Lucian79 Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 Nu e vorba de asta .. nici la mine motorul nu se aude la relanti sau viteze mici ..dar peste 100/ora devine deranjant prin faptu ca se aude zgomotul exterior dupa parerea mea mult prea tare. Poate o mai buna antifonare intre motor si interior ar fi fost mai buna Link to comment
hawkeye Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 poate avem termeni de comparatie diferiti dar mie mi se pare foarte ok atat modelul 2004 cat si 2005 la 130-150km/h. in plus mai sunt si alti factori, unii sustin ca benzina afecteaza nivelul sonor al motorului. cati km are masina ta? Link to comment
Lucian79 Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 (edited) 37.095 ... cre ca-i cea mai batrana de pe aici Edited September 9, 2005 by Lucian79 Link to comment
MCojo Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 Am mers cu 130-150km/h pe E85 si nu mi s-a parut deloc deranjant zgomotul exterior...si crede-ma ca m-ar fi deranjat caci sunt pretentios la chestia asta... Link to comment
ASIMO Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 (edited) - zgomotul cel mai dranjant la rulare e cel factu de cauciucuri! I-ati cauciucuri mai "moi". - apoi urmeaza cel facut de vat la viteza mare. Satori a observat ca cel mai puternic zgomot de vant vine de la oglinzi. aici nu prea ai ce sa faci. -zgomotul de la motor difera in functie de benzina folosita. La cea de 95 urla mai tare decat la cea de 98-99-100. Mie unul sunetul pe la 5000rpm mi se pare sublim. Acolo e adevarata "esenta" a motorului. - tot aici intra si AC-ul! Am inteles ca daca iti speli bine motorul zgomotul si vibratia produse de AC se reduc. -tot la motor, exista (nu stiu dac tu ai) blana de motor. si aia reduce zgomotul. -cand esti pe rosu cu benzina, zgomotul la motor se accentueaza (obbservatie personala). -de asemenea n-ar strica sa bagi din cand in cand ceva solutie de curatat injectoarele. Eu ii dau cam la 3000km juma de flacon (pana acum am avut un LM "cadou" de la dealer). Aaaa... si uitam... tu ai izolare la usa din partea dreapta? Deschizi usa din stanga si acolo la balamale intre aripa si stalp exista un fel de material negru (nu-l impinge! )! Vezi daca ai si in dreapta! Edited September 9, 2005 by ASIMO Link to comment
MCojo Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 Am inteles ca daca iti speli bine motorul zgomotul si vibratia produse de AC se reduc. <{POST_SNAPBACK}> L-ai spalat vreodata...sau l-a spalat cineva de pe forum?! Link to comment
ASIMO Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 Urmeaza! Probabil e cineva p-aci care l-a spalat! Eu am 6k km si arata ca draq! Trebuie musai sa-l spal! Era undeva discutia asta cu vibratia la AC... da' nu am timp sa cau topicul... si zicea p-aclo cineva ca s-ar reduce... Link to comment
totti Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 Discutia aici Si nu se refera la spalat motor ci la un jet de apa aplicat ventilatorului... Si da, functioneaza - am testat si eu... Link to comment
ASIMO Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 @totti: asa, asa! nu mai tineam minte bine! Multam! Link to comment
Lucian79 Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 -zgomotul de la motor difera in functie de benzina folosita. La cea de 95 urla mai tare decat la cea de 98-99-100. Mie unul sunetul pe la 5000rpm mi se pare sublim. Acolo e adevarata "esenta" a motorului. - tot aici intra si AC-ul! Am inteles ca daca iti speli bine motorul zgomotul si vibratia produse de AC se reduc. -tot la motor, exista (nu stiu dac tu ai) blana de motor. si aia reduce zgomotul. -cand esti pe rosu cu benzina, zgomotul la motor se accentueaza (obbservatie personala). -de asemenea n-ar strica sa bagi din cand in cand ceva solutie de curatat injectoarele. Eu ii dau cam la 3000km juma de flacon (pana acum am avut un LM "cadou" de la dealer). Aaaa... si uitam... tu ai izolare la usa din partea dreapta? Deschizi usa din stanga si acolo la balamale intre aripa si stalp exista un fel de material negru (nu-l impinge! )! Vezi daca ai si in dreapta! <{POST_SNAPBACK}> 1. Merg alternativ cu 95 de la Shell si cu 99 de la Petrom 2. povesti 3. modelu' din 2004 n-are blana si nici flansa aia pe partea dreapta 4. pina acuma am lasat-o o singura data cu un strop de benzina in ea dar atunci nu eram preocupat dezgomot 5. O sa folosesc atunci o solutie ptr injectoare daca zici ca e ok. Dupa perioada de garantie o voi duce sa o antifonez Link to comment
CatalinE Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 (edited) 1. nu va spalati motorul la vreo spalatorie decit daca nu aveti ce face. nu e o chestie ff recomandata. exista spray-uri speciale cu care puteti da in anumite zone sa curatati.. 2. benzina de 95 de la Shell mi se pare proasta, o recomand pe cea de la MOL. benzina de 98-100 nu va arde totusi la buzunar..? 3. daca cureti injectoarele vei observa poate ca motorul e mai sprinten nu stiu si daca mai putin zgomotos; recomand curatarea injectoarele la service cu solutie si nu ultrasunete... de asemenea schimbarea filtrului de benzina Edited September 9, 2005 by CatalinE Link to comment
Lucian79 Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 2. benzina de 95 de la Shell mi se pare proasta, o recomand pe cea de la MOL. benzina de 98-100 nu va arde totusi la buzunar..? <{POST_SNAPBACK}> MOL si ex-Shell sunt acelas lucru acuma (aceeasi benzina) Link to comment
ASIMO Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 curatatul injectoarelor nu cred ca te "ajuta" la zgomot, da' eu zic ca daca se obtureaza injectoarele si motorul se va auzi mai "tare". Vezi cum "faci" o blana! Eu caut o solutie pentru "izolatia" din partea dreapta, ca nici eu n-o am! @CatalinE : zi-ne si noua de sprayurile astea! Si de ce nu se recomanda spalarea? A mea e jegoasa rau de tot la motor. Nu pot s-o las asa... Link to comment
CatalinE Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 @CatalinE : zi-ne si noua de sprayurile astea! Si de ce nu se recomanda spalarea? A mea e jegoasa rau de tot la motor. Nu pot s-o las asa... <{POST_SNAPBACK}> pai le gasiti la orice magazin specializat sau benzinarie mai acatarii: STP Engine Degreaser sau ceva de genul asta pe la 150-200mii Se da cu motorul oprit dar un pic caldutz (atentie nu fierbinte) - ideal sa zicem dimineata dupa ce a mers 5min. Dati si voi pe unde credeti, evitati delco-ul. Eu tocmai ce mi-am vindut Opelul(Astra F) si asa l-am facut frumos... >- Link to comment
ASIMO Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 @CatalinE : hai c-o daduram fftopic: rau, da' cum stergi ce ramane? Nu se clateste? Se sterge cu o carpa, ceva? Link to comment
CatalinE Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 @CatalinE : hai c-o daduram fftopic: rau, da' cum stergi ce ramane? Nu se clateste? Se sterge cu o carpa, ceva? <{POST_SNAPBACK}> haha. pai daca e spray e sub presiune. iese ca un jet de acolo. mizeria cade pe jos sa zicem sau ma rog poti si sterge. pe tub scrie sa lasi 5-10min sa-si faca efectul si apoi stergi daca vrei. la spalatorie nu dau aia cu jet?? am vazut si prin Cora/Carrefour la raionul auto STP engine Degreaser sau ceva de genul... vedeti si voi... Link to comment
Satori Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Foarte multe taxiuri Kalos in Constanta: Link to comment
Satori Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Exact. Cam tot atatea tone cat masini. Link to comment
marr Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Sunt din ce in ce mai multe Chevy Kalos pe soselele patriei. Cel putin in Sibiu, deja sunt o multime ! Azi am trecut pe la dealer (Auto Huber) si aveau o gramade de Kalosi (cel putin 10-15 - 3 sau 4 erau in showroom, restul in curte). Aproape toate erau cu numere rosii - deci vandute. Ce m-a surprins, fata de ultima vizita (acum 4 luni, cand mi-am luat masina) este faptul ca acum, majoritatea erau HB cu motor de 1.2 fata de sedan 1.4 16 V data trecuta. Eu am fost sa-mi iau (cumpar) sigla Chevrolet furata acum 3 luni - 78,18 RON si sa vad Spark-ul. Mai aveau doar unul (vandut !), da' am putut sa mai uit la el mai indeaproape si sa urc in masinuta - mi-a placut. Au avut 11 buc. si le-au vandut pe toate - din pacate nu stiua cand mai aduc pentru ca modelul asta nu este inca lansat oficial in Romania si nici nu se stie cand va fi acest moment datorita cererii explozive de pe piatele vest-europene. M-ar tenta unul la primavara pt. doamna... Oarecum fftopic: Din ce spunea baioetii de acolo, in cazul in care GM v-a prelua fabrica de la Craiova, acolo nu se vor fabrica Kalos-i ci Spark !!! Link to comment
zack Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 taxiuri kalos sunt si in mamaia si in tulcea. in mamaia si in iasi am vazut pana si chevrolet lacetti pe taxi !! Link to comment
Satori Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 Am vazut Kalos cu jentile pe 15''. Au 5 brate, foarte aerisite... arata bine. Cauciucurile erau Hankook Optimo, cu un -5 la talon. Cred ca greutatea unei jenti echipate se pastreaza fata de modelul 2004, asa ca... viitorilor posesori le urez sa se bucure de ele Link to comment
Zetics Posted September 27, 2005 Share Posted September 27, 2005 In sfirsit m-am urcat si eu intr-un Kalos :"> , in seara asta si-au ridicat masina niste prieteni. Modelul: in 5 usi, al doilea de sus in jos ca dotari, motor 1.4/16v Ce mi-a placut: - bord frumusel, zic eu modern, placut aranjate comenzile, fara sa exceleze la ergonomie - pozitia inaltutza - motorul pare destul de vînjos (am mers numai in dreapta) - rotile, ca sint pe 14 (si nu pe 13 ca la mine). Oricum nu as recomanda 15 decit pt cei cu rinichi foarte tari - blocurile optice: semnalizarea alungita, pozitia in forma de gene/pieptene, cum vreti Ce nu prea mi-a placut: - suspensia cam rigida, zgomotoasa prin gropi - zona ceasurilor, e prea mica, din dreapta nu se vede nimic (nu ca ar trebui sa se vada...dar asa imi place, mai deschis) in rest, cum spuneam, bordul este placut - portbagajul mai mic decit ma asteptam, dar asta nu prea conteaza, stiu ca este foarte subiectiv - nu se vede botul...poate daca m-as obisnui as vedea-o ca pe un avantaj...nu stiu - parca imi da o usoara senzatie de instabilitate in curbe luate ceva mai tare, dar iarasi, nefind la volan e greu de apreciat cit de cit obiectiv Fiind noapte, sint sigur ca am scapat o seama plusuri si minusuri, dar sper sa am ocazia cit mai curind sa rectific. Evident, comparatiile le-am facut cu Accentul meu, ca imi este cel mai la indemina si sint si in aceeasi clasa. Link to comment
Gica Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 Pai sa stii ca ai punctat destul de bine... Faza cu ceasurile din bord e ca au acele encadramente rotunde, tinde spre desingn de masina sport... , asa cum ai zis e treaba de gusturi. Si asa e suspensia se aude, botul nu se vede, iar la curbe se inclina... pana la un moment dat, dupa care isi pastreaza pozitia, astfel ca poti conduce si un pic mai sportiv. Mi-a trebuit ceva timp sa ma obisnuiesc cu acest lucru, fiindca imi dadea o senzatie de nesiguranta. Link to comment
Recommended Posts