Jump to content

Un Om Obisnuit

Lapona Antigel

Recommended Posts

Alta data am gasit un telefon (3310) intr-o banca la facultate, dar deja suna proprietarul si l-am auzit. L-am inapoiat.

Cred ca reactia de moment e cea mai corecta.

Cu cat te gandesti mai mult, cu cat te incurci mai tare.

Relatarea lui laurentiu mi-aduce aminte de ce am patit saptamana trecuta pe vremea francofoniei. Primesc un telefon in miezul zilei de pe numarul unei prietene, in receptor o voce straina si incurcata care-mi spune ca a gasit telefonul respectiv pe bancheta din spate a masinii, ca e taximetrist si nu stie ce sa faca cu obiectul ratacit. Eu, in trafic, ne indreptam catre Militari, el, in trafic, in Baba Novac. Zic, dom-le nu pot sa ajung la tine acu', da' daca mai pe seara ai o cursa prin zona in care ma aflu, da-mi doar un bip, sa vin sa-l colectez. El, pai nu ca acu' ma duc la garaj, sa mai sun pe cineva din agenda? Eu, stiam ca tipa n-are rude prin Bucuresti, zic, stai asa ca te sun eu mai incolo. Pana in Baba Novac din Militari as fi facut o vesnicie, pe de alta parte, mi-era mila de tipa, nu ca ar fi avut cine stie ce telefon, dar era de agenda. Emotionata cum eram, n-am percutat in timp util. Dar mi-a parut rau ca nu i-am cerut numarul de telefon, indicativul de la masina, numele firmei la care lucreaza. Am sunat, iar am sunat, n-a raspuns nimeni decat doamna cu "abonatul vodafone...". N-am mai dat de el de-atunci si nici de prietena mea care e plina de off-line'uri pe mess.

D-aia zic, o fi reactia de moment cea mai buna, dar depinde si de persoana.

Mai ce de oameni cinstiti pe-aici... mi-e si jena de mine deja :D . So ..daca as fi gasit purcoiu' ala de bani l-as lua frumos, as merge direct la primul mall si m-as obosi cu niste costume, parfumuri and so on. N-as avea nici un regret, ca doar nu e capat de lume. Daca pe domnisoara functionara n-au interesat-o bunurile firmei, nu vad ce alt sfat sau training ar putea-o ajuta pe viitor sa caste mai bine ochii. Ar fi o lectie buna ..care i-ar folosi pe tot restul vietii :D .

Apropo de portofele cu bani si mersul cu ele la politie, va recomand sa cititi "Niculaita Minciuna" - I.A.Bratescu-Voinesti. O sa va treaca imediat cheful sa-l mai duceti la politie. Ar fi ultimul loc unde m-as duce.

Daca ar fi vorba de un portofel si eventual cu niste acte in el cred ca as cauta proprietarul. Depinde si unde il gasesti.Supermarket, banca , institutie e mai simplu ca-l lasi la paza la casa etc. Daca e gasit pe strada si fara sa pot afla pagubasul in nici un caz nu as merge cu el la politie.Cred ca nici pagubasul nu s-ar duce sa-l caute acolo.

Daca e vorba de un sac cu bani se schimba datele problemei. Banii n-au miros, vorba lui Vespasian...

Daca pot identifica persoanasi din presupunerile si deductile mele banii au fost pierduti sau futata geanta. Am gasit continutul unui diplomat de avocat, am gasit si banii pe care hotul nu-i gasise(erau intr-o mapa, diplomat furat dintr-un matiz, l-am sunat si si-a recuperat omul toate actele, stampilele, banii..

Similar am procedat cand am gasit in cont cu 20 mil mai mult decat stiam ca trebuie sa am.. fusese o greseala a functionarei (e simpatica) si am facut in asa fel incat banii sa se intoarca de la cel care ii lipsea..

Daca gasesc in schimb un sac de bani cazuti dintr-o duba de banca sau gasesc banii intr-o punga, mai ales daca sunt si multio.. stau si ma gandesc.. ala care i-a pierdut e atat de imbecil incat sa nu aibe grija de bani?

Nu i-as duce la politie si m-as imbata crunt din bani

Eu stiu sigur ca i-as returna. Am avut in trecut greseli de genul nereturnarii si s-a dovedit ca ulterior am pierdut exact suma pe care am gasit-o, intr-o circumstanta sau alta...