Jump to content

Masina De 4000 De Euro

ageana

Ce masina v-ati cumpara in 4000 E?  

260 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

La banii astia mi-as lua un tico daca nu mi-ar trebui o masina mai mare,cat de cat intretinut,iar daca a fost a unor batranei care nu l-au purtat mult si daca fost tinut si in garaj e si mai bine.Totul e sa fie SX,mov metalizat si sa nu fi fost tamponat,de restul ma ocup eu.Este o masina care se intretine usor,este fiabila,piesele sunt ieftine,te poti strecura repede cu ea prin oras,ocupa putin loc in parcare si consumul e mic.

Edited by CARABUSU
  • Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

La 4000 de euro, Matiz cu siguranta. E mic (motor mic= taxe mici!), se parcheaza usor, nu are costuri de intretinere prea mari, arata binisor.

@carabusu: la 3000 de euro, poti gasi un Tico excelent si curat (fara samsari, masluieli si alte alea).

Spor!

La banii astia mi-as lua un tico [...].Totul e sa fie SX,mov metalizat si sa nu fi fost tamponat,[...].Este o masina care se intretine usor,este fiabila,piesele sunt ieftine,...

As prefera totusi motorul pe injectie in dauna celui pe carburatie.

Bine, daca e mov metalizat, nu mai conteaza! =))

@nic_octava Daca n-as avea avea nevoie de o masina mare mi-as lua dar eu am nevoie de ceva mare pentru firma,gen Ford Tourneo connect,cunosteam pe cineva care dadea un tico SX din 2001 cu 2500 euro iar masina era foarte intretinuta.

@NFS Nu stiu de ce razi de culoare,eu vorbeam de nuanta de mov metalizat care era folosita de daewoo la tico SX,nu o culoare tiganeasca facuta in vreo vopsitorie de cartier.

Cielo. Deoarece este la "mijloc". Nu e chiar asa de mare ca espero,dar categoric mai mare ca matiz. Consuma mai mult e adevarat dar zic eu ca merita. Nu are consum de matiz/tico dar nici de esperco, care toti stim ca se arunca la benzina.

ps : In caz de o plecare la mare...mai greu cu matizul. Iti urez succes.

Pai depinde f mult la ce vrea s-o foloseasca persoana care o cumpara.

Pentru 80% drumuri in oras - tico sau matiz (dupa preferinta)

Pentru jumate/jumate (oras/afara) - cielo

Pentru majoritatea afara - espero

E destul de simplu...

De ce afara nu e bine cu Tico/Matiz ? Afara transporti mobila ? Ai transportat vreodata obiecte mari cu o masina ? Iti spun eu: ce incape intr-un Matiz, nu-ti incape intr-un Espero sau Cielo. Acelea sunt doar pentru comoditate, dar la un pret de achizitie de doar 4000 de euro nu te ajuta la ceva, e o povara.

Datorita stabilitatii si sigurantei nu e bine cu tico/matiz afara. Cu tico am avut o experienta destul de urata. Am fost cu un prieten (el conducea) pe DN1 in conditii de ploaie slaba si vant lateral consistent insa nu f puternic, iar el imi zicea ca simte ca-l sufla de pe drum. A trebuit s-o lase la ~60km/h ca sa fie in conditii de minima siguranta. Dupa ce am fost martor la asta, am zis ca nu ma mai intereseaza alte pareri, eu mi-am format-o pe a mea - tico e masina de oras. Nu mai vb de siguranta in caz de impact.

La matiz siguranta in caz de impact e mai buna, insa circula vorba ca ar fi mai instabila ca tico.

Inca ceva, intr-un tico/matiz incape mai mult ca intr-un Cielo/Espero doar daca ai bancheta rabatata.

Daca tu te gandesti la impact cu o masina cand pleci de acasa, mai bine stai acasa si pune-ti siguranta de curent pe circuitul principal, nu se stie cand vecinul te inunda.

Stabilitatea unei masini depinde de starea amortizoarelor masinii in cauza. Acelasi lucru il poti simti si cu un Espero.

PS1 Nu cred ca am ajuns deja in America, sa ne mutam dintr-un stat in altul, cu doi copii in spate.

PS2 Cand cineva pune la discutie doar 4000 euro, e clar ca nu are bani nici pentru niste roti de iarna sau pentru o revizie completa a unei masini SH. Discutiile asupra pretului mi se par aberante. mai bine ati posta cat costa schimbarea tuturor consumabilelor la o masina SH peste 60k km/ 90k km / 120k km, sa stie si omul ce-l asteapta. Asa, el crede ca merge 2 ani cu masina aceea, cand, de fapt, poate sa mearga pana la primul service.

Daca tu te gandesti la impact cu o masina cand pleci de acasa, mai bine stai acasa si pune-ti siguranta de curent pe circuitul principal, nu se stie cand vecinul te inunda.

PS1 Nu cred ca am ajuns deja in America, sa ne mutam dintr-un stat in altul, cu doi copii in spate.

Nu te supara pe mine dar cred ca problema e la tine daca tu nu te gandesti sa-ti fii prevezator cand pleci la drum in caz de impact. Atunci sa-si dea demisia toti cei ce se ocupa de siguranta activa si pasiva, sa scoatem air-bagurile din masinile care le au, nu ne mai punem centura de siguranta, iar de ABS sa nu auzim si mergem pe principiul "nu o sa mi se intample mie".

Nu e vorba de mutarea dintr-un stat in altul, insa pentru o familie care pleaca in vacanta (sot + sotie + copil + bagaje) nu e cel mai confortabil sa mearga cu un tico/matiz.

La o prima vedere sunt deacord cu tine ca 4000 eur nu sunt pt o masina gen cielo/espero, insa eu raman la parerea ca depinde foarte mult ce vrea persoana respectiva sa faca cu masina.

Offtopic, dar necesar:

Degeaba sunt eu prevazator cand tot mai des ma intalnesc cu masini trecand in plina viteza pe rosu in intersectii. Singura prevedere este sa plec mai tarziu din intersectie cand am verde, metoda pe care am si adoptat-o dupa ce m-a scapat de la doua lovituri la 120km/h, viteza aproximativa avuta de dementii aceia (cel mai recent a fost acum 24h). Apropo, la viteza aceea, orice protectie laterala, activa sau pasiva, la masinile cu care ne dam noi pe strada este inutila. La o masina fara protectii, impactul cu un zid la 40 km/h este mortal. Toata zbaterea inginerilor a fost sa ridice acea viteza cu peste 50%. Si toata problema se rezuma doar la mase echivalente. Cand masa celuilalt este de 3x mai mare, nici nu vreau sa ma gandesc, in cele mai mediatizate cazuri, politia a stabilit ca circulau prin oras cu viteza legala !!!

De asemenea tot OFF TOPIC dar necesar s-a mai discutat de siguranta in TICO, Matiz, Cielo, Espero de mii de ori, sa concluzionat acelasi lucru si anume daca te loveste o masina mai mare decit cea pe care o conduci nu ai nici o sansa. Iar masinile care se fabrica acum sunt din ce in ce mai grele deci sansa de fatalitate este din ce in ce mai mare .Eu zic sa nu mergem pe aceasta premiza ci sa ne axam pe masina de 4000E .

Matizul este cea mai buna optiune la banii acestia .3 stele la EuroNcap la Matiz sunt suficiente zic eu, oricum mai multe decit are Sparkul .

La 4k E nu gasesti nici o masina cu 4 stele .

PS2 Cand cineva pune la discutie doar 4000 euro, e clar ca nu are bani nici pentru niste roti de iarna sau pentru o revizie completa a unei masini SH. Discutiile asupra pretului mi se par aberante. mai bine ati posta cat costa schimbarea tuturor consumabilelor la o masina SH peste 60k km/ 90k km / 120k km, sa stie si omul ce-l asteapta. Asa, el crede ca merge 2 ani cu masina aceea, cand, de fapt, poate sa mearga pana la primul service.

Stai tu linistit ca stiu ce implica achizitionarea unei masini SH.

O sa ramana sa decid intre un TICO (2000-2001 E2) si un Matiz.

E adevarat, te simti mult mai bine intr-un Cielo sau Espero da` trebuie sa si bagi in el, plus ca principalul dezavantaj e ca sunt non-euro!

Nu, nu asta este principalul dezavantaj deoarece 200k in plus pe an la rovigneta nu e problema. Problema ar fi consumul de Cielo/Espero care poate sa fie si dublu fata de un Matiz/Tico.

Nu inteleg de ce varianta pe care o credeam eu ce mai buna iese ultima ?!

Eu ma gandeam la un Tico euro 2 fabricatie 2001.

Avantaje vazute de mine: consumul cel mai mic dintre toate, conform euro 2, piese ieftine, si plus ca in 3000 de euro gasesti tico foarte bun si mai raman si bani de alte chestii.

De acum incolo o sa iau in considerare si Matizul, care, recunosc, imi place mai mult decat Tico (aspect, confort), dar nu ma gandeam ca gasesc unul bun in banii astia.

Multumesc celor care au votat.

Gasisem un Tico fabricat in 2001 in Piatra Neamt,era de vanzare dar vroia mult pe el,era fabricat in Polonia,avea oglinzile si barele vopsite din fabrica si avea si geamuri elecrice,tot din fabrica.

Voting-ul asta e pentru cateva clase de masini deodata, dar in fine, omul cere o parere...

Depinde ce se vre de la masina... tico e de oras, in afara localitatii te ia vantul de pe strada, espero e buna de drum si are confort sporit suspensie ceva mai moale, (unora nu le place dar gusturile nu se discuta), dar in oras ar fi bine sa ai gpl ca altfel dai in balbaiala.

Cielo e undeva la mijloc, ca si confort si consum.

Matizul... hmm m-a cam dezamagit putin, dar poate a fost "norocul" meu si ce-i drept am ceva inclinatii pentru masini mai mari. Matizul in schimb e foarte bun si el de oras si are spatiu mare inauntru desi n-ai zice cand il vezi din exterior.

In principiu cand iei o masina second, incerci sa estimezi cate lucruri o sa te mai coste peste suma initiala si apoi iei o decizie. Ar trebui in primul rand sa aiba tabla buna dup-aia vin si restul.. sunet motor, batai in mers. In principiu masina nu se testeaza cu pedala jos, ca nu auzi nimic, ci pe-ndelete cu urechea ascutita. Daca ai mecanic sau esti mecanic, atunci vei sti bine ce si cum.

Intrebarea topicului a fost "ce masina v-ati cumpara in 4000 de euro", nu "ce masina mi-ati recomanda in 4000 de euro", asa ca fiecare a votat conform necesitatilor lui.

Acum citind profilul, mi-e clar ca preferitele tale se indreptau normal catre Tico si Matiz ( la 21 de ani - 99,9% necasatorit , sigur fara copii -deci masina mica arhisuficienta ca spatiu, consum musai redus din considerente financiare si pretentii reduse de viteza si confort dupa experienta cu Dacia...) Matizul inca se mai produce, deci ai putea tine cont si de asta.

Intrebarea topicului a fost "ce masina v-ati cumpara in 4000 de euro", nu "ce masina mi-ati recomanda in 4000 de euro", asa ca fiecare a votat conform necesitatilor lui.

Acum citind profilul, mi-e clar ca preferitele tale se indreptau normal catre Tico si Matiz ( la 21 de ani - 99,9% necasatorit , sigur fara copii -deci masina mica arhisuficienta ca spatiu, consum musai redus din considerente financiare si pretentii reduse de viteza si confort dupa experienta cu Dacia...) Matizul inca se mai produce, deci ai putea tine cont si de asta.

As mai pune 1500 si as lua Leganza.Daca nu ai mai asteapta.Nu vei regreta!

Si eu inca 6000 si as lua o Nubira! Va rog pastrati-va in linia topicului/sondajului!

Edited by andreib

La acesti bani cred ca ar fi bun un Cielo de Coreea. Am avut unul-ce sa zic-fiabil si confortabil. Nu avea cine stie ce performante dinamice dar nu iti era frica ca te lasa in drum.

Matizul e o masina de nisa(de oras) dar daca nu mai ai alta langa ea nu merita. Tico mi s-a parut intotdeauna o ascutitoare in care nu ai nici o minima siguranta.