) ies invingatoare. Din pacate se instaureaza haosul pe strazi :( . Sa iesi cu motorul imediat dupa meci e ca si cum ti-ai cauta-o cu lumanarea. Mie cu masina mi-era frica sa merg, acum doua zile, cand am iesit de pe stadion, de la meciul Stelei.

P.S. nu pot sa spun ce faceau vreo 10 motociclisti (din aia "jmecheri") in Piata Universitatii, unde era mama aglomeratiei, miercuri noapte, pe la ora 12...Culmea e ca gaborii ii ignorau complet, parca nici nu existau si ei pe-acolo. OK, bucuria e bucurie, dar aia chiar nu aveau nici un dumnezeu... :mda:

Se pare ca pentru cei cu 2 roti nu exista linii continue si treceri "peste pietoni" doar adrenalina si ignorarea celorlalti participanti la trafic. King of the road detin suprematia si libertatea spatiului. Pe amicul l-am urmarit bine in oglinda si mai ca-mi jucau ochii ca la ping-pong pana s-a hotarat pe ce parte sa ma faca. In rest mi s-a parut oricum foarte linistit fata de sabloanele cunoscute.

post-2099-1156514054_thumb.jpg

post-2099-1156514073_thumb.jpg

Edited by safari hunter

Asta nu-i nimic. In Grecia, pe un drum cu doua benzi pe sens, cele doua benzi ale lor fiind ocupate, baietii mergeau fara greturi pe contrasens, trebuia sa-i feresc eu, ca ei n-aveau nici o treaba! :dizzy:

acum nu va luati de toate neregulile.oricine face greseli pe un drum.si sa-mi spuna mie cineva,care nu ar depasi si care nu s-ar strecura la semafoare printre masini(nu cu 200) daca ar putea.e ca si cum ai vrea sa tai linia continua in pustietate,dar nu o tai caci este ilegal :P

topicul era despre imaginea prost creata,nu despre cat de illegal sau legal mergem.asa nu ajungem nicaieri

si eu am taiat linia ieri.era soseaua goala.atata timp cat poti sa faci un lucru fara sa pui pe nimeni in pericol,mi se pare ok.

nimeni nu a depasit pe dreapta?nu cred!toti ati mers cu max 50 in oras?.....

Eram pe banda a 2-a pe Autostrada Soarelui la 140 km/h depasind cazane. Am fost depasit de un motociclist pe stanga, pe langa parapet.

Evident, madcos, cu totii facem din-astea, nu?

Eram pe banda a 2-a pe Autostrada Soarelui la 140 km/h depasind cazane. Am fost depasit de un motociclist pe stanga, pe langa parapet.

Evident, madcos, cu totii facem din-astea, nu?

am zis atata timp cat nu punem pe nimeni in pericol.inclusiv propria persoana.

Fara a tine neaparat sa fiu off topic, am doua intrebari pentru tine (ti-am zis ca imi plac motoarele, dar n-am calarit niciodata):

1. Ce inseamna mt 11?

2. Cu ce viteza maxima ai mers pe ea, daca erai singur si pe unde (oras, afara, autobahn)?

Multumesc.

E un Nipru, mosule.

Nu cred ca a mers cu mai mult de 170kmh cu cat am mers eu, deci sunt mai vinovat ca el. Dar pentru ca e motociclist, trebuie sa fi mers repede, nu? :P

Nu asta am vrut sa spun, ca a mers repede ca e motociclist. Ci PE UNDE a mers repede. Iar 170 pe motocicleta mie unul mi se pare foarte repede, nu repede.

Si printre noi sunt destui care merg cu 120-190 prin oras, iti dau eu un topic sa vezi :) Dar macar nu cer intelegere...

Colegul nostru de forum trebuie sa fie dintre baietii buni, cel putin asa cred...

Ajungi mai usor la 170 pe doua roti decat pe una. Bine, nu pe Nipru. Si asta se pune pentru ca, sa fim cinstiti, daca am avea pistol am fi comis ceva crime pana acum, daca intelegi ce vreau sa spun.

In al doilea rand, nu o data am mers cu peste 120kmh prin oras, nu trebuie sa imi arati topic, ma stiu :D

Dar, un mare dar, ei nu cer intelegere pentru asta.

Ci pentru cand merg legal si, unul/una care zice "nu l-am vazut" si intoarce in fata lor pe banda continua. Stii cate accidente suna asa? Stii cati oameni au murit din cauza asta?

Da, stiu ca au murit oameni din cauza asta. Nemernici sunt peste tot, poti sa fii sigur. Numai ca, conserva macar iti da un spor de siguranta. Ca si tie iti taie fata acelasi bou.

Parerea mea este ca la noi nu exista cultura motocicletelor (si chiar bicicletelor) dpdv al sofatului. Inca sunt rare, oamenii se uita la ele ca la o curiozitate (uite ma nebunii dracului) si asta e. In schimb este adanc inradacinata in creierul soferului cultura CARUTELOR: pe drumuri judetene, express si chiar prin oras (Buc de exemplu, de Galati nu mai zic). Nu stiu pe Autostrazile patriei =))

PS Aaaaaa, de tine nu stiam. 120? :) ) Eu n-am sarit de 110 cand ma grabesc dimineata la servici...

Serios vorbesc. Am 5 km si un bulevard liber, fac cateodata 5 min. Cu 4 randuri de stopuri.

Ca si tie iti taie fata acelasi bou.

Mdaps. Dar:

1. Pe mine ma vad. Sunt o bila albastra si care 'doare si la' ei daca ii lovesc. Deci sunt mai putini care fac asta.

2. Eu nu cad din masina.