Mircea Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Nu cred nici mort,chiar daca vad.Matizul la 160 e cu pedala in podea. Mai mult decat atat, pe panta la peste 160 intra fain frumos in limitare. Masina aia are un vitezometru excelent, probabil ca la 60 indicati are vreo 40 reali... Link to comment
laurentziu83 Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Ma repet, Matizul meu, in a 5-a, in limitare, are 168 km/h, in conditiile in care are eroare de 13-14 km la viteza aia (comparand cu GPS-ul). Si masina e stock, n-a umblat nimeni niciodata la calculatorul de injectie (de fapt n-a vazut in viata ei tester de diagnoza, e plina de noroi mufa), ca sa zici ca i s-a modificat turatia de limitare. Singura sansa ca un matiz sa se duca mai mult de atat e sa se anuleze limitarea din calculatorul de injectie, si sa mearga apoi pe o vale suficient de abrupta incat sa fie dus motorul peste turatia de limitare, apoi sa se astepte linistit spargerea pistoanelor in motor. Eu am dus Clio-ul peste turatia de limitare intr-o coborare, dar doar in treapta a doua. Si l-am mai dus pana la 7000 de ture cand am pus pentru scurt timp alt calculator de injectie ce avea modificata turatia de limitare si dezactivat obd-ul. Link to comment
Mircea Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Eu am pus matizul in limitare pe o panta in treapta 5, pe drumul de la Giurgiu spre Bucuresti, aveam pe la jumatatea pantei 160 si pana jos a intrat in limitare. Link to comment
florin tgv. Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Salut , vara trecuta pe autostrada bucuresti-pitesti(de la km 70 pana la km30 pe vremea cand nu era accesorizata cu gropi de 30 de cm adancime ) cielo gle din 96 195km/h ( ca ma grabeam sa ajung la munca - fac naveta Targoviste-Bucuresti), turometrul undeva pe la 5000 de ture pana la 170-175 s-a dus repejor dupa care in vre-o 5 kilometrii am ajuns si la 195 Am ajuns de cateva ori la viteza asta pe acelasi tronson de drum , dar cu mici inconveniente : 1 . strangi de volan sa-l rupi cand treci pe langa un tir pe care il depasesti ca ai senzaria ca zbori spre marginea drumului 2 . consumul mult peste medie (al meu cielo are o medie de 6.5-7% in conditiile in care rar depasesc 130 la ora )de cate ori i-am dat talpa peste 160 mi-a halit in jur de 13% la suta(nu i-am facut un consum intre 130 si 160) 3 . daca nimeresti un meserias sa-ti taie fata , e mai greu sa il eviti si il nimeresti si tu pe el (si pe strazile noastre sant o gramada de astia), eu am avut noroc ca a reusit dobitocu sa se bage inapoi pe banda Mai bine un mers ceva mai linistit pana in 130 de km la ora si ajungi intreg la destinatie , sau pentru toti care vrem sa ne mai testam masinile , o pista de incercare cu lugime suficienta Link to comment
mr_ Posted May 2, 2010 Share Posted May 2, 2010 235km/h pe GPS cu Skoda, in Germania. In treapta a 5-a Nu am facut log cu GPS-ul ca sa vad daca era sau nu panta... Nu imi propusesem sa fac un test, ci pur si simplu am mers si eu cat de repede am putut (eram dupa o zona unde am mers cu 70 de am innebunit, ca madam Merkel s-a apucat sa repare toate autostrazile odata). Nu am prea avut loc sa vad daca mai putea sau daca cu a 6-a ar fi fost capabila sa mentina viteza. 191km/h pe GPS cu Getzul, cu log facut ca sa ma asigur ca nu era panta, asta a fost un test facut special. Link to comment
Englishman Posted May 2, 2010 Share Posted May 2, 2010 (edited) 246km /h cu VAG-ul, tot pe GPS. Mai putea putin, cred, dar nu mai era loc. Mr, please, explica-mi si mie cum sta treaba cu analiza logului, ca habar nu am . In speta, am un Mio. Edited May 2, 2010 by Englishman 1 Link to comment
mr_ Posted May 2, 2010 Share Posted May 2, 2010 Pai si MioMap si alte programele gen ChronoGPS stiu sa faca log cu diferite informatii. Eu cand am chef de teste fac log cu viteza si cu altitudinea si verific daca viteza maxima am atins-o intr-o zona de panta. E un programel care calculeaza chiar direct inclinarea, insa din pacate am uitat cum se cheama, il aveam pe PDA-ul pe care mi l-au furat cand mi-au spart getzul ChronoGPS e chiar simpaticut, pentru ca stie sa calculeze si timpi pe tur de circuit, sau 0-100km/h, sau reprize intre doua viteze date. Are o oarecare eroare, mai ales cu GPS-uri de 1Hz, insa e mai bun decat nimic E freeware, il poti lua de pe net si sa te joci cu el, si au variante pt multe sisteme de operare. Cand testez viteza maxima incerc sa o mentin cat mai mult, ca sa fiu sigur ca panta (sau lipsa ei) din log e reala si nu doar o fluctuatie a altitudinii calculate de GPS. Cu skoda insa nu am facut un test riguros... in ultima saptamana am traversat germania de 4 ori si nu am putut sa o tin la blana prea mult... ar trebui sa incerc poate noaptea. Am reusit sa testez pe bune doar Hyundaiul. 1 Link to comment
Englishman Posted May 2, 2010 Share Posted May 2, 2010 Multam` frumos, am inteles. Urmeaza pitrocirea Internetului. 1 Link to comment
mr_ Posted May 2, 2010 Share Posted May 2, 2010 Mi-am amintit, se chema Tracky sau TrackyGPS dracia aia pe care mi-au furat-o. Merge pe win mobile. Insa si miomap stie sa faca log. Nu mai tin minte daca stie sa inregistreze si altitudinea. 1 Link to comment
andreiorga Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 Eu nu stiu clar despre ce vorbiti voi cu "log`urile" insa nu prea am incredere in vitezele afisate de gps. Va spun si de ce Cu un Golf IV TDI ( 101 CP ) aveam pe navigatie (Mio C720b) o viteza de 212 km/h, iar in talon avea viteza maxima de 188 km/h . Pe bord aveam putin peste 4600 Rot/min si 2 ace peste 200 km/h. In cazul in care ma veti intreba daca mai mergea cred ca mai mergea pt. ca turometrul incepea sa se inroseasca la 4800 si plafonarea la 5000~5100. alte viteze cu alte masini Fiat Brava `99, 1.9 JTD 105 CP - 190 km/h ( aproape mort ) Renault Megane `96, 1.6 benzina, 90 km FIX 200 km/h n`a mai urcat deloc. Cu ocazia asta i`am ciupit chiuloasa si am schimbat cu una de Solenza. AVIZ posesorilor de SOLENZA!!! Cica motorul de Megane 1.6 90cp merge pe Solenza la FIX si acum mai am un Megane `01 1.9 dci 102 CP... si m`am dus cu el pana la 170 de km/h. Clar mai avea pedala dar de aici incepeam sa ma cam rog de el Link to comment
EM!L Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 Megane `01 1.9 dci 102 CP... si m`am dus cu el pana la 170 de km/h. Acelaşi motor, remapat @130cp/250Nm, duce treapa a5a până la turaţia de limitare (4500rpm/210kmph) folosind Alto101 sau Mol Evo Link to comment
uskt2005 Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 Cu opelul acum o saptamana (in romania mai mult de atat nu a vrut): Cu cielo ieri: 1 Link to comment
DGT Posted May 24, 2010 Share Posted May 24, 2010 Opel Vectra B, 101cp , 180 si mai avea pedala dar mi-a fost frica de cauciucuri. Link to comment
Venom Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 (edited) Off: ce e drept, asa te grabesti incet, cu 180 si griji la cauciucuri. On: deocamdata maxim 150 cu coltul (curatam turbina), nu am apucat sa testez top speed, teoretic 220 ar trebui sa ia, dar la drumurile noastre... Edited May 28, 2010 by Venom Link to comment
mr_ Posted May 29, 2010 Share Posted May 29, 2010 La mine teoretic e dat la 210 in catalog. M-am uitat asa, intr-o doara, cautand poate un inlocuitor la getz Link to comment
DGT Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 Off: ce e drept, asa te grabesti incet, cu 180 si griji la cauciucuri. Cum spune si titlu , este viteza MAXIMA prinsa de masina ,nu viteza obisnuita de deplasare. Asa ca remarca ta nu prea isi are locul. Link to comment
Venom Posted May 31, 2010 Share Posted May 31, 2010 Cam isi are rostul, din moment ce ai testat viteza maxima cand nu erai sigur de masina (cauciucuri! nu ca nu merge aerul conditionat). Daca era pe principiul Do as I say, not as I do, te inteleg, si eu fac la fel. Link to comment
Tommy Posted May 31, 2010 Share Posted May 31, 2010 Si insisti sa ii spui ca tu esti lupul moralist? Altfel 150 am mers si cu matizul, si nu mai curatam turbine. 1 Link to comment
Venom Posted May 31, 2010 Share Posted May 31, 2010 Reciteste a doua propozie din postul meu anterior. Link to comment
Mircea Posted June 1, 2010 Share Posted June 1, 2010 Ignorati zgomotul de fond, statia CB era la maxim, eram cu urechea ciulita Din pacate n-am putut pune acul pe 200 pentru ca tot timpul mai aparea cate o masina in fata si reduceam sa pot trece in siguranta, iar cand a fost liber se termina autostrada Link to comment
Dj_Dark Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 (edited) Te tii de prostii carevasazica . A naibii siguranta la 170 (ca mai jos n-ai redus). Zi mai bine ca nu poate mai mult de 190 si gata . Oricum, imi place cum urca pana la 180. Edited June 2, 2010 by Dj_Dark Link to comment
Mircea Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 Tinusem toata autostrada asa, ma grabeam rau de tot. Viteza medie pe gps pe traseul Buftea-Piata Unirii- Piata Alba Iulia- Dristor-Th. Pallady- Fetesti a fost de 125 km/h. Autostrada n-a fost sub 160 kmh. Si am redus sub 170, uita-te cu atentie se vede cand am dat pauza la inregistrare pentru ca nu mai aveam spatiu pe card. Link to comment
laurentziu83 Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Azi dupa-amiaza, tot pe A2. Se vede ca inca nu s-a lasat motorul, trebuia sa urce aproape de 200. Oricum, la viteza aia nu imi era frica decat de vreun radar, altfel se pot parcurge sute de kilometri asa fara stress, e aceeasi senzatie ca la 120. Link to comment
Alex.T Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 17 l/100 km era consumul dat de CB la viteza aia? Link to comment
Recommended Posts