zalmoxis Posted March 11, 2004 Share Posted March 11, 2004 140 mers de la Ploiesti la Campina croaziera cu o gaguca cu un Tico in spate care pana la urma m-a "facut"!..Super gagica supermasina!....A fost kiar haios ca tipa era vecina cu oamenii unde ma duceam la Campina si am ras putzin de aventura rutiera ..Cam idioti... si eu si ea.. Cea mai buna viteza - raport zgomot consum - mi se pare 90 eu insa merg cu 110 de obicei...Si merge binisor insa e cam zgomotoasa!..mai si-a pus cineva blana la capota pe astea mici??? Link to comment
pui de drac Posted March 19, 2004 Share Posted March 19, 2004 150 fara vant si 4 pers+bagajele aferente,undeva intre Iasi si Bacau,e o portiune de vreo 50-70 de km de drum gen autostrada,in fine,ideea e ca am mancat 2 covrigi de la 80 la 150 cat despre senzatie?noroc ca era plina masina si n-a venit nici un tir din contrasens...nu mai sar peste 120 de-acum,si numai in cazuri de urgenta...cauciucuri 155x65 sau 55,nici nu mai stiu,tre sa ma uit pe ele..in fine,chestia care mi-a placut era ca ma simteam ciudat sa vad cu sta acul de la vitezometru in partea dreapta Link to comment
FLEX Posted March 19, 2004 Share Posted March 19, 2004 Auzi, dar cind ai facut trebile alea pe aeroport a fost doar demaraj sau si viteza maxima? cam cit kile ai scos de pe ea? Link to comment
mike.omega Posted March 25, 2004 Share Posted March 25, 2004 Mers maxim 125kmph asta toamna CT-BUC consum 5.3% eram 3 persoane in masina Masina putea mai mult, dar amortizoarele sunt pe duca si incepea sa tremure bordul Link to comment
danielson Posted March 25, 2004 Share Posted March 25, 2004 Am citit pe un forum de pe dincolo ceva foarte interesant, nu stiu cat de aplicabil este pentru modelele Matiz din Romania. Viteza maxima admisa de Matiz este blocata in ECU, nu putetzi atinge viteze mai mari de o anumita valoare, sau, in caz contrar "the engine will be cut-off". Asta a patzit un vitezoman din UK, cand a vrut sa-i dea blana la Matiz peste limita admisa de ECU. Poate la noi se vand Matiz tunate la ECU, cine stie In plus, in functie de caracteristicile pneurilor pe care le avetzi (155 sau 145) vitezometrul poate indica sau nu corect speed-ul real de deplasare. Un cerc de lungime L1 > L2 se va invarti de mai putzine ori in comparatzie cu cercul de lungime L2 pentru aceeasi distantza (bicicleta cu rotzi mici versus bicicleta cu rotzi mari). Daca vitezometrul ia nr. de ture pe care le face roata ... vetzi obtine viteze mai mari la anvelope mai mici si late. Ceea ce nu e real ... De-aia si marjele de eroare la radare ... Link to comment
mike.omega Posted March 25, 2004 Share Posted March 25, 2004 Pai da, de la o turatie incolo iti este taiata alimentarea Dar daca ii faci chiptuning, acea marja de turatie va creste deci si vit max va creste Link to comment
danielson Posted March 25, 2004 Share Posted March 25, 2004 Pai da, de la o turatie incolo iti este taiata alimentarea Dar daca ii faci chiptuning, acea marja de turatie va creste deci si vit max va creste Da' vezi tu, aici sunt oameni care au prins 160km/h. Nu cred ca Daewoo au stabilit limita de viteza la 200km/h si au pus pe bord 144 maxim ... Ceva e putred in Danemarca. Link to comment
zalmoxis Posted March 25, 2004 Share Posted March 25, 2004 eu nu cred ca au prins 160 never !...E pescareasca..Poate cu vant in spate si vale in fata altfel Ntz nu tine mai !..... Link to comment
aztec Posted March 25, 2004 Share Posted March 25, 2004 deci cam asa . anul trecut am dar sprinturi cand am avut drum lmai lung pe bucati bune cam asa: buc-pit. am prins 147 atata arata bordu' atata arata si gps-ul alta data pe cernavoda bucata de autosttrada cam 149 n, dar nu mai aveam baterie la gps. saptamana trecuta pe autostrada buc.-pit. la ducere nu a vrut mai mult de 140 , cam batea vantul , dar la intoarcere in acceasi zi am prins pe bucata aia refacuta, 154-155 la intrecere cu o supernova de au ramas aia masca ca nu reuseau sa se distanteze de mine. inconstienta curata Link to comment
mike.omega Posted March 26, 2004 Share Posted March 26, 2004 Pai da, de la o turatie incolo iti este taiata alimentarea Dar daca ii faci chiptuning, acea marja de turatie va creste deci si vit max va creste Da' vezi tu, aici sunt oameni care au prins 160km/h. Nu cred ca Daewoo au stabilit limita de viteza la 200km/h si au pus pe bord 144 maxim ... Ceva e putred in Danemarca. Eu vorbeam de Matiz care are injectia controlata electronic, la Tico s-o putea, nimic de zis, dar eu nu ma bag Link to comment
danielson Posted March 26, 2004 Share Posted March 26, 2004 Pai da, de la o turatie incolo iti este taiata alimentarea Dar daca ii faci chiptuning, acea marja de turatie va creste deci si vit max va creste Da' vezi tu, aici sunt oameni care au prins 160km/h. Nu cred ca Daewoo au stabilit limita de viteza la 200km/h si au pus pe bord 144 maxim ... Ceva e putred in Danemarca. Eu vorbeam de Matiz care are injectia controlata electronic, la Tico s-o putea, nimic de zis, dar eu nu ma bag Pai tu ai dreptate. Eu ma intrebam cum naiba, cu injectzia controlata de ECU, oamenii aia au prins 160 la ora ... :?: Cu masini netunate. Link to comment
mike.omega Posted March 26, 2004 Share Posted March 26, 2004 Nici asta nu e greu de explicat Mergi mai repede: cu masina goala, benzina mai buna, la vale, cu vand din spate si eventual cu caucioace mai bune decat cele din fabrica Link to comment
danielson Posted March 26, 2004 Share Posted March 26, 2004 Nici asta nu e greu de explicat Mergi mai repede: cu masina goala, benzina mai buna, la vale, cu vand din spate si eventual cu caucioace mai bune decat cele din fabrica La vale, cu 160 ... itzi trebe boolz. Link to comment
FLEX Posted March 26, 2004 Share Posted March 26, 2004 In tr.V mai ai mult si bine pina intra limitarea ... in conditii atmosferice favorabile (fara vint) cred ca urca pina la 160 pe ceas, ceea ce ar cam corespunde cu cei 145 reali dati ca Vmax. constructiva. Link to comment
zalmoxis Posted March 26, 2004 Share Posted March 26, 2004 mai Felix ai zis-o zau asa !....Cred ca astia de-au prins 160 aveau si cauciucuri de 145!! ))))) Link to comment
Sunman Posted March 26, 2004 Share Posted March 26, 2004 Fraternizez cu flex aici, mie imi indica mai mult decit viteza reala, probabil ca nu era 160 si ca cea reala era undeva pe linga 144+/- epsilon Diferenta si eu cred ca e de la cauciucuri. Link to comment
mike.omega Posted March 29, 2004 Share Posted March 29, 2004 Diferenta dintre viteza reala si cea de pe ceas poate fi "setata" si din fabrica Spre exmplu cei de la Ford au recunoscut ca modelele lor arata cu un 1kmph mai putin la 10 kmph Adica daca pe ceas arata 50kmph de fapt ai numai 45kmph Link to comment
Lucian M Posted March 31, 2004 Share Posted March 31, 2004 eu, cu supernova lu tata am prins 170/h, iar de oprit- s-a oprit cam in 100m, FARA scrasnet de roti!!! Si inca ceva- nu mi s-a parut ca ar fi vrut sa decoleze, poate pt k eram 3 in masina. Cu Matizul pe care intentionez sa-l iau- nici nu ma gandesc sa trec de 135-140 decat in caz de forta majora, pe dist fff scurte si pe drumuri- luciu de apa, nicidecum pe craterele de la noi, ce drq, e masina, nu ceva de care sa-ti bati joc, decat daca este sado-maso! Cu masina tatei e altceva: 75 cp, 1400 cm3, dist dintre rotile opuse-,mare, eleron, greutate in masina. Odata, la urgenta, am mers constant cu 160/h aproape 20 km, fara sa ma deranj zgomotul - drum supernaspa. N-am sa mai fac asa ceva, dar nu pt k n-ar mai merge, ci pt ca nu e frumos. Sfat: nu mai fortati prea tare masinile, 120/h nu credeti k e suf? pe e85 am mers cu tata constant cu 140-160, dar in local- radare, asa k nu se merita, stai cu stres. Asa k am cumparat un detector... Link to comment
laurentziu83 Posted April 3, 2004 Share Posted April 3, 2004 Mie la drum drept imi atinge 138-139 km/h asta daca am presiunea facuta + 1 persoana la bord. Maxim am atins 162 km/h la vale la intrarea in Iasi dinspre Sculeni (e o portiune de vreo 1200 m in panta ce se termina intr-o curba la dreapta). As fi ajuns probabil la mai mult daca nu aveam instinct de conservare .Asa ca am franat destul de zdravan shi am vazut ca nu am frana pe roata din stanga fata (smuceala spre dreapta). In timpul coborarii unu pe contrasens c-o coaja de Dacie voia sa depaseasca un camion si nu s-a lasat pana nu mi-a facut din faruri sa-i fac loc (nu vedea ca veneam ca migu'), taranu dracu', s-a bagat si a facut triplare. Bine ca era drum european si a avut loc altfel nu mai spuneam eu acu cat a prins al meu. Link to comment
brusli Posted April 5, 2004 Share Posted April 5, 2004 simbata blana pe autostrada: 145 km/h sau 150km/h(la aspiratie) mai mult n-a vrut. s-ar putea sa fie ceva: covorasul tinea pedala sa coboare mai mult :? Link to comment
aztec Posted April 6, 2004 Share Posted April 6, 2004 viteza maxima Reala indicata de gps 150 , pe bord cam 152-153, abaterea intre gps si bord e cam de 2-3 km de la 70 in sus. atasez si poza martor de la gps, ca la bord nu am curajul sa fac la viteza asta, dar la gps ramane ca viteza maxima http://www.autoshow.ro/forum/viewthread.ph...4833&pid=105373 Link to comment
mongoose Posted April 15, 2004 Share Posted April 15, 2004 140 Bord. Am diametru roti+jenti mai mare decat original si probabil ca era vreo 150 real. O sa mai testez cand pun la loc rotile originale. 140 mers sustinut, nu viteza maxima. Aceleream pana acolo si ii dadeam bice pe banda doi. Link to comment
VAXXi Posted April 15, 2004 Share Posted April 15, 2004 Să zic şi eu ... cu Espero, maxim 170 km/h; mers susţinut la 160 km/h, în condiţii de DN1 extrem de liber (am plecat în a doua zi de Crăciun). Cu Cielo-ul vechi, coreean, am ajuns la 180 km/h unde am stat cam un minut, după aia am încetinit că se termina drumul drept şi venea o curbă . Ambele maşini au avut cauciucuri standard. Link to comment
VIPER Posted April 15, 2004 Share Posted April 15, 2004 Hai sa zic cu Tico: 2 adulti, un copil de 2 ani cu scaunul aferent, bagaje la greu (scaun de papa pentru bebe, calculatoru' meu care are peste 1m inaltime si vreo 30kg, bagaje full ochi) si am avut tupeu sa merg cu 145 la ora. Fara probleme! Cu Espero mai asteptati sa va zic... Link to comment
strumfuadi Posted April 15, 2004 Share Posted April 15, 2004 de ce sa mai ashteptam?? atat de mult dureaza sa ajunga la viteza maxima?? :machiavelic: sa va zic cu MTZ? aprox 120km/h aveam 700km, n'am vrut sa'l omor.. sa va zic cu renata? 195km/h, ca la carte (pe bord aveam aprox 210..) Link to comment
Recommended Posts