Jump to content

Ce viteza maxima ati prins cu masina voastra

Recommended Posts

Peste 5000 ture intr-a 5-a nu se mai duce decat in conditii speciale.

Cand vin eu din spate :D . Acu serios.

De cand mi-am schimbat cauciucurile nu am mai sarit de 140km/h si asta pe A1 si specific,Cristina la volan ca eu mai am o saptamana de frecat duda.

Nu mai imi trebuie viteze astronomice intr-o tara unde 80% sin soferi nu stiu sa circule nici in oras si mai grav nici pe autostrazi. :lavolan:

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

Daca la 145 erai cu D-zeu in masina, in cazul meu la 165 ( Pitesti - Bucuresti cu plecare de la Metro) abia se tinea dupa mine! > :)

LE: a fost prima si ultima oara cand am mers cu viteza asta, in rest max 120! Ce m-a amuzat atunci ca la un moment dat am trecut pe langa 2 masini mai mari/puternice (gen skoda, vw) si se uitau aia la mine ca la felu'14!

Edited by martiz

Daca ati fi mers mai mult timp cu masini mai puternice ati fi vazut ca nu-i mare scofala sa tii 120-130 chiar ca viteza de croaziera si sa nu mai para nimic special sa faci asta cu Matizul, cat timp e drum drept. Diferenta se simte pe drum ondulat sau virajat si ca si oboseala in timp.

165, :P dar gps spunea ca am numa 145, si aproape ca vedeam cu okii cum scade nivelul benzinei in rezervor :grumpy:

Ps. eram cu vitara, la cielo am prins 190 dar nu aveam GPS la mine... ;)

De asta e bine sa nu mergi chiar la blana cu masina. Daca reduci 20-30 de km la viteza maxima, ajungi la o viteza de croaziera ce iti permite un consum decent.

Matizul imi lua 7% la mers 140-150, daca reduceam la 120-130 scadea la 6, practic faceam Galati-Constanta si retur si mai ramaneau multi cu gura cascata pe sosea.

Cu Megane-ul din dotare am ajuns la maxim 165 cred, de acolo mai mancam o paine, insa. Mai are de mers pana sa ajunga la o viteza maxima mai mare. Nu se simte nici o diferenta la 165 fata de 120, mai ales ca era noapte si nu se vedea asa bine peisajul care trecea mai repede pe langa mine.

ca observatie:

viteza maxima constructiva la vitara e 144km/h, viteza prinsa de mine pe gps 145 km/h(pe bord 165) deci daca in carte scrie 175, atat prinde de fapt masina(nu 200 cat arata bordul)

Edited by naylui
  • 5 weeks later...

eu nu cred ca au prins 160 never !...E pescareasca..Poate cu vant in spate si vale in fata altfel Ntz nu tine mai !.....

dar daca iti spun ca am luat 165 si mai putea, ma crezi ? recunosc, coboram de la campina spre ploiesti !

Am franat de la 140 din scurt cu expadrilele mele de 16 tzoli. No comment.

Notiunea de safe este diferita de la o masina la alta. Cu Dacia mergeam maxim 100 si nici atunci nu eram sigur pe ea. Cu asta ma stresam de-abia pe la 150 incolo. Da cand ai 205 la roti e putin diferit (mai ales consumul :lol: )

tot 205 am si eu gumele, dar nu simt nici o diferenta la consum, am scos un consum mixt de 8% la mers sportiv...

Eu nu te cred.

nici nu trebuie ! :tongue:

Il duce la prima pagina automat si din cauza asta apar posturi la cei noi din vremuri apuse :) ) In alta ordine de idei m-ai mult de 125 nu am mai dat la tico de mult timp.Din motive de siguranta,nu am incredere in cauciucurile de acum.

În 7 ian. am ajuns prima data pe A3 (Autostrada Transilvania), la volanul unei Skoda Fabia 1.2, 70CP. Maşina fiind noua, atunci o aduceam din shoroom din Bucuresti, fiind şi seara am menajat-o. În schimb, în 9 ian. fiind la volanul maşinii personale, pe sensul Gilău-Turda, am vrut să văd cum se comportă maşina. Aşa am ajuns la viteza de 186 km/h, viteză înregistrată de GPS, kilometrajul din bord apropiindu-se foarte mult de 200 km/h. Turometru indica aprox. 5200 rot/min. Au existat anumite porţiunui cu astfalt puţin umed ceea ce m-a determinat să nu forţez mai mult. Consumul de combustibil apreciez că s-a ridicat undeva la 16l/100 de km. Am ajuns din urmă şi un A6, dar nici o şansă să-l pot depăşi. Omul chiar nu a putut accepta să se lase depăşit de un Lacetti. Aşa că vă recomand, cînd aveţi de gînd să depăşiţi o maşină mai tare, mai întîi tatonaţi-l pe şofer, dacă acceptă sau numai se ambiţionează şi vă poate face chestii urîte în momentul în care vă angajaţi în depăşire. Recomandarea este valabilă atunci cînd se rulează pe şosele normale şi nu pe autobandă.

• 3 weeks later...

Eu pot sa ma laud cu mandrie ca am dat cat are in bord intre Buzau si Ramnicu-Sarat pe E-85.Am prins 180 fix in panta, binenteles si conditiile meteo au fost de partea mea, apoi la drum drept a ramas undeva la 165 170, si pot sa spun ca sta destul de binisor pe strada, nu dadea semne de oboseala...

La mine la Matiz nu s-a dus mai mult de 168 km/h suspendata pe elevator, de acolo a intrat limitarea. Daca s-a dus mai mult acul, inclin sa cred ca avea erori MARI. Si acul la Matizul meu are erori mari, de 10 km/h pana in 115-120, si de 13-14 km peste aceasta viteza. Prin 2004 eroarea era mai mica, in sensul ca, la 140-141 km/h pe vitezometru, aveam 132 km/h pe radar. :P

Tot ce e posibil sa se mai fi decalibrat in timp, dar la varsta ei nu imi mai bat capul. Stiu doar ca nu trebuie sa-mi sara acul de 70 km/h in oras si sa o tin maxim 110 pe bord pe DN-uri ca sa nu-mi iau amenda.

GoogleSearchIconShadow.gifSuperSearchIconShadow.gif

18x pe bord si 168 la militianu' pe ecran :(

Varianta C (suna un prieten) ... in final 4 puncte si vreo 4 mil. amenda, fara mers pe jos, in toamna lui 2007. Protagonist: je cu al meu Cielo 1.5DOHC/'04.

Cu celalalt autovehicol din dotare putin modificat fata de stock, 239 pe gps, si nu era nici pe aproape de limitare, da' s-o gatat drumu' drept, ca noi in ardeal "inca" nu avem autostrazi.

Nu stiu daca v-am batut, ca nu am avut rabdare sa citesc tot topicul.

Edited by WildPuppy
  • 2 weeks later...

Eu pot sa ma laud cu mandrie ca am dat cat are in bord intre Buzau si Ramnicu-Sarat pe E-85.Am prins 180 fix in panta, binenteles si conditiile meteo au fost de partea mea, apoi la drum drept a ramas undeva la 165 170, si pot sa spun ca sta destul de binisor pe strada, nu dadea semne de oboseala...

Nu cred nici mort,chiar daca vad.Matizul la 160 e cu pedala in podea.