Jump to content

Motociclism

keluboss

Recommended Posts

Nu au legatura cu motociclistii mai mult decat ai tu legatura cu ala care, beat fiind, a trecut sinele fara sa se asigure omorand 3 copii (unu fiind al lui) si un adult.

un nene cu Loganu pe undeva pe Balcescu s-a gandit sa faca stanga peste nu stiu cate benzi fara sa se uite in spate :-W . Rezultatul: un motociclist a ajuns la spital :(

Explicatia data de sofer: "Dom'ne m-a acrosat din cauza vitezei, m-am speriat si am tras stanga" :mda:

http://www.motociclism.ro/forum/index.php?showtopic=239329

in ceea ce priveste accidentu: atat loganu cat si motoru veneau dinspre Unirii spre Universitate pe deasupra. Loganu era pe banda a doua cand a vrut sa intoarca si l-a luat in plin, impactu a fost destul de violent...soferul sustine ca mergea drept iar motociclistu a facut o bucla intrand pur si simplu in aripa stanga fata (varianta hilara pana si pentru politisti)
Nu au legatura cu motociclistii mai mult decat ai tu legatura cu ala care, beat fiind, a trecut sinele fara sa se asigure omorand 3 copii (unu fiind al lui) si un adult.

Si ma rog, ce are legatura cu motociclistii?

Nu toti cei ce sunt pe doua roti sunt motociclisti asa cum nu toti cei ce se afla la volanul unei masini sunt soferi.

Am inteles.

Nu, nu ai inteles. Vrei doar sa jignesti. It's that all you got?

Bre, ce nu intelegeti voi este ca sunt oameni si oameni! Sunt soferi si soferi, sunt motociclisti si motociclisti. Sunt motociclisti care merg corect, care nu depasesc viteza, sau o fac acolo unde se poate, sunt motociclisti care merg fara casca sau fara permis pe contrasens cu 200 kmh, sunt soferi care umbla beti si nu dau prioritate, altii care circula civilizat. Si unii, si altii mai fac greseli, mai sunt neatenti etc. Asta nu inseamna ca putem pune = si sa-i bagam pe toti in aceiasi oala. Oare cati dintre noi nu am injurat un sofer idiot sau un motociclist idiot?

Mare dreptate ai Satori, dar conform forumurilor de specialitate moto toti soferii care fac accidente sau incurca motociclistii in trafic sint numiti 'conservari nenorociti'. Nici unul dintre motociclisti nu incearca sa delimiteze treaba asta, toti soferii sint bagati la capitolul conservari nenorociti.

In schimb motociclistii adevarati au dreptul sa se delimiteze de motociclistii cu slapi si de aia care fac willie pe strada fara casca.

Edited by hitman

Bre. :P Ce nu inteleg altii, e ca nu generalizez. Ma leg doar de cei ( care din pacate sunt destul de multi) aidoma nenicului asta de 41 de ani ce brava pe motocicleta.

Ce nu inteleg eu, e faptul ca am impresia se tinde sa li se caute acestora circumstante atenuante.

Totul poate fi foarte simplu din punctul meu de vedere atata timp cat nici una dintre tabere nu incearca sa gaseasca scuze pentru comportamentul "colegilor de breasla".

Mare dreptate ai Satori, dar conform forumurilor de specialitate moto toti soferii care fac accidente sau incurca motociclistii in trafic sint numiti 'conservari nenorociti'. Nici unul dintre motociclisti nu incearca sa delimiteze treaba asta, toti soferii sint bagati la capitolul conservari nenorociti.

In schimb motociclistii adevarati au dreptul sa se delimiteze de motociclistii cu slapi si de aia care fac willie pe strada fara casca.

Esti sigur de chestia asta? Chiar niciunul?

Totul poate fi foarte simplu din punctul meu de vedere atata timp cat nici una dintre tabere nu incearca sa gaseasca scuze pentru comportamentul "colegilor de breasla".

Pe mine unul nu ma intereseaza nici o scuza. Am avut parte de incidente cu masini, am avut parte de incidente cu scuteristi, am avut parte de incidente cu alti motociclisti. Ma doare undeva de scuzele lor, ma doare undeva de eventuala mea scuza post mortem de genul "eu aveam prioritate". Eu vreau doar sa ajung intreg acasa.

Conform dictionarului:

- ŞOFÉR, şoferi, s.m. Persoană care conduce un automobil sau un autobuz.

- BICICLÍST, -Ă, biciclişti, -ste, s.m. şi f. Persoană care umblă pe bicicletă; ciclist (1). – Din fr. bicycliste.

- MOTOCICLÍ//ST ~şti m. Persoană care conduce o motocicletă. /<fr. motocycliste.

- CONSERVAR ... nu am gasit

Inteleg faptul ca se fac/incearca diverse campanii pentru prevenirea accidentelor (moto si nu numai) si de multe ori toate rezultatele sunt sterse in cateva secunde de unii motociclisti care se dau prin oras cu 200, mai fac un 'uili', merg in slapi si maieu, etc, dar in afara de unii care mai citesc pe net/forumu-uri, cam toti sunt bagati in aceiasi oala de catre cei din trafic, plus de catre spectatori. Pur si simplu asta e imaginea pe care o au, si daca mai adaug si faptul ca rar vad un motociclist mergand corect, tind sa le dau dreptate. Nu cred ca am spus vreodata ca toti motociclistii sunt rai, fac si dreg, dar cu siguranta majoritatea.

Exista motociclisti mai 'in firea lor', unii mai in varsta (poate altfel nu mai apucau anii aia), altii mai tineri, care au experienta, nu se urca pe motocicleta sa impresioneze pe cineva, anticipeaza traficul, au instinct de conservare, nu sunt teribilisti, etc, dar sunt extrem de rari. Toata stima pentru ei. Tot la fel exista si soferi care depasesc des si cu mult viteza legala, depasesc in curbe, pe linia continua, coloane la semafor, trec pe rosu, etc, dar si soferi care conduc corect, rarele abateri fiind trecerea cu 10-20km/h peste viteza legala. In ultimul timp si eu fac parte dintre ei. Faceam si inainte dar recunosc ca mai demult mergeam un pic mai repede.

Referitor la mersul pe 2 roti, merg pe bicicleta destul de des in ultimul timp. Evident ca nu imi face nici o placere sa fac chestia asta pe sosele, in mai putin de 10 minute ajung pe munte si acolo scap de 'conservari', dar cateodata trebuie sa merg mai mult pana ajung pe diverse poteci, inclusiv ceva km pe DN1. E evidenta tendinta soferilor de a se baga peste mine, si cred ca si in cazul motocicletelor procedeaza cam la fel. de asemenea sunt cam invizibil cand sunt pe drumul cu prioritate si un sofer care intra de pe o alta strada nu imi acorda prioritate. Zilele trecute, in Sacele, am pus piciorul pe usa unei Dacii break vechi cu nr. de Arges, plina cu cocalari si cu lamai in geam, care a iesit din dreapta de pe o strada mica (avea cedeaza) ignorandu-ma. Pur si simplu se uita pe langa mine, ba pe o parte, ba pe alta, sa vada daca vin si masini. Am pus piciorul dupa ce am franat, sa nu ma lovesc de el, nu sa ii aplic vreo corectie. Nici macar atunci nu s-a uitat la mine, a plecat. Si mai mult ca sigur nici dupa asta nu m-a vazut ca m-a umplut de fum.

Stiu cum e pe 2 roti, evident ca mersul pe bicicleta e total diferit fata de cel pe moto, insa principalele lucruri de care se plang motociclistii sunt prezente si in cazul asta si cateodata chiar mai grav. Nu cred ca soferii aia pot fi educati vreodata. Sa nu mai zic ce cei care se apuca sa faca glume proaste (aruncat cu ceva din masina, frane, sicane, etc)

O chestie care ma deranjeaza foarte mult la motociclisti e zgomotul, si anume ambalatul motoarelor si tobele modificate. Stiu ca prin chestia asta vor sa se protejeze si sa se faca auziti, dar nu mi se pare normal sa deranjezi un cartier intreg ca vrei tu sa te bagi printre benzi la semafor sau sa mergi cu viteza si sa te observe soferii mai usor. Daca vrei respect trebuie sa il castigi intai, si in nici un caz nu vei reusi in modul asta. Cred ca e suficient sa inaintezi la semafor cu viteza mica, printre masini, pe unde ai loc, si de multe ori si soferii iti vor face loc.

In weekend m-am trezit de 2 ori cu motociclisti in spate (2 chestii diferite, nu erau impreuna), la aproape 100km/h. Initial avusesera viteze destul de mari, si ajunsesera repede la mine. Am semnalizat scurt dreapta si le-am facut loc. Primul astepta in spate la aproape 10m, a depasit si mi-a multumit cu mana, al doilea astepta LIPIT de mine, si s-a dus dreq. Asta din urma bag seama ca nu avea legatura cu motociclismul.

Afara, mai putin in Austria, Elvetia, Olanda, si mai mult in Germania, sunt o gramada de motociclisti. Atat ei cat si soferii sunt extrem de civilizati in trafic.

In mai multe saptamani de condus, si pe autostrazi, si pe drumuri simple, si prin orase (centru, strazi de toate felurile, etc) nu am auzit claxoane, scartait de roti. Doar rar motoare mai turate, insa nu ambalate la semafoare. Iarasi motociclistii straini in excursie prin Romania conduc foarte frumos.

Pur si simplu e diferenta extrem de mare intre gradul ce civilizatie intre ei si noi. M-am uitat zilele astea la stiri si am vazut o gramada de accidente, atat pe autostrazi cat si prin orase, DN, soferi beti, depasiri aiurea, viteza mare. Pe A2 au fost in w/e mai multe accidente in lant din cauza nepastrarii distantei regulamentare, ca asa se merge la noi, in fundul celui din fata si cu flash-uri. Ce ma mir e ca de foarte multe ori nici instinct de conservare nu exista, este inlocuit de orgoliu (daca sta cineva lipit de tine in spate trebuie sa ii pui o frana, sa nu il lasi vreo 10km sa depaseasca, etc) in loc sa il lasi sa se duca naibii in ma'sa

Asta cu instinctul de convervar(e) se aplica si la moto, daca ar respecta cat de cat viteza legala (cu 20-30km/h in plus din cand in cand, cand permite drumul, in special in oras, si eventual mai mult in afara cand e liber si nu risca sa se infiga in altii) ar scapa mult mai multi, si mai usor.

@Satori: nu te-am bagat in oala cu vreun 'moto wannabe', pe tine sau pe altii (vaxxi), din cate stiu eu sunteti mai civilizati in trafic decat ei :)

Azi noapte Vaxxi a avut accident in Otopeni cu motorul. In primul rand, este relativ ok, o sa fie tuningat cu niste metal neferos pentru cele doua fracturi ale humerusului drept.

Ce s-a intamplat? Pe banda a treia se afla o saltea de pat. Nu e gluma. Cele 0.00001% umbre de indoiala, "poate nu-si aduce bine aminte", mi-au fost spulberate cand am fost sa iau motocicleta si am vazut-o cu ochiii mei. Bineinteles, probabil se afla acolo de ceva timp, dar nimeni nu s-a obosit sa o ia din drum sau sa sune la Politie. Vaxxi, fiind pe banda 3, a ocolit-o si la fel a facut si un Fly taxi ce se afla in spatele lui. Apoi, cumva, taxiul s-a infipt in spatele motocicletei lui Vaxxi, aruncandu-l de pe ea. Restul e poezie.

Astazi o sa fie operat la Elias pentru desavarsirea tuningului iar in 2-3 zile ar trebui sa fie din nou pe strazi. Din pacate, nu pe motocicleta, aceasta e cam varza.

PS: Daca vreti sa il sunati, faceti-o va rog pe seara, cand o sa termine cu chestiile medicale.

Numai in tara de kkt in care traim se pot intampla astfel de accidente stupide

MULTA SANATATE VAXXI !!!!!!!!!!!!

Edited by uskt2005

Insanatosire grabnica.

@satori. Foarte simplu a intrat in el daca era cu toti ochii in oglinzi sa vada ce a ratat. Mama lor.

Numai in tara de kkt in care traim se pot intampla astfel de accidente stupide

Apropo de asta... Poate va ganditi de doua ori data viitoare inainte de a trece nepasatori pe langa obstacole de genul asta aflate pe sosea. Ok, nu se poate opri acolo si probabil nici nu poate fi mutata salteaua aia de catre o singura persoana, dar oricand se poate suna la 112. Cred ca asta e lectia in acest caz.

Teribil ghinion!!!! Sper sa fie bine cit mai repede si fara sechele!

Astia de la Fly Taxi conduc foarte repede, ii stiu, am mers cu ei de multe ori.

Multa sanatate ii doresc!

Astia de la Fly Taxi conduc foarte repede, ii stiu, am mers cu ei de multe ori.

Si probabil destul de aproape de cei din fata :(

Apropo de asta... Poate va ganditi de doua ori data viitoare inainte de a trece nepasatori pe langa obstacole de genul asta aflate pe sosea. Ok, nu se poate opri acolo si probabil nici nu poate fi mutata salteaua aia de catre o singura persoana, dar oricand se poate suna la 112. Cred ca asta e lectia in acest caz.

Poate a sunat cineva, dar degeaba. Parca postase Cumnatu ceva asemanator (canal descoperit parca, in zona Cotroceni) si zicea ca nu a intervenit nimeni.

Edited by john

Imi pare sincer rau de ce a patit Vaxxi si ii doresc insanatosire grabnica.

Referitor la taximetristi... nu pot sa zic decat atat: Idioti inconstienti, majoritatea avand masinile intr-o stare tehnica precara (ma refer la sistemul de franare si directie) si cu niste anvelope uzate mult peste limita.

Schumacher e mic copil pe langa ei.

Da, 112 e singura solutie in asemenea cazuri si o sa va si povestesc de ce...

Acum vreo cateva luni, mergeam pe minunata sosea de centura a Bucurestiului intre Carrefour Militari si Chitila. La iesirea dintr-o curba usoara am vazut ca am banda plina de cioburi + resturi de la niste navete de lemn. Erau ceva cioburi si pe celalalt sens, dar nu ca la mine, se putea circula. Am franat pana la oprire, am dat cu avarii ca sa nu intre cel din spate in mine, oricum era sa ma ia, dar asta e alta poveste, etc Ocolesc cioburile respective pe contrasens imi continui drumul cu avariile puse. La giratoriu de la intrarea din Chitila vad un echipaj de la rutiera. Opresc masina si ma duc sa le zic ca sunt cioburi pe centura, etc.

Replica lor a fost ceva de genul. "Da, stim si ce vreti sa facem, sa strangem noi cioburile?" :wallbanger:

"Nu, mai cuvânt_urât sa te duci sa atentionezi soferii in zona respectiva sa incetineasca si sa dirijezi circulatia pana vine cineva de la drumuri sa curete zona." In fine, i-am bagat undeva si am sunat la 112. Nu stiu ce s-a intamplat ulterior, ca am plecat.

Oricum recomandarea de a suna la 112 e cea mai buna. Organul de la rutiera de cele mai multe ori e mai interesat sa-si faca norma la amenzi si la spagi decat sa previna accidentele. ;)