Jump to content

Un Router Wireless

NFS

Ajutati-ma sa aleg  

73 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Nu cred, stai linistit. Ideea este ca majoritatea routerelor sunt gandite sa primeasca un cablu Ethernet pe portul WAN, si sa dea pe alte porturi trafic spre calculatoarele din retea. Cablul de la conexiunea WAN poate sa vina dintr-un modem ADSL/modem CATV/alt router/etc, nu prea il intereseaza pe routerul tau de unde, atata timp cat vine ceva pe tzeava.

Daca e un router dedicat conectarii DIRECTE la ADSL, asa cum e de exemplu Thompson SpeedTouch pe care-l da Romtelecom la Click Net, e altceva, ceea ce nu e cazul cu DL 524. Deci stai linistit :)

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pai si ai niste setari de retea date de ei, pentru calculator, corect ? IP, netmask, gateway si DNS-uri. E, alea o sa le bagi in configuratia WAN a routerului, pentru reteaua locala iti faci retea cu 192.168.x.x si aia e.

Trebuie sa setezi routerul sa initieze o conexiune PPPOE; userul si parola pentru sesiune le dai pe acelea pe care le folosesti si acum, cand initiezi acea sesiune de pe calculator atunci cand vrei sa te conectezi la internet. Nu e nevoie de setarea IP deoarece este alocat dinamic, in schimb trebuiesc setate DNS-urile.

Atentie: s-ar putea sa fie nevoie sa clonezi adresa MAC a placii de retea pe router!

tarabostes said:
Am si eu nevoie de un sfat.

Am comandat pe web un wireless kit de la Dlink ( router wireless DL 524 + card ca laptoapa mea nu are wireless, deh model entry level). Pe site/ul producatorului la specificatii spunea sa functioneaza fara modem, insa pe cutia in care a venit ambalat, la cerinte, spune ca are nevoie de un cable/adsl modem. Alte informatii nu am mai gasit si nici nu as vrea sa desfac pachetul. O sa sun la distribuitor dar poate stie cineva ce si cum.

Am eu un asemena router. Sunt conectat la o retea de bloc. Are in spate intrare UTP pentru internet si mai are parca 4-5 porturi UTP pentru retea interna. Am infipt internetul in spate, am sunat la provider sa citeasca noul MAC address (la noi autentificarea e pe MAC) si a mers. Configurarea se face de pe o pagina de web.

• 4 months later...

Reinvii subiectul pt ca am si eu nevoie de un wifi router. Ce am nevoie de la el e:

- sa stie PPPoE ( pt RDS )

- sa stie Wake-On-Lan

- preferabil sa stie sa actualizeze automat baza de date de la dyndns sau similar.

Pentru asta iti trebuie WoL la placa de retea a PC-ului iar routerul sa stie sa transmita pachetele Wake on Wan, parca asa le zice...

Edited by perfidus

PT WOL tre sa forwardezi pachetele din exterior (LAN) catre ip-ul compului tau din LAN care vin pe un port (sau mai multe - sincer nu stiu ca n-am avut asemenea intentii pana acum), rdp, ssh, http, ftp si alte chestii da, dar asta nu. :D

In rest Linksys e o alegere buna (parca erau o subdivizie CISCO care e un nume in asa ceva) desi nici USR-urile nu sunt de aruncat.

Eu personal am un WRT54G v5.0 si sunt destul de multumit de el la servici, acasa in schimb am un noname numai UTP, facut prin Romania cred, care sincer e cam amarat si din cand in cand se blocheaza (cei drept odata de cand am trecut pe conexiune PPoE). Nu uita sa dezactivezi SSID-ul dupa ce il setezi ca sa nu ai surpriza sa te "incurce" altii prin zona :D . In rest o gramada de optiuni pe el numai bune de folosit.

Un citat de pe alt site "If you wish to use Wake On Lan over the internet you will need to set up your destination firewall/router to allow "Subnet Directed Broadcasts". Most routers and firewalls disable this option by default." Iar asta parca nu am vazut prin optiunile lui WRT54G

Asta e interesant

http://gsd.di.uminho.pt/jpo/software/wakeo...ni-howto-3.html

Edited by alx

Welcome to the club!

Eu sunt tare multumit de el. De cand l-am luat (prin noiembrie) si pina in prezent n-a trebuit sa-l resetez niciodata. Ma rog s-a mai resetat fortat cu ocazia penelor de curent! :-W

Sa-l stapanesti sanatos.

WRT54G (fara L, cel mai probabil v5) trebuie neaparat upgradat la ultima versiune! Si eu am avut multe probleme cu toate v5-urile (versiunea de firmware 04) si dupa upgrade la ultimul (cred ca .09) s-a rezolvat totul.

54GL nu cred sa fi vazut vreun restart, mai ales de cand are white russian-ul.

EDIT: Banuiesc ca toata lumea stie ca daca se ia curentul in timpul upgrade-ului de firmware se transforma in opritor de usa, da?

Edited by hawkeye