VIPER Posted May 3, 2004 Share Posted May 3, 2004 1. NU am fost la mare, am scris la Calatorii ruta pe care am mers. 2. Am mers lent ca am avut o Dacie veche in tandem si eu am fost masina de interventii. Deci maxim 110 pe autostrada. Asa am reusit acel consum la ducere. De AC nu a fost nevoie pe Valea Oltului, era racoare oricum. La intoarcere am avut si AC, si forja, si de toate (nu cred ca e nevoie sa dau masina altcuiva ca sa vad cum merge... Crede-ma, merge foarte bine si masina, si soferul!) si de aia a sarit un pic consumul. Cum ziceam, 140-160 pe drumurile cu 2 benzi pe sens din Ardeal si pe autostrada, in rest 110-120 peste tot (Valea Oltului, etc, la intoarcere), mai putin satele cu radar. Nu mi se pare extraordinar sa te descurci in aglomeratie, mi se pare mai important sa stii sa mergi in ORICE conditii! Link to comment
expero 16V Posted May 3, 2004 Share Posted May 3, 2004 Si ,ma rog,de ce te-ai suparat?Asta e ...sunt masini si masini si diverse stiluri de condus.Oricum nu discutam de vreo scula de masina... Si apropos,iti raspunsesem si tie(in privinta consumului) si lui Iuzar(in privinta drumului de la mare)asa ca nu e cazul sa te ataci,pt.ca Iuzar m-a rugat sa-l invat si pe el cum e cu aglomeratia 8) Link to comment
mongoose Posted May 3, 2004 Share Posted May 3, 2004 Cu aglomeratia e simplu. Daca nu mai ai loc sa depaseshti peste linia continua dubla de prea multe mertz-uri si vw atunci te bagi pe dreapta prin glod si ii umpli pe toti de praf si respect. Am venit ieri de la Brasov pe la pranz. Am facut 4 ore si ceva pentru ca un adevarat a uitat sa franeze si s-a infipt in bara mea de protectie din spate. Noroc ca eram cu Dacia ca altfel faceam atac de cord. Ce ziceam mai sus era o regula aplicata de multi inaripati ai shoselei. Era asa de aglomerat pe banda "a treia", adica cea de dupa linia continua dubla ca depaseau narozii pe dreapta prin praf (si pulbere). Desigur ca eu am mers cu 30-40 la ora in trafic si i-am ajuns pe marea majoritate din urma. Sa vezi atunci ras. Link to comment
relu17 Posted May 4, 2004 Share Posted May 4, 2004 Am facut un consum intermediar pe distanta Rm Valcea-Fagaras (145km) si a iesit 5.9/100km cu o eroare de plus minus 0.2l pentru ca am facut plinul pana cand se opreste singura pompa. Am mers in afara cu 90-100 si 60-70 in localitati. Nu am avut un trafic aglomerat si la vale am lasat-o in a 5-a adica consum 0. La Intoarcere pe ploaie si trafic mai aglomerat nu am mai lasat-o la vale in frana de motor asa de des si consumul a urcat la aproximativ 7/100km cu bagaje full si 2 persoane in afara de mine. Probabil daca as merge constant cu 90km/h as reusi sa obtin 5.7 atat cat se specifica in cartea tehnica. Link to comment
iuzar Posted May 4, 2004 Share Posted May 4, 2004 Am facut un consum intermediar pe distanta Rm Valcea-Fagaras (145km)si a iesit 5.9/100km cu o eroare de plus minus 0.2l pentru ca am facut plinul pana cand se opreste singura pompa. Am mers in afara cu 90-100 si 60-70 in localitati. Nu am avut un trafic aglomerat si la vale am lasat-o in a 5-a adica consum 0. La Intoarcere pe ploaie si trafic mai aglomerat nu am mai lasat-o la vale in frana de motor asa de des si consumul a urcat la aproximativ 7/100km cu bagaje full si 2 persoane in afara de mine. Probabil daca as merge constant cu 90km/h as reusi sa obtin 5.7 atat cat se specifica in cartea tehnica. da, dar ai motor 1.5 daca tin bine minte... eu daca as scoate 7/100 as da acatiste la biserica... Link to comment
mongoose Posted May 6, 2004 Share Posted May 6, 2004 Esti fericit daca ai rabdare sa mergi cu 90-100. Eu la 120 cascam. In general merg sportiv pentru ca in acest fel evit sa adorm (efectiv ) la volan. Daca merg constant prea mult timp obosesc si nu mai sunt atent la drum. Plus ca fac pitici pe creer. De aceea sunt nevoit sa merg in reprize si sa fac depasiri si alte alea cat mai multe. Probabil ca daca as merge la 90-100 si a mea ar consuma putin, dar la 140-150 ma cam rupe. Am facut un consum intermediar pe distanta Rm Valcea-Fagaras (145km)si a iesit 5.9/100km cu o eroare de plus minus 0.2l pentru ca am facut plinul pana cand se opreste singura pompa. Am mers in afara cu 90-100 si 60-70 in localitati. Nu am avut un trafic aglomerat si la vale am lasat-o in a 5-a adica consum 0. La Intoarcere pe ploaie si trafic mai aglomerat nu am mai lasat-o la vale in frana de motor asa de des si consumul a urcat la aproximativ 7/100km cu bagaje full si 2 persoane in afara de mine. Probabil daca as merge constant cu 90km/h as reusi sa obtin 5.7 atat cat se specifica in cartea tehnica. Link to comment
iuzar Posted May 6, 2004 Share Posted May 6, 2004 Eu ramin la parerea mea ca 120-130 in afara si un 60-70 in oras, cand e mai aerisit traficul e super deajuns pentru mine, e in limita sigurantei... iuzar dixit Link to comment
mongoose Posted May 6, 2004 Share Posted May 6, 2004 Am franat de la 140 din scurt cu expadrilele mele de 16 tzoli. No comment. Notiunea de safe este diferita de la o masina la alta. Cu Dacia mergeam maxim 100 si nici atunci nu eram sigur pe ea. Cu asta ma stresam de-abia pe la 150 incolo. Da cand ai 205 la roti e putin diferit (mai ales consumul ) Eu ramin la parerea mea ca 120-130 in afara si un 60-70 in oras, cand e mai aerisit traficul e super deajuns pentru mine, e in limita sigurantei... iuzar dixit Link to comment
zalmoxis Posted May 6, 2004 Share Posted May 6, 2004 Iuzere tata ai grija cum faci cu sigurantza aia !..Domne feri sa nu ai ocazia sa vezi cum e cand ai im[resia ca nu se mai opreste .Riscul cu masinile astea bune e ca ai impresia ca n-ai nici-o trreaba da'...Eu imi amintesc odata eram in Scotia ne dadusera aia niste Forduri (pe vremea aia prin 95 mi se pareau super masini si nu erau kiar rele) si mergeam cu 190 pe autostrazile alea ale lor...eram in plasa unuia cu un BMW si ma tineau tare sa prind 200 la ora si da-i distantza era destu8l de mare intre noi ...si pac frana ala frana si eu si frana pYL@ ma tot duceam cu piciorul la limita blocarii muskilor ..Mai era cat pe ce sa intru in ala stiti ce greu mi s-a parut ca se opreste ...AI grija deci!.... Link to comment
iuzar Posted May 6, 2004 Share Posted May 6, 2004 Iuzere tata ai grija cum faci cu sigurantza aia !..Domne feri sa nu ai ocazia sa vezi cum e cand ai im[resia ca nu se mai opreste .Riscul cu masinile astea bune e ca ai impresia ca n-ai nici-o trreaba da'...Eu imi amintesc odata eram in Scotia ne dadusera aia niste Forduri (pe vremea aia prin 95 mi se pareau super masini si nu erau kiar rele) si mergeam cu 190 pe autostrazile alea ale lor...eram in plasa unuia cu un BMW si ma tineau tare sa prind 200 la ora si da-i distantza era destu8l de mare intre noi ...si pac frana ala frana si eu si frana pYL@ ma tot duceam cu piciorul la limita blocarii muskilor ..Mai era cat pe ce sa intru in ala stiti ce greu mi s-a parut ca se opreste ...AI grija deci!.... Marite Zeu, Lumina zilelor noastre si speranta noptilor lungi, hic , din pacate am experienta in spate, am un carambol la o cursa Mangalia-Constanta la 160kmh care s-a lasat cu descarcerari si plase pe genunchi... din pacate cel prins la mijloc si cel mai lovit am fost eu... asa ca nu mai bag de seama furnicatura aia din talpi care te face sa apesi, sa apesi, sa simti motorul urlind f***k (ce bine era)... sper din tot sufletul sa nu ajungeti nici unul din voi sa va extraga casetofonul din genunchi si centura de siguranta din omoplat si sa va distrati uitandu-va la vinataia rotunda de pe piept care se innegreste, #%!@%, iti trece orice chef de apasat pedala...iuzar, din pacate, dixit Link to comment
mongoose Posted May 6, 2004 Share Posted May 6, 2004 Iuzare, cu ce masina te-ai mototolit in asa hal? Eu banuiesc ca erai cu Expero. Zi merci ca nu erai cu vreo Dacie, nu cred ca mai discutam aici pe forum. Sa fie intr-un ceas bun si tine-o asa moale, tot acolo ajungi. Sper sa nu mai ai si alte incidente de acest gen. Marite Zeu, Lumina zilelor noastre si speranta noptilor lungi, hic , din pacate am experienta in spate, am un carambol la o cursa Mangalia-Constanta la 160kmh care s-a lasat cu descarcerari si plase pe genunchi... din pacate cel prins la mijloc si cel mai lovit am fost eu... asa ca nu mai bag de seama furnicatura aia din talpi care te face sa apesi, sa apesi, sa simti motorul urlind f***k (ce bine era)... sper din tot sufletul sa nu ajungeti nici unul din voi sa va extraga casetofonul din genunchi si centura de siguranta din omoplat si sa va distrati uitandu-va la vinataia rotunda de pe piept care se innegreste, #%!@%, iti trece orice chef de apasat pedala...iuzar, din pacate, dixit Link to comment
iuzar Posted May 6, 2004 Share Posted May 6, 2004 Suzuki Jimmy, caricatura aia mica si nervoasa. A fost ultima oara cand s-a mai preumblat pe strazile rromanesti... daca eram cu Espero cred ca scapam mai bine...iuzar dixit Link to comment
mongoose Posted May 6, 2004 Share Posted May 6, 2004 Mda. Nu stiu nimic despre ea. Celelalte masini din carambol cum se prezentau si ce "rasa" erau? Suzuki Jimmy, caricatura aia mica si nervoasa. A fost ultima oara cand s-a mai preumblat pe strazile rromanesti... daca eram cu Espero cred ca scapam mai bine...iuzar dixit Link to comment
relu17 Posted May 6, 2004 Share Posted May 6, 2004 da, dar ai motor 1.5 daca tin bine minte... eu daca as scoate 7/100 as da acatiste la biserica... Am motor de 1.8 dar ca sa scot consumul de 5.9 am mers foarte linistit, 2-3 depasiri fara franari la carute, treceri de pietoni, nici un semafor, etc. Oricum in carte spune 5.3l/100km pt 1.5 si 5.7l/100km pt. 1.8. Consumul este bun pt o masina din 1998 din clasa medie. Doar in oras ma termina consumul, dar asta este daca am vrut masina mare. Link to comment
iuzar Posted May 6, 2004 Share Posted May 6, 2004 Mda. Nu stiu nimic despre ea. Celelalte masini din carambol cum se prezentau si ce "rasa" erau?Suzuki Jimmy, caricatura aia mica si nervoasa. A fost ultima oara cand s-a mai preumblat pe strazile rromanesti... daca eram cu Espero cred ca scapam mai bine...iuzar dixit Fiat Marea- 2 bucati. Celelalte aratau bine pentru ca m-au prins pe mine intre ele. Prima a scapat cel mai ieftin ca i-am facut terci doar portbagajul iar a doua a reusit sa traga dreapta si a intrat din lateral in mine... Link to comment
expero 16V Posted May 7, 2004 Share Posted May 7, 2004 asa cred ca se pot intampla nenorociri la orice viteza...mai depinde si cum ti-e scris.eu cu dacia am fost un sofer model,ca saraca nu e de facut scamatorii cu ea,si s-a suit un range rover pe portbagajul meu in victoriei... Acu' cand am fost la mare,prin Tuzla parca,am avut o chestie asa si mergeam cu 50(dupa ce am ars-o tot drumul la limita)si in momentul ala s-a rasturnat un jeep de pe contrasens la 30 de m.in fata mea si venea spre mine pe plafon... Concluzia:ce ti-e scris ti-e pus in frunte...asta nu inseamna ca nu trebuie sa fii putin prudent. Link to comment
iuzar Posted May 7, 2004 Share Posted May 7, 2004 Suzuki Jimmy e jeepulica ala mic cu doua usi, tocmai bun pentru preumblat la mare...cred ca asta a fost norocul meu?!? ca am fost mai la inaltime, altfel ma trezeam cu motorul in brate...am bagat si o poza... Link to comment
expero 16V Posted May 7, 2004 Share Posted May 7, 2004 Si cu asta tu mergeai cu 160??ai avut tupeu...era decapotat?? Link to comment
iuzar Posted May 7, 2004 Share Posted May 7, 2004 Si cu asta tu mergeai cu 160??ai avut tupeu...era decapotat?? Bre, eram si eu mai mic, faceam curse, inconstienta nu gluma...urla micutzul din toti rarunchii lui de motor de 1.3 Asta micul e decapotat din nastere dar in momentul ala aveam pinza pe spate si din fericire eram singur in masina si cu centura pusa. Link to comment
ECO83 Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 eu cred ca sunt cel mai prudent om de aici! niciodata nu trec de 110 la vreun drum! si asta e regula , cred ca am spiritul de conservare prea dezvoltat , si nu numai cu Cielo-ul proprietate personala! zicea cineva in topic mai devreme "Chiar nu ati incercat sa vedeti cat poate masina?" - ei bine eu am reusit performanta sa fac un drum Craiova-Bucuresti cu o Alfa 156 GTA (a unui prieten) fara sa merg mai tare de 110 , nici macar pe autostrada , a fost chiar comic cum ma depaseau toate Daciile ruginite cu un sentiment de satisfactie enorma , "am depasit un GTA" , nu numai ca nu m-am enervat , pot spune ca chiar m-am bucurat ca au avut ce povestii in sat la birt! oameni buni , cea mai importanta e siguranta , pe cei cu espero ii mai inteleg da astia cu Tico si Matiz ar trebui sa va mai potoliti , si 100 e un risc cu astea si stiu ce vorbesc ca am condus destul Tico! Link to comment
Instinkt Posted June 15, 2004 Share Posted June 15, 2004 Ai dreptate intr-un fel. SI eu merg f linistit la drum intins. Mai mult de 120 nu ii dau. Dar am vrut totusi sa vad cat prinde. Ma intorceam de la Sinaia si eram 4 persoane in masina si e o portiune misto chiar la iesirea de pe serpentine spre Bucuresti, unde i-am dat 140. Nu eram cu pedala chiar la fund, dar eram 4 persoane si nu am vrut sa risc. Deci => viteza maxima atinsa de mine = 140 km/h. Link to comment
alx Posted June 15, 2004 Share Posted June 15, 2004 eu cred ca sunt cel mai prudent om de aici!niciodata nu trec de 110 la vreun drum! si asta e regula , cred ca am spiritul de conservare prea dezvoltat , si nu numai cu Cielo-ul proprietate personala! zicea cineva in topic mai devreme "Chiar nu a-ti incercat sa vedeti cat poate masina?" - ei bine eu am reusit performanta sa fac un drum Craiova-Bucuresti cu o Alfa 156 GTA (a unui prieten) fara sa merg mai tare de 110 , nici macar pe autostrada , a fost chiar comic cum ma depaseau toate Daciile ruginite cu un sentiment de satisfactie enorma , "am depasit un GTA" , nu numai ca nu m-am enervat , pot spune ca chiar m-am bucurat ca au avut ce povestii in sat la birt! oameni buni , cea mai importanta e siguranta , pe cei cu espero ii mai inteleg da astia cu Tico si Matiz ar trebui sa va mai potoliti , si 100 e un risc cu astea si stiu ce vorbesc ca am condus destul Tico! Tot respectul! Si eu merg la fel dar cu 120km/h pt ca imi place ca acul sa indice o gradatie numerotata, nu 110, 90 sau 130. Iar eu nu-i inteleg nici pe aia cu espero/altceva, eu merg cu tico cu 100, cu dsn cu 120 si chiar si cu Mercedes C180 sport cu 120. Si nu va imaginati ce stabilitate are Mertu' cu suspensia sport dar totusi nu ma simt in siguranta peste 120. Asta in interiorul tarii ca in afara treaba sta altfel. Link to comment
strumfuadi Posted June 15, 2004 Share Posted June 15, 2004 alx, tzie itzi trebuie un pejo, ca alea au gradatiile la 70,90,110... Link to comment
brusli Posted June 15, 2004 Share Posted June 15, 2004 exista situatii cind esti obligat sa mergi cu 145/h. duminica dimineata am mers pitesti/buc cap-coada cu 145, cu 4 persoane in masina. ma grabeam f. tare!!!!! pe autostrada nu exista decit un singur risc real: explozia unui cauciuc. in rest se pot evita situatiile delicate. Link to comment
ECO83 Posted June 16, 2004 Share Posted June 16, 2004 si atunci de ce sa ma risc sa explodeze cauciucul? Link to comment
Recommended Posts