zeneseu Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 ...Nu zic , ca motociclistii ar trebui protejati dar cand vedeti unul aplicati conduita preventiva mai strict, acest lucru nu trebuie sa il mai spun pentru motociclisti, multi s-au ars pe pielea lor si au intins coarda cand nu a fost momentul. Ba eu zic sa subliniezi faptul ca si motociclistii ar fi bine sa aplice conduita preventiva mai strict, pentru ca unii ar putea intelege ca trebuie sa aibe altii grija de ei in trafic. Link to comment
rm.popa Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Din ciclul "scapă cine poate", poze făcute pe A2, la 125-130 km/h. Omu' tocmai terminase de făcut o depăşire şi avea 110-120 km/h... Link to comment
Satori Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Ignoranta e in floare. Din toate punctele de vedere, inclusiv legal, "animalul" pe care l-ai vazut se numeste "conservar". Link to comment
Zmeul cel rau Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 @closchkutza: adica tu ai lasat loc in fata ta desi celelalte masini se pusesera in miscare si se vedea ca era voit? Pai de unde sa stie soferul de pe banda din dreapta ca nu l-ai lasat pe el sa se bage? Link to comment
zeneseu Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 ..Din toate punctele de vedere, inclusiv legal, "animalul" pe care l-ai vazut se numeste "conservar". Si ce tupeu pe dumnealui sa circule fara centura... Link to comment
closchkutza Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 In fata mea se crease u spatiu de ~3.5 m. Masina era in stanga mea, eu am intarziat plecarea cu 2-3 secunde, atat. Nu m-a deranjat faptul ca s-a bagat in fata mea, m-a deranjat faptul ca nu a aruncat nici cea mai mica privire in oglinda aia din dreapta pentru ca era mult prea ocupata sa vorbeasca la telefon. Nici macar semnalizarea nu se mai poarta acum. Nu avea de ce sa creada ca "i-am facut loc" din moment ce nu semnaliza dreapta. Link to comment
Satori Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Si ce tupeu pe dumnealui sa circule fara centura... Si cu casca in cap. Nu-i obligatorie Link to comment
VAXXi Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Omu' tocmai terminase de făcut o depăşire şi avea 110-120 km/h... Si ce-a facut, ca nu ma prind ? pentru ca era mult prea ocupata sa vorbeasca la telefon. Nici macar semnalizarea nu se mai poarta acum. D-astia vad zilnic ... nu inteleg de ce esti asa surprins Link to comment
Zmeul cel rau Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Nu avea de ce sa creada ca "i-am facut loc" din moment ce nu semnaliza dreapta. Pai motocilcistul semnalizase? Mie mi se pare ca cei doi au fost la egalitate in acest moment in fata locului din fata ta. Link to comment
zeneseu Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 (edited) Si cu casca in cap. Nu-i obligatorie A' naibii cum se cred unii conservari piloti pe drumul public. L.E. Aseara am vazut prin oras o masina din aceea doar din platforma si ceva bare laterale si sus. Astea au voie sa circule pe drumurile publice? Edited July 9, 2008 by ZeNeSeu Link to comment
VAXXi Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Daca RAR-ul a omologat-o pentru asta, da. Link to comment
closchkutza Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Pai motocilcistul semnalizase? Mie mi se pare ca cei doi au fost la egalitate in acest moment in fata locului din fata ta. N-ai inteles. Eu eram in mijlocul coloanei, pe banda 2. In fata mai aveam ~1km pana la semaforul de la Baneasa. In spate ditamai coada pe toate cele 3 benzi. Prin stanga mea, practic printre banda 2 si 3 venea un motor usurel, cu 2-3 km pe ora. L-am vazut ca vine, mi-am pliat oglinda. Exact cand motorul a ajuns la coada masinii mele, coada de pe benzile 2 si 3 a inceput sa se miste incet mai in fata, vreo 3-4 metrii. Eu nu m-am miscat din loc, am asteptat motorul sa treaca de masina mea(2-3 secunde). In timpul asta, masina din stanga mea, a tasnit in dreapta, sa ocupe locsorul care se facuse(aia 3 metrii), fara sa semnalizeze nici atunci nici mai devreme si fara sa se uite in oglinda din dreapta. Motivatia pentru care nu s-a asigurat, nu a semnalizat era ca de cel putin 5 minute, gagica vorbea la telefon(am mers in paralel cu ea pana in momentul respectiv si vedeam ce face). Evident ca nu a vazut motorul si i-a taiat calea scurt si fara drept de apel. Link to comment
Satori Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Omule, te agiti prea mult, sincer. Se intampla prea des asa ceva. Link to comment
Tommy Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 @Closcuta: Intrebarea este.. motociclistul.. pe ce banda se afla? Link to comment
Satori Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Scrie undeva in lege ca trebuie sa acorzi prioritate doar celor ce circula pe o anumita banda sau alte restrictii de genul asta? Link to comment
Zmeul cel rau Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Nu, dar din cate imi aduc aminte exista niste reguli pentru depasiri si se defineste cumva depasirea (vezi cateva pagini mai inapoi). Pentru depasire aiurea se ia permisul, pentru neasigurarea la schimbarea directiei de mers nu. Link to comment
VAXXi Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Chestia e ca (dupa cum am mai zis) motociclistul intre benzi este un caz ce nu e prevazut in lege. Nu e depasire, cf. cod rutier, deoarece NU A DEPASIT AXUL DRUMULUI. Link to comment
Satori Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Sa facem abstractie de asta, Vaxxi, se pare ca este foarte greu de inteles. Nu, dar din cate imi aduc aminte exista niste reguli pentru depasiri si se defineste cumva depasirea (vezi cateva pagini mai inapoi). Pentru depasire aiurea se ia permisul, pentru neasigurarea la schimbarea directiei de mers nu. Fair enough. Sa presupunem linie continua. Eu sunt cretin, ies in depasirea ta, dar nu reusesc sa termin depasirea. Linia continua se termina. Tu vrei sa depasesti. Nu te asiguri. Intram in coliziune. Cine e vinovat? Tine cont de faptul ca eu am incercat sa depasesc ilegal. Link to comment
zeneseu Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 (edited) Chestia e ca (dupa cum am mai zis) motociclistul intre benzi este un caz ce nu e prevazut in lege. Nu e depasire, cf. cod rutier, deoarece NU A DEPASIT AXUL DRUMULUI. Tocmai aici este problema. Motociclistul nu prea e prevazut in lege. De unde poate se merge pe premiza "ce nu este interzis de lege, este permis". Edited July 9, 2008 by ZeNeSeu Link to comment
Satori Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Tocmai aici este problema. Motociclistul nu prea e prevazut in lege. De unde poate se merge pe premiza "ce nu este interzis de lege, este permis". Ce vrei sa spui cu asta? Eu nu am inteles. Link to comment
closchkutza Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 @papie: 1. acolo nu este linie continua; 2. motociclistul mergea drept, nu facea slalom printre masini. Eu stiu una si buna: cand schimbi banda, TE ASIGURI. Scurt! In loc de motociclist puteam sa fie eu in usa ei, daca nu asteptam ca motociclistul sa treaca de mine. Link to comment
papie Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Bine, cred ca toata lumea a inteles cum s-a intamplat in cazul tau, poza vrea sa arate si alte variante foarte des intalnite. La mai putin de 50 m de semafor banda este continua si unii motociclisti executa manevrele exact ca in desen (evitand oglinzile autoturismelor), chiar daca nu s-ar intampla in zona cu banda continua tot nu se respecta cei 50 de m de circulat cu semnalizarea aprinsa (bineinteles, aceasta regula se incalca si de catre autoturisme). Link to comment
Satori Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 Ma vad nevoit sa repet aceiasi intrebare: the point is? Daca fac asa cum ai zis tu, ce inseamna? Link to comment
Recommended Posts