Jump to content

Schimbăm forumul cu IPB ?

VAXXi

Recommended Posts

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mmm... da si nu prea. phpBB a avut destule probleme de securitate, despre IPB nu prea pot sa ma pronunt, ca nu stiu exact. Dar din moment ce nu au mai scos versiuni noi de ceva vreme, banuiesc ca nu au avut probleme.

Intr-adevar, in ultima vreme au fost foarte multe vulnerabilitati detectate in phpbb. Cred ca acest lucru se datoreaza si popularitatii de care se bucura. Totusi, incet, incet, phpbb incepe sa devina depasit prin prisma faptului ca multe din functiile pe care le au invision si vbulletin, pentru phpbb sunt disponibile doar ca hack-uri (lucru care ingreuneaza extrem de mult upgrade-ul ulterior). De asemenea, versiunea 2.2.x (care in opinia mea este doar un 2.0.x cu multe hack-uri aplicate) se lasa cam mult asteptata.

Revenind la vulnerabilitati, pentru invision 2.0.x secunia raporteaza doar doua si acestea cu grad scazut de risc. http://secunia.com/product/3705/

• 2 weeks later...

Interesanta treaba: azi m-am inscris si io in forumul bikerilor. Ei au IPB dupa cum stitzi. Faza misto e ca daca te duci la useri sa vezi cine e activ itzi arata si botzii care sint logatzi. In cazul din spetza am vazut GoogleBot!!!! :-D

Da, detectează când siteul e vizitat de un roboţel de indexare, şi-i "ghidează paşii" pe calea cea bună, să nu se piardă-n topicuri. V-am zis eu că-i mai deştept ? :D

Asa, deci cu IPBul situatia e urmatoarea: momentan astept sa-mi vina doua servere noi pentru web. Instalarea lor va presupune o perioada in care toate site-urile (inclusiv forumurile) vor fi offline, pentru ca am niste planuri de echilibrare a incarcarii serverelor.

Odata cu mutarile astea de cadre, se va produce si instalarea IPB-ului (daca nu adorm pana termin cu serverele :D ). Oricum trebuie mai intai instalat si dupa aia platit (practic este o varianta "shareware", care devine full cand platim).

• 2 weeks later...

pai si ce, nu stii sa cauti un crack??? :lol:

bre, io NU vreau sa trecem la invixxxxx ala de nici nu stiu cum ii zice.

nu vreau io si pace! sic!

in alta ordine de idei: hai sa trecem dar anuntati si voi inainte de offline... cu un mail... daca e posibil.

io mi-s inovator si explorator de felu' meu (instalam '95 pr un 486dx@-66Mhz si nu stiam de ce nu vrea '98 ) si hai sa incercam. daca se pierd mesaje, io pot oricand sa va mai injur o data :lol:

pai si ce, nu stii sa cauti un crack???

Nu se poate, "corporate policy" interzice aşa ceva, ca atare ... ori dăm banu', ori se caută soluţii open-source. La IPB oricum nu se plăteşte doar pentru a elimina mesajul cu "trial version", ci mai mult pentru suportul tehnic oferit.

Ar arăta, dar cui i-ar folosi ? ce-i pe prima pagină la moto este pur şi simplu o pagină generată folosind conţinutul de pe forum (titluri, mesaje de pe forum).

Lasa fara estetic.

Oricum lumea intra pe forum, nu sa se uite la prima pagina.

Si poate Vaxxi mai are si alte treburi...

Prima pagina e pentru explicatii, sa inteleaga omu' care vede autocalentele si intra din curiozitate pe site ce e cu forumul asta si sa nu isi imagineze ca ar fi nu stiu ce comunitate restransa sau club privat.

E vorba tot de promovare aici.

Da.

A venit serverul, back in black aşadar. În weekendul 27-28 noiembrie, cel mai probabil, se va desfăşura lucrarea de întreţinere, şi, dacă nu cedez nervos între timp :lol: , şi trecerea la IPB.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...