Jump to content

Ce viteza maxima ati prins cu masina voastra

Recommended Posts

Intamplare duminica pe DN 1 , intre comarnic si Ploiesti.

veneam constant de la Comarnic cu 140 . Lumea civilizata , mergea pe prima banda daca ma vedea , etc.

Un bou cu o Dacie verde , an 2000 , geamuri negre , sine nichelate pe plafon , briz-brizul cu GTi la mare putere si lipit pe toate partile , capace cu spite multe si stralucitoare . Boul susnumit , intra de pe un drum lateral ( eram in sat ) dorect pe banda a doua . Il vad de departe ( aveam faza scurta si proiectoare aprinse) si ii dau flashuri s-o taie ca dupa cum am mai spus rulam cu 140 .

Boul baltii mergea in continuare linistit cu 40 . O las pe faza lunga si ma apropii cu 120 cu mana pe claxon pana in fundul lui , cand in sfarsit se sperie si se da la o parte . Ii pun avariile de rigoare , dupa care imi contionui drumul cu 140 .

Dupa vreo 5 km il vad pe dement ca se apropie...ii dau 150 , dementul se apropia , ii dau 160 hgandicapatul imi dadea flashuri ,ii dau 170 si nu mai putea, mergeam amandoi constant . Stau eu si-mi pun problema de ce-si rupe asta dacia , si m-am gandit ca avea niscai ganduri necurate . Si am lasat-o la 175 gandindu-ma ca o sa cedeze Dacia la viteza aia . de unde , dementu' a mers 10 min. cu 170 , cand a lasat-o .

Oricum e un record pt. dacie 170 timp de 10 min.,nu?Si cred ca bulanul meu a fost ca i-o fi fiert lu' ala motoru' ca altfel ma prindea taranu' si nu stiu ce ganduri avea > :)

P.S. : capac mi-a pus un VW Transporter de la DHL care m-a depasit la 170 :D

Nubira II pe gaz dusa pana la 175km/h. Pe benzina am dus-o pana la 180 si un pic pe vitezometru dupa care n-a mai vrut. Locul testarii Bucuresti-Ploiesti, drum drept, perioada scurta. In general viteza de croaziera este intrea 130 si 140, cu accente peste cand ma enerveaza vreunul cu Logan... Unii din astia zici ca au Mertane, cand se urca la volan parca au inghitit un bat, iar cand tu mergi ca omu economic cu 120, el te depaseste cu 125 si-ti arunca o privire din aia gen " beei cine esti tu mei sa stai in fata lu' Loganu' meu!!!" si atunci :-W mi se pune o pata neagra pe creier, o ciupesc un pic si-i arat cum se vad lampile de la nubira din spate =)) 90% din astia cu Loganu' au si palarie in cap, ati remarcat?? No ofence Alex! :banana:

Oricum, mai am un prieten, avocat, care a mers cu ea in Germania si mi-a zis ca si cu benzina de acolo, desi urca mai repede in ture, la 185 a avut senzatia de cut off. S-a interesat si cica sunt limitate de electronica la 186 KM/h!!!! din fabrica.

As fi curios ce poate una cu tunning pe ea...

ce exemplu dai tu la copii, domnu "om serios" de ce mergi cu 140 in sate si cu 170 te iei in gura cu orice taran prost?

Nu ma simt lezat dom Mircea pt ca si eu merg deobicei economic cu 120 (pe dreapta nu pe stanga... pb d-aia te enerveaza aia care vin mai tare si te flasuiesc, nu?) Pe mine ma distreaza cate-un "boierul satulu" cu cielo d-alea tunate din fabrica, alea de prost gust (deobicei aurii) care trage de el ca de o carutza gti...

Edited by alx
ce exemplu dai tu la copii, domnu "om serios" de ce mergi cu 140 in sate si cu 170 te iei in gura cu orice taran prost?

Nu ma simt lezat dom Mircea pt ca si eu merg deobicei economic cu 120 (pe dreapta nu pe stanga... pb d-aia te enerveaza aia care vin mai tare si te flasuiesc, nu?) Pe mine ma distreaza cate-un "boierul satulu" cu cielo d-alea tunate din fabrica, alea de prost gust (deobicei aurii) care trage de el ca de o carutza gti...

HOMBRE, nu sunt domnu' ca nici n-am 30 de ani! Si nu stiu de unde ai citit ca merg cu 140 la sate sau orase!!!! Prin sate, indeosebi unde nu cunosc drumul viteza mea maxima este de 75-80 km /h, chiar si mai mica! Tind sa cred ca am toate doagele cel putin inca... :P

Si nu ma enerveaza aia care merg cu 120, decat daca merg in banda 2 sau 3 cand banda 1 e libera, daca banda 1 e ocupata de camioane sau de altceva, franez si-l las in pace pana trece de ele. E mai sigur decat sa-l presez cu flashuri si sa-i ia fata vreunuia sa-l faca praf. Eu am boala pe aia din Logan care te depasesc si-ti arunca o privire din aia de superioritate :spumelagura: atunci l-am fript, dar si asta daca am spatiu, adica n-ai sa ma vezi ruland cu 110-140 la 2 metri de fundul unuia ca sa-l fac! Da' si daca il vad pe vreunul ca-mi face asa ceva turbez! Cum eu merg de regula in afara localitatilor cu faza scurta aprinsa, unui astfel de specimen ii aprind scurt luminile de ceata din spate si se satura. :tongue: Am avut un eveniment de genul asta cu un specimen cu un camion (PH) si la o zebra eu am oprit si boul s-a urcat pe mine! In 96 reparatiile la masina pe care o aveam atunci au costat vreo 5 milioane!

HOMBRE, nu sunt domnu' ca nici n-am 30 de ani! Si nu stiu de unde ai citit ca merg cu 140 la sate sau orase!!!!

nu era vorba de tine...

iar apelativul cu domnu' este normal ca nu stiu cati ani ai tu... am mai folosit "tinere" si mi s-a replicat ca are peste 30 de ani...

io zic ca "you've got an obsession, man!" pt ca e greu sa observi de ce celalalt ti-a aruncat o privire de "superioritate"... zic io...

oricum, sunt mult mai multi cei cu altfel de masini care te enerveaza pe drumuri, nu aia cu loganuri dar nu mai spun ce fel de masini conduc ca iar se ia lumea de mine...

oricum, sunt mult mai multi cei cu altfel de masini care te enerveaza pe drumuri, nu aia cu loganuri dar nu mai spun ce fel de masini conduc ca iar se ia lumea de mine...

:o fftopic:

:P Deci te oftici... :) ) No offence man suntem off topic, deschide si tu unul nou despre stiluri de condus si atitudini la volan si ne "duelam" :drinkers: acolo, ca sa nu ne friga adminii Si poti sa-mi zici Mircea ca nu ma supar!!! :drinkers:

Pai daca tot ne [...] governantii ca noi trebuie musai sa intram in shit-ul asta de UE nu trebuie sa arate si posteritatii cum se conduce in UE? Ce vrei sa-i dea exemple comuniste de mers cu 50 in localitate, eventual sa admire casele frumoase ale oamenilor muncii, exact cum scrie in cartile de romana de-a 3-a:"Rom'nia este o tara frumoasa si bogata cu oameni muncitori, cinstiti si primitori" 8-} Doar nu vrei sa faca enspe mii de ore din punctul A in punctul B. Si poate nu s-a luat in gura cu ei, ci le-a dat umilinta :D

Si eu mai am obiceiul asta cu tarani prosti cu dacii turnate si cu lasere de ceata pe capota care ma depasesc ca de, am bicicleta nu masina, sa ma iau dupa ei si sa ma infig in kurul lor pana ala nu mai poate si apoi sa-i depasesc, desi acul cam trece de 150, dar macar stiu ca l-am facut pe tartan si ca l-am lasat cu buza umflata si ca i-am aratat ca 3 pistoane fac uneori mai mult decat 4. :mrgreen:

Pana la urma orice om serios trebuie sa-si mai bata [...] de toti prostii, ca sa se distreze. Iar mi-ati amintit de momentele de pe serpentine de la Vatra Dornei cand mergeam cu 70 prin curbe in serpentine si dadeam fum la un sucevean.

Draga Alx , tocmai pt.ca sunt un om serios , de 26 de ani , tocmai de-aia am pretentia ca taranu' sa se dea cand vede ca vin cu 140 inj sat , cu 4 lumini aprinse , si cu banda I libera. Dar poate taranu' daca are impresia ca merge cu 110 , zice ca n-are nevoie de banda I .

Si ca sa vezi ca-s domn , tin sa-ti spun ca la 140 ma dau la o parte din timp cand vad doua faruri " xenon" care se apropie mancand pamantul de mine , astfel incat sa nu-l jenez pe om ca sa fie nevoit sa puna frana .

E vorba de respectul in trafic pt.ceilalti participanti , pt.ca poate unul considera ca e bine sa mearga cu 300 km/h , nu? Tu ce-i faci ? lasa-l sa se duca...

Pai daca tot ne [...] governantii ca noi trebuie musai sa intram in shit-ul asta de UE nu trebuie sa arate si posteritatii cum se conduce in UE? Ce vrei sa-i dea exemple comuniste de mers cu 50 in localitate, eventual sa admire casele frumoase ale oamenilor muncii, exact cum scrie in cartile de romana de-a 3-a:

Pai asta e exemplu de locuitor al unei tari in tranzitie (lumea a treia, patra) nu de locuitor de ue. daca ai intreba si tu cum se conduce in germania, ai afla ca acolo 98% din conducatori respecta semnele de circulatie si limitele de viteza. nu prea ai sa vezi vreun viteaz cu 80 in localitate, ce sa mai spun de 140?

@expero: ai dreptate sa te dai la o parte. eu din principiu si respect nu depasesc 70 in sate (acolo unde e limita de viteza 60) si stau pe banda 2 sau 3 (adique pe margine). stii de ce? pt ca asa am vazut ca se face in tarile civilizate si pt ca eu consider ca daca toti am actiona ca tine si ca restul de viteji am ajunge la anarhie. unde cam suntem...

Lipsa limitei de viteza pe autostrada in germania nu este cauzata numai de starea drumurilor ci si de educatia conducatorilor (a marei majoritati). La noi nu va fi niciodata posibila introducereai acestei prevederi...

ce bine-mi pare ca se ia carnetul pt depasirea limitei de viteza cu mult... seful meu, care e destul de influent, a ramas fara carnet acum 1 sapt intorcandu-se de la ploiesti... cu tot cu detector de radar & stuff.

Edited by alx

Mircea, daca ai prins 180 si un pic, cred ca e normal, ca oficial viteza max. e 185 la masinile noastre, corect ? Si eu sunt in perioada de invatare a fenomenului "cum sa ignor un alt participant la trafic ce ma depaseste ?" Adica, sunt tentat rau de tot sa o calc atunci cand un Logan, Solenta sau Symbol se apropie cu farurile aprinse (in special pe A1), dar incerc sa ma calmez, tot ca tine croaziera la 130-140.

expero, eu nu cred ca respectivul ti-ar fi facut ceva, de obicei astia vor sa arate de ce si-au "preparat" masina si ce poate ea (pe semne ca umblase si la motor nu doar la exterior de putea 170). Insa poate ai facut mai bine ca ai fugit, stii tu "frica pazeste pepenii" !! :> Eu stiu pe cineva ce a ciocnit o masina de tigani din vina lor si era sa si-o ia, a cotizat la ei 3 milioane lei, dupa ce politia a scris PV si toate cele... asa ca nu stii peste cine dai.

daca ai intreba si tu cum se conduce in germania, ai afla ca acolo 98% din conducatori respecta semnele de circulatie si limitele de viteza. nu prea ai sa vezi vreun viteaz cu 80 in localitate, ce sa mai spun de 140?

Da da nici localitati din 10 in 10 kilometri lungi si ele de cate 5. Dao-n masa, da chiar in mileniul 3 sa-mi iasa viteze medii orare de 65-70 km/h? Ca atata iti iese in Rom'nia daca mergi "legal" Iar daca mergi in Germania LEGAL scoti media de peste 100km/h. Sa avem pardon.

Iar exemplu lui expero spunea clar: luati-va detector, nu mai asteptati pana scoate politia limitarile astea imbecile.

Si cine incepuse pana la urma tambalaul, nu daciotul? Pe sosea merg cu ce viteza vreau eu si fac loc la toti, ca oricum am patit de multe ori sa fiu depasit cand acul la Matiz este sub linia de 150. Se adapteaza si lumea.

Mai oameni buni ce avei cu masinetele voastre???

De ce v-ati mai cumparat Daewoo sa va luati la tranta cu astia mari smecheri posesori de Dacie???

Eu unul am trecut de mult de faza "las sa vezi ce ii fac lu asta ca m-a depasit" si oricum singurele masini cu care ma alerg ca sa zic asa sunt alte Cielo nu pot niciodata sa ma compar cu Espero,Nubira,Leganza sau in nici un caz Logan > :) (l-am bagat si pa Logan aici ca sa nu sara alx in sus).

Iar ca stil de condus 150-160 pa autostrazi 100 pa DN'uri si 60 localitati mi se pare destul de rezonabil.

Iar la faze de genul hai sa ne tragem sa vedem care e mai tare nu am nimic impotriva ma bag si eu asta doar daca o sa ne tragem spre un gratar undeva langa Bucuresti :D .

@expero: ai dreptate sa te dai la o parte. eu din principiu si respect nu depasesc 70 in sate (acolo unde e limita de viteza 60) si stau pe banda 2 sau 3 (adique pe margine). stii de ce? pt ca asa am vazut ca se face in tarile civilizate si pt ca eu consider ca daca toti am actiona ca tine si ca restul de viteji am ajunge la anarhie. unde cam suntem...

respect pt.cine alx ? Pt. masina sau pt. sate ? Merg cu cat vrea muschiul meu in sate , dar ca sa-ti mai calmez putin respectul asta al tau , precum si principiile , Te Anunt ca satul - comuna respectiv ( a ) se numeste Nistoresti si este dupqa Comarnic . daca tu mergi in Nistoresti cu 60 , inseamna ca ai 80 de ani si ti-ai uitat ochelarii acasa .

Pana si cu berlina ( cu care nu depaseam 100 in orice conditii ) in Nistoresti mergeam cu 80.

Eu merg cu espero max. 140 - 150 , iar in nistoresti unde drumul e lat cat Buc-Pitesti si nici aglomerat , mi-am permis sa merg tare . Plus ca asta e stilul meu de mers , care-i problema ? Nu ca n-as respecta lumea , ci din contra in Bucuresti sau in coloana sunt chiar mai respectuos decat bucurestenii care depasesc pe exterior-interior-prin aer.

Da da nici localitati din 10 in 10 kilometri lungi si ele de cate 5. Dao-n masa, da chiar in mileniul 3 sa-mi iasa viteze medii orare de 65-70 km/h? Ca atata iti iese in Rom'nia daca mergi "legal" Iar daca mergi in Germania LEGAL scoti media de peste 100km/h. Sa avem pardon.

Iar exemplu lui expero spunea clar: luati-va detector, nu mai asteptati pana scoate politia limitarile astea imbecile.

Si cine incepuse pana la urma tambalaul, nu daciotul? Pe sosea merg cu ce viteza vreau eu si fac loc la toti, ca oricum am patit de multe ori sa fiu depasit cand acul la Matiz este sub linia de 150. Se adapteaza si lumea.

Atata timp cat drumul pana la Constanta ( sau pana oriunde in tara asta) trece prin cateva zeci de mii de sate , e normal sa te gandesti la un detector . Si nu vorbesc de drumuri cu o banda pe sens ci de un bacau - buzau , unde chiar te apuca nervii .

Mai oameni buni ce avei cu masinetele voastre???

De ce v-ati mai cumparat Daewoo sa va luati la tranta cu astia mari smecheri posesori de Dacie???

Eu unul am trecut de mult de faza "las sa vezi ce ii fac lu asta ca m-a depasit" si oricum singurele masini cu care ma alerg ca sa zic asa sunt alte Cielo nu pot niciodata sa ma compar cu Espero,Nubira,Leganza sau in nici un caz Logan > :) (l-am bagat si pa Logan aici ca sa nu sara alx in sus).

Iar ca stil de condus 150-160 pa autostrazi 100 pa DN'uri si 60 localitati mi se pare destul de rezonabil.

Iar la faze de genul hai sa ne tragem sa vedem care e mai tare nu am nimic impotriva ma bag si eu asta doar daca o sa ne tragem spre un gratar undeva langa Bucuresti :D .

Nu se face nimeni cu Dacia , ei sunt aia frustratii. Eu cand aveam dacie , nu ma simteam atat de magar ca sa ma ridic la nivelul lu' ala cu Cielo . Si asta pt. ca mersesem ca pasager cu unul si imi dadeam seama ca sunt penibil daca ma gandesc ca as putea sa-i faca fata lu ala.

Asa si eu mai depasesc un Passat sau mai stiu eu ce , dar nu mi s-a intamplat niciodata sa se simta ala frustrat si sa-mi arate el mie ce masina are . Numai posesorii de Dacie fac asta . Si aia de BMW-uri ( da macar aia au cu ce)

Iar mai nou posesorii de Logan si Solenza. Pustanii ma refer..

Pai Nistorestiul nici nu stiu de ce mai e trecut pe placuta... :) ) Adica acolo chiar e aiurea, nu am vazut niciodata radar, probabil ca are si politia bunul simt al ei. Adica satul respectiv e foare intins si cred ca are si un nr. scazut de locuitori, fiindca arareori vezi pe cineva pe strada, asa ca, expero ai facut o greseala dupa parerea mea sa precizezi ca erai in sat. Spuneai ca erai pe DN1 si nu se mai iscau atatea polemici... :P

Totusi sa sti ca eu merg in zona chiar des si rulez cam cu 140, dar in acest sat scad cam cu 20km/h viteza tocmai pt. a face fata unui "unexpected"... :D

Numai posesorii de Dacie fac asta . Si aia de BMW-uri ( da macar aia au cu ce)

Iar mai nou posesorii de Logan si Solenza. Pustanii ma refer..

Cata dreptate ai! tu mergi cu 65-70 in localitate, banda 1 plina de carute si camioane, el vine, vede, si-ti da flashuri... il astepti, il lasi, ii vezi semnele, iesi din localitate, te iei dupa el si cand ii aplici acelasi tratament incepe si da din maini in oglinda, cum adica, tu nu vezi ca n-are unde sa intre... Si trag de cate o tartita de 1300cu esapament dublu made in Vitan si tot soiul de abtipilduri si cu geamuri fumurii cu 130-140 la ora de te uiti la ea cum ii zdrangane tablele... vezi cate un loganica din asta luat de un nene care a avut 1300 si e superincantat de cum merge si uita ca are 75 de cai sub capota si o tona de aer de dezlocuit si topaie pe un asfalt mai denivelat dar e tare mandru ca te face... :banana: si la 140 se tine de volan cu amandoua mainile si salta si el odata cu masina =)) cum facea in Dacia lui din 1900toamna cu care era eveniment cand prindea 90... :tongue:

Corecta faza cu "loganica", parca am avut un deja vu cand am citit postul dinainte... Duminica mergeam de la Bicaz spre Bacau, destul de aglomerat drumul, coloane de cate 10-15 masini dupa care portiuni de 10-20 km mai libere; grabindu-ma foarte tare incercam sa trec cat mai repede de acele coloane (stiti voi, a treia la 80/h apoi blana pana la 110 dupa care a patra si tot asa) - la un moment dat vad in oglinzi un golan verde care imi copia fidel manevrele la distanta de doua masini, cand depaseam eu se baga si el sigur fiind ca nu vine nimic din fata. Cand am terminat cu depasitul unei coloane am continuat drumul cam cu 120-130 bazandu-ma si pe detectorul din dotare; ala cu loganul se tinea de fundul meu dar nici de depasit n-avea chef. Imi pun in gand sa vedem cat poate si-i dau 140>>150 si incep sa-l pierd din oglinzi; m-a amuzat fatza aluia, crispata si cu mainile strans in jurul volanului, ruland la cativa metri in spatele meu. Faza este ca unii soferi de Logan sau Solenza, stiind ca au masina noua nu pot accepta ca alte masini pot fi mai sprintene decat ale lor si incep sa-si forteze norocul.

Proprietarii de logan sunt de urmatoarele categorii :

-oamenii seriosi care ii fac rodajul si merg cu ea ca si cu vechea berlina

-golanasii cu ochelari de soare si tricouri mulate care tre' sa te feresti de ei ca sanatosi nu sunt si pun si suflet mult cand se fac cu tine :D

Eu astea doua categorii le-am intalnit si nu stiu de ce dar cand vad un espero visiniu care ARE TREABA si SE GRABESTE cu 140 - 150 , simt nevoia ( cei din a doua categorie ) sa demonstreze ceva .Si daca observa ca nu-i bagi in seama cica n-ai cu ce si de-aia :D

dar , dupa cum am mai spus intr-un tpoic pe aici , e treaba de targetul fiecarei marci de masini , iar , cel putin targetul lui Daerwoo a ost unul mai civilizat in general . Bine ca padure fara uscaturi nu se popate dar in principiu , asta si cu cel de la Skoda mi s-au parut o anumita categorie de oameni .

Am un cielo gl din 96 caruia i-am facut motorul complet acum o luna.

I-am facut rodajul exact cum mi-a recomandat mecanicul si apoi am plecat la munte cu nevasta-mea si cumnatamiu si i-am dat maximul sa vad si eu care e.

Am fost surprins de 195 km/h pe care i-am prins si l-a care masina nu facea urat deloc.

Inainte pina sa-i fac motorul ai dadusem 170 si era cam gata(blana)

Si ce motor i-ai pus? Cred ca e primu GL de care aud ca se duce atat cu motor stoc. Si eu i-am refacut motorul, dar ... 25 km/h fara de specificatii?

Ma intreb ce parere are si Vlad de asta. :rolleyes:

e posibil..probabil ca pe borsd 195 ...cred ca 186-7 in realitate..da e posibil cine stie..oricum eu cu a mea pe sosea normala mai mult de 170km nu i-am dat :D

• 2 weeks later...

Dom'le Robert, matale din experienta cui vorbesti?

Am mers cu Matizul meu cu 160 Km/h, nu e nici o problema!

Nu era panta, nu s-a dezintegrat. Stabil la drum. Urla, dar la Matiz, peste 130 Km/h e normal zgomotul.

Mai multa atentie la aprecieri de genul asta pe forum, ok?