AdrianB Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 Dar de ce nu-i bine s-o scoti din viteza ca eu pana in 80 o scot frecvent cand vreau sa opresc sau am semafor...etc. <{POST_SNAPBACK}> Eu de obicei in oras daca e drumul drept sau putin in panta ii dau pana la 70-75 si o scot din viteza si se duce mult si bine masina. Nu mai e chiar acelasi control dar totusi nu mi se pare atat de periculos. Sa nu mai fac asta? Link to comment
expero 16V Posted March 31, 2005 Share Posted March 31, 2005 150 in localitati si 170 in afara ,problema era ca eu eram cu un Passat 1.8 125cp si ma cam enerva ca tot accelera si iar frina ,conducea ca un pina la urma m-am enervat si m-am apropiat de el si s-a dat la o parte ,cind ma uit surpriza era o solnitza 1.9 D ,am zis ca mor de rusine <{POST_SNAPBACK}> Dieselul isi pusese la misto . In 99 eram cu un VW Corrado G60 ( de 160 CP) si stateam cu amicul meu proprietar la semafor f.afectati . Si era unul cu o Vectra A in stanga noastra care-l manca in fund . Inecpem sa-i dam tare , a-I a pana la 75 , numai 6000 de ture si ala ne facea .F.putin ce-i drept insa se ducea mai tare . O lasa asta mai incet sa vada ce scrie pe fundul Opelului si cand vedem 1.7D . nici macar Dti Astia-s mistocari ce vrei.. Si pe mine m-ar tenta la o Octavia 1.8T sa-mi pun pe spate Tdi din ala de 90CP , de are 13 sec suta Link to comment
Gica Posted March 31, 2005 Share Posted March 31, 2005 Aveti grija pe A2 ca pun baietii radarele, desi e legal cu 130... Si culmea, au clienti chiar! <{POST_SNAPBACK}> Pai nu mai tarziu de alaltaieri am fost la Tulcea si am prins radar pe A2, noroc ca nu m-a prins si el pe mine erau pusi ca banditii pe o zona cu restrictie la 100 de km/h (care nu ii prea inteleg rostul, ca drumul era bun), dar eu cred ca aveam peste 120 insa am incetinit si din spate venea f. tare un ML pe care l-a oprit. Pesemne ca s-au gandit sa prinda un peste mai mare... Link to comment
Zmeul cel rau Posted March 31, 2005 Share Posted March 31, 2005 Unde stateau cu radarul? Erau opriti pe banda de urgenta? Pe autostrada e cam greu sa te prinda. Incetinesti si tu prin zonele suspecte: zonele de servicii si sub poduri (desi daca la noi nu au decat radare pe masina asta cu podurile pica). Link to comment
Alezz Posted March 31, 2005 Share Posted March 31, 2005 Da chiar unde stateau ca la ultima mea tura pa A2 sub 160km/h nu a vrut nebuna deloc . Link to comment
Senna Posted March 31, 2005 Share Posted March 31, 2005 Nu ai cum sa gasesti o panta atat de abrupta care sa-ti mareasca viteza, avand in vedere ca la viteza maxima frecarea cu aerul este considerabila, aproape cat puterea maxima a motorului. E mai bine sa ramai in frana de motor deoarece motorul se incalzeste puternic in zonele incercate la greu: cap piston, supape, chiulasa. Pastrand regimul de turatie, racirea si ungerea lucreaza in aceeasi parametri si e mai bine pt motor decat sa fie brusc trecut pe idle. Link to comment
AND Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 100kmph pe podul grant cu Tico! Sigur cred ca mai putea dar era extrem de instabila , simteam ca mai mult leviteaza asa ca am lasat-o moale. Deh .. o calcasem pentru a-l face pe unu cu Logan .. pentru ca se bagase brusc in fata mea si... nu se accepta! Mai ales din partea unui Logan! Link to comment
aztec Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 i-am dat ieri talpa la greu pe autostrada si mai mult de 140 nu a vrut... 140 reali (gps) pe bord cam 144-145 cred ca benzina petrom e cauza Link to comment
CT_ZDB Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 Pai nu mai tarziu de alaltaieri am fost la Tulcea si am prins radar pe A2, noroc ca nu m-a prins si el pe mine erau pusi ca banditii pe o zona cu restrictie la 100 de km/h (care nu ii prea inteleg rostul, ca drumul era bun), dar eu cred ca aveam peste 120 insa am incetinit si din spate venea f. tare un ML pe care l-a oprit. Pesemne ca s-au gandit sa prinda un peste mai mare... <{POST_SNAPBACK}> Mare grija.. ca pe portiunea de la Lehliu la Drajna este restrictie de 100 km/h (nu sunt garduri pt animale) si se pun radare la greu. Pe cei pe care nu ii opresc le trimit felicitari acasa. Ieri, erau radare pe ambele sensuri in acelasi loc (cate o masina pe fiecare sens pe la Km 75 - 85), radarul batea pe o distanta de 4 km (Bel-ul sa traiasca...) si cu toate ca eu aveam 100km/h si treceau baietii cu 120+ pe langa mine, nu au oprit pe nimeni, dar "organul" din dreapta scria de zor... Vmax 180 Link to comment
Vlad Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 (edited) azi am fost la dyno tester...si cand rula baiatu ala cu masina mea ma duc spre masina sa vad cat are pe bord si cand ma uit: acul era peste 200km\h ..cand ma uita monitor vad viteza: 209 km\h in momentul ala mi s-a facut inima mica mica mica..de abia asteptam sa opreasca pt. ca imi era groaza ca imi zboara cilindrii prin capota. apropopo viteza a fost atinsa in vit. V la 5000 de rotatii Edited April 4, 2005 by Vlad Link to comment
VAXXi Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 Îţi dai seama că e irelevant, nu ? nu mai ai rezistenţa dată de aer. Link to comment
Vlad Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 da stiu ca e fara rezistenta...pe sosea probabil maxim 180 lua...da nu credeam sa se duca atata.. Link to comment
Satori Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 Lasa asta. Cat CP are? Cat a costat? Link to comment
ovi_jer Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 Vlad spune-le sa schimbe monitorul pentru ca viteza reala este 200 km/h la 5000 rot/min .Ai dimensiunea standard la cauciucuri? Link to comment
Vlad Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 185/60/r14 satori a costat 100 de euroi .restul la tunning cielo ca sunt off-topic Link to comment
CT_ZDB Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 Vlade.. la 4500 RPM ai fix 180 km/h ... in a 5-a... Asa ca la 5000 ... hmmm... si cu evacuarea ta... da mai bine da o fuga pe A2 ... pana la Lehliu ai unde sa o alergi... mai ales de la Fundulea la fehliu unde ai asfalt de foarte buna calitate (si ai sanse foarte mici de radar..). Sincer, cred ca a ta urca la 5000 RPM in a 5-a... Despre cum sta masina pe strada nu-ti face probleme... Link to comment
Gica Posted April 6, 2005 Share Posted April 6, 2005 CT ZDB: pai abia acum imi zici de radar... Glumesc, dar asa e cum spui, iar am fost la Tulcea si iar am vazut la dus radar pe A2 in aacea zona (poate imi vine acasa ca nu mai stiu cat aveam, peste suta oricum), in schimb am cotizat la baieti intre Slobozia si Harsova 138 km/h... ("> Link to comment
Alezz Posted April 7, 2005 Share Posted April 7, 2005 (edited) Uite 4600 in a5a pa la 183km/h > Saraca a luat si 200 da nu am avut aparatul la mine . Fara tuning fara nimic. Edited April 7, 2005 by Alezz Link to comment
Vlad Posted April 7, 2005 Share Posted April 7, 2005 alezz a ta e 'tunata" din fabrica! Link to comment
Gica Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 (edited) Interesant ce vad in poza asta. Pai la Nubira, la turatia aia am fix 160 km/h... Deja ma oftic ! ("> Vreau Cielo !! ("> Edited April 9, 2005 by Gica Link to comment
NGruia Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 Update de viteza max. atinsa : un pic peste 170 pe sosea buna ; mai avea resurse , dar racnetul companionilor mi-a amintit ca totusi nu se cade sa dam coltu' toata familia ptr. un concurs cu un Opel Astra . Acum stau si ma intreb daca telescopul descoperit ca e busit la verificarea de 1 an a dat atunci in "primire" . Oare cum sa fac sa nu vada Alx chestia cu telescopul ca ma ... rade cu fiabilitatea "superioara" a Daewoo. (unde mai pui ca la service nu au pe stoc si trebuie sa astept o saptamana de parca nu ar fi masini recunoscute ptr. problemele in acest domeniu !!) Link to comment
Gica Posted April 15, 2005 Share Posted April 15, 2005 Da Ngruia, cel mai probabil mai urca daca insistai, eu am ajuns la 180 si mai mergea dupa cum spuneam undeva mai sus, dar de la 170 incepe "chinul", adica urca mai greu. Am si eu o intrebare: ce telescop ? Scuze daca ai mai scris undeva de el si eu am ratat post-ul. Link to comment
NGruia Posted April 15, 2005 Share Posted April 15, 2005 Telescop stanga fata !! La 6700 km cu drumuri proaste evitate cat se putea si fara excese . (la iarba verde cand ies pe drum prost merg cu Dacia ) . Aia de la service sustin ca e primul caz , dar asta nu ma incalzeste cu nimic !! Ca urmare vom da curs sfatului vecinului nostru mecanic auto - da-i cu ea in toate gropile ce de cade ceva macar sa-ti cada acum in garantie . Culmea si la Dacie am avut la 1700 km aceeasi problema exact cu telescopul stanga fata !! Dar macar aia aveau pe stoc si m-au rezolvat pe loc. Acum sunt pe lista de asteptare . Inca , pana nu imi sare mustarul . Ai dreptare Gica , mai mergea dar cred ca e pacat totusi sa le calcam asa ; eventual daca se va face vreo autostrada si fara "familion" . PS Vad ca Alx nu m-a "chitit" inca !! Poate scap . Link to comment
Esperatul Posted April 17, 2005 Share Posted April 17, 2005 (edited) Pe autostrada bucuresti pitesti: Mers pe GPL constant cu 160 cu maxim de 170 (GPL - MOL), m-ai aveam talpa dar nu stiu daca mai avea rost, deja accelera greu, a trebuit sa fac o depasire pe dreapta si am dat pe benzina cu care m-am dus pt 10 km la 180. Pe benzina mai aveam talpa si se mai ducea, dar deja cei 3 pasageri intrasera in panica. PS. Nu am sonda lambda si consuma in draci dar trage binisor. Mecanicii au zis ca (,) capetele de bara sunt cam duse, la fel si amortizoarele. Cred ca voi pune un set Koni si voi schimba capetele de bara si va fi mai bine dupa aia(tura asta vibra un pic). Edited April 17, 2005 by Wichedcoder Link to comment
Recommended Posts