Jump to content

Ulei cutie viteze Matiz

Recommended Posts

Fac rost de Valvoline-ul ala, dar e 51 RON litrul... In conditiile in care masina are 130.000 km, merita?

Dupa ce am pus uleiul asta (cu toate ca initial aveam rezerve in ceea ce-l privesti, mi s-a parut nejustificat de scump), parerea mea e ca merita :)

• 1 month later...

Eu am in cutie 75W80,Castrol, valvoline,shell ceva de genul...ulei bunicel daca ne-am lua dupa firma (tin minte ca era una mai mare). Dar agata in a 3-a. Asta cand e masina rece. Dar nici dupa ce se incalzeste un pic nu isi revine...zilele trecute mersesem ceva mai mult si era clar ca se incalzise bine cutia(dar mers mult de tot prin tot orasul, aglomeratie). Am si fortat, am schimbat sus de tot a 3-a (de obicei doar a 3-a e problematica, fie la retrogradare din a 4-a, fie cand schimb din a 2-a mai turata)... Au schimbat astia de la service si timoneria pe garantie, si degeaba... din moment ce atunci cand merg mult de tot, nu mai caraie nimic...sa fie uleiul din cutie oare problema? (are maxim 2-3 mii de km)

Dacă timoneria e ok (si nu e neapărat ca atunci când e schimbată să fie şi bine reglată), uleiul zici că e bun -eu îţi recomand Valvoline - SYNPOWER GL-4 75W-85-, cursa ambreiajului (ţi-am mai zis şi te-am mai întrebat şi în alte topicuri) ai reglat-o?

Scuze Emil, nu am mai intrat de mult... Da...cursa s-a reglat... am incercat si cu el mai strans si mai lejer un pic, am citit topicurile dedicate. Ideea e ca atunci cand merg cel putin vreo 10-15 km, nu mai zice cutia nici 'zmarc', chiar daca trag de ea un pic... Am reglat ambreiajul si mai sus un pic azi...sa vedem daca e vreo diferenta... De timonerie nu stiu daca e reglata ok... au zis ca au schimbat-o maimutoii... Ma tot gandesc sa schimb si mecanicul cu tot cu mama ei de garantie... De exemplu, masina tremura, tragea greu, facea urat... (bujiile si fisele)... Le-au scos, cica sunt ok... Le-am schimbat eu, cu champioane care am inteles ca nu sunt cele mai bune, si fise packard, direct alta masina...parca e noua...Inca o data mersi Emil!

• 1 month later...

Problema mare cu uleiul asta de cutie la Matiz.Am cautat de-am inebunit 75W85 si n-am gasit nicaieri.Si, a naibii, toti vanzatorii "recomanda" 75W90 ca "de ala au vandut ei pentru Matiz-uri si n-a avut lumea probleme.Bullshit.

Cu greu am gasit intr-un magazin niste Texaco sintetic 75W80, numai ca zice GL5.Sper sa fie bun, ca mai bun de atata n-am de unde lua.L-am studiat putin, miroase ingrozitor de urat.E normal?

In general n-am avut probleme cu cutia, doar agata putin uneori la introducerea in tr 2.Totusi ii fac schimbul, ca masina are 50.000 si nu cred ca a fost schimbat ala cu care a venit din fabrica.

Edited by nastasaflorin
L-am studiat putin, miroase ingrozitor de urat.E normal?

:) ) Crezi ca ar trebui sa miroasa a vanilie? :D

Am si eu o intrebare, partial offtopic. Stie cineva un loc in Bucuresti unde se gaseste toata gama de Valvoline?

Anul trecut mi'a luat un prieten pe firma de la importatorul de pe centura, dar acuma.. Vreau sa iau Valvoline Synpower 5-30 ptr motor.

Mercic.

Nu ai gasit nici Total 75w80 GL4?

Nu am gasit.In orasul asta in care locuiesc eu nu gasesti nimic. Vrei filtru de ulei... tre` sa dai comanda, vrei bujii, tre` sa dai comanda...etc. Singurele uleiuri pentru cutie pe care le-am gasit la magazinele de "specialitate" au fost mobil 75w90, alte marci de 80w90 si niste noname-uri care aveau inscriptionat ori numai 80 ori numai 90.

Nu mai zic ce aventura si cu uleiul de motor ca nu gaseam nicidecum 5w30.Numai 5w40...10w40...etc.Care, in opinia vanzatorilor "e mai bune ca au cifrele mai mari..."

Referitor la mirosul uleiului... mi-au mai trecut prin mana, da` eu n-am mai vazut pana acu` ulei asa de puturos.

:) ) Crezi ca ar trebui sa miroasa a vanilie? :D

Am si eu o intrebare, partial offtopic. Stie cineva un loc in Bucuresti unde se gaseste toata gama de Valvoline?

Anul trecut mi'a luat un prieten pe firma de la importatorul de pe centura, dar acuma.. Vreau sa iau Valvoline Synpower 5-30 ptr motor.

Mercic.

Ultima data eu am luat de la Ami Auto. Da un telefon la ei si vezi.

... miroase ingrozitor de urat.E normal?

Mirosul puternic vine de la aditivii sulfurosi care fortifica uleiurile din generatia GL5. In teorie sulfurosii nu se impaca cu metalele galbene din cutie ( cupru, alame, bronzuri ). Se pare ca Matiz n-are d-astea. Oricum, dupa 10-15 ani de Tico si Matiz in Romania, in cutiile carora s-a bagat ulei de mai multe feluri, nu s-au raportat belele. Eu am Tutela ZC 75 Synth 75W80 GL5, fara batai de cap.

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

salutare tuturor.

am ajuns la revizia de 6 luni dupa cea de 1000km.

am vreo 2500km facuti in 6 luni - destul de putin, dar asta e, trebuie sa merg acusi la service din cauza garantiei.

citind tot topicul, a ajuns la concluzia ca la revizia asta conform manualului trebuie shimbate:

-uleiul din cutia de viteze - GL-4 75W-85 - oscilez intre Valvoline - SYNPOWER GL-4 75W-85 sau Castrol SMX-S.

pe net am gasit doar la mth center valvoline cu 52.4 lei/l - cam scump, mai ales daca vreau 3 litri pentru 2.1l cat cere manualul. (E o porcarie tipul

de ambalaj exclusiv la litru - ca risipesti 0.9l degeaba). Mai stie cineva unde pot gasi la un pret mai ieftin valvoline-ul sau castrolul ? Dau o bere :)

-uleiul din motor - 5W-30 sau 10w-30 ? Eu as inclina spre 5w-30 - e sintetic ... Care e uleiul sintetic cu raportul calitate/pret cel mai bun? Sintetic-sintetic,

dar nici de cel mai scump nu i-as pune.

multam fain < ;) :)

pe net am gasit doar la mth center valvoline cu 52.4 lei/l - cam scump, mai ales daca vreau 3 litri pentru 2.1l cat cere manualul. (E o porcarie tipul

de ambalaj exclusiv la litru - ca risipesti 0.9l degeaba).

Nu chiar, cei 0.9l care iti raman ii poti dona la 9 colegi de forum cu Matiz-uri sau Tico-uri :D

Ar trebui sa trimitem un mail la Valvoline sa-i rugam sa ambaleze la 0.5l, cum face Aral-ul (si nu numai) :)

salutare tuturor.

am ajuns la revizia de 6 luni dupa cea de 1000km.

am vreo 2500km facuti in 6 luni - destul de putin, dar asta e, trebuie sa merg acusi la service din cauza garantiei.

citind tot topicul, a ajuns la concluzia ca la revizia asta conform manualului trebuie shimbate:

-uleiul din cutia de viteze - GL-4 75W-85 - oscilez intre Valvoline - SYNPOWER GL-4 75W-85 sau Castrol SMX-S.

de ambalaj exclusiv la litru - ca risipesti 0.9l degeaba). Mai stie cineva unde pot gasi la un pret mai ieftin valvoline-ul sau castrolul ? Dau o bere :)

-uleiul din motor - 5W-30 sau 10w-30 ? Eu as inclina spre 5w-30 - e sintetic ... Care e uleiul sintetic cu raportul calitate/pret cel mai bun? Sintetic-sintetic,

dar nici de cel mai scump nu i-as pune.

multam fain < ;) :)

Pune cu incredere Total BV Transmission 75w80. Este la fel de bun ca si Valvoline daca nu mai bun(pentru cutia matizului). Eu din asta am in cutia de viteze si nu am avut nici o problema cu dansa.

@Steph: La 50.000km sau 2.5 ani se schimba uleiul din cutie.

Edited by closchkutza
... La 50.000km sau 2.5 ani se schimba uleiul din cutie.

Nu mai da exemple de termene temporale fixate de un fabricant in agonie si o retea de service-uri pe cale de disparitie. Grija exagerata nu justifica cheltuielile inutile.

Termenul dat de catre producatorul initial este de 40.000 km sau 4 ani, dar avand in vedere ca uleuiul se afla intr-o cutie ermetic inchisa, nu intr-un motor, un termen temporal mai lung nu-i afecteaza calitatile.

Edited by tolin