Jump to content

Ce viteza maxima ati prins cu masina voastra

Recommended Posts

Normal ca 17%, doar nu era sa consume 5% la viteza aia. :P Si inca era consum stabilizat, in accelerare era de vreo 25%.

Benzina da, era de 95, Efix de Rompetrol (merge mai bine decat Mol-ul).

Viteza maxima in talon e de 195 daca nu ma insel, asa ca teoretic ar trebui sa vad 200 pe display. Insa motorul nu are decat 12000 de km, probabil nu s-a lasat suficient. Ar mai fi probabil si benzina, care e ideala pentru mers zi de zi, insa in sarcini mari nu-i cine stie ce. Mol de 95 e exact opusul.

Incearca intr-o treapta inferioara. Altfel s-ar putea sa aiba dreptate Tommy, s-a mai vazut si la altii :)

Io cu skoda am urcat la 240 pe ceas (aka vreo 235 pe bune) intr-a 5-a. Cu a 6-a nu sunt f convins ca e capabila de asta in linie dreapta.

• 4 months later...

vaai ce ceasuri ai :) )

la koreanca mea i-am reuşit doar un 175 kmh, evident în străinezia, dar cu benzin de 95, chiar dacă am un motoraş de numai 1.4

175-ul era pe vitezomătru, nu pe gps.

:-

Ignorati zgomotul de fond, statia CB era la maxim, eram cu urechea ciulita :D

Din pacate n-am putut pune acul pe 200 pentru ca tot timpul mai aparea cate o masina in fata si reduceam sa pot trece in siguranta, iar cand a fost liber se termina autostrada =))

Foarte mişto, se vede că are cuplu motorul. A mea a ajuns la 175 dupa 2 minute, de la 160 kmh. Dar e benzinar de 1.4 şi avea benzină de 95.

Edited by Mircea
  • 2 weeks later...

Viteza maxima am avut cu Nissan Almera motor 1.5 benzina = 210km/h pe ceasul de bord. asta e maxim cat poate, in linie dreapta pe a2 cu masina aproape goala, benzina de 98 de la petrom, cauciucuri goodyear H. poza n-am ca la viteza aia numai de poze nu eram in stare. se simtea viteza din bord din plin... megaadrenalina.

le: consum mediu la viteza asta in jur de 10%

Edited by titus

200, mai mergea dar era aproape de 6000 rpm. In carte 210 v max, dar cu ceva modificari ajunge la 240 si probabil 7500+ rpm (e pe rosu de la 6500 rpm).

N-am mers sa vad top speed, m-am uitat la vitezometru/turometru dupa o depasire.

• 2 weeks later...

215 @ 6250rpm cu Alto 101

Nu comentati claritatea pozei va rog...nu-mi ardea de facut poze foarte clare...eram atent mai mult la drum pt ca era destul de aglomerat

post-4881-015968800 1289224321_thumb.jpg

• 1 year later...

Ieri am ajuns prima data cu Cielo din dotare la 180 pe bord. :banana: Mai avea vreo 2-3 cm de pedala am apasat-o dar se simtea ca nu poate mai mult, eventual reuseam o crestere a consumului nu a vitezei. Nu stiu care era viteza reala, dar mi-a placut cum sta masinuta pe drum la viteza asta, mult mai bine decat ma asteptam. Pana acum nu am incercat mai mult de 160 pe bord.De acum merg cuminte pana la maxim 140km/h.

A3, masina sta bine pe drum, dar motorasul nu poate mai mult de atat. Ma asteptam undeva la 185-190. Oricum ma declar multumit pentru 75 de cai obositi :)

Edited by danutza

Ma scuzati ca intervin, insa eu nu am putut sa inteleg niciodata asta cu "mai avea pedala". Voi cand vreti sa prindeti viteza maxima, nu ajungeti cu piciorul la faruri din start?

Nu simtiti ca trece pedala prin firewall? :D

Eu mai folosesc si a 4-a cat se poate (pana pe la 160-170) pentru a ajunge mai repede, dupa care in a 5-a mai iau vre-o 15 km dupa care, la voia Domnului poate mai iau inca 10-15 maxim :) .

PS Am vazut la cielo GLE 8V cu ochii mei 180 cu a-4-a.

Masina trage mai bine cand calci aceleratia treptat decat daca o calci brusc. Oricum pedala mai avea degeaba, am calcat-o pana la fund dar dupa 10-15 secunde am ridicat 2-3cm piciorul ca oricum nu mai urca.

Probabil ca merge 180 cu a4-a, merge sigur 140 cu a3-a, dar nici cu ultima treapta nu urca mai sus ca nu mai are cuplu.

Edited by danutza

Asta e mit mostenit de la carburatie.

Daca cielo face asa, ceva nu e in regula (amestec prea bogat ? ardere insuficienta? ).

In rest, de acord cu tine.

Masina trage mai bine cand calci aceleratia treptat decat daca o calci brusc.

De acord cu Dark-ul. Tot mit este si ca vei realiza economie de carburant in acelasi stil (pedala calcata progresiv-lent)

De acord cu Dark-ul. Tot mit este si ca vei realiza economie de carburant in acelasi stil (pedala calcata progresiv-lent)

..sunt putin dezamagit. Eu in sinea mea chiar imi imaginam ca mai salvez putin carburant in felul asta. Si eu care mi-am dezvoltat un picior atat de ''sensibil'' incat cred pot creste turatia motorului cu cate 10 rpm :prr: . Totusi personal nu apreciez zgomotul motorului daca ii bag talpa deodata. parca are un barait de ''fortat''.

Ca sa fiu in spiritul topicului, eu am mers cu max 150 km/h constant. Mai mult nu ma simt eu bine desi masina nu imi creeaza nesiguranta, sunt doar genul care vrea sa se plimbe, nu sa alerge; si asta a fost intr-o zi cand trebuia de urgenta sa parcurg Bucuresti - Valcea. In rest 110 km/h :lavolan: (in afara de depasiri pe autostrada)

Edited by Corneda

Stai linistit ca nici noi nu mergem continu cu 180. De obicei nu depasesc 140. Dar mai testam si noi masinile din cand in cand sa se mai desfunde injectoarele :) . La mine a fost primul test de 5 ani de cand am masina, si altul nu va fi prea curand.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Cielo - 190 km/h cu bordul original, 170 km/h cu bord electronic care teoretic nu fura. Viteza de 170 km/h pe lcd am luat-o pe A2, avand 3 incercari cu fix acelasi rezultat... mai mult de 170 km/h nu a mai vrut deloc, orice i-as fi facut.