Jump to content

Ce viteza maxima ati prins cu masina voastra

Recommended Posts

Cred ca am mai zis pe undeva, dar ma rog...Eram cu fosta mea SN singur, pe E85, masina goala, depasesc un Cielo plin de bagaje si copii, era cred toata familia acolo- era atat de lasat de spate din cauza bagajelor incat aproape atingea soseaua. Aveam cam 160, era cam la maxim pt Dacie...Il vad deodata pe ala ca trece pe langa mine prin partea dreapta cu usurinta, iar copchii aia ca maimutele la geam ma strambau ca toti dracii...era o veselie in masina aia de nu va spun, efectiv toata familia aia facea misto de mine.

A fost momentul in care m-am hotarat sa-mi iau Cielo.

BMW E34 525i 192hp, 240km/h autostrada soarelui, pe GPS doar 238 la 5800 turatii, BMW E39 528i 193hp doar 220 - mai mult nu mai putea :-W

Cielo Sohc din 96 pe benzina 175km/h, pe GPL maxim 120. Mai mult nu-i dau eu. :D

Am zis "noua salupa" din cauza ca asta http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=22444&hl= a fost prima.

Cu Mondeo un pic peste 210, dar aia nu e salupa.

In cadere libera nu eram, poate asta era impresia alora de alergau dupa melci.

Hihihi =)) eu am ajuns la 130 pe GPL

Pai schimba a patra ;)

Edited by Esperatul

Da-i talpa, de cand lucrez la service n-a venit nimeni niciodata cu probleme la masina cauzate de mersul forjat. Dar au venit cu duiumul destui cu bujii afumate, EGR-uri infundate, galerii de admisie pline de cocs, de la "mersul incet".

Si eu ii dau fara nici o greata 170-180 caci stiu ca, atata timp cat stiu ca are consumabilele schimbate la timp si o mai verific din cand in cand, nu voi avea nici o problema la partea asta.

Edited by laurentziu83
Mosule eram cu a5a dar i-mi este mila de MYM-isor cind urla in mai mult de 3500rot/min.

Da-i talpa ... nu o mai menaja. Ii face bine o forja din cand in cand. Cand merg la Slobozia, intre Baraganu si Iazu, unde (pana acum) nu am intalnit radar ... si sunt si ceva mai putini copaci pe marginea drumului ... ii dau talpa cat cuprinde. Masina merge ceva mai vioi dupa aceea. Ultima data l-am fugarit pe unul cu un Mondeo ... la 180 a renuntat sa scape de mine si si-a luat rolul de iepure in serios =))

PS Daca mai insista renuntam, tocmai pusesem gumele de iarna ... si alea sunt doar pana la 185 :D Cele de vara sunt de 230 :D

Pai ... mie mi-a dus aproape 190 (pe GPS) ... dar eram cu caucioacele de vara. La 180 pe ceas am cca 171-172 pe GPS (care nici el nu este chiar asa real ... vezi mai jos) ... si mi se pare suficient pentru niste caucioace care merg pana la max 185 :)

Despre GPS-uri: am facut un test cu 2 GPS-uri diferite, pe acelasi drum, aceeasi masina (a mea). Rezultatele au fost ... dezamagitoare. La 140 km/h constant in bord, primul, un PDA Asus cu GPS incorporat, mi-a aratat 133 km/h. Al doilea, un Topcon de la firma de topografie unde lucram atunci, o scula de 17k euro (cu tot cu consola, soft etc.), mi-a aratat ... 139 km/h. Dintre cele doua, nici nu este nevoie sa va spun in care am mai multa incredere :D

Ce ma face sa cred ca GPS-urile astea care se gasesc pe diverse navigatoare sunt slabute: pe A2, de la Drajna (km 105) pana la centura (km 12) eroarea dintre distanta dintre borne si cea masurata in bord este de ... 200 m, adica ... 0.2%. In cazul in care la 140 km/h eu am in realitate 133 ... unde se produce eroarea? Bordul meu primeste informatia ca am parcurs distanta corecta ... vitezometrul foloseste alta distanta ?

Chestia cu distanta pe A2 e verificata de cel putin 10 ori ... la diverse viteze medii (de la 120 la 160) ...

LE: am uitat ... la cele 2 radare pe care le-am luat cu Nubirika, viteza din poza este identica cu cea pe care o aveam si eu in bord (diferente neglijabile). Nu cred ca doua radare, din 2 judete diferite au exact aceeasi eroare cu vitezometrul meu :D

Edited by george03

eu am mers cu pedala la fund pe A2 pe mai toata distanta si viteza oscila in functie de deal/vale de la 140 la 160km/h. pe gps in schimb viteaza maxima (160km/h) era 132km/h. am observat ca diferenta dintre gps si vitezometru se mareste direct proportional cu viteaza. la mine totusi cred ca diferenta e cam mare. 30km... care o fi cauza?

Edited by titus
am observat ca diferenta dintre gps si vitezometru se mareste direct proportional cu viteza.

De crescut, fara indoiala creste, insa relatia nu este de proportoionalitate directa.

GPS-ului are ceva delay ca sa-i zic asa, ii trebuie ceva timp pina calculeaza viteza.

Titus, fara suparare.. la cele 2 luni ale tale de permis, si daca vrei sa ramai cat mai mult fara accidente, lasa ochiul la drum nu la diferite device-uri.

ce plan domne? ce delay? am mers pe autostrada constant toti cei 160km cu 140 - 160km/h iar gps-ul arata 110 km respectiv 130km/h la 160 pe vitezometru. as vrea sa stiu care e viteaza reala? cea de la gps sau de la vitezometru. am cauciucuri normale de matiz 145