andreib Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 sunt expert la trancanit. nu pot sa suport zgomotele din masina asta, chiar daca am sonorizare la greu nu pot sa merg cu ea la max non stop.am schimbat de 6 ori amortizoarele spate in 21.000km. mie in spate nu mi-a trancanit altceva. dupa fiecare schimbare am in cazuri fericite cca 1500-2000km de liniste...si dupa aia iar de la capat. Link to comment
danuzz Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 sunt expert la trancanit. nu pot sa suport zgomotele din masina asta, chiar daca am sonorizare la greu nu pot sa merg cu ea la max non stop.am schimbat de 6 ori amortizoarele spate in 21.000km. mie in spate nu mi-a trancanit altceva. dupa fiecare schimbare am in cazuri fericite cca 1500-2000km de liniste...si dupa aia iar de la capat. de 6 ori in 21.000???? e cam mult! in lcul alora de la service mi-as fi pus problema puntii din spate, daca amortizoarele calca bine... totusi, de sase ori... Link to comment
tolin Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 Eu am circulat cu un taxi Matiz care avea 120k km la bord cu amortizoarele originale, numai fabrica stie ce a bagat, si n-avea nici un zgomot pe spate !!! Si-n ziua de astazi a ramas o enigma pentru mine. La Matizescul meu spatele troncane dupa ce-am intors 30.000 km, parca erau programate. Intre timp am mai facut 21k fara alte probleme. Cind ma deranjeaza bag muzica mai tare. Oricum, spatele la Matiz este prea putin incarcat. Ca sa circuli cu masina asezata la drum este bine sa pui un lest distribuit pe toata puntea. Link to comment
andreib Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 de 6 ori in 21.000???? e cam mult! in lcul alora de la service mi-as fi pus problema puntii din spate, daca amortizoarele calca bine... totusi, de sase ori... saptamana viitoare imi vin amortizoare sachs la comanda de la paneuro...platesc o mare parte din bugetul propriu dar m-am plictisit de stifturi romanesti facute de bilstein. Nu e numai trancaneala ce ma deranjeaza ci si faptul ca masina are un tangaj f puternic la franarea mai din scurt. o sa va spun diferenta constatata pe marti cand le montez :coool: Link to comment
tolin Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 Sa ne scrii si noua modelul, daca esti multumit. Link to comment
andreib Posted November 17, 2004 Share Posted November 17, 2004 mi-am montat amortizoarele spate azi dimineta, am tras de masina in toate directiile-viraje bruste, viraje in viteza, franare brusca. concluzii: 1. e liniste tare in masina de cand nu mai trancane amortizoarele dewoo-bilstein 2.spatele sta mai frumos, se inclina mai putin si mi se pare ca s-a redus putin si tangajul enorm de la franare 3.in viraje pare putin mai sigura 4.pe denivelari nu mai sare fundul asa de tare 5. trebuie sa-mi iau si pe fata ca le port gand rau si celor de pe fata!!!mi se pare ca sunt cam gata-se lasa prea repede la franare amortizoarele cu pricina sunt sachs senzodrive (parca...nu mai tin minte exact)pe ulei+gaz, luate de la paneuro cca 2.000.000bucata. acum astept sa-mi deconteze daewoo cele 2 mil promise(pe amortizoarele vechi). Link to comment
danielson Posted November 17, 2004 Share Posted November 17, 2004 andreib si eu tot Sachs as vrea sa pun, pe spate. Detaliaza un pic cum ai procedat cu cei din service. Din cate am inteles, ai dat comanda pe amortizoare la Paneuro, dar le-ai montat in service autorizat Daewoo? Crezi ca-ti mai deconteaza Daewoo banii pe amortizoarele vechi, daca nu ai luat prin intermediul service-ului respectiv? Explica umpic care-i situatia in cazul tau, si cum ai procedat. Gracias Link to comment
john Posted November 17, 2004 Share Posted November 17, 2004 aka, eu te-am inteles ce ai vrut sa zici, dar gindeste-te la urmatorul aspect: tu vei merge cu amortizoarele noi ~inca un an si jumatate (perioada in care ai beneficia de garantia Daewoo) si la starea drumurilor din Romania e posibil sa le belesti pina atunci si sa fie necesara inlocuirea; adica platesti tu, in loc sa plateasca Daewoo, cam asta era ideea. Mda...parca e mai bine (ieftin) sa le schimb de cateva ori pana ma apropii de iesirea de garantie si incerc atunci sa iau altele mai bune cu decontare da le ei pe cele obisnuite. Pe de alta parte Monroe are garantie de 100k km ceea ce mi se pare suficient. Ma mai gandesc. Intre timp astept sa pun casul + boxele zilele astea, daca sunt multumit de rezultat (zgomot) astept pana la revizie sa schimb amortizoarele, daca nu ma duc mai devreme. Link to comment
andreib Posted November 17, 2004 Share Posted November 17, 2004 am fost la service , am vorbit cu cel ce se ocupa de service daewoo si am spus ca vreau sa nu-mi mai trancane masina. el stia ca am schimbat amortizoare spate, la greu(vreo 5 seturi), si atunci mi-a recomandat sa cumpar ceva de firma si ei o sa-mi deconteze diferenta(cat costa cele romanesti). ei in service nu aveau decat bilstein si daewoo(proaste in draci amndoua) si atunci m-au trimis sa-mi caut eu si au spus ca-mi deconteaza vreo 2 mil cand primesc banii de la daewoo(ca si cum as fi schimbat cu alte amortizoare romanesti numai ca in loc de amortizoare imi dau banii). Link to comment
allkool2all Posted September 12, 2005 Share Posted September 12, 2005 Gata am schimbat tevile alea cu tija culisanta de pe spate...ca nu cred ca puteam sa le spun amortizoare. Mi-am pus Monroe Gaz+Ulei am facut cam 250 de km cu ele in o saptamana si sunt extraordinare! Uitasem cum e sa mergi cu 70km/h pe piatra cubica si sa nu iti sara spatele din stanga in dreapta si sa nu iti mai troncane ca o masina de butelii! Link to comment
zalmoxis Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Baga repede de unde le-ai luat si cat au costat!! Link to comment
allkool2all Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 (edited) Pai nu prea au costat deloc!!!!! Le-au schimbat pe alea coreene pe ulei, care erau de toata jena si mi-au pus monroe gratis in garantie! Toata lumea la Radacini Giurgiului ca sunt singurii care pun Monroe la Matiz si Tico pe spate! Suna si fa o programare la testu de amortizoare care e gratis daca esti in garantie...mie nu mi-au luat nici un ban...! Adica teste de amortizoare Fata+Spate, schimbat amortizoare si schimbat vas de expansiune spart! MOKA! Fara trageri de timp, fara comentarii..SUPER SERVICE! http://www.radacini.ro/nou/service.php?meniu=20&srv=8 Am sunat m-au programat in ziua urmatoare dimineata la 9. La 9:20 sau apucat de masina si la 10:30 am iesit de pe portile serviceului ranjind! Edited September 15, 2005 by allkool2all Link to comment
zalmoxis Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 Am dat telefon: Monroe pe spate sunt PE GAZ 1,2 Mil ROL 300K manopera !Ma duc sambata!!!..Nu de altceva da' mi le fac praf si pe alea pe fata dk trag de astea prea mult !....Oricum am impresia ca sunt unul dintre putinii cu 60.000 km si fara problem cu trancanitul pe spate !!! Link to comment
mortymer Posted September 19, 2005 Share Posted September 19, 2005 schimbat si io azi tot pe spate tot la radacini giurgiului tot monroe i-am sunat vineri dupa ce am vazut pe site, io aveam deja programare la alt service, au zis sa ma duc azi la 9, am fost acolo, am zis "am inteles ca aveti niste amortizoare mai bune", "sa verificam daca mai sunt", s-a uitat , mai avea si mi-a pus la 10 fix am parasit incinta era curios de unde stiu, i-am zis "de pe site-ul daewooclub.ro" nu se mai aude nimic in masina, curios ca nu mi-a dat garantie, ceva o hartie??? nu stiu cat au astea garantie, ca sa stiu cand sa le shimb cu altele noi Link to comment
allkool2all Posted September 29, 2005 Share Posted September 29, 2005 Buey...cate o bere de la fiecare Matizar care mai pune Monroe de la Giurgiului! Vada ca sunt bune Monroe astea...am 1200 Km cu ele si momentan se comporta f bine, liniste deplina...doar eu si anvelopele montana! Bah ce urla jivinele alea de cuciucuri...tre sa le schimb! Link to comment
bogdanmat2003 Posted September 29, 2005 Share Posted September 29, 2005 salut am un maty de 5 luni si credeti ca prin bacau am vreo sansa sa scap si eu de trancanit contra unor amortizoare monroe? Link to comment
steph Posted November 16, 2005 Share Posted November 16, 2005 acum am venit la revizie la radacini giurgiului. ma duc si eu saptamana viitoare sa imi schimbe amortizoarele pe spate si tot monroe o sa imi puna. sa inteleg ca voi sunteti multumiti cu ele Link to comment
allkool2all Posted November 16, 2005 Share Posted November 16, 2005 Sunt multumit, dar acu dupa vreo 2500 de Km au cam inceput sa se auda si Monroe astea. Tinuta de drum este la fel k la inceput...stabila si rigida. Bineinteles pe cat se poate la un Matiz. Parerea mea ca sunt cele mai bune dpdv calitate/pret/garantie Link to comment
steph Posted November 16, 2005 Share Posted November 16, 2005 cum adica sunt bune daca dupa 2500 se aud????? ("> Link to comment
allkool2all Posted November 16, 2005 Share Posted November 16, 2005 Pai se aud dar nu asa de tare precum cele coreene sau Compa. Doar se aud...aste e. La testul de amortizoare au iesit f bine. Eu sunt si o persoana care nu suporta sa auda ceva in plus fata de cum se auzea de cand am luat-o noua...adica pana si moneda din cotiera spate o aud. Cand nu e dat cassu' la maxim Link to comment
vio.p Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 aud si eu un trocanit in spate. si cred ca e de la placaju ala la luneta. pe margine are cate un tzamburush(metal) ca sa fie fixat pe plasticurile unde se pun boxele ... lipseste cauciucu care imbraca "tzamburushurile". cred ca le imbrac cu o bucata de furtun alb, subtire. ca sa nu aiba joc in lacazu special pt acel metal. pe drum de tzara e enervant. x-( Link to comment
allkool2all Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 Fratzi matizari...numai mie mi se pare ca imi troncane amortizoarele spate cand e frig afara...cand plec dimineata parca am o lada de butelii in masina!!! Precizez ca am monroe(gaz+ulei=frectzie) care au acum cam 6-7000 de km! Pana la urma exista sau nu o marca sau un tip de amortizoare care sa nu troncane in halu asta? Daca exista de unde sunt cumparate si cat au costat? >- Link to comment
andreib Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 Sachs, am spus-o si ma repet...Dublu cilindru, gaz+ulei, is acelasi model pt tico/matiz, la mine au 15kkm, tinuta de drum mai ferma si cel mai important, nici un zgomot nici la rece nici la cald nici goala nici incacata. Costa cca 2mil/buc si isi fac toti banii. Link to comment
strumfuadi Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 mai precis SACHS cod 290 788: Fitting Position : Rear Axle Suspension : for vehicles with standard chassis Labour [h] : 0,40 Shock Absorber Mounting Type: Top eye, Bottom eye Shock Absorber Type: Gas Pressure Shock Absorber System: Twin-Tube Link to comment
allkool2all Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 Bun, am inteles. Dar de unde le iau? Ca maine ma duc sa le cumpar! Link to comment
Recommended Posts