Jump to content

Ce viteza maxima ati prins cu masina voastra

Recommended Posts

Ce m-a frapat a fost faptul ca era maximum. Aceiasi viteza am atins-o si in treapta a IV-a

Ai atins 180+ KM/h intr-a 4-a?! Cu Nubira?! Esti sigur? :)

Mie cand mi-au testat-o aia la Autotest pe dinamometru tin minte ca i-au dat cu a 4a pana la 160km/h si ajunsese-n limitare aproape.

Eu am facut verificarea saptamana trecuta. La cca 165 mi-a intrat limitarea intr-a 4-a :(

A 3-a m-a dus pana la 130 ... si poc limitarea ... mama da' ce urat face :) ) Parca mergeam pe macadam :) ) Am tinut-o cca o secunda cu turatia dansand ... brrr

Sigur arata bine vitezometrul tau ??? E vreo diferenta de cutie intre Euro II (a ta) si Euro III (a mea) ???

[-X salutare.

CU matiz de fabrica fara modificari cu benzina de 98 plus si numai ]n Austria 175 KM/H. Asta era viteza maxima cu doua persoane la bord. Dar va sfatuiesc sa nu incercati [-X ; e foarte instabila la viteza mare. In rest 165-170 cu benzina buna. :thumbl:

Lym, Mr_, eram pe benzina. Ieri am reincercat experienta, de data asta foarte atent pe kilometraj. Din pacate n-am mai avut aparatul la mine. Limitarea pe treapta 4 intra in apropierea vitezei de 170 kmh. Deci aveti dreptate, mie mi-au fugit ochii atunci :)

• 2 weeks later...

176 km/h ieri la pranz, cu cauciucurile de vara de-abia montate si echilibrate, plumbi de 20, 35, 50, etc pe roti si cu o mica vibratie in volan, ar mai fi mers, eram pe drumul vechi Sendreni-Vadeni-Baldovinesti-Braila, dar venea curba la dreapta in care stiam ca nu pot sa intru cu mai mult de 120, asa ca am incetinit, dupa care iar talpa, ca era drumul liber. A fost misto senzatia cand, de la 140 incolo, m-am bagat in depasirea a 2 autocisterne si a unei dacii din fata lor, manevra facand-o de parca eram la 100 la ora, asa eram de linistit. :) Nu zic in cat timp am ajuns la Braila :D , pe drumul de pe dig as fi mers cu 80.

Sper sa vad mai repede aprobarea pentru montajul GPL de la firma de leasing ca sa vad mai des senzatii dintr-astea.

Cu noul motor (vorba vine nou, e din 99) - pe A2 - 180 Km/h - dar tinut foarte putin (cca 30 de secunde), ca de (!): parca n-as vrea sa-l sparg si pe asta asa repede... In rest : 160-165...(deocamdata > :) )

Macar 5km/h in + castigi numai din benzina! Nu cred ca se compara pe afara la viteze mari cea de 95 cu cea de 100! Ca in realitate, la pompa aia de 95 e de fapt de 92, si aia de 100 e de 97-98... e alta discutie!

Am incercat si eu pe DN1 un 140km/h (4 adulti si un copilas in masina) :D ... mai mult nu stiu daca si cat ar duce un loganash - stiu parerea multora despre logan :P -, dar avand in vedere atractia mea deosebita si vadita fata de santuri - din pacate am ajuns de vreo 2 ori pe acolo :redface: :wallbanger: - am zis ca nu are rost sa incerc sa fortez. Dupa ultima explorare a unui minunat sant ma straduiesc chiar sa nu mai depasesc cu mult limita maxima legala.

Un mic update :D

Nu stiu ce-a patit masina mea astazi, parca a mancat jaratec. Rezultatul il vedeti :lavolan:

Petrom 95

post-3148-1176049364_thumb.jpg

post-3148-1176053878_thumb.jpg

Edited by LYM

Maxim 135 km/h, cu familia inauntru, si mi-a fost frica sa-i mai dau, nici o deosebire de comportament sau dinamica intre 90 si viteza asta, probabil ca stabilitatea si confortul nu sunt afectate pana pe la 160, dar franele la asa viteza... Tocmai am vazut poze de la un accident nefericit cu un Renault Clio la 167km/h, care a curmat viata a trei tineri de 17 si 19 ani... asta e problema cu dinamica franelor, oricat de grozave ar fi, la viteze mari comportamentul masinii poate fi imprevizibil, cel putin asa vad eu situatia... so drive safe! Pentru senzatii tari, am un sector de drum de vreo 500 de metri destul de bun si pustiu inainte de poarta de la servici, si acolo masinuta vede aproape 5000 de ture 1-a, tot pe acolo a 2-a si... trebe sa franez ca se termina drumul... :-W dar senzatia propulsorului care racneste din toti calutii si acceleratia e bestiala! Poti deveni dependent de asa ceva, eu cred ca am devenit deja...

@Mircea - eram sigur ca or sa fie necredinciosi pe-aici :) )

Nu am avut timp sa si filmez, ci doar am apucat sa fac 2 poze ca ma apropiam cu pasi repezi de o masina care depasea pe banda 2.

M-am luat dupa un Megane 2 (habar n-am ce motor avea) si nu credeam ca o sa-l prind, ca ajunsesem aproape de 190 si stiam ca mai mult nu ia. Nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut ca tot continua sa ia viteza > :)

Drumul nu era in panta si pe cric nici atat :) )

So ... you're just gonna` have to belive me (or not) :)

@Adi Iacob - recunosc ca este cam prostesc ce-am facut (oricum, daca ar conta cu ceva, sa stii ca la viteza aia masina nu avea nicio vibratie, absolut nimic! Mergea ca unsa, nici nu-ti dadeai seama de viteza), dar era autostrada goalaaaa, doar cateva masini, adormisem acolo, asa ca am profitat de aparitia Meganului sa pompez ceva adrenalina :D

Restul drumului am mers cu 120 ...

Edited by LYM

:dizzy: Ce masina nasoala! Nu mai puteau sa puna si ei doua gradatii Am atins cu acul, butonul de dat la 0.

:uff:

Nu e modificat nimic la masina. Vitezometrul merge la fel ca la cei cu care eram prin Bulgaria (inca 6 masini)

post-1022-1176212978_thumb.jpg