cristicaz Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 Buna ziua. Problema pe care o am la TICO SL 2001 / 11.500 km : Roata din fata dreapta scoate un harait in mers care se aude pronuntat la viteze intre20-40 km/h. Am scos cauciucul si scoasa din viteze pe cric cand invarteam discul se invartea greu harsaind in zona placutelor. Nu stiu daca are legatura dar haraitul a aparut dupa ce la service mi-au schimbat rotile intre ele in X. Ce ar fi de facut? Link to comment
sprite Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 Daca merge greu e posibil sa fie multa mizerie in etrier si placutele sa nu se mai departeze. (incearca sa speli butucul cu un furtun). Dar de ce "harait"? Cand franezi se accentueaza? Aparatoarea de noroi (din tabla - in spatele discului de frana) nu e stramba? Haraie si cu roata scoasa? Mai grav ar fi sa se fi deteriorat rulmentul... (ai doar 11.500 km?) Link to comment
cristicaz Posted September 29, 2004 Author Share Posted September 29, 2004 Am sa scot roata sa ma uit din nou la ce ai zis tu. Fara roata cand invartesc cu mana discul , avanseaza greu (se harjaie) de placute si se opreste repede . La franare nu se aude nimic. Sper sa nu se ajunga la rulment. Cam putini Km nu? Link to comment
VAXXi Posted September 29, 2004 Share Posted September 29, 2004 Păi discul trebuie să se-nvârtă relativ uşor când nu e apăsată frâna, aşa că bănuiala lui Sprite e întemeiată, dintr-un motiv sau altul plăcuţele stau prea aproape de disc, ceea ce înseamnă să verifici etrierii. O altă variantă este ca discurile să fie deformate (practic, s-au deformat în concordanţă cu plăcuţele şi de-aia a dispărut zgomotul când le-au schimbat între ele). De asemenea, s-ar putea să mă-nşel aici, dar n-ar strica nici o aerisire a instalaţiei de frânare. Link to comment
brusli Posted September 30, 2004 Share Posted September 30, 2004 eu aveam zgomot in mers de la 70/ora in sus. si era un rulment de pe spate. cred ca si la tine poate fi rulmentul...desi laa 11000km e putin probabil. esti sigur ca are doar 11000? Link to comment
cristicaz Posted September 30, 2004 Author Share Posted September 30, 2004 Multumesc. Tinand cont ca la mers se aude har-har-har e clar ca e ceva legat de roata in miscare si care la viteze mici se si poate auzi. Da sunt primul proprietar si are aproape 12000km Link to comment
cristicaz Posted October 2, 2004 Author Share Posted October 2, 2004 Am verificat ambele discuri de pe fata sa vad cum merg cu cauciucul scos. Totul era intact si tabla de protectie, rulmentul nu cred sa fie. am suflat pe acolo. m-a mirat butucul ca prinsese multa rugina,chiar nu se poate unge cu vaselina? Astept sa vad daca mai haraie dar m-am mai linistit. Link to comment
brusli Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 nu da cu vaselina p-acolo Link to comment
Ana Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 scote etrierul cu totul verifica daca acsii pe care sta etrierul au joc. in mod normal trebuie sa culiseze liber. daca nu se misca liber trebuie curatati/unsi/schimbati dupa caz. pune pe cineva sa apese pe frana cand tu tii etrierul. din 2-3 pedale ar trebui sa iasa cilindrul. daca e nevoie de mai mult de 2-3 pedale inseamna ca e mizerie in etrier si trebuie desfacut si curatat. foloseste o coada de ciocan ca sa faci parghie sa bagi pistonul de la etrier la loc. a intrat usor? daca nu, vezi pct precedent. placutele de frana sunt bune? se mai vede canalul de pe mijlocul lor? Link to comment
Recommended Posts