sorin77 Posted May 6, 2008 Share Posted May 6, 2008 @alexinno, tocmai asta e problema ca fara sa distrugi butucul nu prea poti sa il desfaci ori nu mi-am dat eu seama cum. Daca as fi putut sa il desfac indepartam bucatiile de plastic care s-ar topi la o sudura. In cazul tau ca sa scoti cheia afara din butuc poti incerca sa folosesti in ac si o penseta. Cu acul indepartezi camasa de metal, iar cu penseta tragi de restul de cheie -asta sigur daca restul de cheie este cat de cat accesibil pentru penseta. Link to comment
acielv Posted May 6, 2008 Share Posted May 6, 2008 @sorin77 O bucata de tabla de 1mm, un spiral de 6 si 2-3 suruburi cu piulite si saiba. Bucata de tabla sa fie mai mare decat urechea de la flansa care s-a rupt, pentru ca vei mai vedea pe langa butuc, pe interiul peretului de la portbagaj gauri in sistemul de ranforsaj care iti vor facilita prinderea butucului chiar in 3 suruburi. Daca nu ai asa ceva acasa, cred ca la orice atelier care face tinichigerie iti poate rezolva problema cu max 15 ron. Link to comment
soferucalm Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 Incuietorii portbagajului meu ii lipseste partea de pe fusta. De fapt este la a treia sudura. Dupa accidentul de acum un an tot caut acea piesa si din nefericire nu dau de ea. Careva ma poate ajuta? Multumesc! Link to comment
sorin77 Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 @soferucalm, cauta la sectiunea bursa aici pe forum. Sunt acolo masini care se vand pe piese (dezmembrare). Cu siguranta au si piesa care iti lipseste tie. Link to comment
soferucalm Posted May 11, 2008 Share Posted May 11, 2008 Din nefericire, timpul alocat acetui tip de activitate i-mi este limitat. Care va citi postul meu si considera ca are piesa respectiva disponibila poate telefona la nr. 0746500423. Momentan lucrez prin zona Fagaras. Multumesc! Link to comment
06dht Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 salut. hai sa va zic si eu cum se deschide portbagajul la cielo simplu si fara bataiii de cap eram intr-o zi cu niste prieteni pe langa masina la o vorba. unul mai tampit nu are ce face si apasa pe yala de la porbagaj. trebuie sa ma credeti k nu mi-a venit sa cred cand am vazut cum se ridica capota ). surubul care fixeaza yala era slabit si lasa yala prin impingere saa se duca putin in interior deschizind astfel portbagajul. problema e ca am strans piulita da ...nu prea se strange indeajuns. asta e . Link to comment
madkat Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 am tot cautat si asta e cel mai potrivit topic pentru a posta intrebarea mea: incet incet yalele de pe cielo-ul meu isi dau demisia - cea din stanga in urma unei incercari de fortare acum vreun an jumate si mai nou cea de la portbagaj "de nebuna" ... as vrea sa le schimb chiar daca nu prea le folosesc (cea de la portbagaj doar ca backup in caz ca imi cedeaza deschiderea electrica) dar mi-e tarsa sa dau banii pe tot setul (inclusiv contact) si cu doua chei nu se pune problema sa umblu exista posibilitatea de a cumpara acei butuci/yale "blank" urmand sa ii duc la un facator de chei sa ii "formeze" dupa cheile mele? sau merita mai mult sa renunt pur si simplu complet la descuierea masinii din cheie? (sunt atatea masini asa) Link to comment
cris06 Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Lasa si sistemul mecanic cu cheie ca, daca ramai fara baterie ai s-o deschizi cu rigla! Mai mult nu scriu ca ... se stie! "> Intreaba si tu la un magazin mai serios de piese Daewoo daca exista butuci bruti. Desi, ma indoiesc... Link to comment
Andrey24 Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 aveti cumva idee cam cat costa o incuitoare de portbagaj la cielo?la mine i sa rupt arcul ala si se deschide in mers Link to comment
madkat Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 da... nu zic ca nu ai dreptate (si cu rigla ) sa vad cat costa exact setul - si iau o decizie pana la urma... Link to comment
Dj_Dark Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Daca te referi la "clantaul" de jos sau zavor ce naiba o fi e vre-o 30 Ron. Link to comment
iulian2009 Posted October 25, 2010 Share Posted October 25, 2010 Bun ziua tuturor. Imi fac si eu aparitia cu o problema mai mult decat grava pentru mine. La al meu cielo, coreean, mi s-a rupt urechiusa de la incuietoarea portbagaj. Am luat alta sa o schimb si m-am apucat de lucru in fata blocului. Am desfacut parghiile de metal (tijele) din incuietoare si am inceput sa ma chinui cu desfacerea surubului ce tine incuietoarea. Avand un WD-40 in masina, sub scaunul soferului am vrut sa apelez la el.Atunci un istet de vecin mi-a inchis portbagajul. Intrebare: exista vreao metoda de a-l desface? Parghiile fiind scoare nu pot actiona nimic din incuietoare. Din interior nu pot ajunge, pe la bancheta din spate intrucat am butelia de GPL fix pana in ea, in portbagaj? Va rog orice idee este binevenita. Multumesc. Link to comment
madkat Posted October 25, 2010 Share Posted October 25, 2010 Distrugi incuietoarea veche - daca oricum trebuie sa o schimbi... Cu grija sa nu zgarii vopseaua pe marginile "gaurii". Link to comment
iulian2009 Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 Distrugi incuietoarea veche - daca oricum trebuie sa o schimbi... Cu grija sa nu zgarii vopseaua pe marginile "gaurii". Ok o distrug eventual cu o masina de gaurit. Dar cum ajung sa prind tija de metal si sa trag de ea pentru a deschide? Link to comment
Viktor Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 Cu masina de gaurit, nu-i suficient. Parerea mea, impingi toata incuietoarea inauntru si pe gaura aia incerci sa prinzi cu ceva de tija sau, daca ai cit de cit spatiu pe linga butelie, incerci pe acolo. Link to comment
iulian2009 Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 Da.Multumesc pentru sfaturi.Le voi incerca, dar asta sambata.Imi voi pregati 2 pachete de tigari, o bere si rabdare...Si cand ma gandesc la faptul ca incuietoare noua e in portbagaj impreuna cu toata trusa de scule.... ) Link to comment
madkat Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 urechea de prindere a incuietorii este din plastic. Deci daca impingi tare in ea o sa o rupi, si gaura din capota este teoretic suficienta sa poti apuca parghia Link to comment
CATALUTA Posted February 19, 2012 Share Posted February 19, 2012 cum ai rezolvat problema am patit si eu acelasi lucru Link to comment
Viktor Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Da' leacul a nu se mai deschide (in mers) nu-l detine nimeni ? Mie imi facu figura recent, in ~30km in regim de autostrada mi s-o aprins martorul in bord de trei ori, si desigur zdravosenia clantanea in spate . Tre sa analizez ce dracusori are si sa-i caut posibilitatea de a ii monta o piedica de siguranta a nu se mai deschide cind vrea muschiu lui ... Link to comment
tunning4life Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Incearca sa schimbi incuietoarea, poate de la ea e problema Link to comment
kikosro Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Viktor ce martor ai tu de iti apare cand iti este deschis portabagajul ? Ca nu am vazut la nici-un cielo asa ceva , nici macar la cele coreene . Ai putea sa faci o poza te rog ? Sunt curios Link to comment
Viktor Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Am rezolvat-o . Cauza fu arcul de tensionare intre cele doua pirgii din interiorul incuietorii ( nu a butucului cu cheie, ci piesa cu clampusul de la baza ) . In interior are o afurisenie de arculet de ~1,5 cm lungime a carui una din urechi fu rupta . L-am inlocuit cu un altul asemanator (o ideie mai tare, mai dur fata de cel original ) ce l-am gasit printre catrafusele mele pe aici . Din nefericire, incuietoarea e nituita ce papa ceva mai mult timp si munca pentru a fi dezmemrtata si remontata (se poate, dar am sarit peste faza asta ) . Cu doua capete de sirma subtire cirlig la capete, din ambele parti (sus-jos) am reusit a monta noul arc in interior. Gresat, montat, testat . Merge foarte bine atit din interior cit si la cheie si drept bonus, se aude un "clant" sanatos cind inchid portbagajul (arcul in cauza isi face treaba bine bag seama). @kikosro, a mea e coreana , iar la deschiderea portbagajului, martorul "usa deschisa" semnaleaza in bord si desigur lampa plafoniera de e pe pozitia ON . Am luat jos de pe un SH incuietoarea in ideea de a folosi arcul. Din pacate aceiasi problema, arc rupt si din cite retin aceiasi figura facea, din cind in cind se deschidea si de inchis se inchidea destul de greu. Deci broasca/zavor ii zice, nu incuietoare (nu-mi veni in minte de moment) . Am insemnat unde e pozitionat arcul ci pricina la interior. Link to comment
Viktor Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 @tunning, nu m-am indurat a schimba piesa complect, arata ca si noua (cum de-altfel si celelalte componente, intregul mecanism montat pe usa portbagaj) si tind a crede ca-i piesa originala avind vopsea pe cele doua suruburi . De ma mai tine inca un douj' de ani ... mi-s multumit . 1 Link to comment
Mocanu Andrei Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 Viktor am schimbat si eu piesa aia de la portbagaj si acum nu mai pot sa deshid portbagajul din buton(cielo model coreean) si ma enerveaza sa scot cheia din contact de fiecare data cand trb sa deschid portbagajul. Ceva solutii? Link to comment
cris06 Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 (edited) Poate nu ai montat parghia actuatorului in mecanismul nou. Edited April 3, 2017 by cris06 Link to comment
Recommended Posts