Jump to content

Ce viteza maxima ati prins cu masina voastra

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Inca mai ia 150, micutul...ulei, filtre, fise, bujii, valva pcv si gume fata noi, unghi fuga facut si lichid de frana proaspat. I-am facut toaleta si vad ca i-a placut :D

Am facut si o poza dar nu se intelege nimic in afara de ac care sta in mijlocul rosului :)

Am fost surprins placut sa vad ca dupa 20.000+ km, masinuta s-a tinut pe autostrada in 130-140 fara prea mare drama. Consumul insa nu-l estimez mai jos de 6.5 pentru chestia asta. Oricum, la 140(si a fost 140, mai eram cu un avensis si un astra G, toti au confirmat ca am si sarit uneori de 140, in depasiri) era destul de stabila, nu mi-au tremurat picioarele. De la Pitesti la Bucuresti am asa am tinut-o, am facut autostrada in sub o ora.

Sa iti traiasca, si sa te duca mult si bine. Insa zic eu ca nu e cazul sa te uimeasca astfel de "performante". Eu fac naveta si viteza de croaziera e undeva la 110, cu depasiri de pana la 120, zilnic, pe 30 km dus-intors. Masina asta inca n-a vazut un check engine aprins in mers. Concluzia mea e ca ii place > :)

Dacia 1.3 160 km/h

Matiz 170

Leganza GPL 180km/h(limitata la 5000rpm , cred ca se duce mai mult decat pe benzina) Benzin 205km/h in conditiile in care am mixer de gaz care reduce dimensiunea admisiei. Benzina omw 100.

Am fost surprins placut sa vad ca dupa 20.000+ km, masinuta s-a tinut pe autostrada in 130-140 fara prea mare drama. Consumul insa nu-l estimez mai jos de 6.5 pentru chestia asta. Oricum, la 140(si a fost 140, mai eram cu un avensis si un astra G, toti au confirmat ca am si sarit uneori de 140, in depasiri) era destul de stabila, nu mi-au tremurat picioarele. De la Pitesti la Bucuresti am asa am tinut-o, am facut autostrada in sub o ora.

Eu m-as astepta la un matiz sa reuseasca performanta asta si la 140000 de km, 20000 de km inseamna ca de-abia si-a facut rodajul.

alfita: 225 si cica putea mai mult dar era benzina de 100 (motorul ar merge mai bine cu 95),

Sa-i spui lu mutu, indiferent ca da gol sau nu, ca viteza maxima atinsa cu 95 e mai mare decat cea cu 100.

• 4 weeks later...

Pai bora: 190 pe ceas cine stie in realitate...

avensis: 210 pe ceas la fel cu realitatea...

mercedes: 250 pe ceas, in carte scrie ca la cutia 7G-tronic nu merge mai tare de 240. Tinant cont ca motorul are aproape 1000km probabil ca asa e.

Vrei sa-ti zic in grade? :P Insezizabila cu "ochiul liber" panta respectiva. Cu siguranta era cat de cat inclinat drumul :)

Partea frumoasa e ca Frigiderul are 160k km =)) ) (ce-i drept facuti 90% pe afara, intr-un an si un pic, si e obisnuit cu "forja" )

Cand m-am dus acum de curand la Bucuresti pe "Soarelui" i-am dat 180 si culmea, am depasit un gold care rula pe banda 1...M-a surprins placut cat de bine se tine masina pe strada la viteza si la anii ei !

Pana acum ~190 cu lacetti deoarece n-am avut drum suficient s-o tin la blana mai mult.Sper sa prinda 200 ca daca nu ii dau foc :mrgreen:

Cand m-am dus acum de curand la Bucuresti pe "Soarelui" i-am dat 180 si culmea, am depasit un gold care rula pe banda 1...M-a surprins placut cat de bine se tine masina pe strada la viteza si la anii ei !

Nu e bun, bre. Ia-ti Logan!