Jump to content

Ce viteza maxima ati prins cu masina voastra

Recommended Posts

eu cred ca sunt cel mai prudent om de aici!

niciodata nu trec de 110 la vreun drum! si asta e regula , cred ca am spiritul de conservare prea dezvoltat , si nu numai cu Cielo-ul proprietate personala!

zicea cineva in topic mai devreme "Chiar nu a-ti incercat sa vedeti cat poate masina?" - ei bine eu am reusit performanta sa fac un drum Craiova-Bucuresti cu o Alfa 156 GTA (a unui prieten) fara sa merg mai tare de 110 , nici macar pe autostrada , a fost chiar comic cum ma depaseau toate Daciile ruginite cu un sentiment de satisfactie enorma , "am depasit un GTA" , nu numai ca nu m-am enervat , pot spune ca chiar m-am bucurat ca au avut ce povestii in sat la birt!

oameni buni , cea mai importanta e siguranta , pe cei cu espero ii mai inteleg da astia cu Tico si Matiz ar trebui sa va mai potoliti , si 100 e un risc cu astea si stiu ce vorbesc ca am condus destul Tico!

Tot respectul! Si eu merg la fel dar cu 120km/h pt ca imi place ca acul sa indice o gradatie numerotata, nu 110, 90 sau 130.

Iar eu nu-i inteleg nici pe aia cu espero/altceva, eu merg cu tico cu 100, cu dsn cu 120 si chiar si cu Mercedes C180 sport cu 120. Si nu va imaginati ce stabilitate are Mertu' cu suspensia sport dar totusi nu ma simt in siguranta peste 120. Asta in interiorul tarii ca in afara treaba sta altfel.

Da-mi voie sa te contrazic in legatura cu mercedesul ala sport.Cu Opelul Calibra ca sa merg in siguranta , mergeam cu 160.Repet ca sa merg in siguranta.Cine spune ca intr-o masina sport pusa la punct si nu vreo vechitura, peste 120 simte viteza inseamna ca n-a condus o masina sport.Si demonstrez cui vrea faptul ca la 160-180 , pe doua benzi intr-o calibra nu simte viteza-ca sa-i fie frica,adica.Intr-adevar, s-ar putea sa ai ceva senzatii la 120, dar in a treia. :lol: ...si crede-ma ca ai

2.Ai face bine sa-i intelegi pe-astia cu espero de ce merg ei cu 140, din moment ce tu mergi cu solenza cu 120...care e mai kamikaze dintre noi doi???????????

Păi şi-atunci la ce naiba le-au mai făcut tubeless dacă şi astea explodează ? sau sunt mai puţin predispuse la explozii ?

Cauciucurile tubeless "explodeaza" doar in 3 situatii: defect de fabricatie, TAIETURA (atentie, nu perforare cu un cui, ci taietura/sfisiere in vreo tabla/sticla) si ... cind il uiti cuplat la compresor (fara misto, au fost cazuri :lol: ); de prima situatie te feresti alegind cu grija producatorul anvelopei, de a doua te salveaza reflexele si capacitatea de a intelege pericolul, de a treia doar bunul Dumnezeu ... :lol: :lol: :lol:

Eu cu Dacia am patit explozie pe autostrada,aveam 90 km/h,expl dreapta fata.Cel de sus a fost cu mine ca am redresat si din fericire...uitati ca scriu pe aici.

Eu cu Mercedes am avut explozie pe fata...ne-am trezit in lanul de porumb, cu capul in jos si cu roatele in sus. aaaa, uitasem sa zic, aveam 160kmh :oops: ... noroc cu tabla de tanc la mert

Exact varianta cu taietura a fost, am si poza cu cauciucul... A avut o taietura ciudata (parca de cutit) si a bubuit la cativa km de locul de plecare... Avea deja 50km/h, dar cum spuneam, prezenta de spirit... Mai era un sant de 2-3m adancime in zona...

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Am testat noile mele Semperit Sport-Life si am remarcat cu uimire ca am ajuns la viteza max constructiva de 180 km/h fara prea mari probleme. Mergea si mai sus dar indicativul max de viteza la gume este 190 deci nu m-am riscat. Nici nu prea aveam unde.

Care va sa zica in uichendu asta am fost la Belgrad. Autostrada Nis-Belgrad fiind destul de buna, oricum mult mai buna ca a noastra, mi-am permis sa-i "dau in gura" lu YellowStar. Adica, vorba lu' Flex, sa-i arat acu' culcat pe dreapta! :D

Asadar, pedala la blana... n-a vrut decat 145 (nici o noutate)... hmmm... aha, iete ca vine o vale (autostrada asta vrece prin diverse vai si dealuri)... blana din nou... 150 km/h! La vale!

Mai mult n-a vrut de nici o culoare!

Mda... si Maharu zice ca are poza cu bordu Maty al lui la 160! N-am de ce sa nu-l cred... ca probabil si eu daca aveam si vint din spate poate ca atingeam... dar ... asta-i viatza... a mea n-a vrut! :?

Vintul si declivitatea soselei influenteaza copios Vmax a Matizului; for example, in general pe A1 merg la blana, iar vitezele maxime obtinute au fost intre 135 (catre Pitesti, cu vint din fata) si 155 (tot catre Pitesti, dar fara vint), in general catre Bucuresti ajung la 140-145 destul de lejer...

Cu 155 ala a fost caterinca maxima, eram in megaintirziere (de Paste) si am aliniat pe banda 1 cam tot ce am prins ... la un moment dat, vad in fata un Matiz rosu care gonea si ala furibund ... am zis sa merg cu el in tandem, dar la un moment dat a scazut pe la 130 si s-a tras pe banda 1 ... cind am ajuns in paralel cu el, a calcat-o iar si am mers cap la cap pina pe la 140, am vrut sa vad cit il duce capul si i-am dat in continuare (stiam ca-l iau, din cauza caucioacelor mele mai mari) ... pe la 145 (viteza lui maxima teoretica) apare in fata un Ford Fiesta pe banda 1, care mergea cam cu 120km/h ... nebunul cu roshcata ce-mi face? il depaseste pe ala PE DREAPTA, pe banda de urgenta, dupa care se plafoneaza si il las incet-incet in urma ... ce-o fi fost in mintea bietului Ford depasit si pe stinga si pe dreapta de 2 Matizuri gonind in draci, cu esapamentele urlind, nici nu vreau sa-mi imaginez ... cred ca ar fi vrut sa se faca mic-mic, precum in Arabella ...

Treaba asta cu depasirea pe ambele parti am practicat-o si eu... e marfa ... numa ca uneori pe banda de stationare mai e cite un bumper... ti se cam taie elanul.

Haaalooooo! inca n-am turometru :!: :!: :!: ... da' o sa am 8) .

Limitarea e la turatie, nu la viteza, asa ca daca reusesti sa reduci cumva rezistenta la inaintere e probabil posibil sa treci de cei 145 km/h constructivi, in viteza V ... e posibil ca eu s-o fi dus in limitare si in viteza IV, dar din cauza inertiei masinii se poate sa nu simt hicurile aferente :?: :idea: :roll: ... oricum, am dus-o in IV pina la 145 km/h si mi s-a facut mila de ea :oops:

Mda... si Maharu zice ca are poza cu bordu Maty al lui la 160! N-am de ce sa nu-l cred... ca probabil si eu daca aveam si vint din spate poate ca atingeam... dar ... asta-i viatza... a mea n-a vrut!  :?

Vreti poze cu bordul la 160? Trei metode:

1. Se suspenda puntea din fata (eventual in service pe elevator), cupelzi a 5-a accelerezi usor si faci click.

2. Se scoate cablul de la kilometraj, se cupleaza intr-o bormasina si faci click.

3. Faci o poza a bordului la o viteza convenabila si utilizezi un program de editare grafica.

La 160 cu Maty cred ca ai chef de orice, numai de poze nu.

Eu cred ca ultima este cea mai 'comoda' metoda.

Eu cu Verzitura mea am prins 140 in zilele ei bune fara sa tremure nimic. Acum nu prea mai am curaj... trebuie sa o mai gidil pe la roti si directie un piculetz.

PS: 140km/h am prins pe Buc.- Ploiesti, singur in masina, pe o portiune de drum unde nu eram decit eu si cu mine...

Eu zic ca poza poti sa-i faci lui Maty cu rotile suspendate si la 175 intr-a 5-a. Bagati si voi un ochi ca e un grafic aici care arata viteza la 6000 de ture intr-a 5-a. Eu nu m-am dus decat la 162 tot asa, intr-o vale. Am mai incercat tot acolo da mai prindeam trafic si nu ajungeam decat la 158. Concluzia mea: vale sa ai ca ajungi si la 175! Inainte de incercarea uitati-va la grafic ca sa stiti sa nu supraturati motorul si unde sa franati :lol: