Jump to content

Condens La Termopan

tarabostes

Recommended Posts

Acum ca s-a racit am remarcat ca la unul dintre dormitoare, fereastra cu tamplarie PVC si termopan face condens. Initial am vazut doar o zona de 1-2 cm pe toata lungimea partii fixe din mijloc jos ( fereastra are cam 2,6 m lungime) iar zilele trecute 70 % din partea centrala fixa era aburita.

Tamaplaria asta era pusa de cand am cumparat apartamentul, asa ca nu am nici garantie nici nu stiu cine a pus-o etc. Care ar fi cauza si cum poate fi remediata, daca s/a mai lovit cineva de situatia asta? Geamul probabil nu este perfect etans. ????????????

Banuiesc ca te referi la condens pe partea din interiorul camerei, nu din interiorul termopanului.

Condensul se combate prin 2 metode: aerisiri dese (2 ori pe zi) si calorifer sub geam. Daca nu este calorifer functional sub geam, condensul este absolut normal.

Condens apare si daca caloriferul este functional, dar daca energia degajata de el nu este suficienta. In plus, curentul de aer cald ce trece (daca trece) prin calorifer nu este obstructionat sa mature sticla ! Deci, daca sunt jaluzele, draperii sau alte obstacole care se interpun intre sticla si radiator fenomenul e greu de combatut.

Da, condensul este pe suprafata interioara a geamului, nu in interior.

Caloriferul este exact sub geam dar nu a fost functional, am dat insa drumul la AC pe incalzire.

Un coleg de serviciu imi zice ca geamul nu este etans, probabil chederul si ca ar trebui dat jos si izolat mai bine.

Nu sticla sau chederul e de vina cand condensul se formeaza la baza geamului, doar temperatura sticlei pe suprafata dinspre camera. Degeaba ai caldura in camera daca temperatura sticlei in acea zona este sub cea de roua. In camera poti avea 21'C si pe sticla, in locul acela sa ai 12'C ! O poza in infrarosu sau o masuratoare cu un termometru adecvat te-ar lamuri. Cand izolatia nu este buna, iti "plange" tot geamul.