Jump to content

Ce viteza maxima ati prins cu masina voastra

Recommended Posts

200 pe bord, dacia logan 1.6 16v.Sunt sigur ca viteza reala nu avea cum sa fie mai mare de 183, viteza maxima din talon. Din proprie experienta cu multe masini la peste 90% din ele viteza REALA e cea din talon, adica cea care o da producatorul.

ca mai schimba vreunul dimensiunile la roti, sau ca vitezometrul are o abatere mai mica sau mai mare (in functie de marca masinii) e alta treaba.

Edited by bossake
Astazi, cu masina urcata pe elevator, maxim aveam pe bord 168 km/h, cand a intrat limitarea. Sunt tare curios cum au prins altii 170 sau peste cu Matizul.

A intrat limitarea in treapta 5 acolo? Mi se pare un pic curios pentru ca din calcule, la 160km/h afisati de vitezometru motorul ar trebui sa aiba 5600rpm. Pana la 6600rpm. Limitarea ar trebui sa fie pe la 180km/h pe ceas. Ca nu ajunge in veci acolo e altceva.

Astazi, cu masina urcata pe elevator, maxim aveam pe bord 168 km/h, cand a intrat limitarea. Sunt tare curios cum au prins altii 170 sau peste cu Matizul.

Stiam ca nu trebuie sa invarti rotile in gol , cu masina suspendata.Ceva de planetare cred.

N-a avut nimica. Noi mai probam astfel masinile si n-au nici pe dracu'.

Oricum, misto sa vezi cum creste viteza pe vitezometru de parca ar fi turometru.

Si, intr-adevar, tot pe la viteza aia am simtit ca mi-a intrat limitarea si in coborarea de dinainte de Tariverde, jud. Tulcea, cand veneam de la Costinesti.

Am sa-mi iau odata si GPS-ul cu mine in Matiz, sa vad ce eroare are vitezometrul fata de realitate. La Clio aveam 5 kilometri cu anvelopele standard (175/65 r 14), si de 2-3 km cu anvelope de 185/65

Edited by laurentziu83

Eu maxim vreo 100. Si asta pentru cateva secunde. Sunt realist, conduc Matiz, nu Volvo.

In aceeasi masina, eu in dreapta, aveam 140 pe autostrada soarelui, conducea matusi-mea, fostul proprietar. Atuncea stateam si ma bucuram de priveliste, acuma as bate-o daca ar face acelasi lucru ! :o

In matiz, la peste 100 la ora iti vine sa cauti comanda pentru flapsuri ca sa iti iei zborul :D Masinuta asta nu are ce cauta cu viteze peste 100, nici singura pe pista. Cei care ma contrazic, va invit frumos sa va dati jos plafonul de carton dinauntru (foarte simplu, se scot parasolarele si manerele, si chederele de la usi in partea de sus, dureaza 5 minute) si sa aruncati o privire la ce aveti deasupra capului. Sau ma rog, ce nu aveti.

Eu maxim vreo 100. Si asta pentru cateva secunde. Sunt realist, conduc Matiz, nu Volvo.

In aceeasi masina, eu in dreapta, aveam 140 pe autostrada soarelui, conducea matusi-mea, fostul proprietar. Atuncea stateam si ma bucuram de priveliste, acuma as bate-o daca ar face acelasi lucru ! :o

In matiz, la peste 100 la ora iti vine sa cauti comanda pentru flapsuri ca sa iti iei zborul :D Masinuta asta nu are ce cauta cu viteze peste 100, nici singura pe pista.

Eu zic ca tu ar trebui sa iti predai permisul. Nu toata lumea trebuie sa conduca. De aia se face un control psihologic. Daca nu esti in stare psihologic sa depasesti 100 km/h (practic o viteza unde intr-a cincea subturezi motorul), inseamna ca, daca iti face vreun pieton "bau", tu te sui cu tot cu masina in copac de frica.

Cei care ma contrazic, va invit frumos sa va dati jos plafonul de carton dinauntru (foarte simplu, se scot parasolarele si manerele, si chederele de la usi in partea de sus, dureaza 5 minute) si sa aruncati o privire la ce aveti deasupra capului. Sau ma rog, ce nu aveti.

Inteleg ca intr-o decapotabila ti-ar fi frica sa pleci de pe loc.

Ai vazut vreodata cum arata un Matiz la un impact frontal la 100km/h?

Nu se fac masini din care sa iesi viu dupa un impact frontal la 100 km/h, nu se baga cineva sa impiedice selectia naturala.

Bre, da tie nu ti-e putin rusine ca matusa ta conduce cu 140 iar tie ti-e frica sa sari de 100? =))

Recunosc, si eu cand eram incepator mergeam cu 80-90 in afara cu matizul, dar am evoluat si acum merg cu 120-140 in mod normal cu matizul, vazand consumul care si la vitezele astea se incadreaza in limitele decentei, adica nu sare peste 6.5%.

De asta suntem fiinte inteligente, ca sa evoluam, nu sa involuam.

Da, am vazut matize facute praf la care imi dadeam seama ca a fost matiz doar recunoscand vreo lampa spate sau vreo bucata de hayon, dar asta nu inseamna ca trebuie sa imi inghete sangele in vene cand sar de 100, ci, dimpotriva, sa stiu sa-mi pastrez sangele rece si, in situatii periculoase, nu sa ma kak pe mine ci sa tin strans de volan si sa caut traiectoria optima fie pentru a minimiza pagubele, fie pentru a iesi nevatamat. Ce ai fi facut tu cand, acum aproape 5 ani, intr-o depasire, am nimerit intr-o balta lata cat tot sensul de mers, de am acvaplanat si m-am rasucit aproape 180 de grade? La 100 la ora? Tot cu matizul eram. N-am patit nimic, nici spoilerul nu l-am zgariat.

Ce te faci cand mergi linistit pe sensul tau de mers si unul pe contrasens se baga in depasire si uita sa reintre pe sensul lui de mers? Iei mainile de pe volan si inchizi ochii? :dizzy:

NU serios acum, dar eu n-am nevoie pe sosea de oameni fricosi, care reactioneaza imprevizibil.

Intr-adevar, nu se recomanda sa sari de 120 la ora cand mai ai si pe altii in masina si esti pe drum national ondulat, ca se uita la vitezometru si se sperie, dar altfel, de ce nu? Dar tu ca barbat, sa iti fie frica sa sari de 100 atunci cand drumul ti-o permite, chiar si legal, inseamna ca ori ai tu o problema, ori masina ta e un harb care trepideaza din toate partile si lasa 4 urme pe sosea.

Aici nu e coltul moralistului asa ca nu va abateti de la ideea topicului. Care are o problema cu viteza atinsa de ceilalti membri sa deschida un topic pe aceasta tema de batut campii moralist.

Edited by andreib

Eu am ajuns la vreo 145 pe A2 in drum spre Slobozia si chiar nu mi s-a parut asa de instabil Matizul. Bine, ca nu e la fel ca la 40 la ora, asta-i altceva insa nu poti spune ca iti iei zborul. Important e sa fie drumul liber si sa fii odihnit si sigur pe tine.