Jump to content

Ulei cutie viteze Matiz

Recommended Posts

• 1 month later...

Ma gandeam sa pun Mannol. Se gaseste in tara relativ ieftin, sau pe eBay la nemti - cam scump (~170 lei cu tot cu transport). Inainte sa comand, o sa arunc un ochi si prin magazinele "fizice" din Timisoara.

multumiri pentru informatie, de o saptamana tot cautam pe net 75w85 si abia gaseam pe la 50-60 lei/L. La respectivii, in 3 ore de la comanda aveam uleiul (cu doar 31 lei/L), abia astept sa-l inlocuiesc sambata la Tico sa vad cum se va misca (la rece scoate niste sunete cam ciudate la relanti, sper sa nu fie de prin cutie...disc ambreiaj sau rulment)

Edited by gabip30
  • 2 weeks later...

Ma ajuta si pe mine cineva cu o chestie? Daca mai schimbati uleiul la cutie, va rog sa imi trasati si mie pe o hartie saiba de la surubul de nivel :mrgreen: singura varianta pe care o am e sa ma duc la un strungar sa mi-o "manufactureze"... Sau daca stiti dimensiunile ei ar fi super.

• 3 weeks later...
  • 8 months later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...

Buna ziua.Uleiul texamatic 7045e pentru cutia de viteze este bun? Nu de alta imi face figuri cand schimb vitezele si am zis sa incep cu schimbul de ulei.Vreau sa mai spun ca nivelul de performanta este dexron 3d

Edited by fafunu

Acel ulei este pentru cutii automate. La cutii manuale nu cred sa fie recomandat asa ceva.

@augustinionut: aceea cred ca e cheie de "universal", un fel de mandrina pentru strung.

Edited by Tonyus
  • 2 months later...
  • 4 weeks later...
  • 9 months later...
  • 7 months later...

Am schimbat şi eu uleiul din cutia de viteze. Nu ştiu ce aveam înainte, trebuie să mă uit în cartea service. Am pus Selenia Tutela Matryx 75W85 de la Petronas pentru că era singurul pe care l-am găsit la magazinul de unde cumpăr piese cu vâscozitatea 75W85. Nu prea am găsit info. despre el pe forum, după vreo mie de km pare ok. Nici cel dinainte nu era rău, n-am avut probleme până acum dar era cazul să-l schimb. Culoarea la acest Tutela e roşie, cel vechi era închis la culoare. La 62 lei litrul e scump, dar cum nu schimb uleiul de transmisie aşa des, am zis că merge, ţin eu musai să fie fix ca-n carte. :rolleyes: