Jump to content

Ce viteza maxima ati prins cu masina voastra

Recommended Posts

• 3 weeks later...

Astazi, pentru prima data am dat astrei 170. Am ajuns la viteza asta apoi am lasat-o moale, are doar 1010km :) , ajunge fff repede la aceasta viteza, muuult mai repede ca cielo

Poze cu ce poate dupa 1500 de km si cu prima ocazie cand voi fi sa zicem asa...."singur pe drum" :P

Edited by uskt2005
merge de o viteza maxima in rodaj la 1000 de km.

Viteza maxima la opelurile astra hb cu motor de 1,6 este undeva la peste 200 pe ceas

Eu pe ceas am atins 170 nu am tinut-o acolo si avea undeva pe la 4500rpm (nu am avut timp sa ma uit pt ca am redus)

offtopic:

@tommy toate problemele mele la cielo nu s-au datorat celor 8000rpm date o data sau de doua ori, ci pur si simplu asa a fost sa fie...sa se strice. Cielo are deja peste 90.000 de km, nu papa ulei deloc, trage fff bine masina, piese schimbate la ea au fost: IAC-ul, calculatorul de GPL(schimbat degeaba, pe garantie), un rulment pe dreapta(huruia putin si...) si mai nou ECM-ul masinii (de vina conectorii).

Edited by uskt2005

Breee, closca si cu uscat.. am zis maxima ca a postat la maxima, nu ca a atins maximum =))

Trecand peste asta, da-i talpa in rodaj ca doar sunt banii tai, ca doar sa mai ai rabdare 2-3 mii .. doar ai mai bulit tu si cielo.

hai lasa-ma cu mersul foarte bine, eu cred ca tu ai uitat cate posturi la probleme tehnice ai.

Edited by Tommy
hai lasa-ma cu mersul foarte bine, eu cred ca tu ai uitat cate posturi la probleme tehnice ai.

Problemele tehnice ale mele sunt legate de consumul marisor de GPL si aprinderea check engine-ului, aprindere datorata ECM-ului cu probleme de conexiuni.

La mersul foarte bine m-am referit la cum trage masina si la cum se comporta pe sosea nicidecum la un bec care palpaie din cand in cand.

Sa-i spui lu Mutu'(poate joaca prost azi :P ) ca tu sau altul oricare in primele 2-3.000 de km ai/a mers numai cu 90/h

Gata, m-am saturat, am incheiat cu offtopicul...

Edited by uskt2005

165 km/h pe A1 Pitesti Bucuresti. Orgolios din fire nu am vrut sa las un Cangoo sa ma depaseasca pe banda din dreapta! asta se intampla acum 3-4 ani dar de atunci nu am mai depasit 120 si asta foarte rar. Tot pe A1, dar doar de proba sa vad "cat duce", cu un Ford Focus 2007 1,8 TDCI 197 km/h. Cred ca putea si mai mult dar nu m-a lasat motorul sa trec de 3000 RPM!

3000rpm la 200 la ora? Pai la 3000rpm dezvolta probabil in jur de 100CP. E normal sa nu poata mai mult ... Incearca o retrogradare, poate se mai duce putin. Sau pune pneuri mai mici...

E modelul de 115 Cp diesel, ce sa retrocedez la viteza aia? Sa ii dau cu a 4-a nu a-s inecrca, dar cu prima ocazie incerc. sa ii pun pneuri mai mici nu este cazul deparece e masina firmei si nu se aproba!

A mai fost o dată, aici, profesore :P , chiar deasupra de postul tău.

@martiz, te cred că ai ajuns la viteza aia, numai că imi vine tare greu de crezut că acest top speed a fost atins la 3000 rpm în ultima treaptă. Văd că, la motorul ăsta, puterea maximă e la 3700rpm, iar viteza maximă declarată (informativ) e 190kmph... tare lungă mai trebuie să fie treapta 5a :D

Viteza maxima la matiz in foaia de catalog este de 144km/h, da sau nu? Atunci cum iti explici, si nu sunt singurul de pe acest forum, ca am rulat cu mai mult decat atat? Ford-ul il alimentez numai cu motorina euro 5 de la OMV. Pur si simplu nu vrea sa treaca de 3000 rpm in treapta a 5-a, treaba incercata de 2 ori! Viteza a fost citita de pe vitezometrul masinii nu de pe GPS care pesemne ar fi aratat 190km/h.

Edited by martiz

Eh, nu-i vorba că nu te cred, ţi-am zis că te cred. Ştiu şi că de obicei viteza maximă "prinsă" e mai mare decât cea trecută în specificaţii. Numai că m-am mirat de cât poate să fie de lungă ultima treaptă a cutiei... În fine, nu mai contează, suntem offtopic, probabil că la 90kmph e (mult) sub 1900-2000rpm :D . Fain, probabil la mers liniştit se scot consumuri extrem de mici :)

• 5 weeks later...

Viteza maxima data de mine in citroen berlingo a lui taicamiu de munca, cand veneam spre bucuresti, obligat de el, 130km/ora.

Dat singur in masina dupa "plac", pe fosta dacie nova, maxim 110km pe dambovita paralel cu dambovita spre iesire din bucuresti.(primeam flashuri la 110 ca merg prea incet =)) )

Nu suport sa merg cu viteza mare.

Edited by crystygye
  • 2 weeks later...

cu chevroletul meu kalos din 2004, motor 1.4 (94 cai) am prins 180km/h pe autostrada bucuresti-pitesti. In general merg pe autostrada cu 120 - 140, dar am prins-o libera de tot in multe dati, si atunci am calcat bine pedala. cu acceleratie blana direct prinde maxim 175km/h. daca o accelerez progresiv, atunci prinde 180.

Cu cauciucuri de iarna, benzina de 95, si 1 grad C afara sincer sa fiu nu cred ca trecea, nici nu am avut unde sa o tin mai mult ca intram in focsani

Dar cu benzina cu cifra octanica de 98-99 cu anvelope de vara si la o temperatura ceva mai ridicata sigur trece de 200. Vedem la primavara :D

:lavolan:

• 3 weeks later...

167 km/h pe GPS in seara asta pe A2. Pe bord aveam putin sub 180. Poate daca o spalam si eu devenea mai aerodinamica si atingea cei 170 km/h din cartea tehnica.

Joi dimineata, cu inca 2 persoane la bord si portbagajul plin, nu a trecut de 161.

Bineinteles, nu vibra absolut nimic, dovada ca (inca) am cauciucuri bune ce nu necesita plumbi pentru echilibrare. Singurul impediment era senzatia de rezervor spart data de acul de nivel din bord.

Edited by laurentziu83

Uskat tine-o tot asa, baga mare, da-i gaz, poate prinde masina si ...a 3-a revizie sau macar 50k km dupa care o poti vinde . Stiu ca placerea ta este sa turezi motorul peste cit poate el dar poate te gandesti ca-l doare si pe el ca e mic, are doar 5000km .