alx Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 @dinoc: nu esti atent. are closer = SUNT mai aproape they appear = ele PAR mai departe tu ai spus: oglinda departeaza => obiectele PAR mai departe si SUNT mai aproape. vroiai defapt sa spui "apropie"? Link to comment
dinoc Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 Nu mai stiu ca m-ai incurcat : - pe aia scrie ca obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par => oglinda indeparteaza Da ai dreptate Link to comment
ASIMO Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 Scrumiera mea are o lumina verde... Bricheta nu stiu... Link to comment
Satori Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 Exact. Si lumina verde e data de un LED ce se afla deasupra ei Link to comment
MCojo Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 Si scrumiera mea e luminata!!! Pe de alta parte chestia cu "Objects in the rear view mirror are closer than they appear" e valabila doar la oglinda din dreapta! >- Link to comment
saruman Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 (edited) tolin_afc said: @saruman > eu locuiesc in Bv, . Ce coincidenta. Sa nu mai comparam motoare de 800 in 3 cilindri cu motoare de 1400 in 4 cilindri. O fi Matizu' usor, da' nu e motoreta! Nu a fost niciodata nevoie sa retrogradez sub a III-a pe pantele din oras. Adevarat ca nici a IV-a nu dau asa repede, chiar pe drum drept Edited October 26, 2005 by saruman Link to comment
Satori Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 Tolin are 4 cilindri, pe al sau Kalos. Dar cam atat. Nu are doua axe si nici vreo 200cm3. Link to comment
saruman Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 Ma refeream la postul ce urmeaza: tolin_afc said: Pe acolo, in trafic intens, nu te ajuta o masina mai mare sau un motor mai puternic, din contra, acolo cu Matizul sau Tico depasesti pe schimbarea de panta. Apoi, am ales deliberat motorul de 1,2L pentru ca 90% din timp rulez urban. ... conform caruia oricat de puternic ar fi motorul masinii pe care o conduci, tot Matizul si Tico iti "iau fata" Link to comment
Lucian79 Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 dinoc said: Si contactul de la geamuri iarasi trebuie bajbait. Oare nu se pot pune ceva luminite la ele ? Mda, si pe mine ma enerveaza chestia asta si m-am gandit sa pun niste lite de hartie fosforescenta pe fiecare buton in parte. Link to comment
Gica Posted November 10, 2005 Share Posted November 10, 2005 Intrebari: Unde e la Kalos eticheta pe care sa scrie cat tre' sa fie presiunea in roti ? Ar trebui sa fie undeva in zona usii soferului... Si cat e presiunea recomandata ? (bine, ma pot uita in carte... ca eticheta nu am gasit-o sau e prea intuneric) Cum "stie" sistemul ca usa e deschisa/inchisa, ca nu vad nici un contact pe marginea ei sau prin jur care sa se deschida/inchida cand "actionam" usa ? Scuze daca s-a mai discutat si am omis eu... Link to comment
ASIMO Posted November 10, 2005 Share Posted November 10, 2005 (edited) @Gica: eticheta cu presiunile este pe fata interioara a usii torpedoului! Parca 2,1 e presiunea... Contactul de usi e pe lateral: Edited November 10, 2005 by ASIMO Link to comment
Gica Posted November 11, 2005 Share Posted November 11, 2005 Mersi de poza, cred ca aveam orbul gainii aseara, ca azi mi s-au parut asa evidente... Cat despre eticheta, acolo chiar nu ma gandeam sa le puna... Link to comment
Abram Burel Posted November 11, 2005 Share Posted November 11, 2005 Stiau ca acolo imi tin eu manometrul si au zis ca n-are rost sa-mi schimb obiceiul Link to comment
Gica Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 Avand in vedere ca nu avem o sectiune cu "stiri despre Chevy-uri", m-am gandit sa scriu aici : mi-am cumparat ieri o revista de masini (nu-i dau numele sa nu-i fac reclama... ) si am vazut ca in topuri la vanzari de modele de import la noi in tara pe luna sept., Kalos a ajuns pe locul 2, fiind vandute 800 si ceva de unitati, aproape de locul 1 - Clio tot cu ceva peste 800. De obicei se vindeau 2-300 lunar, nu atat de multe... Prinde tare bine la noi masinuta asta. Link to comment
MCojo Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 @Gica Iti dai seama cate s-ar vinde daca s-ar produce in tara?! Link to comment
razvanclub1 Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 au aparut si kalos-urile pe toate drumurile...la 2 loganuri vezi si un kalos...oricum kalos arata mult mai bine decat logan Link to comment
marr Posted November 15, 2005 Share Posted November 15, 2005 Yeap ! Si pe la noi s-a "umplut" de Kalos ! Ceea ce nu poate decat sa ma bucure ! Link to comment
marr Posted December 2, 2005 Share Posted December 2, 2005 (edited) Asociatul meu (care nu are carnet !) a fost azi cu un taxi. Nimic spectaculos - chestia e ca era un Kalos sedan. Avea 110.000 km (in cca. 1,5 ani), facuti in regim de taxi si din ce spunea taximetristul NICI O PROBLEMA ! In afara de revizii - nimic, nada, niente ! Bravo Korea ! Edited December 2, 2005 by marr Link to comment
DomnulRobert Posted December 5, 2005 Share Posted December 5, 2005 stii cumva daca era 8 sau 16v ? sau daca avea gpl montat ? Link to comment
marr Posted December 6, 2005 Share Posted December 6, 2005 Nu stiu daca era 8V sau 16V. In mod cert nu are GPL. Asa cum am precizat, nu eu am fost cu respectivul taxi. Ce-mi aduc aminte ca ar mai fi spus este faptul ca circula la ~ 2000 rot/min - pentru consum cica. Dar asta este o chestie generala la taximetristi - mersul subturat adica. Link to comment
cipicah Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 Sunt un fost posesor de Cielo,actualmente posesor de Toyota Yaris,admirator al Chevi Kalos. Am statutul de admirator al amintitei masini deoarece in locul Yarisului trebuia sa fie un "FRUMOS" (traducerea de la Kalos),insa prin nesimtirea celor de la Gold & Platin Iasi in cardasie cu o firma de leasing nu am mai putut deveni posesor! Pana la urma s-ar putea sa remediez acest neajuns,dar am o mica problema! Am auzit unele zvonuri ca de prin 2006 (?) nu s-ar mai produce Kalos ci un alt model,necunoscut de mine,care probabil se produce si comercializeaza "afara". Stie cineva ceva despre asta,sau e doar "vanare de vant"? Link to comment
Satori Posted December 9, 2005 Share Posted December 9, 2005 E un fel de vanare de vant pentru ca nu se stie cu siguranta, 100%. Dar este doar un face lift (unul major, dar totusi face lift). Link to comment
marr Posted December 10, 2005 Share Posted December 10, 2005 (edited) Din cate stiu eu, din 2006 se vor comercializa sub numele Kalos doar versiunile in 3 si 5 usi - cele pe care le stim. Versiunea in 4 usi (sedanul) va suferi un face-lift serios si va fi comercializat sub numele de Aveo. Am impresia ca acesta din urma a fost prezentat si la SIAB. Cei care au fost acolo pot sa confirme (sau nu). PS: Circula un zvon prin targ cu privire la faptul ca, de anul viitor va fi lansata si o versiune diesel pentru Laceti. Motor multijet (dezvoltat de Fiat) de 2 sau 2,2 l si 160 CP !!!! Edited December 10, 2005 by marr Link to comment
lauamd Posted December 10, 2005 Share Posted December 10, 2005 Cu motorul diesel pentru lacetti este adevărat. De la anul va fi disponibil într-adevăr unul dintre motoarele dezvoltate de fiat special pentru general motors. Se ştie că în ultimii ani gm a investit în dezvoltarea motoarelor de la fiat astfel rezultând cel mai avansat şi cel mai "tare " motor diesel de pe piaţă la ora actuală şi anume multijetul . Sincer să fiu sunt foarte curios să văd exact ce vor monta. "> Link to comment
cipicah Posted December 12, 2005 Share Posted December 12, 2005 Stie cineva cand va apare Chevi Aveo pe piata romaneasca si cam la ce preturi? Sa speram ca nu va fi mult mai scump decat Kalosul Sedan! Link to comment
Recommended Posts