laurentziu83 Posted March 24, 2005 Share Posted March 24, 2005 158 km/h azi pe portiunea de drum european dintre Crasna si Barlad. mai aveam loc de data asta dar nu se mai ducea nici de-a naibii. oricum am stat vreo 2 kilometri la viteza asta. Drum drept, fara vant, cu inca 2 colegi in masina (media de greutate cam 65). Cand faceam experienta asta m-a depasit un Passat cu peste 180 cred. Oare si-o fi facut cruce omul ala? am sa mai repet experienta si cand voi fi singur in masina, pentru ca sigur va prinde mai mult. oricum as lua-o nu mai aveam control asupra ei, nu e o viteza de croaziera. Chiar se merita aditivul ala pus in benzina, face toti banii. inainte nu mai trecea de 141 si asta singur in masina. Link to comment
Obi_wan_Kenobi Posted March 24, 2005 Share Posted March 24, 2005 Undeva dupa Alexandria, 130, ca mi-e mila rau de ea! Si n-am mers mult! Nu cred ca e construita pentru asa ceva! Da' la vitezele astea fenomenale de 150 si chiar si mai si, nu pateste motorasu' ala nimic? Zic! Link to comment
laurentziu83 Posted March 25, 2005 Share Posted March 25, 2005 intr-a 5-a la turatia maxima ai vreo 170-175, daca ajunge acolo. asa ca motorul n-are suficienta forta sa se supratureze. stai linistit. oricum nu e bine sa mergi mult la viteza maxima. Link to comment
Alezz Posted March 25, 2005 Share Posted March 25, 2005 Promit solemn cu o mana pa inima si cu cealalta pa drapelul patriei noastre ca incepand de astazi al meu Cielo nu o sa vada mai mult de 3.000rpm indiferent de treapta de viteza in care se afla Totusi mi-am luat Cielo pt placerea de a conduce nu pentru a speria diferiti posesori de VW Passat pa cele 2 autostrazi ale superbei noastra tari > . Link to comment
laurentziu83 Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 (edited) nasol daca treci la regim de conducere subturat. la mine la matiz cel putin consumul optim este intre 3200-3800 ture, ceea ce corespunde la o viteza de 95-105 km/h. Nu stiu la Cielo cum e, dar banuiesc ca nu e mai economic sa mergi cu 2500 ture. Si am uitat sa zic ca am trecut si pe la spalatorie cu o zi inainte de a o testa inainte de Barlad, deci era mai usoara, nu mai arata ca jigaria aia din avatar. Edited March 26, 2005 by laurentziu83 Link to comment
Gica Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 da, da sigur, un strat important de pe tabla fusee dat jos... important ! S-ar putea ca acel consum optim sa fie de fapt randamentul cel mai bun al masini, adica raportul intre consum si viteza sa fie maxim cred.Insa daca schimbi a 5-a atunci cand iti permite motrul (nu stiu cum e la Matiz, la a mea o dau la 60 km/h cel mai repede posibil) si mergi cu viteza constanta, doar sa ciupesti acceleratia, vei avea ,probabil, zic eu, un consum mai mic instantaneu, dar si viteza va fi mai mica si de-aici randamentul mai slab. "seara cand am venit de la Pitesti am tinuto in 4.000rpm toata autostrada si nu stiu ce a fost cu ea ca a mers constant cu 160km/h si nu e prima oara cand imi variaza viteza la aceeasi turatie " Pai o explicatie posibila incerc eu sa iti dau: am observat si eu ca daca mergi spre Ptesti e mai greu decat atunci cand te intorci - eu zic ca exista o diferenta de nivel intre cele 2 orase, insesizabila cu ochiul liber si la intorcere esti "la vale". La fel e si intre Ploiesti si Cornu sau Cmpina daca vrei, pare linie dreapta fara inclinare, dar nu este si msina simte, o ajuta sau o impiedica aceasta inclinare. Cel mai bine se obs. la viteze de varf cum ai facut tu. Link to comment
Alezz Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 (edited) La 90-100km la ora constant cu a5a imi ia afara 5,1L% turatia e pe undeva pa la 2500rpm iar la 3000rpm am 120km/h si imi ia 5,8% de aia ziceam ca nu ii dau mai mult de 3000 de ture de acum incolo afara ca in bucuresti mai imi scapa un 3500 cand o schimb mai la spume dar asta rar de tot. Apropo la mine a5a intra pa undeva pa la 100km/h ca daca o dau mai devreme o dau degeaba . Edited March 26, 2005 by Alezz Link to comment
laurentziu83 Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 brea da ce motor ai pe Cielo de-ti consuma 5,1%?? mie la 120 cred ca imi ia mai mult de 5.8%, da mult mai mult, peste 6. Link to comment
BogdanG Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Pai Esperache al meu a consumat pe Pitesti -Bucuresti 6.2% la 100km/h si 10.5% la 160-190km/h la dus spre Pitesti ,si e adevarat ca spre Pitesti trage un pic mai greu pt ca nu am reusit la dus decit 190km/h cu greu si la intors m-am apropiat de 200km/h dar ffffff scurt cam 5 sec pt ca aveam peste 5500 rpm si simteam ca decolez cred ca viteza era undeva la 196km/h si se auzea un zgomot infernal care la 180km/h s-a mai domolit si la 160km/h a disparut .(cred ca erau cauciucurile) Link to comment
Maniaku Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 (edited) Ma alatur si eu acestui club de nebuni si va spun cu mana pe inima ca am venit de la munte cu 160 in masina doar eu si cu nevasta-mea+putine bagaje era unu cu un omega de si-a facut cruce cand i-am dat flash-uri pe la 150 viteza maxima cu care am condus= 240-242 cu passat 1.8 turbo pe autostrada soarelui si mi-a dat unu cu m5 flash-uri ala era mai ca mine treaba pe care tre' sa o zic e ca eu eram cu ambele maini pe volan de nu mai stiam cum sa tin de el, iar ala era cu o mana pe cotiera si se uita la noi in masina sa vada cine e pri-nauntru! P.S. am uitat-la matiz benzina omv co98(doar asta-i place ) Edited March 27, 2005 by Shenck Link to comment
expero 16V Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Am scris mai incolo cu cateva pagini xce viteza max.a prins espeache al mea , drept care acu' va spun ce viteza a prins un dement cu Solenza cu care ma faceam vineri pe urziceni! M-am luat dupa el de la 130 si am ajuns cu el in fata la 170..Sarea Solenza pe denivelari de ziceai ca-si ia zborul . La 170 mi-am facut cruce si am scos-o din viteza ca sa se duca tembelul ca sanatos nu era.. Cred ca era la blana ca nu mai mergea deloc mai mull si banuiesc ca Solenza are 180 pe bord.In tot cazul prinzi unul de-asta si te alearga chiar daca tu ai passat pt. ca n-ai unde sa-l faci.. Link to comment
VAXXi Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 La 170 mi-am facut cruce si am scos-o din viteza Să nu mai faci greşeala asta ! Link to comment
Alezz Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 De acord cu VAXXi trebuia sa o lasi in viteza si sa folosesti frana de motor ca sa incetineshti. Link to comment
VAXXi Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Nu e musai, dar din câte am citit eu pe net, nu se recomandă deoarece lăsând-o "la liber" rişti două lucruri: pierzi beneficiile aduse de un motor în comandă şi rişti ca nişte rulmenţi să depăşească viteza pentru care au fost proiectaţi, şi să se spargă. Nu mi se pare o glumă bună să ţi se spargă rulmenţii la 150+ km/h. Link to comment
alx Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 1. pai si cu ce ar ajuta motorul sa nu se sparga rulmentii? daca e sa se sparga se sparg si cu si fara motor. 2. ce e aia:" motor in comanda"? Link to comment
Alezz Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Am lasato si eu pa liber odata pa la 170 la ora sa vreau sa zic ca nu prea ai cine stie ce control asupra masinii... Cel putin asa mi s-a parut . Link to comment
claz Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 2. ce e aia:" motor in comanda"? VAXXI a vrut sa spuna "controlul tractiunii", dar ai inteles foarte bine asta Link to comment
Gica Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 (edited) Pai rulmentii de unde ? Oricum nu e recomandat, sa faci asta fiindca motorul trece de la un regim de ture ridicat, la regim de relanti, in mod normal electronica masinii trebuie sa isi faca treaba, dar la motoare pe carburatie (daca au ceva probleme) s-ar putea sa se opreasca mortorul - eu am patit-o. Si atunci frana si directia se modifica substantial. Sper sa nu vi se intample asa ceva... S"> Expero, de unde ii gasesti tu p-astia vitezomanii cu Solnite ? Inconstienti oricum, am dat si eu de o supernova, care avea undeva intre 160-170 km/h pe buc.-pitesti, parerea mea e ca sunt sado-maso genul asta de soferi... > , de merg pe distante relativ mari cu piciorul la blana. Edited March 28, 2005 by Gica Link to comment
expero 16V Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Pai eu imi propusesem sa merg la 100 pt.consum asa cum am zis si inrtr-un alt topic vineri . Si am mers eu vreo 50 de km.numai cu 100-110 insa deja ma stresasem rau si cand l-am vauzt si pe ala m-au apucat nervii El mergea cu 140 asa si cand m-a vazut a inceput sa-i dea talpa( o fi fost vreunul de pe daciaclub ) . Si eu il tot presam la juma de metru in fundul lui dar el nu se dadea la o parte si am mers cu el pana la 170 pe ceas. Cand l-am vazut cum sarea denivelarile m-am gandit ca-i sare naibii catalizatorul in parbrizul meu si l-am lasat ca luat nu sunt . Asa am mai facut o liniuta cu un BMW 316 din 96 cam asa ...Si am mers pana la 200 km/h cu el dar nu mi-a fost frica . Adica omul nu era tartan din ala sa nu se dea la o parte . Ma lasa pe mine, apoi ma depasea el ..ne zambeam..la mine nu era zambetul meu cand il vedeam pe esperache ca-si da duhul ) Nu-mi place sa pun frana de motor la 170 ca face urat saraca ca-i turata si de-aia am scos-o din viteza cu piciorul usurel pe frana pana la 120 si apoi am bagat-o iar . Dar de ce nu-i bine s-o scoti din viteza ca eu pana in 80 o scot frecvent cand vreau sa opresc sau am semafor...etc. Link to comment
Alezz Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Eu am vrut sa zic ca in momentul in care am lasato pa liber la 170 la ora aveam impresia ca nu mai stau pa asfalt de aia am zis ca nu e bine practic ma duceam unde "vroia" masina. Link to comment
VAXXi Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 pai si cu ce ar ajuta motorul sa nu se sparga rulmentii? daca e sa se sparga se sparg si cu si fara motor. Era o teorie (citită pe undeva pe net) cum că nu e bine să scoţi din viteză, atunci când mergi cu viteză mare, deoarece fără controlul exercitat de turaţia motorului asupra cutiei de viteze, există riscul ca anumite piese aflate în rotaţie să depăşească turaţia pentru care au fost proiectate. Practic, motorul este un limitator pentru turaţia maximă a acestor piese: atâta timp cât CV e cuplată, turaţia motorului fiind limitată, nici piesele nu vor depăşi turaţia admisă. Dacă se decuplează CV, piesele rămân "de capul lor", şi dacă adaugi de exemplu o pantă mai abruptă care să ajute şi ea la creşterea vitezei maşinii, există (cel puţin teoretic) acest risc. Nici nu mai aduc aminte că într-adevăr, turaţia va scădea -> scade capacitatea servodirecţiei şi a servofrânei. Link to comment
Gica Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 Vreau sa imi exprim indignarea : Cred ca si din cauza unui asemenea subiect cum e asta de fata, cand am mers azi spre si dinspre Pitesti, am incercat sa vad si eu ce poate "bubira" (cum mai zicea cinva pe-aici), asa ca, ambitionat initial de o solenza (si mai radeam de expero..) ce parea un pic tunata si mergea cu aprox. 160, am calcat-o si eu sa vad vit. max. Atat la dus, cat mai ales la intoarcere, nu am putut prinde viteza de top sub nici o forma. Multe camioane care se depasesc intre ele, daca nu se gasesc alte autoturisme sa le depaseasca, de la dacii pana la Octavia, Xsara, Astra sau mai stiu si eu ce alte masini (mergeau si ei ca oamenii, nu ca animalul din mine) ce imi intrau in fata si trebuia sa franez pana la 120 si apoi ia-o de la capat ! Ce sa mai o aburesc, ca peste 180 nu am avut loc sa ii dau, mai ales ca dupa 170 incepe sa urce mai greu, dar macar daca as fi putut sa merg si eu un minut cu acceleratia apropiata de podea, ar fi fost ceva... > Asa ca dupa cateva incercari esuate, am renuntat si am revenit la viteza de croaziera : 140km/h. ("> Link to comment
BogdanG Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 Trebuie sa incerci pe A2 ca pe A1 n-ai loc de camioane ,si asa e cum a spus Expero ,aia cu Solnitzele sunt inconstienti ,am prins unu pe Ploiesti DN1 care tot statea in fata mea si nu se dadea neam ,150 in localitati si 170 in afara ,problema era ca eu eram cu un Passat 1.8 125cp si ma cam enerva ca tot accelera si iar frina ,conducea ca un pina la urma m-am enervat si m-am apropiat de el si s-a dat la o parte ,cind ma uit surpriza era o solnitza 1.9 D ,am zis ca mor de rusine Link to comment
Esperatul Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 Aveti grija pe A2 ca pun baietii radarele, desi e legal cu 130... Si culmea, au clienti chiar! Link to comment
Recommended Posts