Jump to content

Despre provideri de cablu TV si altele...

VIPER

Recommended Posts

Nu stiu in Constanta, dar in Galati cred ca sunt maxim 3 programe din toata grila stereo, unul din ele "baleiaza" nonstop intre mono stereo, cu pacanitul aferent cand trece de la una la alta, asa ca il fortez in eu mod mono. Deci concluzia: "e de la ei".

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...

Finally!

Consiliul Concurentei taie in carne vie

Cartelul cablistilor a fost amendat cu 7.5 milioane de euro

Consiliul Concurentei a finalizat investigatiile declansate pe piata serviciilor de cablu si a sanctionat companiile UPC Romania, RCS&RDS, Astral Telecom si Cablevision of Romania cu amenzi in valoare totala de 25.944.809 lei (aproximativ 7.5 milioane de euro), acuzatiile fiind de incheierea unei intelegeri de tip cartel.

In urma acestor investigatii, autoritatea de concurenta a constatat ca, in anul 2001, intre societatile UPC Romania si HI-FI QUADRAL s-a incheiat o intelegere de tip cartel, avand ca obiect impartirea pietei serviciilor de cablu din municipiul Timisoara.

Avand in vedere ca aceste intelegeri anticoncurentiale sunt considerate cele mai grave incalcari ale regulilor de concurenta, Consiliulu a decis sanctionarea partilor implicate.

In consecinta, Compania UPC a fost sanctionata cu 7.257.984 RON (echivalentul a peste 2.100.000 de Euro), iar compania RCS&RDS, in calitate de succesor de drept al HI-FI, cu amenda de 807.275 RON (echivalentul a peste 235.000 de Euro).

Totodata, prin aceste investigatii, Consiliul Concurentei a constatat ca societatile Astral Telecom si Cablevision of Romania au savarsit, in Bucuresti, un abuz de pozitie dominanta, manifestat prin impunerea de tarife majorate in mod nejustificat de cresterea costurilor.

In acest caz, oficiul a decis sanctionarea companiei Cablevision of Romania cu amenda de 273.766 RON (echivalentul a peste 79.000 de Euro) si a companiei UPC, in calitate de succesor de drept al Astral, cu amenda de 17.605.784 RON (echivalentul a peste 5.100.000 de Euro).

© hotnews.ro

Am un tv achizitionat de curand, Samsung 82cm CRT, 16/9. Booon, are o gramada de setari de sunet, SRS, Turbo, etc dar, pe cablul normal, merge numai in mono. Incerc sa-l dau pe stereo dar nu merge.

Daca dau pe orice intrare externa, automat trece pe stereo, chiar daca eu nu am bagat decat un rca cu semnal video (de la dvd).

Pacat de televizor. Cel mai bine (daca ai maxim 2 tv in casa) e sa treci pe DTH (boom, digitv, maxtv, dolce etc). Acum e concurenta mare pe segmentul acesta si preturile OK.

@Sebian Si ce daca ... au mai dat si producatorilor de ciment amenzi anul trecut (muuult mai mari) ... ai auzit cumva de vreo reducere a pretului cimentului ??? Iti spun eu ... chiar l-au crescut putin ... sa-si recupereze bani de amenda :D

Deci ... amenda e un maaare ... beep

In alta ordine de idei ... daca tot vorbim de firme de cablu ... eu am avut TV+net de la Genius Network ... o retea mai mititica cu sediul in Galati dar cu clienti si in Braila. In 2 ani cat am stat la ei nu am avut decat o singura intrerupere de 4 ore la net ... intrerupere pe care le-o puteam imputa lor ... fibra taiata! In rest totul la superlativ. Calitate imagine, canale disponibile, stabilitate net etc.

In Iunie 2006 au fost preluati, impreuna cu Astral-ul de catre UPC. Astia au hotarat ca cele doua retele sa fuzioneze iar toti abonatii Genius sa fie mutati cu catzel si purcel la Astral.

Rezultatul: daca o retea de "doi lei" (cum ii caracterizeaza angajatii astral pe cei de la Genius) isi permitea sa nu foloseasca banda extinsa (toate canalele de acolo le gaseam si in UIF) ... UPC-ul ...care e o firma mare si potenta din punct de vedere tehnic nu-si permite. Asa ca daca vreau sa vad: Antena 3, Euronews, Money Chanel, AXN (asta pe vremea cand plateam HBO-ul) si inca vreo 4 canale tre' sa-mi schimb televizorul!!!

Cu HBO e o alta gainarie. El costa 16,2 RON ... care la cursuri medii de 2,7 RON pt un dolar si 3,5 RON pentru un Euro ... nu prea da 4$+TVA cum zice lumea ... ci da 3,88E+TVA. Adica ... pe langa ce castiga de la HBO Romania ... pentru fiecare abonat ... mai scot si aproape 30% diferenta dintre Euro si dolar ... Deci ... am renuntat la HBO ...

Internetul ... o alta gluma dar nu la fel de proasta. In zilele bune nu trebuie sa resetez modemul, recunosc :> . In general insa ... macar o data pe zi. Despre viteza ... daca la Genius aveam 90% din timp viteza maxima ... aici ... procentul scade simtitor. Da' nu pot sa ma plang ... prea tare (aseara am adus DVD-ul de la OpenSUSE 10.2 si am avut momente in care "tragea" cu 25 KB/s fata de maximul de 180 KB/s ... si in final am scos o medie de 112 KB/s ... acceptabila).

Insa cu telefonul este altceva. In momentul in care m-au "dus cu zaharelul" sa ma mut cu net-ul la ei mi-au dat un abonament de telefon (cel mai mic) gratis. Aveam cateva minute incluse ... si am zis ... hai sa-l iau si am lasat-o balta cu RDS-ul. Numai ca termenul de instalare era 30 iunie ... l-am vazut instalat abia la sf. lui August ... si asta dupa interventii de genu': ma duc la OPC. Bomba vine la inceputul lui Octombrie cand ma suna o voce cretina sa ma anunte ca-si schimba abonamentele si ca ciuciu gratuitate de la 1 Noiembrie.

La sf. lui Octombrie insa .. imi vine factura pe Noiembrie in care era trecut ... abonament telefon 0 lei si conveorbiri pe septembrie ... asa ca ma gandesc ... proasta aia nu a stiut ce zice.

S-o cred eu ... pentru ca in jur de 10 Noiembrie ... ioc ton la telefon. Sun la ei si primesc bomba: da' nu ati avut niciodata telefon la noi !!! Buuun ... si minutele de plata de pe ultima factura ... ce fac cu ele ??? Pai ... daca apar pe factura le platiti :) )

Asa ca ... asta e Astral-ul.

Saptamana trecuta am semnat contractul cu RDS-ul pentru net+telefon (din pacate in Braila dau numai pt. persoane juridice si numai net+telefonie) ... si astept sa vina echipa de shoc sa-mi traga fibra in casa. Din cate stiu in Iunie-Iulie anul viitor vin si cu televiziunea ... asa ca ii pup pe frunte pe ce de la Astral.

Saptamana trecuta am semnat contractul cu RDS-ul pentru net+telefon (din pacate in Braila dau numai pt. persoane juridice si numai net+telefonie) ... si astept sa vina echipa de shoc sa-mi traga fibra in casa. Din cate stiu in Iunie-Iulie anul viitor vin si cu televiziunea ... asa ca ii pup pe frunte pe ce de la Astral.

Da si nu prea. Zonele sunt impartite pe "suprematii", negocierile se fac la modul "noi ne bagam in orasul X cu net si telefonie, dar va lasam voua televiziunea" (nu glumesc).

In Galati au inceput la fel net+telefonie persoane juridice ... iar de cateva luni dau si la persoane fizice ... urmand ca dupa anul nou sa intre si cu televiziunea. Dupa ce termina cu Galatiul, vin in Braila ... informatia e de la ei!

Sper sa nu-mi vanda gogosi. Daca mai intarzaie ... imi iau antena cu 2 receptoare (ca sa nu ma uit toata ziua la desene animate cand o incepe strumfu' sa-si ceara drepturile :) ) ) si cu asta basta! Astral (UPC mai nou) SIGUR nu este solutia. Calitatea transmisiei este net inferioara celei de la Genius ... Realitatea TV o vad doar din cand in cand ... in rest imi apare ca la HBO-ul codat ... cu dungi pe ecran, Pro Cinema are niste purici mai ceva ca la bulgari pe vremea impuscatului etc.

Apropo de Astral, faza patita de mine ieri. Am un coleg care sta intr-un cartier rezidential si are net prin cablu tv. Firma e Astral. Ieri m-a rugat sa trec pe la el pentru ca de cateva zile nu ii mai mergea net-ul. Mai picase si pana atunci net-ul dar intreruperea nu dura mai mult de 1-2 zile. Am sunat la numarul scris pe contract, a intrat robotul si dupa vreo ora de asteptat ne-a raspuns o doamna de la comercial care a confirmat ca abonamentul e platit si care ne-a facut legatura la tehnic. Din nou am ramas pe hold si am stat asa vreo 2 ore pana ne-am plictisit. Cred ca robotul ala e pus la misto, pentru ca nu raspunde nimeni. Un jeg de societate, servicii de r***t, consideratie pentru clienti 0.

Eu am mai patit sa mai stau pe hold la raposatul Connex 15-20 de minute dar totusi, 2 ore e penibil. Si era ora 14.00 cand am sunat, deci ar fi trebuit sa fie toti la lucru.

1-2 zile mi se pare enorm de mult sa astepti sa vina netul. Mai mult de o seara n-am stat niciodata, si asta doar de 2 ori in jumatate de an de cand m-am carat de la Astral.

Si, oricum, eu platest 27 de lei lunar pentru net la 1mb/s, nelimitat. La Astral plateam cam 100 de lei pentru 256 kb/s, bine ca imparteam la 5, ca altfel nu ne permiteam.

Oricum, Astral sucks si la cablu, mai ales pentru ca dau vreo 350 de lei lunar si mi-au scos Civilisation ca sa-mi bage labareala Nickelina ala (sau cum dreaku ii spune) de desene animate. De parca mie asta imi trebuia.

Inca una noua. Ma trezesc putin mai devreme cu o factura in cutie: cand ma uit ... HBO pe octombrie :o Toate bune si frumoase ... numai ca mai primisem o factura care avea acelasi HBO ... pe aceeasi luna ... care era platita de mult.

Ma duc pana la ei (am un punct de lucru langa mine ... ca nu ma deranjam daca era altfel) si ii intreb la "Relatii cu prostii care ne dau banii" ce-i cu noua factura. Raspunsul a fost daramator ... aaaa nu o luati in calcul daca a mai fost facturata inca o data ... ca se mai incurca programu' si listeaza in plus facturi. E CEVA NORMAL :mda:

Daca tot mi-am mishcat fizicu' pana acolo ... intreb ce-i cu Realitatea ... ca se vede ca dracu' ... raspunsu': pai e capat de banda si asa se vede orice program am pune acolo ... io vin cu solutia: pai mutati-l in alta parte ... ea: nu se poate ca asta e politica firmei!

Buun .. ii mai intreb si ce-i cu canalele din banda extinsa, care nu se prind cu toate tembelizoarele. Raspunsul ... ori va schimbati televizoru' ori va cumparati nustiuce convertor in UIF. Eu ... pai ... de ce nu le mutati in UIF direct, ca asa era la Genius si era foarte bine ... nu se poate ... ca asta e politica firmei :spumelagura:

Deci ... deja sunt in de preturi si conditii pentru ceva pe satelit ... cu 2 receptoare ... si cu asta basta. Cand or sa vina RDS-ul cu televiziune in Braila mut antena la casa ... ca acolo nu trage nimeni cabluri ... ca nu e rentabil.

Am uitat sa spun ... cablul il am de la UPC ... fost Astral

Edited by george03

A, faptul ca mi-au scos un canal ca sa-mi puna altul (pe care nu il voiam, normal, de desene), poate fi un motiv de reziliere a contractului?

Eu sunt blocat pana prin octombrie anul viitor la ei, pe motiv de promotii, etc. Se poate sari peste asta?

Vad ca tot apar alte oferte si poate renunt pana la urma.

Eu am teveu moca de la astral/UPC in momentul de fata. Am comandat antena la diji teve de DOUA luni si nici acum nu a venit, is seriosi astia de crapa pielea pe ei. La UPC n-am mai platit din septembrie, dar la cat de organizati sunt au uitat sa ma mai debranseze, asa ca ei sa fie sanatosi (nici macar nu am contract de prestare servicii cu ei, asa ca nu au ce sa comenteze).

In continuare ce fac? Astept jijiteveu sau ma orientez catre dolce si altii?

PS: Cu fiberlink au venit cei de la RDS acum o luna jumatate si au semnat CONTRACTE. Cand am fost a sediu sa ii intreb de ce nu fac nimic au zis ca nu exista infrastructura inca si prin ian-feb 2007 avem sanse. Au semnat contractele doar sa vada daca au potential pe piata :wallbanger: .

Din cate am studiat eu, momentan doar Dolce si inca unii (care imi scapa acum) dau receptor cu 2 iesiri, ca sa poti vedea 2 programe diferite simultan. La ceilalti trebuie sa fie receptorul si televizorul.

La dolce iti dau receptor gratis (ma rog in abonament) pentru un TV. Pe cel de-al 2-lea reciver il platesti 75 euro fara tva. Nu exista cel putin la noi, reciver cu 2 iesiri pe care sa vezi 2 programe diferite.

...Nu exista cel putin la noi, reciver cu 2 iesiri pe care sa vezi 2 programe diferite...

Exista si se numeste Dreambox 7025.

PS. Pentru comenzi cu livrare rapida la Digi TV apelati la SC Mirosat, 0788.699.669 ; 0788.966.996 ; 0788.699.696, 031.402.8383

In Bucuresti aveam Astral. Calitatea imaginii la tv lasa de dorit, iar la net, viteza era uneori, comparabila cu a unui melc :) Aici in Craiova, sunt abonat RDS, calitatea imaginii la tv este ireprosabila, iar netul se misca foarte rapid. Sunt pe fibra optica, si mi-au dat si un telefon fix. Pretul abonamentului, mi se pare foarte rezonabil. Singura problema, este timpul mare de asteptare, pentru instalare - cam doua luni. Dar si aici, relatiile de prietenie, din interiorul DaewooClub, fac minuni, asa ca nu am asteptat prea mult :) Trebuie sa-i multumesc pentru asta lui Alexino!

In Bucuresti aveam Astral. Calitatea imaginii la tv lasa de dorit, iar la net, viteza era uneori, comparabila cu a unui melc.

Depinde de zona unde ai stat, din pacate. Uite, eu nu am probleme cu imaginea TV iar la Net sint f. multumit. In concluzie nu e rau de loc.

Exista si se numeste Dreambox 7025.

Asta e o treaba buna. Din cate stiam in oferta standard de la digitv, dolce, focus sat nu exista dual tunnere sau cum se mai numesc ele (twin tunner). Din pacate pretul acestuia e pe la vreo 500 de euro cred si nu stiu daca se merita. Pune un pret daca stii te rog.

Mai multe detalii despre DM 7025. Problema e un pic mai complexa si eu m-am cam lasat luat de val. Dreamboxul este un receptor un pic mai special. In starea originala nu stie sa faca foarte multe, dar prin schimbarea softului devine cel mai complex receptor de pe piata. Decodeaza cu ajutorul emulatoarelor soft orice cartela, indiferent de norma de codare folosita. Cand vorbesc de decodare ma refer la folosirea cartelelor originale, nu la cartele pirat (alea sunt doar pentru studiu individual :D ). Prin conectarea lui la internet se pot face mult mai multe (ex. sharing). Mai multe detalii despre posibilitatile acestuia si suport tehnic gasiti aici.

Dupa cum poate stiti, Digi TV, Boom TV si Dolce TV, folosesc sisteme de codare care nu permit (teoretic) folosirea cartelei in alt receptor decat cel original primit de la provider. In schimb, Max TV si Focus Sat folosesc alte norme de codare, norme care dau posibilitatea utilizatorului de a folosi alt receptor decat cel oferit de provider. Aici exista o alta posibilitate, perfect legala, de a face sharing intern, adica un singur abonament si mai multe receptoare (maxim 5). Solutia se bazeaza pe receptoare Echosmart 770 (ex Echolite). Cam atat despre sateliti si imi cer scuze ca am deviat discutia de la topicul initial, desi se refera tot la programele TV. Oricum, in cercul pasionatilor se spune despre DTH-urile romanesti (in afara de BOOM) ca sunt doar niste cabluri prin satelit. :) )

PS. Daca cineva doreste detalii despre sistemele de receptie satelitara, va stau la dispozitie, eventual se poate deschide un topic separat. NU UITATI : Decodarea ilegala a programelor TV\RADIO se pedepseste conform legilor in vigoare. =))