Jump to content

Ambasada Sua Arunca Romania La Gunoi

sebian

Recommended Posts

Poate ca in urma cu cativa ani m-as fi suparat tare pe americani pentru remarcile lor, poate m-as fi suparat si mai tare pe demonstrantii unguri care striga cat ii tine gura ca suntem tigani, dar nu, nu ma supar deloc pentru ca aceasta este realitatea, poate chiar mai dura. Ne place tot timpul sa ne uitam in gradina vecinului si sa spunem: exagereaza pentru publicitate, prezinta numai aspectele negative sau - ce ei nu au caini, nu au cersetori, nu au coruptie - poate ca au, dar nu cred ca e o scuza - au de toate dar ale noastre sunt cele mai cele.

In ultimul timp ma gandesc tot mai serios sa-mi fac bagajul si sa ma car din tara asta de rahat. Mai bine emigrant decat tigan si hot - sunt un om civilizat caruia i-ar place sa traiasca intr-o tara civilizata, din pacate tara aia nu e si nici nu va fi Romania, iar cei 20 de ani ai lui Brucan nu cred ca voi trai destul sa-i apuc.

WOW! Adica in America nu exista caini vagabonzi, oameni ai strazii, apa de la robinet e potabila, politicenii nu-s corupti, dupa 12 noaptea poti circula la fel de linistit ca-n miezu' zilei in biserica, la restaurant nu-ti scuipa nimeni in mancare? WOW! WOW! WOW! De 3 ori si-nca p-atata uou, paste cu uou. Si mai stim ca America este patria democratiei si ca acolo vin de te-ntreaba reporterii "sunteti de acord ca pentru combaterea terorismului sa va fie ascultate telefoanele?" iar raspunsul majoritatii este invariabil "yeah!"

Democratia americana este mult prea mult ridicata in slavi, nu este nici pe departe un sistem ideal. AM fost, nici acolo nu umbli noaptea pe strazi, nu te abati intr-un cartier rau famat (locuit de negri sau mexicani), se impusca pe capete intre ei, democratia se imoune deseori cu forta iar bataile sunt o parte a ,,masculinitatii''. Deci din punctul meu de vedere este o exagerare grosolana

Aaaa... Nici la ei apa de robinet nu prea e potabila, e cam... Groaznica!

Poate ca in urma cu cativa ani m-as fi suparat tare pe americani pentru remarcile lor, poate m-as fi suparat si mai tare pe demonstrantii unguri care striga cat ii tine gura ca suntem tigani, dar nu, nu ma supar deloc pentru ca aceasta este realitatea, poate chiar mai dura.

Hai sa iti spun ca partea ,,rurala'' a Americii e cel putin la fel de depravata ca orice parte nociva a societatii romanesti. Sa spunem ca fetele au 3 copii la 18 ani (un lucru f comun) sau ca religia se impune(prin gandire si indoctrinare, what to do if u don't wanna go to hell). Hai sa nu aducem vorba despre unguri ca o sa devin nationalist si o sa-ti spun ca cei cu care am intrat in contact in SUA au fost niste nesimtiti si egoiti cum n-a vazut pamantul(parerea americanilor legata de studentii unguri veniti W&T era f proasta).

PS: SI cum acest topic NU are ce cauta la diverse, se muta la cafenea :-W .

In ultimul timp ma gandesc tot mai serios sa-mi fac bagajul si sa ma car din tara asta de rahat. Mai bine emigrant decat tigan si hot -

Pai asa crezi tu ca se schimba ceva?

Nimeni nu o sa dea nik pe degeaba...oamenii trebe sa se schimbe si sa lupte cu realitatea...s-o schimbe...daca am fost invinsi...si vrem toti sa emigram... [-X

Niciunde nu e asa bine precum se crede, peste tot exista si rele si bune...sa incercam sa schimbam ceva...am fost un popor cu o istorie interesanta...si cand unii, cand altii incearca sa arunce cu noroi ...

si noi ce facem?...ori plecam obrazul si spunem ca au dreptate...ori plecam...si uitam si limba si istorie cand ajungen "dincolo".....dar crede-ma ca un popor fara demnitate nationala nu o sa fie niciodata apreciat...

PS: politica ce se aplica Romaniei da tot timpul roade...acuzi, intimidezi...si mai ales dezbini...si apoi desigur ca o sa conduci...

Dar e mult de vorbit si nu are rost...mai ales cand nu se vede nici o lumina la capatul tunelului...dar crede-ma...ca nimeni nu o sa aprinda becul...nici macar o amarata de lumanare :D ...atata timp cat ne cred "tigan si hot".....

Si de ce tot timpul se uita de valorile din tara asta? spune cineva ca un roman e sef de departament? aminteste cineva de olimpicii nostrii? de cei ce uimesc lume aprin rezultatele lor?.... de ce se scot in fata dar cei ce fura ?.....si doar faptul ca sunt cainei prin centrul capitalei...

Pai asa crezi tu ca se schimba ceva?

Eu m-am apucat sa-mi rezolv singur problemele, mi-am luat cauciucuri de iarna in loc sa-i astept pe altii sa deszapezeasca, cum ma latra o javra, pac cu piatra in cap, in loc sa astept hingherii, cum vine aurolacu sa-mi spele parbrizul, pac, viteza a 1-a si aruncat de pe masina, in loc sa astept politia.

Asta e tara in care traim, nu stam sa asteptam sa vina statul, ne descurcam noi cum putem.

Frumoasa tara, pacat ca e locuita.

Nu cred ca cineva contesta faptul ca in Romania exista coruptie,copii ai strazii,drumuri impracticabile,hoti de buzunare,foamete,etc. Toate astea fac parte,vrem nu vrem,din realitatea de zi cu zi dar ca toate acestea sunt specifice noua romanilor e o mare prostie! Am impresia ca cineva sa chinuie din rasputeri sa generalizeze experiente individuale si asta cu ajutorul nostru al tuturor mai ales al presei si al televiziunilor care alearga cu limba scoasa dupa senzational!Ce e mai grav e faptul ca multi dintre noi am inceput sa credem ca suntem toti hoti,corupti,violatori,betivi,ca mancam din gunoaie,ca cersim prin metrouri,ca mergem in strainatate sa devalizam bancomate si sa le furam masinile.

E regretabil ca un om a fost omorat ca caini in capitala si alte mii sunt muscati anual in toata tara dar daca sunteti curiosi consultati statisticile departamentului sanatatii al SUA referitor la subiect si o sa va cruciti!

De criminalitate ce sa mai zic:in SUA mor anual 200 politisti ,iar in penitenciarele lor sunt tot atati cat oameni sunt in Bucuresti!

Drumurile lor sunt perfecte dar pentru asta mor cu zecile de mii in fiecare an:ei ce scuze mai au!?

In concluzie as vrea sa-mi cer "scuze" Ambasadei SUA ca nu suntem un popor perfect,ca nu ne ridicam la asteptarile lor ,ca nu am fost la Ialta si la Malta,ca am fost colonizati de rusi ,ca avem salariul minim ceva peste 100$si pentru ca inca ne place sa ne traim viata asta frumoasa,urata cum o fi ea! :wallbanger:

sa mai pun paie pe foc? :-?

O romanca plecata in SUA a fost in vizita la Cascada Niagara...

Acolo pentru a nu-si uda pantofii, i-au fost date niste sandale...

La sfarsitul vizitei, o pancarda o anunta ca poate dona acele sandale

ptr misiuni in tari nevoiase...

Cred ca poza spune destule... asa ca sa ne facem o parere

despre... parerea americanilor despre noi...

Oricum, ne putem mandri cu ceva: SUNTEM PRIMII PE LISTA !!!

post-17-1159947578_thumb.jpg

Oricum, ne putem mandri cu ceva: SUNTEM PRIMII PE LISTA !!!

Si asta in conditiile in care 99% din americani nu au auzit de Romania, deci nu stiu nici macar pe ce continent este. Si tu crezi ca boul care a facut pancarta aia stie?

Dar pana la urma unde-s sandalele alea, ca vreau si eu o pereche =))

Tot mai buni sunt gumarii mei luati cu 3 lei din piata. Arata ca draku, dar tin un an de zile.

In produsele capitaliste n-am incredere.

Tocmai de aia au trecut si Romania, ca nu stiu de ea. Cati dintre noi stiu care e capitala Burquinei Fasso sau in ce parte a Africii se afla.

Daca te uiti bine, pe afis scrie ceva de genul "misiuni locale, regionale sau internationale, incluzand: bla, bla". Ala nu stie nici macar ca suntem in NATO, si participam la aceste misiuni nu suntem beneficiarii lor.

Probabil s-au gandit:

"Cum facem sa ne recuperam sandalele si sa le vindem din nou la fraieri?"

"Stiu eu. Stiu eu. Hai sa zicem ca le donam, dar cui?"

"Gasim noi niste tari de prin Africa ca da bine la gusteri: Burkina Faso, Zimbabwe, Romania, Sudan de-astea. Sa planga ochii lor cand citesc!"

"Da, frate, esti tare! I-am facut pe fraieri"

Oricat de rotunzi ne dam noi tot in pom suntem si pomu in aer. Mai avem putin si aflam ca locuitorii planetei Pluto stiu de "performantele" noastre in orice domeniu si au inchis ATM urile de frica fraudelor =))

PS> suntem de ras :(

PS> suntem de ras :(

Daca tu ai parerea asta despre tine (ca roman), la ei ce pretentii mai ai? Unii din noi nu suntem de ras, te asigur.

Cauta putin pe net niste statistici si vezi cantitatea si calitatea fraudelor, talhariilor si crimelor din statele unite. Sau ai impresia ca devalizarea ATM-urilor a fost inventata de romani? Doar daca au calatorit in timp, ca la noi ATM-uri sunt abia din deceniul asta. Sau poate ca Mafia am inventat-o noi si-am vandut licenta. Ori poate comertul cu droguri ne apartine dupa ce am falimentat America de sud si nu numai.

Nu prea cred, sunt alti campioni in domeniu. Dar politica de intoxicare da roade...

Si ar trebui sa ne treaca sindromul batranilor nostri, de dupa razboi, care si-au strambat gatul privind in sus si asteptand americanii. Nu numai ca n-au venit nici in ziua de azi, dar ne-au si vandut. Rusilor.

Sper sa nu te superi pe mine, esti tanar si ai timpul necesar si poate puterea sa schimbi ceva pentru a nu mai fi perceputi in felul acesta. :) >-

Nu am de ce sa ma supar, in mare parte ai dreptate DAR atita timp cit vad ca toti baietasii de cartier nu mai sunt si aflu ca sunt "plecati pe combinatie" in Italia si Spania, oare ce fac acolo ? culeg capsuni ? Nu, golesc ATM uri exact cum goleau magazinele virtuale din SUA in 97-98 .

Cind ajung in tara ii vad numai cu A8 si E klasse, ma saluta nu e problema chiar mai bem un spritz impreuna dar cind incep sa se laude cu ce "manevre" au facut pe acolo ma ridic de la masa si plec .

Parintii lor stiu ce fac acolo si nu fac nimic, iar daca patesc ceva incep sa se vaite. Poate ca asta vad eu in cartierul meu muncitoresc, in Primaverii se fura cu acte, deci legal :D

Stiu ca nu suntem cei mai mari hoti de pe planeta dar suntem prea tupeisti in tot ceea ce facem si nu facem numai lucruri bune .

Pe cer nu ma uit dupa avioane, sunt satul de ele ca stau la 3km de Baneasa si deja ma streseaza zgomotul si nu sunt americanii ci nemtii :D Nemtii au venit primii si sunt in top ca cifra de afaceri in RO. Oricum cunosc mai multe persoane din Germania si Norvegia, pina si ei au auzit de RAHOVA si FERENTARI , prima data cind au venit aici erau instruiti exact ca in postul #01 dar venind an de an si-au schimbat parerea, oricum deabia anul acesta au zis ca e OK in RO dupa 10 ani .Chiar am ramas blocat si ma simteam mandru ca sunt roman cind am auzit pe norvegian spunand in cea mai pura romana :"acum este ok in romania"

Oricum ei vin aici pentru peisaje si chiar am ramas surprins ca stiu mai bine decit mine Romania .Oricum au invatat sa ia numai taxi de firma si sa evite cartierele marginase noaptea .

Nu toti americanii stau in LA sau NY, exista orasele in USA foarte linistite unde lumea se saluta la semafor ca in anii 70 la tara in RO .

Eu am terminat Universitatea Romano-Americana si am avut onoarea sa cunosc peste 10 profesori din USA si la prima venire in RO erau cam circumspecti deoarece nu era cum se asteptau ei, adica in curtea facultatii multe masini de lux (Porsche, Mertz, AUDI, Volvo etc) chiar si unii profi aveau AUDI si Mertz noi iar un prof de USA nu-si putea permite o astfel de masina, am discutat cu multi dintre ei si Romania este o enigma pentru ei .

• 2 weeks later...

Noi romanii avem o vorba "Cand iti spun doi ca esti beat, du-te si te culca".

Insa se pare ca pe unii nu-i pune deloc pe ganduri faptul ca mai toata lumea ne vede intr-un anume fel, altul decat ne-ar place noua.

Recent, in Washington m-am intalnit cu un egiptean care m-a citit ca nu sant American. Cand i-am spus ca sunt roman s-a apucat cu mainile de cap, "Tarom, Bucuresti, acolo unde mi-au furat bagajele".

Si as mai putea adauga multe astfel de exemple.

Daca as scrie eu acel articol, as face-o pe un ton mult mai acid (realist).

Romania vazuta prin ochii unia care a petrecut o saptamana in Romania photos from bucharest march, 2001

Edited by tb230daewoo