Jump to content

Ce viteza maxima ati prins cu masina voastra

Recommended Posts

Pai din categoria Chevrolet & Daewoo :

- Espero 1.8 usor modificat 207 pe GPS

- Matiz 160 ( am transpirat ca dracu' ...cea mai neplacuta senzatie )

- Tico 140 ( nu a fost asa rau ca in Matiz -probabil de la drum- )

- Aveo 1.4 16v 170

- Cielo prietenei 170 pe GPL ( nu a vrut mai mult )

- cand am luat carnetul , a 2 'a zi am luat cu o Dacie in 4 trepte 140 ( moment in care mi s'a oprit motorul / se rupsese axul cu came )

Edited by Razv
  • 4 weeks later...

Matiz E, euro 4, 3 luni, 2500km, 138 km/h, 3 adulti + 1 copil total 200kg, fara vant, drum drept, fara panta. N-a vrut mai mult si pace. Fie nu poate mai mult motorul, fie arata mai putin vitezometrul.

Nici a mea, Matiz E3, 8000km nu a vrut deocamdata sa treaca de 140. Bezina Mol Tempo 95, 1 persoana in masina(adica eu), fara bagaje, vant neglijabil(daca batea nici nu incercam), trecut in treapta a V la 120km/h. Nu pot sa exprim cat de lent a urcat pana la 140 de la 120, pana acolo s-a miscat destul de repede, desi aveam impresia ca motorul este pe scaunul din dreapta si se uita la mine @-) .

Ce importanta are la ce viteza ii dai a 5a !?

Eu am trecut relativ usor de 150 (chiar mai mergea un pic, dar eram cu proprietarul in dreapta si deh :) ) cu un Matiz E, E3 in conditiile in care i-am dat a 5a la 90km/h.

La fel si la Nubira - pot sa plec cu a 5a si de la 50km/h, ca tot aceeasi viteza maxima prinde.

Chiar nu vad ce importanta are treaba asta.

Edited by LYM

Bravo ma :) )

Aici discutam vitezele maxime obtinute cu masinile; nu cred ca se apuca cineva sa testeze viteza maxima in timp ce urca o rampa.

Pe un drum orizontal, fara vant sau alte impedimente (incarcatura, etc), doua masini identice consider ca vor avea aceeasi viteza maxima, chiar daca una ii da a 5a la 170 si alta la 60 km/h. Singura diferenta ar fi timpul necesar pt. a atinge viteza maxima.

Edited by LYM

Nu ai inteles... intr-un Matiz, o rampa ce nu se poate sesiza cu ochiul liber poate face diferenta enorma daca vrei sa accelerezi intr-a V-a de la 90kmh. Se simte in Spark de 1L, darmite in Matiz.

Poate batea vantul din fata. Nu vad cum o panta care nu poate fi sesizata cu ochiul liber sa faca o diferenta "enorma".

Chiar si asa, ar accelera mai greu intr-a 5a, dar ori ca stai mai mult pana ia viteza intr-a 5a ori ca-i dai a 4a pana in limitare si apoi a 5a, aceeasi viteza maxima o sa aibe.

Iti zic eu ca face diferenta. Daca ai avea CB ai vedea care e diferenta de consum intr-a cincea intre o panta care nu se vede cu ochiul liber si orizontala perfecta. Eu am vazut, si asta la un motor de 135 CP. Inchipuie-ti cum e la 800cc!