Jump to content

Motociclism

keluboss

Recommended Posts

-----

In aceea toba este o surdina =))

Si dvs. motociclistii scoateti surdina =)) ... la nivelul asta de generalizare, multi de pe aici ar putea fi politisti =))

Dvs. aveti permis? Nu. Atunci de va bagati? =))

Eu nu stiu ca dvs respectati legea si ala nu... Eu va dau amenda la toti =))

Politistul ala e de o prostie (si nesimtire) crunta. I-ar da clasa multi de la politia rurala.

La chestia cu generalizarea m-as mai gandi, am vazut multe pareri de bun simt exprimate pe aici. In plus multi motociclisti (majoritatea, dupa parerea mea) lasa o impresie proasta in trafic, ca si multi soferi de altfel. Pana la urma sunt multi din ambele tabere care incalca o gramada de reguli de circulatie de la un semafor la altul. Daca insa ma uit pe un forum de motociclisti vad "convervar idiot" de zeci de ori pe fiecare pagina, asta apropos de generalizare.

M-am convins aseară, că unii chiar nu merită să circule liberi pe străzi, pentru că pe lângă faptul că instinctul de conservare le lipseşte cu desăvârşire consideră circulaţia pe motociclete mult mai facilă ca jocurile pe calculator.

Coboram o pantă pe banda 1, urma o intersecţie, intenţionam să traversez intersecţia pe banda 1. Ajung în intersecţie reuşesc să îl evit în ultima clipă pe un dobitoc ce îmi taie faţa, de pe banda 2 făcând dreapta :| Mi s-a mai întâmplat, nimic deosebit, am injurat în gând şi gata, numai că exact în momentul în care am frânat, în dreapta mea se aude şi claxonul altui motor, care mergea de f. mult timp paralel cu mine, pe lângă bordură, fără faruri aprinse, deşi se cam întunecase de mult...

Ce face motoristul când ajunge în faţa mea? Se hotărăşte că e ok să facă stânga, probabil inspirat de manevra colegului... practic pe mine nu m-a încurcat cu nimic, eram oprit, mă pregăteam să plec, numai că pe banda 2 venea destul de tare un Reno Master, care a reuşit să îl evite în ultimul moment...

Sigur nu era scuterist? :D

---

Azi noapte, la 2, am plecat de la munca.

Eram la semafor Av. Popisteanu cu Mihalache, era rosu. Mi-am dat seama ca nu mi-am verificat rucsacul (sa fie inchis) asa ca l-am dat jos sa il verific. Cand faceam asta, s-a facut verde pentru mine. Eram singur la semafor, dar totusi m-am grabit sa pun rucsacul la loc ca voiam sa ajung acasa cat mai repede. Exact cand sa bag in viteza si sa o sterg, zbang, trece un SUV prin fata mea.

Am ramas :-? :o

Cred ca a accelerat cand a vazut ca are rosu :D

Inca o sansa de sus. Traiasca rucsacul.

De citeva zile incoace vad zilnic la stiri accidente de motocicleta soldate cu creieri imprastiati fie pe drum, fie prin copaci, fie pe remorci de camioane. E luna neagra a celor pe 2 roti ?!

Azi noapte, la 2, am plecat de la munca...

Si ce legatura are asta cu motociclismul? Din cate zici ala a trecut fara nici o greata ca e rosu, ba poate avea alta treaba si nici nu l-a observat. Cred ca era mai potrivit la "Povestiri (adevarate) din trafic".

P.S. Cred ca vb. exact de intersectia in care am avut si eu accidentul ala naspa. Spre exemplu in cazul meu ala pur si simplu nu s-a asigurat si mi-a taiat calea. Daca as fi fost cu motocicleta degeaba as fi zis ca motociclistii nu sunt observati in trafic, dar cel mai probabil nu mai scapam.

Da, aia e intersectia.

Nu prea are treaba cu motociclismul. Poate doar cu faptul ca daca in locul meu era o masina, exista posibilitatea ca SUV-ul sa fi oprit. Nu ma pricep la chestia asta cu trecutul pe rosu noaptea, dar cred ca daca vezi o masina pe sensul ce are verde, nu mai faci magareata.

.... Nu ma pricep la chestia asta cu trecutul pe rosu noaptea, dar cred ca daca vezi o masina pe sensul ce are verde, nu mai faci magareata.

Depinde. Poate da, poate nu. Daca e din ciclul " Eu am SUV sunt cel mai tare, masina mea e cea mai mare" sunt sanse sa aplice prioritatea celui mai mare.

Edited by ZeNeSeu

Ce discurs induiosator: "eu sunt pe 2 roti, ei sunt intr-o cutie de metal. Eu daca pic pe jos, eu acolo raman, dansii nu patesc nimic".

Cred ca mai trebuia adaugat: "eu merg in oras, printre masini, cu peste 100km/h. Eu daca pic pe jos dau vina pe cei din cutia de metal, fiindca nu m-au vazut trecand cu viteza aia"

... penibil! Cred ca motociclistii ar trebui sa le deschida ochii colegilor lor, sa-i convinga sa respecte regulile de circulatie, nu sa gaseasca mereu alti vinonati (cu toate ca retin ca in cazul de fata motorul nu avea viteza si vina a fost, intr-adevar, a soferului basculantei).

Un alt exemplu: http://www.gorj-domino.ro/index.php?option...t&Itemid=56

Pe scurt: motociclist mergand cu 150+ km/h in localitate. Loveste un cal aflat pe drum, ricoseaza intr-un cap de pod, de unde cei 2 sunt proiectati intr-un copac. Fata (fosta colega a mea) moare, iar "soferulului" i-a fost amputat un picior, pe langa alte probleme la coloana & stuff.

Lumea foarte indignata - e vina calului si a autoritatilor care au permis ca acel animal sa se afle acolo in acel moment, dar nimeni nu face referire la viteza de 4 ori mai mare fata de limita impusa in acel loc!

Edited by LYM
Ce discurs induiosator: "eu sunt pe 2 roti, ei sunt intr-o cutie de metal. Eu daca pic pe jos, eu acolo raman, dansii nu patesc nimic".

Cred ca mai trebuia adaugat: "eu merg in oras, printre masini, cu peste 100km/h. Eu daca pic pe jos dau vina pe cei din cutia de metal, fiindca nu m-au vazut trecand cu viteza aia"

... penibil! Cred ca motociclistii ar trebui sa le deschida ochii colegilor lor, sa-i convinga sa respecte regulile de circulatie, nu sa gaseasca mereu alti vinonati (cu toate ca retin ca in cazul de fata motorul nu avea viteza si vina a fost, intr-adevar, a soferului basculantei).

LYM, generalizezi aiurea. Dar daca tu te simti bine, ce mai conteaza.

LYM, generalizezi aiurea. Dar daca tu te simti bine, ce mai conteaza.

Esti subiectiv pentru ca esti direct implicat. Intr-un alt post ziceai ceva de genul : " ... cind sint cu masina, conduc corect, daca unul pe doua roti face scamatorii si il pocnesc din vina lui, asta e, nu ma intereseaza, nu imi fac un obiectiv sa il feresc". Evident, nu te-am citat, insa cam asta era ideea ta. Si sint perfect de acord cu chestia asta. Insa la capitolul generalizari, hai sa ne intelegem ce inseamna "sa generalizam". Pentru mine, daca procentul de entitati dintr-un esantion depaseste 50% din acel esantion, eu imi permit sa spun ca "in general, acel esantion are o anumita caracteristica". In cazul de fata, doar din ce vad eu pe strazi (si/sau din pacate la stiri) majoritatea motociclistilor (pe care ii intilnesc) circula nu atit in lipsa totala de respect fata de regulementul rutier ci de o maniera lipsita de cel mai elementar simt de auto-aparare si auto-conservare (fara nici o referire la ... conservele auto). Am mai spus-o, pe bd. pe care stau, vad/aud zilnic (daca e uscat pe jos) cel putin 10-15 motociclisti trecind de 150km/h, in conditiile in care sint si treceri de pietoni si stradute laterale toate bine mascate de masini parcate aiurea pe prima banda. Cu atit mai mult cu cit se constientizeaza faptul ca 2 roti nu-ti ofera in sine prea multa protectie, nu vad de ce unii sint dispusi sa moara (sau sa ajunga - in cel mai fericit caz - prin spitale) cu dreptatea in brate. Acum vreo 4 ani, am facut poze unui flacau care a intrat in plin intr-un GOLF ce intorcea cu nonsalanta pe bd cu 3 benzi pe sens si dunga dubla continua. Flacaul nu a avut nici o vina, mai era si incepator, a zburat vreo 15 m insa am inteles ca dupa 2 zile a iesit din spital aproximativ OK. Pozele au ajuns si pe un forum moto. O singura chestie as vrea sa mai spun, e drept, cu grad mare de generalitate: cita vreme noi (toti) nu sintem corecti in trafic, nu prea are sens sa cerem celorlati sa fie corecti.

Logic ca sunt subiectiv, cand nu o sa mai fiu, o sa fiu rece si ingropat.

Dar, atat timp cat sunt viu, prefer sa si gandesc.

S-a mai explicat pe acest topic ca e destul de greu sa observi un motociclist ce nu face galagie sau prostii. Observi doar ce e rau.

S-a mai explicat pe acest topic ca, datorita faptului ca "doo rotzi" a devenit foarte accesibil, sunt foarte multi idioti care isi cumpara asa ceva si nu au nici o treaba. Ii vezi la stiri, sunt cei care iti atrag atentia, sunt cea mai mare parte din cei ce mor.

S-a mai explicat pe acest topic ca e foarte greu sa apreciezi viteza unei motociclete. Nici motociclistii nu sunt in stare sa faca asta.

Dar, in continuare, ... in fine, nu are rost.

...S-a mai explicat pe acest topic ca, datorita faptului ca "doo rotzi" a devenit foarte accesibil, sunt foarte multi idioti care isi cumpara asa ceva si nu au nici o treaba. Ii vezi la stiri, sunt cei care iti atrag atentia, sunt cea mai mare parte din cei ce mor.

...

Ca si o observatie, cu toate ca nu e vorba de motociclete, zilele acestea am vazut in Selgros un tinerel caruia tata i-a luat un scuter. Nu am putut sa nu ma intreb ce educatie rutiera are acel copil si care va fi comportamentul lui in trafic. Eu unul sper sa nu il vad sub rotile vreunei masini, cu atat mai mult sub masina mea. Sper ca parintii lui sa aibe destula minte incat sa il indrume bine in privinta utilizarii scuterului, altfel... probabil va deveni statistica.

Edited by ZeNeSeu