MasterYoda Posted October 29, 2006 Share Posted October 29, 2006 In ceea ce am scris mai sus am vrut doar sa arat ce simteam in acel moment . Nu am incercat sa jignesc pe nimeni , nu am incercat sa arat ca am un DEX in casa si nici ca am Codul Muncii la indemana . Imi permit acum , insa , sa precizez cateva aspecte legate de post-ul meu anterior : 1. O scrisoare ( in care ne punem gandurile si ceea ce simtim ) are aceeasi valoare cu un sul de hartie igienica doar pentru cei ce gandesc cu ***ul ! Eu am sustinut initiativa Iulianei (postul 21) , initiativa la care am vazut ca nu sunt singurul ce vrea sa adere . 2.Cei ce ar fi trebuit sa asigure respectarea legii NU au fost trasi la raspundere chiar daca un grup de cetateni indignati a cerut-o ; militienii se afla in stadiul de "preancheta" . Acum , e adevarat , fiecare intelege ce vrea ( poate ) prin tragere la raspundere . Penru o astfel de fapta ar fi fost corect sa fie suspendati imediat si din partea sefului direct sa auzim de o demisie de onoare . 3. Faptul ca era primar sau presedinte CJ nu afecteaza nici sensul si nici substanta ideii . 4. "Din natiunea condusa de ciobani, betivi etc din care faci tu parte , noi nu facem" - postul 46 - in cazul in care nu ai cetatenie romana , imi cer scuze . Repet , nu am vrut sa jignesc pe nimeni , dar faptul ca administratia romaneasca e plina de gunoaie nu poate fi contestat . Si nici ca Becali are electoratul lui - extrem de numeros , ca Presedintele conduce sub influenta alcoolului , ca membri ai CJ si Cl , politisti , membri ai Ministerului Public sunt vazuti in ipostaze deloc demne de statutul lor , etc . 5. Evident , expresia "noi i-am angajat" nu se refera sub nici o forma la existenta unei relatii contractuale directe intre "noi" si primari , membri CJ si CL , etc . Dar un contract tip "Gentelmans agreement" exista : ei ne cer votul de incredere si in momentul obtinerii acestuia se naste pentru ei obligatii "de a face" anumite activitati , respectiv "de a nu face" altele . Iar daca "masina" nu e buna , cu siguranta nu o vom lasa asa - ori se repara , ori se schimba . 5. Cand am folosit termenul de "arian" m-am referit , in mod ( speram eu ) evident , la persoanele ferm convinse de superioritatea lor si , implicit , de inferioritatea celorlalti . Sub nici o forma nu m-am referit la un trib de indieni . Moshule , nu inteleg de ce ai simtit nevoit sa faci un copy-paste la DEX . Crede-ma ca stiu , cel putin la fel de bine ca tine , ce inseamna "arian" . Si asta datorita unui masterat in Drepturile Omului . Cat despre termenii de "functionar si administratie " , "ancheta si sanctionare" si in general despre drept , cei cativa ani de experienta in meseria de avocat imi dau dreptul sa vorbesc . Faptul ca " cel mult ma pot face de rusine " este perfect adevarat si il accept , dar te rog sa imi explici "cel putin" ce as fi putut face . Iar daca am ajuns sa fim off-topic , desi vad o mare legatura intre ceea ce spun si ce s-a intamplat la Cta , e pentru ca sunt nevoit sa raspund unui post scris cu rautate , cu inversunare , cu nevoia de a epata , de a calca in picioare , de a straluci , de a stabili adevaruri absolute , unui post plin de elitism . Link to comment
ileana Posted October 29, 2006 Share Posted October 29, 2006 fftopic: Ai stofa de procuror! Link to comment
Bel_Ze-but Posted October 29, 2006 Share Posted October 29, 2006 Si ce, ar fi rau sa-i ancheteze el pe politistii respectivi? Link to comment
Moshu Posted October 29, 2006 Share Posted October 29, 2006 @masteryoda> Ma scuzi ca gandesc cu c...l. Ce sa fac, eu sunt inginer si sofer )"> Apropos de opinie: nu crezi ca in loc sa pierzi timpul certandu-te cu mine, puteai sa faci tu acea scrisoare? Asta daca erai asa convins ca are rezultat? Cred ca ar fi momentul sa postezi acea scrisoare sa vedem ce am pierdut. Si catre cine voiai sa o adresezi. Ar fi un serviciu si o lectie civica pentru noi toti si un model pe care am putea sa-l urmam la nevoie, venit din partea unui profesionist umblat prin tribunale. Eu oricum n-as fi stiut s-o scriu, e ceva oficial si nu ma pricep la hartii. "> Link to comment
MasterYoda Posted October 29, 2006 Share Posted October 29, 2006 (edited) Moshule , nu consider ca mi-am pierdut timpul pe forum . Si nu cred ca ne-am certat ci , mai degraba , a fost dreptul meu la replica fata de ceea ce ai scris . Iar termenul de "scrisoare" a fost luat adliteram...era vorba de nevoia , poate chiar obligatia noastra de a protesta . Un proces , o chemare in judecata , o plangere penala poate fi demarat(a) doar de persoanele direct interesate/implicate . Iar din punct de vedere social si moral NOI suntem foarte direct implicati/interesati in ceea ce s-a intamplat la Cta (si nu numai) . De aceea sunt acord si sutin ceea ce nu eu , ci o alta persoana de pe acest forum a dorit . Iar daca acesta dorinta nu se va materializa (ceea ce e foarte probabil) si daca peste cateva zile vom auzi de o fapta asemanatoare , nu sunt sigur ca mai avem dreptul sa nu ne convina . Si asta e o mare problema . Edited October 29, 2006 by MasterYoda Link to comment
Moshu Posted October 29, 2006 Share Posted October 29, 2006 Ei asa da. Acum nu pot sa te mai contrazic. Numai ca astfel de scrisori (plangeri etc) se fac in timp util. Nea Cutare care dormea nu a fost testat alcoolscopic, deci nu mai poate demonstra nimeni ca era matol (daca era - prezumtia de nevinovatie ) Si odata cu trecerea timpului sansele de a demonstra asta scad exponential. Asta e. De aia am zis ca scrisoarea nu mai are nici o valoare deja... Link to comment
MasterYoda Posted October 29, 2006 Share Posted October 29, 2006 (edited) Protestul nostru ar fi avut ca scop sanctionarea atitudinii politistilor si nu a individului de la volan . P.S. Cum poate fi ceva offtopic in " Cafenea" ??? Edited October 29, 2006 by MasterYoda Link to comment
Moshu Posted October 29, 2006 Share Posted October 29, 2006 P.S. Cum poate fi ceva offtopic in " Cafenea" ??? Se poate, se poate, crede-ma pe cuvant. >- Politistii? Asta e alta poveste. Cum isi fac datoria unii politisti (sa nu generalizam), da, dar trebuie alt topic cu siguranta. In asta tre' sa ne luam de edilul adormit. Pe care oricum il doare la basca de parerile noastre... Doar are spondiloza. Link to comment
MasterYoda Posted October 29, 2006 Share Posted October 29, 2006 Daca individul ar fi fost dus la un spital pentru recoltarea de probe de sange , evenimentul ar fi fost mult mai neinsemnat , asa ca inactiunea militienilor o consider a avea cel putin jumatate din importanta acestuia . Dar , poate , fara astfel de caragialisme Romania ar fi o alta tara , noi nu am mai fi romani si porcul ar zbura . Ce ne ramane de facut ? ! Link to comment
Bel_Ze-but Posted October 29, 2006 Share Posted October 29, 2006 Cred ca se poate discuta in topicul asta despre respectivii politisti pentru ca ei au fost cei care au avut grija sa - l trezeasca fara sa-l sperie (poate facea vreun infarct omul!) pe subiectul principal al istorioarei. Si ce ne faceam cu un personaj principal mort ? Deci - felicitari oamenilor legii care au avut gentiletea necesara si au prevenit cresterea numarului de morti de pe sosele. Acu, serios vorbind si eu consider mult mai grava atitudinea Politiei comparativ cu cea a betivanului. Si chiar cea a proprietarilor siteurilor din care a disparut stirea. Link to comment
Recommended Posts