Lucian M Posted May 27, 2008 Share Posted May 27, 2008 Mi-a placut faza cu "senzatie de gura plina". Bine ca ai avut prezenta de spirit si ai trecut de el. Mare dobitoc era, daca vorbea la telefon si nu era atent la trafic. La naiba, un HF e 10 ron, e asa de greu de infipt in telefon? Link to comment
VAXXi Posted May 27, 2008 Share Posted May 27, 2008 Eu stau la un bulevard cu 3x2 benzi si non stop trec motociclete cu SUPER viteza. Dar vb ta, mi se pare, saracii merg cu 50 la ora in treapta 1 la 500.000 rpm si ma induc in eroare. Si eu tot la bulevard d-asta mare, fara speedbumps (din pacate), si intr-adevar noaptea se arde intr-o mare veselie - iar aia vor beneficia de efectul selectiei naturale . Dar, asta NOAPTEA. Ziua n-ai unde, e plin, abia te strecori printre masinile oprite la semafor. Te asigur ca si Sato, si eu mergem cat se poate de domol in oras (si legal, pe cat posibil). Si cu toate astea, unele faze te surprind prin stupizenia, ignoranta si nepasarea de care dau alti soferi dovada. Adauga la chestia asta si eternul "nu te-am vazut", si vei intelege de ce uneori iti vine sa-l lasi lat pe bizonul sau bizoanca de la volan. In doar cateva iesiri ocazionale prin oras am avut parte de: necedare prioritate la viraj stanga (eu mergand drept, pe drum cu prioritate); taximetrist iesind de pe straduta laterala (cu "cedeaza"), fara sa se asigure si cu capul intors la dreapta spre pasager; taiat fata "la oglinda" si alte bucurii de genul asta. Multe chestii de genul asta nu prea le mai "simti" in masina, deoarece daca-ti intra unul cu 20-30 km/h in aripa te-ai ales cu o tabla indoita; dar pe motor, incasezi tabla in picior sau te rastoarna cine stie pe unde. Ah, si inca ceva: daca la masina poti frana din orice pozitie si directie (mai ales cu ABS si EBD), la motor e mult mai nasoala treaba; nu poti frana in curba, pe asfalt ud sau pe praf/pamant trebuie sa franezi mult mai bland, etc. Sa vezi ce distractiv e sa intri pe carosabil fleoscait cu apa cu detergent E chiat atat de mare diferenta de la CBF la CBR? sunt amandoua 600, nu? CBF '07, 500 cm cubi = 56 CP CBR '04, 600 cm cubi = 110 CP Link to comment
Zmeul cel rau Posted May 27, 2008 Share Posted May 27, 2008 Chestii de genul asta mi se intampla in fiecare zi in masina. Nu fac din asta un caz dar daca am posibilitatea il fac pe respectivul sa muste dintr-un scuar/bordura sau sa incetineasca. Ce ii iese lui mai bine... si fara sa incalc vreo regula de circulatie. Link to comment
Satori Posted May 27, 2008 Share Posted May 27, 2008 Naspa, cat pe ce sa te compatimesc, pacat ca ai stricat-o la sfarsit ca tiganul la mal. Eu stau la un bulevard cu 3x2 benzi si non stop trec motociclete cu SUPER viteza. Dar vb ta, mi se pare, saracii merg cu 50 la ora in treapta 1 la 500.000 rpm si ma induc in eroare. Ce treaba am eu cu motocicletele care merg cu super viteza sub geamul tau? Oare fix aceiasi pe care o ai si tu in comun cu cel ce era sa ma doboare azi? Imi explici si mie logica ta? E chiat atat de mare diferenta de la CBF la CBR? sunt amandoua 600, nu? Imensa. Aproape dublu cai putere. Acceleratiile sunt violente, daca te prind nepregatit e cam nasol (distractiv e cand tragi de ghidon sa ramai pe mobra si, prin urmare, ii dai si mai mult gaz). CBR are ancore. CBF are frane. Pozitia e diferita. La CBR te sprijini partial in maini, nu poti sa faci ce vrei tu cu ele. Ciclistica e diferita complet. CBR vrea sa se aplece, ii plac curbele. CBF se lasa nitel rugata. ... Prea multe de spus... poate iesim maine la masa, vorbim mai pe indelete. Mi-a placut faza cu "senzatie de gura plina". Bine ca ai avut prezenta de spirit si ai trecut de el. Mare dobitoc era, daca vorbea la telefon si nu era atent la trafic. La naiba, un HF e 10 ron, e asa de greu de infipt in telefon? N-ai prins esenta. Handsfreeul iti lasa mana libera. Aici nu e vorba de mana libera. E vorba de atentie - atentie rapita de interlocutor. S-a asigurat doar in ultimul moment si atunci eu eram in unghiul lui mort. Cu toate acestea, ar fi putut sa franeze cand m-a vazut - a preferat sa continue. Link to comment
Lucian M Posted May 27, 2008 Share Posted May 27, 2008 Cata, stiu din proprie experienta (obicei prost) ca atunci cand folosesc telefonul ma cam uit in jos. Presupun ca multi procedeaza la fel. De asta cand ma urc la volan infig mufa in telefon si casca in ureche (n-am BT) si-mi vad de treaba, ma pot misca in masina cum doresc, conduc relaxat. Nu te supara de interventie. Link to comment
Satori Posted May 27, 2008 Share Posted May 27, 2008 N-am de ce sa ma supar. Eu stiu din propria experienta ca telefonul imi mananca atentie,... fara o mana conduc fara probleme, cand nu sunt atent e insa mai nasol. In fine... Link to comment
zeneseu Posted May 27, 2008 Share Posted May 27, 2008 Apropo de atentie, mai nou m-am invatat sa mai arunc o privire in oglinzi cand plec de la semafor si sa stau in asa fel incat sa nu incomodez pe nimeni. Pana acum am avut surpriza sa gasesc 3 - 4 motociclisti in spatele meu, pa care nu i-am auzit si care cine stie ce surprize imi faceau de nu ii vedeam. Link to comment
Satori Posted May 27, 2008 Share Posted May 27, 2008 Chestii de genul asta mi se intampla in fiecare zi in masina. Nu fac din asta un caz dar daca am posibilitatea il fac pe respectivul sa muste dintr-un scuar/bordura sau sa incetineasca. Ce ii iese lui mai bine... si fara sa incalc vreo regula de circulatie. Man, si mie mi se intamplau. Puneam frana, il evitam, eventual daca eram razboinic in acel moment, il si speriam putin. Mare chestie. Mi se rupea ca imi taia unul fata. Insa pe motor sunt mult mai atent. Nu imi permit sa mi se intample asa ceva. Oasele mele sunt unice, nu exista undeva o magazie cu oase de schimb. Incerc sa previn cat mai mult, sa vad unde se uita fiecare, sa inteleg ce vrea sa faca, ... E altfel pe doua roti. Faci caz cand ti se intampla asa ceva. Apropo de atentie, mai nou m-am invatat sa mai arunc o privire in oglinzi cand plec de la semafor si sa stau in asa fel incat sa nu incomodez pe nimeni. Pana acum am avut surpriza sa gasesc 3 - 4 motociclisti in spatele meu, pa care nu i-am auzit si care cine stie ce surprize imi faceau de nu ii vedeam. Cu asta ne ocupam, surprindem soferii. "> Acolo se sta, in lateralul masinii, ca sa te vada soferul in oglinzile laterale. Nu ai de ce sa iti faci griji. Daca vor sa iti ia fata, o fac cand esti oprit, nu cand te misti. Link to comment
Zmeul cel rau Posted May 27, 2008 Share Posted May 27, 2008 Pai eu zic ca intamplarea de azi sta mai mult sub semnul "ti-am spus noi ca asta patesti daca te apuci de motoare" decat in "au astia ceva cu noi/considera ca toti motociclistii sunt vitezomani". Din cauza gabaritului mic ai putea considera ca toate vehiculele sunt conduse de taximetristi si sa fii indiferent/sa nu pui la inima/ sa te obisnuiesti. Link to comment
VFX Posted May 27, 2008 Share Posted May 27, 2008 (edited) Nu credeam ca e asa mare diferente. Acum sincer sa fiu nici nu m-am uitat pe specificatii...Avem impresia ca CBF-ul e un CBR necarenat...si cu alta sa...dar se pare ca nu. Pe la mine prin curte sunt numai deastea carenate ZX12R, ZX6R, a fost si un GSX750F o sa apara si un R6. Mai nou a aparut si un Harley NightRod (asta nush cat o sa stea...daca ramane)...si cateva ATV-uri...de la 150 la 700cm... fftopic: ...poate iesim maine la masa, vorbim mai pe indelete. Incercam, inca nu-mi stiu programul de maine...keep in touch Edited May 27, 2008 by s0r|n3l Link to comment
Satori Posted May 27, 2008 Share Posted May 27, 2008 Chestia aia cu "nu te compatimesc" (pana la urma, compatimirea asta la ce ii buna? e un fel de hartie igienica mai moale?) pentru ca o ard unii in fata blocului meu cu 300 de la ora ma enerveaza pentru ca nu ii inteleg logica. Dar sunt sigur ca o sa imi explice John. In orice caz, nu e vorba despre asta. Eu am invatat multe din intamplarile povestite pe forum. Si consider ca asta e rolul lor. Asta este scopul postului meu, nu altul. Daca nu invata nimeni altcineva din ea, macar invat eu PS: Si da, stiu ca e posibil sa o patesc. Eu sper sa nu, totusi Link to comment
john Posted May 27, 2008 Share Posted May 27, 2008 @vaxxi: e vb de brasov, bulevardul nu are speedbumps, ziua in afara orelor de varf, in general intre 10-18 probabil e cam aceiasi situatia ca cea descrisa de tine. Nu l-am atacat pe Satori, nici pe tine, va cunosc si nu mi-ati lasat impresia cum ca sunteti inconstienti. Am zis cateva posturi mai sus de 1000 de dosare pe zi in Bucuresti. Zilnic in 10-20km in oras se intampla cateva dude din care ar putea iesi o sifonare, daca nu mai mult. Asa cum zice si Zmeu, chestii din astea se intampla zilnic. Din pacate de pe motocicleta se pot evita mai greu si daca nu, au consecinte mai grave. Pe bicicleta am fost lovit de 2 ori de masini, in ambele cazuri nu m-au vazut. Ce pot sa zic, ca ma vana cineva? Stiu ca nu e acelasi lucru cu o motocicleta, dar totusi.. In aproape 4 ani de cand conduc si peste 80k km, am fost pocnit (nu din vina mea) de 2 ori cand eram cu Matizul si de 4 ori cu Fordul (dintre care una f. naspa, Satori tu stii). Daca in tot acest timp conduceam un moto trebuia sa zic ca sunt vanat de conservari? @satori: chestia de la sfarsit mi se pare penibila. Daca eu vad 8-9 din 10 motociclisti mergand cu viteza f. mare si crosetand printre benzi si masini (si chiar nu exagerez), mi se pare aiurea sa zici ca lumea considera eronat ca motociclistii merg prea repede. Indiferent ca suntem motociclisti, automobilisti, pietoni, pasageri, marea majoritate a motociclistilor asa se comporta din pacate. Probabil ca nu iti convine daca ai un accident sa ti se spuna asa ceva dar prin purtarea "colegilor" ceilalti oameni asa te vad. Repet, nu am nimic cu tine personal, in cazul in care asta crezi, insa prea iei apararea unora in cazuri in care toate indiciile duc la viteza mare a motociclistilor. Ce zici tu se putea termina cu "nu l-am vazut" si se termina probabil in mii de cazuri zilnic, in toata tara. Link to comment
Satori Posted May 28, 2008 Share Posted May 28, 2008 Pe mine ma enerveaza, pur si simplu, generalizarile. Indiferent de ce parte a "baricadei" sunt emise. PS: Cu bicicleta am patit-o si eu. E mai nasol decat cu motorul. Nimeni nu te respecta, nu te auzi, nu poti sa accelerezi sa scapi... Link to comment
alx Posted May 28, 2008 Share Posted May 28, 2008 Bai si asa de mult as vrea sa-mi iau si eu un scuter... Dar din relatarile voastre nu pot sa desprind decat ideea ca e mult prea periculos... Acei 50% care nu depind de tine cand mergi cu masina se transforma in 80-90% cand mergi pe motor/scuter... Link to comment
EM!L Posted May 28, 2008 Share Posted May 28, 2008 Si eu ma tot "lupt" cu impulsul de a-mi lua un scuter de ceva vreme. Dar citind Jurnalul Negru de pe motociclism.ro, intamplarile de pe aici.. ma cam las pagubas. In +, e adevarat ca marea majoritate a scuteristilor sunt periculosi, dar cu toate astea am avut ocazia sa vad si unii care sunt super ok pe sosea, numai ca nu primesc nici un fel de respect din partea soferilor (la fel si marea majoritate a motociclistilor), ba mai mult fiind sub protectia "conservei" am impresia ca-i considera cam kamikaze, si sunt cam "la vanatoare" Link to comment
keluboss Posted May 28, 2008 Author Share Posted May 28, 2008 eu mi-as lua maine un scooter dar n-am unde sa-l las, si cum locuiesc acum in crangasi va dati seama ca a doua zi as gasi doar lantul de la el Link to comment
Satori Posted May 28, 2008 Share Posted May 28, 2008 Asta da problema. Tocmai am fost vizitat de Politie la firma. Voiau sa se holbeze in camerele noastre sa vada daca au prins ceva din furtului unui ATV din curtea unui vecin. Era in curte, legat cu lant, vizibil din strada... a disparut. Link to comment
zeneseu Posted June 23, 2008 Share Posted June 23, 2008 (edited) Bun...ferim noi motociclistii, dar pe noi cine ne fereste de ei? Azi, un "baiat destept" pe motor, prinzand o portiune de drum libera, s-a gandit ca ar fi bine sa se dea in spectacol si sa sprinteze cu motorul. Lucru care s-a dovedit cam neinspirat intr-un final (cu toate ca nu a avut habar pe loc de ce s-a intamplat) pierzandu-si a doua casca ce se afla asezata in spate si mai era si neasigurata. Acum intreb si eu...daca respectiva casca imi lovea masina eram de vina tot eu "conservarul"? Edited June 23, 2008 by ZeNeSeu Link to comment
Satori Posted June 23, 2008 Share Posted June 23, 2008 Numai daca ti-o luai in gura, prin parbriz. Altfel era vina lui. Link to comment
VAXXi Posted June 23, 2008 Share Posted June 23, 2008 se afla asezata in spate si mai era si neasigurata. Acum intreb si eu...daca respectiva casca imi lovea masina eram de vina tot eu "conservarul"? De ce sa fii tu de vina ? Data viitoare sa-i zici sa-si lase neasigurat portofelul Link to comment
Satori Posted June 23, 2008 Share Posted June 23, 2008 Trebuia sa o iei de pe jos, sa il prinzi din urma, sa dai geamul jos si, IN TIMPUL MERSULUI, sa stigi PRINDE!!!! si sa o i-o arunci. De preferat, sa incerce sa o prinda cu mana dreapta Link to comment
zeneseu Posted June 23, 2008 Share Posted June 23, 2008 (edited) Tonul era cam ironic Normal ca nu eram de vina. Voiam sa subliniez actele de bravura care pot sa duca la accidente din care vinovatri ies tot soferii. @sato Totusi era cam mare casca sa imi incapa in gura Eram pieton cand s-a intamplat asta. Oricum datorita zgomotului facut de motor nu a sesizat ca a pierdut casca. In consecinta acum e fericit un copilas de vreo 8 ani care a cules casca dintre flori. Edited June 23, 2008 by ZeNeSeu Link to comment
VAXXi Posted June 23, 2008 Share Posted June 23, 2008 Unde a fost actul de bravura, a dat-o pe-o roata ? Link to comment
Satori Posted June 23, 2008 Share Posted June 23, 2008 ZeNeSeule, ala e de compatimit atat de mult pe cat e de acuzat. Daca ai stii cat de greu este sa legi ceva de motor, nu te-ar mira ca dupa cateva gropi risti sa ramai fara. Pe de alta parte, a pierdut cel putin 100EUR din neatentie (chiar daca o recupera, nu mai era safe casca respectiva, nu mai conteaza). Atitudinea ta e consistenta cu ceva de genul "tot ce fac motociclistii, fac gresit" si nu e ceva de laudat. Link to comment
Recommended Posts